28. marraskuuta 2012

Vanha meikkikirja

Välillä hieman jotain vähemmän asiapitoista juttua kevennykseksi. Kerran ostin kirpputorilta huvikseni vanhan meikkikirjan, koska se näytti mielenkiintoiselta ja maksoi vain 2 euroa. Kirjasta löytyy edelleen nykypäivään sopivia juttuja eli periaatteessa kokematon meikkaaja pärjäisi tällä ihan yhtä hyvin kuin vaikka Make Up Biblella. Vaikka kyllähän tästä näkee, että tämä on vanha, jo ihan mallien tyylistäkin. Toisaalta tykkään vanhan kirjan maanläheisemmästä lähestymistavasta, se on jotenkin aidomman oloinen kuin Sarkiman kirja.


Kirja on julkaistu vuonna 1992 saksankielisenä ja -94 on ilmestynyt tämä suomenkielinen versio. Kirjassa on asiaa meikeistä 127 sivun verran. Kirja on jaoteltu 6 lukuun, joissa käydään ensin läpi eri meikit pohjustuksesta huulipunaan, sen jälkeen on meikkitutorialeja, sitten kerrotaan ihonhoidosta. Lopuissa kolmessa luvussa käydään läpi eri ongelmia meikissä ja ratkaisuja niihin, sitten tulee lempparini eli määritellään oma värityyppi ja siihen sopivia meikkejä ja hiustyylejä. Viimeisenä vielä neuvotaan meikkejä eri tilanteisiin, kuten lasketteluun tai kuntoiluun.





Haluan tuon punaisen hammasharjan!

Suurin ero tämän ja Make Up Biblella on kuvat. Itse kirjan sisältö on hyvin samantyylistä. Sarkiman kirjan kuvat ovat hyvin siloteltuja ja kiilloteltuja. Kulmakarvat ovat ojennuksessa ja muutenkin kaikki kohdillaan. Vanhan kirjan kuvat ovat aidompia, kulmissa on hajakarvoja ja ihossakin näkyy isoja huokosia ja muita pikku virheitä. Ihan niin kuin meillä kaikilla joskus.

Kirjassa on neuvottu hiustyylejä erimuotoisille kasvoille. Ne eivät kyllä ihan taida enää tähän päivään sopia ;)

Myös oman värityyppinsä voi määritellä...

...ja jokaiselle eri tyypille on neuvottu sopivia meikkejä ja kerrottu mitkä värit sopivat kullekin tyypille niin meikissä kuin vaatteissa.

Erikoistilanteisiin sopivia meikkejäkin on neuvottu. Auringonottoon, lasketteluun, viikonloppuun, uintiin ja kuntoiluun.

Kirjassa on neljä meikkitutoa, luonnollinen-, työ-, ilta- ja pikameikki

Malli on kaikissa sama ja minusta hän kyllä näyttää paremmalta joka kerta ilman meikkiä.

Eri "ongelmille" on myös tehty ohjeita siitä, kuinka meikki on tehtävä. Kuvassa näkyvien lisäksi käsittelyssä on myös ohuet- ja paksut huulet, kesakot, vaalea iho ja silmälasimeikki.

Onko teillä vastaavanlaisia retromeikkikirjoja menneiltä vuosikymmeniltä?

Loppuun vielä iloinen asia, sain tietää tänään, että saan ensimmäisen LivBoxini tammikuussa :D Ei jaksaisi odottaa!

25. marraskuuta 2012

Ostoksia vol 2

Viime ostoksia-postauksessa kerroin, että Oriflamen paketti odottelee postissa ja kynsilakkoja on tulossa myös postissa. Nyt kaikki tilatut on tulleet niin voi koota ne yhteen postaukseen. Mun piti olla kynsilakkojen ostolakossa, mutta löysin kivan sävyn ja myyjällä oli sitten muitakin kivoja lakkoja niin tietäähän sen miten siinä kävi...

Huutonetistä ihana kolmikko. Rimmel Play Fast 100 Pop Quiz on näistä ehkä vähiten minun väriseni, koska en vaaleanpunaisia käytä kauheasti. Mutta swatchit netissä näyttivät niin ihanilta, että piti sekin ottaa. Kiva vaaleanpunainen flakiemainen lakka, jossa persikkaisen vaaleanpunaisella pohjalla on samanvärisiä flakieseja ja niiden lisäksi vielä hopeisen valkoisia flakieseja.

800 Camouflage on kaunis vihreä kultaisella shimmerillä. Ja 200 Don't Touch on tyylikäs, olisiko tuo nyt sitten keskiruskea ja siinä on pronssista shimmeriä.

Huutonetistä Essence Arctic Lights sävy 01 Ice Sparkles. Mielettömän kiva läpikuultava helmiäisvalkoinen monivärisellä mikroglitterillä. Bongaan siitä ainakin valkoisia, pinkkejä ja sinisiä glittereitä. Meinasin eka hankkia Color Clubin Snow-flakesin, mutta tämä on kyllä paljon ihanampi! Nyt kun tulisi vielä lunta...

Jokin aika sitten ostin vihreän Rimmelin Block Your Greenin. Aikaisemmin en vihreistä lakoista tykännyt yhtään, mutta tämä vei sydämeni. Rimmel on muutenkin saanut minut käyttämään inhokkivärejäni kynsillä. Sinisistäkään lakoista en tykännyt, mutta sitten tuli Rimmel Blue Vogue joka muutti asian. Block Your Greenistä innostuneena ostin Rimmel 238 Forestin, joka näytti upealta swatch-kuvissa. Tämä pääsi jo kynsillekin asti, mutta siitä lisää myöhemmin.

Kynsille pääsi myös halpislakka, joka sattui silmään eräässä kaupassa. Se oli merkkiä josta en ollut koskaan kuullut, joten halusin kokeilla. Muut sävyt olivat aika tylsiä, pastellisia violetteja ja vaaleanpunaisia ja muita vastaavia. Tämä oli ainoa erikoisempi sävy. Ja tykkään hirmuisesti! Töissä pidin tätä viikon ilman koristeluita ja tämä on erikoisella tavalla sopiva töihin. Musta, mutta ei liian synkkä vanhempia asiakkaita ajatellen, glitter, mutta ei liian ylitseampuva. Oikeastaan tosi hillitty ja tyylikäs. Paris Memories PM NP 255 on musta lakka hopealla glitterillä. Kaksi kerrosta riittää peittämään. Uusia lemppareitani! Hintakin oli vain vähän yli 2 euroa.

Viimeisenä lakkana Revlon Snow Globes sävy Icicles Sheer. Revlonin mustaa lakkaani inhoan kun ei se peitä mitään ja kuplii ja on sitä paitsi enemmän ruskehtavanharmaa kun katsoo auringossa. Silti annoin mahdollisuuden tälle, joka on ihana vaaleanpunainen hologlitteri.

Kaupan poistomyynnistä lisäksi vielä Remington WSF2500 epilaattori. Mulla kyllä on epilaattori jo entuudestaan, mutta se on Lidlistä joskus ostettu ja melko huono. Jos tällä sujuisi paremmin.

Sitten Oriflamen tilaus


 Ekaksi taas demoja eli niitä tuotteita joita vain business class edustajat saavat tilata etukäteen jo ennen kuin ne tulevat myyntiin. Nyt nämä ovat jo myynnissä kun tämä juttu tulee vähän viiveellä. Ensin Tender Care Almond tuli kokoelmaani jatkoksi. Mulla on tätä voidetta jo hajustamattomana, vaniljan, suklaan, kinuskin ja kirsikan tuoksuisena.

Sparkle In Paris tuoksudiffuuseri asuntooni ilmanraikastimeksi. Sparkle In Paris ja Maja Sten lahjakassit sekä viimeisenä Milk & Honey kasvohieroja.


 Edustajien omasta poistomyynnistä ihan sokkona tilasin nämä kaksi. Tilausvaiheessa niissä on vain ihan pienet kuvat eikä mitään tietoja. Alempi on Cabaret Lip Gloss sävy Plum Vendome. Kaunis luumu vaaleanpunaisella glitterillä. Huulipuna on Colour Attraction sävy Golden Dust. Hyvin läpikuultava puna, tuo oikeastaan vain pronssista shimmeriä huulille.


 Postikulutuotteena oli vanha tuttu Giordani Gold Supreme Pressed Powder sävy Translucent. Aika hyvin ajoitettu tämä tarjous, koska omani on juuri loppumaisillaan. Tämän normaalihinta on 30 euron luokkaa, nyt se oli 11,90€ ja tilauksesta sai postikulut pois kun tilasi tämän. Hoitoaineita mulla on varastossa aika vähän, siksi HairX Winter Care Conditioner. Matkoja varten tavaramäärää helpottamaan Crystal Base & Top Coat eli alus- ja päällyslakka samassa. Ei tarvi enää ottaa niitä erikseen mukaan vaan selviää yhdellä pullolla.


Viimeisinä tilattuina Very Me Metaliner sävy Black. Upea musta nestemäinen rajausväri hopealla glitterillä. Ja pysyy luomilla kuin tauti! Kärki on myös kätevä ja helppo käyttää. Asiakkaille joululahjaa varten tilasin vielä lisää näytteitä. Otin kuvaan vain kaksi kumpaakin. Espionage ja Giordani White Gold.


Ilmaiseksi sain nämä kaikki eli Milk & Honey Cleansing Milk. Giordani Gold Supreme Lenght Mascara ja Giordani Gold Age Defying Radiance Elixir. Puhdistusmaidolle varmaan on käyttöä, mutta muut kyllä menee myyntiin.

21. marraskuuta 2012

Tuoksuja 9

Tuoksusarja jatkuu neljällä ruokaan liittyvällä tuoksulla eli kolmella hedelmällä ja yhdellä pähkinällä.


Omerta Sweet Pommy
Äitini osti tämän tuoksun minulle joskus jostain poistomyynnistä. Erikoinen tuoksu on melko pistävä aluksi, mutta pehmenee iholla nopeasti. Vaikka pullo on punainen, tuoksuu tämä mielestäni enemmän vihreiltä omenoilta kirpeytensä takia. Tuoksu on melko kevyt ja sen kerrotaan olevan luotu nuorille naisille, jotka etsivät romanttista seikkailua. Päiväkäyttöön soveltuva tuoksu on raikas ja ehkä enemmän talvi- kuin kesätuoksu. Se ei ole lämpimän pehmeä, vaan makean kirpeä ja kylmä. Tuoksussa tuoksuu ensin sitruuna ja lime, sitten heliotrooppi, santelipuu ja myski, lopuksi omenapuu ja valkoinen setri.

Imagine Ruby
Tätä tuoksua minulla on kaksikin pulloa, koska tykkään tästä kovasti. Siitä ei löydy netistä mitään tietoa mistään, eikä ole ihmekään. Pullo maksaa vain euron. En ole nähnyt sitä pitkään aikaan myynnissä, omani ostin Sopurahasta joskus. En ole tuoksufriikki ja olen hirveän huono tunnistamaan hajuvesistä eri tuoksuja. Tämä kuitenkin tuoksuu selvimmin kirsikalle ja siksi sen ostinkin. Imagine -pulloja oli myös kahta muuta. Keltainen oli toinen ja toinen oli sininen tai vihreä. Niiden tuoksuja en muista muuten kuin, että ne tuoksuivat pahalta. Ruby tuoksuu makealta, pehmeältä ja vähän puuteriseltakin kirsikalta. Kirsikkatuoksuja on paljon hyviä ja huonoja eri voiteissa ja muussa kosmetiikassa, tämä kuitenkin tuoksuu todella aidolta.

H&M Body Splash I Love Drops Of Orange
Tämä ei ole varsinainen hajuvesi, vaan vartalosuihke. Ostin sen kirpputorilta. Tuoksu ei ollut aivan paras mahdollinen, siedettävä kuitenkin. Pullo kuitenkin on kaunis. Tuoksua näyttäisi olevan olemassa myös söpön vaaleanpunaisena Citrus Passionina. Appelsiiniversio ei tuoksu kovin aidolta appelsiinilta vaan siinä on myös jokin todella makea ja puuterinen tuoksu seassa. Tästä tuoksusta välillä aiheutuu päänsärkyä, mutta pieninä määrinä se menettelee.

Star Nature Coconut
Todella makea ja aidon tuoksuinen kookostuoksu, josta poikaystäväni tykkää todella paljon kun käytän sitä. Ja itsekin kyllä rakastan tätä kookoksen tuoksua joka ei ole liian voimakas. Tässä sarjassa on kaikkia muitakin tuoksuja ja haluaisin niistä omakseni ainakin ananaksen, vesimelonin, hattaran, kiivin, mansikat & kerman, tutti frutin ja purkan tuoksun. Näitä vain en ole nyt löytänyt myynnistä, silloin kun ostin tämän, oli valittavana myös Tutti Frutti. Päätin ostaa kuitenkin vain toisen ja valitsin tämän. Netistä ei tietoa löydy tästä, mutta tuoksusta ainakaan minä en erota muuta kuin kookoksen.

Tervetuloa myös uudelle lukijalle :)

18. marraskuuta 2012

Ostoksia

Olin viikonlopun omassa kodissani ja menomatkalla kävin vähän ostoksilla myös. Sieltä tarttui mukaan pieni kasa kaikenlaista. Postissa on vielä hieman alle 10 kynsilakkaa tulossa ja samoin Oriflamen tilaus odottaa postissa, mutta niistä sitten joskus myöhemmin.

Pahoittelen vähän huonoja kuvia kun päivänvalo ei kerta kaikkiaan riittänyt ja kuvat piti ottaa kännykällä niin oli hieman ongelmia valon kanssa. Pystyin keinovalossa ottamaan kuvat vain suihkugeeleistä ja huulitussista. Kynsilakat tulivat kuvissa ihan eri värisinä, oranssit esimerkiksi olivat vaaleanpunaisia.

Koko kasa

Ekana suihkugeelit, jotka oli vain pakko saada kauniin pullon takia. En edes haistanut miltä nämä haisevat. Isompaa oli saatavilla myös Lily Of The Valley -versiona. Gallery Girl tuoksuu sitruunalta. Pullot ovat kuitenkin kauniita ja kun nämä joskus loppuvat, täytän ne aina vain uudelleen. Hintaa näillä oli hieman yli 4 euroa.

Kynsilakkoja ekaksi kaksi W7. Etsin Laylan Mirror Effect -lakkoja kun tuossa liikkeessä myydään sitä merkkiä, mutta niitä ei ollut. Törmäsin kuitenkin näihin taas ja edelliskerran rohkaisemana ostin lisää tätä merkkiä. Mietin kyllä Orlya ja Sally Hansenia, mutta niissä ei ollut kivoja sävyjä. Edessä oleva on kiva glitterpommi sävy 116 Multi Dazzle. Takana helpotusta glitter sandwichien tekoon, samantyylinen glitterpommi, mutta valkoisella pohjalla. 97 Lava Flow sisältää punaisia glittereitä sekä mattamustia glittereitä.

Hologlitteriä rakastavana silmiini sattui myös tämä. Mullahan on jo Sparkling Silver ja nyt ostin tämän Sparkling Redin. Olisi ollut myös Sparkling Gold, mutta jotenkin kultaholo ei ole koskaan kiehtonut.

Oriflamen Lip Staineista tykkään kovasti ja siksi otin kokeiluun myös Rimmelin 1000 Kisses Lip Tintin. En muistanut katsoa mikä sävy on nimeltään, mutta kuitenkin kiva tumma marjaisan punainen. Paksulti laitettuna melkein luumu.

Sitten se paras löytö. Inhoan neonvärisiä lakkoja ja oranssit lakat eivät myöskään ole koskaan olleet suosikkejani. Kurkistin kuitenkin poistohyllyyn ja siellä näkyi kasa oransseja Essieitä. Ajattelin, että ne on kuitenkin edelleen kalliita, mutta vilkaisin kuitenkin hintaa. Kyseessä olivat nämä lakat

Tummempi on Orange, It's Obvious, josta kesällä näin paljonkin juttuja blogeissa. Vaaleampi taas on sellainen josta en koskaan ole kuullutkaan eli Fear&Desire. Ei yhtään minun sävyjäni, mutta syy ostoon oli tämä


Ikinä en ole Essietä nähnyt noin halvalla, joten pakko oli ottaa. Muita sävyjä ei poistossa ollut ja noistakin otin viimeisen Fear& Desiren, toista sävyä jäi kolme pulloa. Tuskin tulee itse käytettyä näitä, mutta arvontaan palkinnoksi tai myyntiin taidan nämä laittaa.

14. marraskuuta 2012

Kiiltopuuteri

Pikkujoulukausi lähestyy ja on aika kaivaa hieman erikoisemmat meikit esiin niitä varten. Joulun tunnelmissa on kiva käyttää hieman enemmän bling blingiä hämärässä valaistuksessa. Oli kyse vaatteista, kynsistä tai kasvoista. Minä yleensä välttelen ylimääräistä glitteriä tai shimmeriä meikkituotteissani. Käytän mattaluomivärejä, -poskipunaa, -huulipunaa ja puuterikin on mahdollisimman vähän hohtoa tuova.

Oriflamen edustajille olevassa eräänlaisessa poistomyynnissä kuitenkin huomioni kiinnitti kaunis itämaisen näköinen pakkaus. Musta, erikoisesti muotoiltu ja lumoavaa kultaista glitteriä sisältävä pakkaus toi mieleen arabian yöt, tuhannen ja yhden yön tarinat sekä mystiset itämaiset kaunottaret.

Kuva: Google

Mitään tietoa tuotteesta ei ollut kuten tuossa poistomyynnissä ei yleensäkään ole. Vain tuotteen nimi ja hinta. Tuotteet ovat aina poistuneet myynnistä ja edustajille kai myydään sitten loppuvarasto lähes ilmaiseksi. Tuote oli ostettava aika lailla summassa ja niin myös tein.



Giordani Gold Lustre Loose Powderin huomiota herättävin asia on sen pakkaus. Mustan pullomaisen purkin avaamalla sisältä paljastuu vielä erillinen puuterivippa, joka on kätevä käyttää kahvansa ansiosta. Irtopuuteri on sen alapuolella. Irtopuutereissa en tykkää yhtään niiden purkeista yleensä, koska niiden reiät ovat niin pieniä, että rasiaa saa ravistella vaikka kuinka, että sieltä tulee jotain. Tässä puuterille on isommat aukot, joten tuotetta saa helposti ja nopeasti vippaan.




Korostuspuuterina käytettävä tuote on hienojakoista ja hyvin hohtavaa sekä siinä on paljon pientä glitteriä. Irtopuuteri nimenä johtaa kyllä vähän harhaan, koska tätä ei kukaan kyllä laita koko kasvoille ellei halua näyttää discopallolta.

Kuvassa puuteria lisätty hieman reilummalla kädellä, jotta se erottuu

Puuterin ulkonäköä ei kannata kuitenkaan säikähtää, koska iholla glitter ei erotu niin selkeästi kuin purkissa vaan se tuo iholle kevyttä säkenöintiä, jota ei kaukaa erota. Näyttää kivalta juhlissa laitettuna varovasti poskipäille. Vippa saattaa olla turhan iso siihen tarkoitukseen, mutta taitaa olla niin ettei melkein kukaan käytä missään puuterissa alkuperäistä vippaa. Ainakin minä käytän vain sivellintä.

11. marraskuuta 2012

Extraordinary

Gliss Daily Oil Elixir on ollut hiuksilleni pelastus ja se on hoitanut latvani niin hyvään kuntoon, että kampaajakin sen huomasi. Kuivuutta ei ole melkein yhtään ja kaksihaaraisia ei ole. Gliss on palvellut uskollisesti niin, että öljypullo alkaa vetelemään viimeisiään.

Sopivasti juuri ilmestyi telkkariin mainos L'Oreal Extraordinary Oilista, josta kiinnostuin hieman. Kaupassa pulloa katsottuani päätin kokeilla sitä, koska hintaluokka oli suunnilleen sama kuin Glississä. Gliss maksoi noin 7 euroa/75ml ja L'Oreal oli vähän alle 10 euroa/100ml. Ja kaikkea kaunista rakastavana myös pullo houkutteli, Glissin muovisen pullon sijaan Extraordinary Oilissa on lasinen pullo.

Extraordinary Oil on melko samankaltaista kuin Daily Oil Elixir. Se lupaa ravita ja silottaa hiuksia 1001 käyttötavalla. Olen käyttänyt öljyä vain samalla tavalla kuin Glissiä. Eli kuiviin hiuksiin aamuisin vähentämään pörröisyyttä. Enää ei kyllä pörröisyyttä oikeastaan ole ollenkaan, mutta silloin alkuaikoina oli.

Öljy on kauniissa pumppupullossa, mikä helpottaa käyttöä hieman. Glissin öljy on paksua ja hieman geelimäistä, lorkku on taas tosi juoksevaa lirua, kuin vettä. Sen kanssa saa olla tosi nopea, että sen saa kädeltä hiuksiin asti lattian sijaan. Myös pullo on lorkussa vähän huonompi, koska se "ampuu" öljyn tosi kovalla vauhdilla ulos. Pari kertaa on mennyt ohi kädestäkin tuon takia.Glissiä voi laittaa kaksi pumppausta, lorkkua laitan vain yhden. Kahdesta painalluksesta hiukset tulevat helposti lähmäisiksi ja kaikki ei edes tartu hiuksiin. Öljy on väritöntä ja aluksi tosi tyrmäävän tuoksuista. Tuoksuu jollekin kemikaalille, kynsilakan tai kynsilakanpoistoaineen tyyppiselle. Kauhean vaikea kuvailla. Kuitenkin sellaiselle, jota ei hiuksiinsa mielellään laittaisi. Hiuksiin levityksen jälkeen öljy tuoksuu kuitenkin todella hyvälle. Myöskin aika hankalasti kuvailtavalle makean tuoksuiselle.

Kauhean hyvin ei kyllä tuo öljy tuossa näy

Gliss levittyy hiuksiin helpommin mielestäni ja tarttuu myös hiuksiin. Lorkku tarttuu hiuksiin vähän hankalammin, eikä silota hiusta aivan yhtä hyvin välittömästi. Pitemmällä käytöllä hiuksista kyllä tulee sileät, mutta kun aamulla on latvat pörrössä, sitä haluaa välittömän avun ongelmaan. Sen antaa Gliss. Lorkku kuitenkin kestää hiuksissa pidempään, koko päivän. Glissin vaikutus hieman häviää päivän mittaan. Lorkku myös tekee hiuksista unelmanpehmeät, Gliss ei niinkään pehmennä hiusta. Glissin laiton jälkeen kädet ovat puhtaat, mutta lorkku tuollaisena liruna menee sormien väliin ja myös jää sinne eikä tartu hiuksiin. Kädet ovat ihan öljyiset laiton jälkeen.

Yksi ominaisuus josta lorkussa pidän kovasti on se, että vaikka se ei silota hiusta välittömästi, se kuitenkin tekee muuta heti laiton jälkeen. Hiuksista tulee upean kiiltävät. Hiukseni ovat myös hieman luonnonkiharat ja kerroksittain leikatut, joten latvat kihartuvat nätisti useisiin suuntiin. Lorkun öljy vain korostaa kiharoita(tai no paremminkin voisi käyttää laineita-sanaa) ja tekee niistä entistä kauniimmat. Jotenkin myös hiusten väri muuttuu syvemmäksi ja moniulotteisemmaksi.


Gliss Daily Oil Elixir
+Silottaa välittömästi
+Parantaa hiusten kuntoa näkyvästi
+Vähentää pörröisyyttä
+Geelimäinen tuote helppoa käyttää
-Hieman tunkkainen tuoksu
-Ei kestä hiuksissa koko päivää
-Ei tuo kiiltoa hiuksiin


L'Oreal Elvital Extraordinary Oil
+Kestää koko päivän hiuksissa
+Silottaa pitkäaikaisessa käytössä hiuksia
+Kiva "lopputuoksu"
+Korostaa hiusten väriä, kiharoita ja kiiltoa
+Hiuksista tulee todella pehmeät
-Ei silota hiuksia välittömästi
-Ohut öljy hankalaa käyttää
-Tuoksuu alussa pahalle








Näistä kahdesta parempi on hankala valita. Gliss on hyvä perusöljy jos vain sen tuoksu ei haittaa. Se hoitaa tehtävänsä hyvin eli silottaa hiukset ja parantaa niiden kuntoa. Paljon mitään muuta se ei tee.

Lorkku taas parantaa hiusten kuntoa ja tuoksuu paremmalta sekä saa hiukset välittömästi kauniimmiksi korostamalla kiiltoa, väriä ja kiharoita. Mutta se vain on niin hankala käyttää ja koostumus on huono.

Ehkä tässä vaiheessa voittajaksi julistan Extraordinary Oilin, koska hiukseni ovat paremmassa kunnossa nykyään, joten en enää tarvitse niin paljon Daily Oil Elixirin hiuksia parantavia ominaisuuksia. Extraordinary Oilin hiusten ominaisuuksien korostaminen sen sijaan on oikein kiva ominaisuus, jolla saan päivittäin kiiltävät, pehmeät ja kauniin laineikkaat hiukset.

Muistakaahan myös arvonta, joka alkaa heti kun on tietty määrä lukijoita. Palkinto odottelee jo valmiina ja arvonnan käynnistävään lukijamäärään on todella pieni matka! Jos siis käyt lukemassa blogiani säännöllisesti, kannattaa liittyä.

10. marraskuuta 2012

Tuoksuja 8

Tuoksusarja on vähän unohtunut kiireiden takia, mutta nyt on sen aika jatkua. Tässä osassa esittelyyn pääsee viisi tuoksuani. Ja loppua tuoksuille ei näy vaan vielä on paljon tuoksuja odottamassa esittelyä.


Ainakin Seppälä myy Body Fantasies halpistuoksuja, tai ne eivät ole oikeastaan tuoksujakaan vaan vartalosuihkeita. Minulle niistä on päätynyt neljä. Huono puoli näissä vain on tuo laatu, koska pysyvyys on tosi heikkoa. Tuoksu kestää ehkä pari tuntia korkeintaan. Hyvää on herkullisten tuoksujen lisäksi se, että nämä ovat hyvin kevyitä tuoksuja, joten ne sopivat mihin tahansa tilanteeseen. Olenkin käyttänyt näitä töissä lähes päivittäin, koska nämä ovat niin helppoja tuoksuja. Suurin osa pitää niistä ja ne eivät hyökkää vastaantulijan silmille vaan jäävät leijailemaan lähes huomaamattomana perään.

Haluaisin näitä myös ulkomailta kun suomessa valikoima on aika rajallinen. Näitä valmistetaan uskomattoman paljon erilaisia ja haluaisin kovasti ainakin Pearin, Applen, Clean Oceanin, sekä mielenkiintoisilta kuulostavat Diva Latina Fiesta Floralin, Lemon Sugarin, Iced Cupcaken ja Sugar Applen.

Toivoisin myös, että joskus tekisivät kirsikkatuoksun, nythän on vain kirsikankukkien tuoksuinen, mutta se ei ollut ollenkaan kiva.

Sugar Vanilla Fantasy
Tämän ostin sokkona pelkän nimen perusteella kun testeriä ei ollut. Vaniljatuoksuja minulla on vaikka kuinka, mutta ei yhtään sokerilta tuoksuvaa. Tämä oli vähän pettymys kyllä. Käytännössä ei tuoksu melkein ollenkaan sokerilta, vaan kuten vaniljatuoksujen kanssa yleensäkin, vanilja puskee päälle kovasti ja peittää muun alleen.
   Nimestään huolimatta SVF ei tuoksu pelkästään sokerilta ja vaniljalta vaan seasta löytyy monta muutakin tuoksua. Jälkiruokakurssiksi kuvailtu tuoksu tuoksuu myös houkuttelevalta orkidealta ja kosteuttavalta kookosmaidolta. Makeutta tuo tietenkin sokeriruoko ja muita löytyviä tuoksuja ovat myski, setripuu ja santelipuu. Oli hyvin jännä huomata, että vaniljaa ei mainittu missään vaikka päällimmäisenä tässä on hyvin syvä ja rikas vaniljan tuoksu. Näin meitä saadaan huijattua muilla tuoksuilla.

Cucumber Melon Fantasy
Tämä on näistä suosikkini, jonkin aikaa käytin pelkästään sitä töissä. Se on hyvin helppo tuoksu. Siitä ei edes välttämättä tiedä sen olevan tuoksu vaan sitä voi luulla vain suihkugeelistä iholle jääneeksi tuoksuksi. Poikaystäväni tykkää tästä tuoksusta myös tosi paljon. Ehkä eniten kaikista tuoksuistani. Eikä ihme, tuoksu on todella raikasja vesimäinen, kuin kurkkua haistaisi. Pienellä ripauksella makeutta melonista. Se raikastaa tunkkaisen olon hetkessä sekä kuumana kesäpäivänä virkistää. Yksinkertaisen puhtaaseen tuoksuun ei ole tungettu mitään ylimääräistä, siinä tuoksuu vain kurkku ja meloni. Täydellinen tuoksu töihin ja muihin tilanteisiin kun haluaa tuoksua kivalta, mutta ei tuoda selkeästi esiin sitä, että käyttää hajuvettä.

Signature Raspberry
Signature tuoksut ovat uudempaa mallistoa, mutta tuoksut ovat melko samankaltaisia kuin noissa vanhemmissakin. Ihastuin kuitenkin kovasti tähän vadelman tuoksuun, jotenkin viime aikoina vadelmaiset tuoksut ovat miellyttäneet minua. Onkohan syynä Oriflame, jolta minulle on tullut vadelmalta tuoksuva suihkugeeli, deodorantti ja kasvovoide. Signature tuoksuun on kuitenkin lisätty myös muita hedelmiä, omenaa ja persikkaa. Ne vievät vähän aitoutta pois tuoksusta, mutta kyllä tämä edelleen tuoksuu selkeästi vadelmalta. Tämäkin on hyvin raikas ja puhdas tuoksu, jota haistellessa alkaa tekemään mieli vadelmia.

Signature Cotton Candy
Uusimpana hankin hattaralta tuoksuvan jota etsin pitkään. Meinasin kauan sitten ostaa sen, mutta jätin silloin ostamatta. Ajattelin, että ostan sen joskus myöhemmin. Sitten ne poistuivatkin myynnistä ja jäin ilman. Onneksi lopulta julkaistiin Signature -versio tästä ja sain viimein omani. Cotton Candyssä tuoksuu arvatenkin hattara sekoitettuna vaniljaan ja sen lisäksi mansikoihin, vadelmiin ja myskiin. Makea ja pehmeä tuoksu on näistä lemppareitani ja sen otan matkoillekin mukaan aina. Se sopii joka tilanteeseen, joten mukaan ei tarvitse useita hajuvesiä.




 Jeanne Arthes Love Never Dies Gold
Tämän todella kauniin pullon ostin käytännössä pelkästään vain pullon takia. Toki testasin tätä ensin, mutta vain katsoakseni ettei se ole jotain ihan hirveää. Tuoksu oli hyvä, joten lahjapakkaus lähti oitis matkaani. Siinä tuli myös tuo deodoroiva vartalosuihke mukana.

Jeanne Arthes on minun mittakaavallani todella suuri hajuvesivalmistaja, listalla on 95 tuoksua tällä hetkellä. Toki taitavat kaikki olla näitä halpistuoksuja. Vuonna 2009 Arthes julkaisi Love Never Dies tuoksun, joka oli pehmeän mausteinen ja siinä tuoksui muun muassa anis, sitruuna ja mustaherukka

Kuva: Google

Sitä seurasi vuonna 2010 samaisen tuoksun Gold versio, jota on kuvailtu hieman erikoisemmin kuin perusversiota. Sitä on sanottu kaakaoiseksi, makeaksi ja eläimelliseksi muun muassa. Itämainen kukkaistuoksu on hyvin erikoinen, en ole kovin usein törmännyt näin suklaiseen tuoksuun. Samalla se on pehmeän makea, mutta kuitenkin mausteinen. Tuoksu on hyvin tasapainoinen iltatuoksu ja minulle tulee tästä aina mieleen joulu. Hajuvedessä tuoksutkin ovat vähän erikoisia kuvailun lisäksi. Siinä tuoksuu greippi, karhunvatukka, juurimukula, gardenia, kielo, orkidea, meripihka, suitsuke ja meksikolainen suklaa. Tätä haistellessa tulee aina rauhallinen ja hyvä olo, johtuisiko se sitten tuosta suitsukkeesta. Hintaa tällä ei ole paljon, joten erikoisuutensa ja kauniin pullon vuoksi kehottaisin kyllä kokeilemaan jos vain löytää tätä jostain. Voisin väittää ettei heti tule toista samanlaista vastaan. Täydellinen pimeisiin talvi-iltoihin takkatulen ääressä.


Ei muuten pitäisi katsella valmistajien hajuvesiluetteloita kun nyt alkoi hirveästi tekemään mieli tätä :D Jos vaan joku tietää mistä tätä saa suomesta jos saa niin kertokaa ;)

7. marraskuuta 2012

Loppuun käytettyjä

Taas on joitakin tuotteita loppunut onneksi niin saa kaappeihin lisää tilaa.


Rexonan Maximum Protection Clean Fresh loppui. Kuten jo monesti olen maininnut, on tämä ainoa deodorantti, joka takuuvarmasti pitää minulla ja ei ole pettänyt kertaakaan. Kahdesta tuoksusta tämä oli huonompi. Pidän enemmän Confidence tuoksusta ja sitä aionkin ostaa jatkossa pelkästään. Tämä saa jäädä ostamatta.


Kosteusvoiteita kuluu minulla nykyään myös paljon, en tiedä johtuuko se tästä kerrostalon "ilmastosta", koska omakotitalossa vanhempien luona asuessa ei ollut ihon kuivuutta. Kerrostalossa tuntuu iho kuivuvan enemmän. Mutta ei se mitään, saapahan nyt noita voiteita käytettyä pois. Loppunut oli Oriflamen Refreshing Body Cream. Voide tuoksuu kurkulta hieman makeutettuna jollain vähän kukkaisella tuoksulla. Voidetta käsketään lisätä heti suihkun jälkeen, jotta se lukitsee kosteuden ihoon. Voide oli melko kevyttä ja hieman sellaista geelimäistä tai miten sen selittäisi. Se ei ollut juoksevaa voidetta vaan vähän hyytelömäistä. Kuitenkin helposti levittyvää. Kevyt rasvaton koostumus oli hyvä ominaisuus, koska ihoni ei niin kuiva vielä ole, että se kaipaisi todella täyteläisiä voiteita muutamaa tiettyä aluetta lukuunottamatta. Imeytyi keveytensä ansiosta nopeasti ja kosteutti ihon jättäen sille raikkaan tuoksun. Olen saanut voiteen tiiminvetäjältäni ja sen myynti on lopetettu suomessa, mutta ulkomailta löysin hinnaksi noin 10 euroa. Tykkäisin käyttää uudestaankin, mutta nyt on etsittävä jokin toinen rasvaton voide.


Tämä oli ennen lempishampooni, koska sitä oli helposti saatavilla, se oli halpaa, usein tarjouksessa, pesi hyvin ja jätti hiukset ihan kohtuullisen ilmaviksi. Sitten löysin muita parempia shampoita ja tämän käyttö vähän jäi. Nyt otin urakakseni käyttää kaikki nämä shampoot pois varastosta. Ja niitä onkin paljon. Niitä on aina tullut ostettua tarjouksista tyyliin ota 3 maksa 2 ja näitä nyt sitten on kolme 250ml pulloa sekä kolme 400ml pulloa.  Nyt sai käytettyä pois ensimmäisen pienen pullon. Edelleen pesee hyvin ja jättää hiukset kevyiksi vaikka sisältääkin silikonia. Muut lorkun shampoot ja silikonilliset muutenkin yleensä tekevät hiuksistani raskaat ja lättänät.


Hiustuotteista loppui myös Sunsilk Lively Clean & Fresh -hoitoaine. Tätä en olisi itse varmaan ostanut ikinä, mutta äitini toi tämän minulle kun oli löytänyt kaapistaan ja kun ei käytä hoitoaineita niin toi minulle. Tuoksui kivan hedelmäiseltä, mutta oli hankala käyttää kun tämä valahti ulos pullosta heti kun korkin avasi. Laitoinkin tämän toiseen pulloon, josta oli helpompi ottaa. Muuten ihan peruskamaa, jätti hiukset sileiksi ja takuttomiksi, mutta ei tehnyt ihmeitä. Latvat jäivät kyllä jotenkin sellaisiksi raskaamman oloisiksi. Taidan edelleen pysytellä rasvaisten hiusten hoitoaineissa, tämähän on normaaleille hiuksille.


Suihkugeeleistä loppui Pretty.Fresh Sumptuous Strawberry. Viime kesänä jostain syystä tykkäsin mansikan tuoksusta kovasti vaikka aikaisempina vuosina en ole siitä niin välittänyt. Tämän ostin kun hintaa taisi olla euron verran, ostin samalla myös kookoksen tuoksuisen. Muita tuoksuja oli ainakin aloe vera, mutta siitä en tykännyt niin en ostanut. Lisäksi vaikutti kiva pullon ulkonäkö värien ja etiketin puolesta. Muutenhan pullo on melkein häiritsevänkin axemainen(en voi sietää axea). Kiva nimikin houkutteli ostamaan. Geeli oli kuitenkin hieman pettymys. Nimestään huolimatta se ei ollut ylellinen, vaan aika ohutta lirua. Vaahtosi hienona pienenä vaahtona, mutta pesuteho ei tuntunut kovin hyvältä. Tuoksu myös oli hädin tuskin havaittava eikä iholle jäänyt tuoksua. Olisin tykännyt voimakkaammasta tuoksusta. Peruskiva suihkugeeli, mutta en jää kaipaamaan.

Vanhan kuvan kierrätystä taas tilan säästämiseksi.

Pidin itselleni pienen hemmottelunkin johon kuului kynttilöitä, suklaata, kivaa musiikkia, kasvonaamio sekä jalkakylpy ja siinä käytin loppuun Oriflamen Feet Up Relaxing Foot Bathin. Siitä juttua täällä.


 Kuivashampoista loppui Sunsilk Volumizing Dry Shampoo. Jokainen varmaan muistaa telkkarimainoksen tästä. Sen missä mallin hiukset ovat ensin ihan lättänät ja sitten tämän laiton jälkeen todella ilmava pehko. Mainoksen uhrina ostin tämän sen takia. En tietenkään ihan sellaista tulosta odottanut kuin mainoksessa, mutta edes jonkinlaista kohotusta. Tämä ei kuitenkaan kohota yhtään. Eikä sen puoleen saa likaisia hiuksia edes näyttämään puhtailta. Ihan minimaalista nostetta se tuo hiuksiin ja siksi laitoin tätä aamuisin kohottamaan hiuksia edes pikkuisen ennen kuin lähden kouluun. Tuoksukaan ei ole kovin hyvä, joten en osta uudelleen.



Artistry Alpha Hydroxy Serum Plus kului viimeiseen pisaraan. Tästä tykkäsin kyllä tosi paljon ja pakkaus on ylellisen näköinen, joten tämä oli sellainen päivän glamour -hetki aina. Tästä on juttua täällä. Vaikka tästä kovasti tykkäsinkin ja se auttoi ihoni parempaan kuntoon, ei tätä jää ihan hirveä ikävä. Ehkä pieni. Olen käyttänyt tätä yli vuoden verran, joten on mukava päästä kokeilemaan seuraavaa seerumia.


Tämä onkin tämän vuoden viimeinen loppuneita-postaus, koska lähden vanhempieni luokse asumaan loppuvuodeksi työssäoppimisen takia. Siellä on hankalampi tehdä postauksia, mutta olen tehnyt sen verran juttuja varastoon, että niistä riittää loppuvuodeksi. Ensi vuoden alussa sitten tulee kooste siitä mitä tuotteita loppui harjoittelun aikana.