30. syyskuuta 2013

Viimeaikaisia kynsiä

Kynsiä en ole blogissa esitellyt melko pitkään aikaan ja se haastekin junnaa paikoillaan, koska en vain halua tehdä niitä jotka ovat seuraavana vuorossa. Ehkä hyppään ne yli. Kiireiden takia muutenkin kynteni ovat viikkokausia olleet yksiväriset ja yllättäen koko ajan siniset! Väri, jota ennen en voinut sietää kynsilläni. Kyse olikin vain siitä, että piti löytää ne itselle sopivat sävyt. Viikon verran kynsillä oli Miners One Of The Lads.

Toisen viikon Rimmel Fanatic, joka kuvissa ei ikinä näytä oikealta eli upean merelliseltä vihertävänsiniseltä. Pullokuva sentään onnistui jokin aika sitten näyttämään edes vähän millainen sävy on luonnossa, mutta ei tuo kuvakaan sille vielä tuo oikeutta.


Kaksi viikkoa kynsilläni viihtyi aivan upea sininen Constance Carrollin sävy 19, joka kuivuu aika kiillottomaksi, melkein puolimataksi, mutta päällyslakalla sen upea sävy tulee esiin. Haju on hirveä ja lakka haisee vielä kuivumisen jälkeenkin jopa seuraavana päivänä, mutta tuo sävy sopii iholleni täydellisesti. Tämä lakka on kynsilläolonsa aikana huomattu niin naisten kuin miestenkin toimesta, mutta etenkin miehet ovat kynsiä kehuneet. Voisin pitää sitä vaikka kuinka monta viikkoa putkeen, mutta päätin, että kaksi viikkoa oli tällä erää riittävä etten kyllästy. Väristä on muutenkin ollut jo haittavaikutuksia, koska nyt haluan samanvärisiä vaatteita...


Sitten oli edessä työssäoppimispaikan kysyminen isommasta yrityksestä ja päätin tehdä vähän neutraalimmat kynnet. Syksy on selvästi tullut kun viikon ajan on meinannut paleltua pihalle, viime yönä oli pakkastakin useampi aste, joten halusin ruskeaa. Valitsin kokeilemattoman Essie Chocolate Cakesin, mutta en halunnut kokonaan ihan niin tummia kynsiä. Valitsin toiseksi lakaksi suklaan seuraksi toffeeta Wild and Crazyn sävyn Lollipop avulla. Etusormeen ja nimettömään laitoin Lollipopia ja Chocolate Cakesia muihin. Sitten tein vielä dotting toolilla palleroita joka kynteen. Leimaamaan en kynsiä viitsinyt alkaa, koska melkein kaikki kynteni katkesivat yksitellen ja ne ovat nyt aika paljon lyhyemmät.

Lollipop kuuluu suosikkilakkoihini, mutta Chocolate Cakesista en niin paljon tykännyt. Sen sävy on vähän liian lämmin sopiakseen iholleni. Lisäksi se oli Essieksi vähän huonolaatuinen. Kahdella kerroksella jäi silti läpikuultavia kohtia, mutta koska lakkasin illalla, en alkanut laittamaan enää kolmatta kerrosta. Ruttaisin sen kuitenkin johonkin tai viimeistään tyyny painaisi siihen yön aikana kuvioita. Omani on leveällä siveltimellä ja se oli vähän turhankin leveä. Muuten kyllä loistava, mutta pikkusormi tuotti hankaluuksia kun sivellin oli melkein leveämpi kuin itse kynsi.



Näissä kynsissä en oikein viihtynyt tai kokenut niitä omakseni. Ennen maanläheiset värit olivat lähes aina kynsilläni. Nyt haluan vain värikkäitä lakkoja, pinkkejä, keltaisia, vihreitä... Ja tietty niitä sinisiä.

26. syyskuuta 2013

Hedelmäenergiaa



Pirteän värinen pakkaus houkutteli kerran ostamaan Garnier Pure Active Fruit Energy Energising Purifying Gel -putsarin. Tykkäsin hirmuisen paljon Neutrogenan kirpakan tuoksuisesta Pink Grapefruit Facial Washista ja etenkin sen tuoksu oli mieleeni. Halusin kokeilla Garnierin vastaavaa jos siinä vaikka olisi yhtä hyvä tuoksu.

Tuoksu ei aivan Neutrogenan tasolle yltänyt, greippi siinä tuoksuu kyllä jonkin verran, mutta granaattiomena makeuttaa tuoksua ja muutenkin tuoksu on jotenkin teollisempi. Alun perin minun piti kirjoittaa näistä kahdesta tuotteesta vertailupostaus, mutta valmiiksi ottamani kuvat ovat jossain liian hyvässä tallessa ja Neutrogenan käytin loppuun jo aikoja sitten, joten uusia kuvia en saa otettua. Hupsista.

Puhdistusgeeli lupaa olla energisoiva ja toimia rasvoittuvalla iholla epäpuhtauksia vastaan. Se sisältää salisyylihappoa, greippi- ja granaattiomenauutetta sekä C-vitamiinijohdannaista. Ihonpuhdistuksessani suosin geelejä, koska ne olen käytännössä huomannut toimivimmaksi iholleni ja erityisesti pidän geeleistä, joilla saa kaiken hoidettua kerralla. Laiskana pesen meikit pois suihkussa, joten unelmaputsarini poistaisi meikin ja puhdistaisi ihon sopien myös silmille(lähes unelmiani vastaavan Garnier teki tuossa jokin aika sitten ja sitä hankin lisää heti kunhan putsarivarastoni alkavat olemaan vähän inhimillisemmän kokoisia).


Fruit Energyn kanssa tulee välttää silmänympärysihoa, joten siitä miinus. Muuten putsari onkin sitten ihan mainiota tavaraa. Ohuehko geeli levittyy kasvoille helposti, ei vaahtoa, mutta puhdistaa ihon erinomaisesti. Se on helppo huuhdella pois ja jälkeensä se jättää puhtaan ja kiillottoman ihon, mutta ei kuitenkaan tee ihosta superkiristävää kuten jotkin vastaavat rasvaisen ihon tuotteet ovat tehneet. Pientä kiristymistä on kuitenkin havaittavissa. Jotkin salisyylihappoa sisältävät putsarit myös satunnaisesti kirvelevät etenkin poskillani, mutta lähes koko pullon käytettyäni en ole sellaista havainnut Fruit Energyn kanssa. Plussaa vielä hygieenisestä pumppupullosta, tosin omassani ainakin pumppu on melko jäykkä ja sitä saa ihan kunnolla painaa ennen kuin mitään saa ulos.



Oman ihoni epäpuhtaudet tulevat ja menevät mm. stressin ja ruokavalion mukaan, joten arviota tuon toimivuudesta niiden suhteen on hankala sanoa. Mutta ei iho tuon käytön aikana ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt.

Kokonaisuutena kelpo putsari, joka ei aivan suosikkieni joukkoon yllä, mutta ei missään tapauksessa ole huonokaan ja pullossa olevan tipan käytän mielelläni loppuun.

22. syyskuuta 2013

Loppuneita

Vieläkin näitä tyhjiä puteleita riittää. Muutaman blogissa jo aiemmin esitellyn matkakokoisen pakkauksen jätin poiskin tästä ja laitoin suoraan roskiin.


 HG-meikkivoiteeni Oriflame Everlasting Foundation sävyssä Fair Nude loppui. Siitä pitäisi tehdä oma juttunsa ja taidankin ottaa sen työn alle seuraavaksi. Lyhyesti sanottuna kuitenkin kaikin puolin täydellinen. Sopii rasvaiselle iholleni, mutta ei kuivata, peittää loistavasti, kestää koko päivän ja sävykin on juuri sopiva iholleni(yleensä joka meikkivoiteessa joudun sekoittelemaan sävyjä).


 Listerine -suuvesi loppui viimeinkin. Näin iso pullo kestää ikuisuuden. Alussa vähän turhan voimakkaan oloista, mutta vähitellen makuun tottui. Tosin kyllä sen jälkeenkin oli tosi usein niitä kertoja kun tuota purskuteltiin vedet silmissä. Vielä toinen pullo jäljellä ja sitten taidan hankkia vaikka sitä Zeroa jos se ei olisi ihan näin tymäkkää.


Toinen ikuisuustuote oli Rexona Fresh Mint -suihkugeeli, jonka hankin viimevuoden kesäkuussa. Alussa hyvin pesevä suihkugeeli oli viilentävä ja palelin oikeasti suihkun jälkeen. Sen takia en käyttänyt sitä talvella, mutta nyt taas kesällä otin sen käyttöön. Teho vain oli hävinnyt johonkin, koska ei se enää oikeastaan viilentänyt millään lailla. Haju tässä on makuuni liian voimakas, välillä silmät alkavat vuotamaan mintun takia ja nenä ainakin aukeaa joka kerta. Se olisi muuten ihan ok, mutta tuoksu kestää seuraavaan päivään ja leijuu ympärillä selkeästi havaittavana sotkien hajuvedenkin. Ja vaikka tämä onkin kai jonkinlainen unisex -suihkari niin tuoksu on kyllä melkoisen miehekäs.


Toinen liian voimakkaan tuoksuinen tuote oli Oriflame Nature Secrets Tea Tree & Mandarin Hand Gel. Käsidesi tuoksui tosi voimakkaasti teepuulle ja en erityisemmin pidä siitä tuoksusta. Mandariini ei paljon tuoksunut eikä tuoksu ollut millään lailla makea vaan pistävä vain. Supervoimakasta tuoksua laimensin sekoittamalla tyhjään vastaavaan pulloon puolet hajustamatonta käsidesiä ja puolet tätä. Silloin sain tästä siedettävää käyttää. Plussaa vielä siitä, että tämä ei kuivata käsiä.


Maybelline Watershine Glosseja olen käyttänyt aikaisemmin sävyn Cutie Pie ja nyt loppui Diamonds -sävy Rose Diamond, joka on tavallisia Watershineja glitterisempi. Kuitenkin tarpeeksi hillitty, että pystyin käyttämään sitä koulussakin. Sävy on ruskehtavan-violetin-vaaleanpunertava eikä se tuo huulille mitään sävyä. Watershinet ovat yksiä lempihuulikiiltojani, koska ne eivät ole liian tahmaisia ja ne kosteuttavat niin hyvin, että käytän niitä huulirasvan asemastakin. Siksi niitä on tullut hamstrattua poistomyynnistä ja käyttämättä on vielä 5 kappaletta (Cafe Latte, Natural Sunset, Peachy Pink, Cotton Candy ja Baby Pink)


Heräteostona hankittu euron verran maksanut Hello Kitty -hajuvesi tuoksui kaupassa kivalta, mutta perinteisesti se kotona sitten ei tuoksunutkaan hyvältä ja äärimmäisen huonosti ja hankalasti suunniteltu pullo tyhjeni vessatuoksuna.


 Näytteistä käytin
-Skin Recipe Cucumber Purifying Peel-Off Maskin(no joo, tämä nyt ei ole näyte, mutta näyttää siltä niin laitoin samaan kuvaan). Siitä oli oma juttunsa hetki sitten.

-Garnier Fructis Color Resist Fortifying Cream Shampoon. Hiukseni eivät ole värjätyt, mutta päätin käyttää näytteen kuitenkin pois.Shampoo tuoksuu makean mustikkaiselle ja tykkäsin tuoksusta kovasti. Cream Shampoo-nimestä oletin, että shampoo olisi paksua, mutta se onkin keskivertoa ehkä hieman ohuempaakin. Shampoo ei vaahdonnut kovin paljon mikä teki levittämisestä hieman hankalaa. Silikonia sisältävä shampoo ei takuttanut hiuksia ja pelkäsinkin, että se latistaisi hiukset. Mutta päinvastoin, hiusten kuivuttua ne olivat ilmavat, kevyet ja unelmanpehmeät.

-Lavera My Age Restoring Day Creamin, jota käytin kolme pussia. Ei ihan minulle tarkoitettu tuote, koska voide on ikääntymisen merkkejä vastaan, mutta päätin käyttää nuo näytteet kuitenkin. Ohut voide tuoksuu melko sekavalta, saan tuoksusta mieleeni vain kukkaistuoksun ja kardemumman. Voide on helppo levittää ja riittoisaa, 1ml pussi riitti kasvoille, kaulalle ja decolteelle. Imeytyi tosi nopeasti eikä jättänyt iholle mitään kalvoa tai tahmaisuutta, mutta imeytymisen jälkeen hetken ajan ihoa kiristi hirmuisesti(saman huomasin myös toisessa Laveran rasvaisen ihon voiteessa eli käykö näin sitten jokaisessa merkin voiteessa).

-Oriflame Matte Control Foundationin sävyssä Porcelain. Löysin yhden pussin aikaisemmin loppunutta sävyä ja sekoitin sen vielä jäljellä olevan Natural Ivoryn kanssa, jotta pystyn käyttämään loputkin siitä. Sellaisenaan Natural Ivory on ihan liian tummaa ja Porcelain liian vaaleaa.


Aikaisemmin blogissa esiintyneitä loppujia olivat Nivea In-Shower, Girlz Only Party Nights Dry Shampoo, Artistry Moisture Rich Refreshing Toner sekä Oriflame LipSpa Therapy.


Ja sitten TAAS hajosi Girlz Onlyn kuivashampoopullo. Tuon Party Nightsin jälkeen otin käyttöön viimeisen merkin pullon eli Hazy Daysin ja se kesti jonkin aikaa kunnes se teki samalla tavalla kuin Dawn 'til Dusk. Onneksi oli viimeinen pullo ja uudelleen en enää noita osta kun kerran 2/6 on hajonnut.

19. syyskuuta 2013

Lavera -kuorinta

Cosmeryaan voittamallani lahjakortilla tilailin taannoin kaikenlaista ja tällä kertaa esittelyyn pääsee Lavera Ginkgo & Jojoba Pearls Purifying Scrub. Naamioita käytän vähän silloin kun satun muistamaan, mutta kasvokuorinta on sellainen tuote, jota ilman en pärjää viikkoakaan. Iho alkaa tuntumaan niin tunkkaiselta ja muutenkin vaan huonolta ilman säännöllistä kuorintaa. Tärkeänä osana ihonhoitoani olevan kuorinnan on siis oltava hyvä.


Laveran kuorinta sopii kaikille ihotyypeille ja sen sisältämä ginkgouute kirkastaa ihoa ja stimuloi mikroverenkiertoa sekä edesauttaa uusien solujen muodostumista. Jojoba-rakeiden luvataan taas kuorivan ihoa hellävaraisesti. Siitä voi olla montaa mieltä, mutta siitä lisää hieman myöhemmässä vaiheessa tekstiä.

Väriltään kirkas geeli tuoksuu vähän anismaiselta ja yrttiseltä, minulla ei ole aavistustakaan miltä ginkgo ja jojoba tuoksuvat, joten en tiedä tuoksuuko geeli niiltä. Tuoksu on kuitenkin raikas ja sukupuolineutraali, joten miestenkin voisin kuvitella pystyvän käyttämään tätä ilman valittamista tuoksusta.


Geelin seassa olevat jojoba-pallerot näyttävät kivalta, mutta ne ovat ainakin omaan makuuni liian isoja ja niitä on liian vähän. Suosin yleensä pienirakeista kuorintaa, koska sen olen todennut sopivimmaksi omalle iholleni. Isot rakeet yleensä tuntuvat vain raapivan ja kuorivan epätasaisesti. Niin tässäkin tapauksessa ja sen takia en ihan voi allekirjoittaa tuota hellävaraisuus-lupausta. Kovanahkaisemmalle kuorinta kuitenkin voi olla oikein sopiva, oma ihoni on ongelmarasvaisuudestaan huolimatta herkkä kuorintojen suhteen, joten se ei tykännyt karheista palleroista vaan kuorinta tuntui paikoitellen epämukavalta.

Geeli levittyy laajalle alueelle, joten sitä ei kuorintaan tarvitse kovinkaan suurta määrää onneksi. Sellainen pavun kokoinen nokare riittää. Edellinen kuorintani oli 125ml tuubissa, joten tämä Laveran 50ml tuubi vaikuttaa sen takia tosi pikkuruiselta. Ajattelin ettei se kauan kestä, mutta taitaa se hyvän aikaa riittääkin.

Vaikka rakeet eivät minua miellyttäneetkään, on kuorinta muuten ihan pätevää tavaraa. Se kuorii ihon hyvin kun vain maltan tehdä kuorinnan varovaisemmin kuin normaalisti ja geeli on erittäin helppo huuhdella pois. Jälkeensä se jättää sileän ja kirkkaamman ihon. Minkäänlaista kalvoa ei ihon pintaan jää ja ihoa ei myöskään kiristä yhtään. Kosteutuksesta huolimatta iho ei kiiltele vaikka sitä pelkään aina putsareiden tai kuorintojen kanssa jotka eivät kiristä ihoa käytön jälkeen. Osa saa ihon kiiltelemään niin hirveästi.


Kokonaisuutena kuorinta olisi loistava jos vain sitä olisi mahdollista saada pienemmillä rakeilla. Siihen saakka täytyy vain jatkaa täydellisen kuorinnan etsintää. Tämän kuitenkin käytän ihan mielelläni loppuun ennen sitä.


16. syyskuuta 2013

Garnier BB Eye Roll-On

Tämän tuotteen sain testiin Garnierin testipaneelista jo aika monta kuukautta sitten ja ensin sen piti tulla BB-viikolle, mutta koska siinä alkaa olemaan niin paljon tuotteita, ajattelin nyt tehdä tämän ihan erillisenä juttuna. BB-viikkokin tulee kyllä. Kuvien ottaminen vain on hidasta, koska ne on ajoitettava sellaisiin päiviin, jolloin en ole menossa mihinkään. Lisäksi valaistuksenkin pitää olla kaikissa kuvissa suunnilleen sama, joten säänkin pitää olla kuvia varten juuri oikea. Ja aina kun luulen saavani viikon valmiiksi, saan jonkin uuden voiteen ja taas se lykkääntyy.


Garnier Skin Naturals BB Cream Miracle Skin Perfector Eye Roll-On on BB-voide silmänympäryksen iholle. Netissä kommentteja lukiessa on tullut vastaan ihmisiä, jotka pitävät tuotetta turhana ja ymmärrän sen kyllä. Osa valmistajista ratsastaa BB-villityksellä ja tunkee joka asiaan kirjaimet BB. Mutta minusta tämä on ihan hyödyllinen. Ainakin Garnierin varsinainen BB-voide on silmänympäryksilleni ihan liian paksu ja rasvainen, joten tällainen vesimäisen ohut peiteaine tulee todella tarpeeseen.

Sain sävyn Light ja saatavilla on myös sävy Medium, mutta omalle vaalealle iholleni Light on juuri sopiva. Koostumus on ohut ja helppo levittää roll-on päällä. Kun tuubi on ihan uusi, voidetta tulee helposti liikaa, mutta kun tuotetta käyttää niin voidetta alkaa tulemaan vähitellen oikea määrä kun tuubin sisällä ei ole niin hirmuisesti "painetta". Iholle pyöräytetty voide on helppo tasoittaa sormin.


Roll-on pää ei ehkä ole se kaikkein hygieenisin vaihtoehto, mutta aamulla puoliunisena meikatessa viileä metallikuula tuntuu mahtavalta. Voiteessa on hento tuoksu, mutta se on hädin tuskin havaittavissa.

Ohut voide ei ole hirveän peittävää, joten sillä ei saa pelastettua supertummia silmänalusia, mutta hento tummuus peittyy kyllä kohtuullisen hyvin. Ohuen koostumuksen ansiosta voide kestää hyvänä koko päivän eikä kasaannu mihinkään. Normaali-ihoiset eivät välttämättä tarvitse puuteria tämän kanssa, mutta itse rasvoittuvan ihoni takia laitan päälle aina ohuelti puuteria. Ihan varmuuden vuoksi.


Tässä kuvassa on tehtynä jonkinlainen pikainen silmämeikki(kamera kyllä söi kaikki luomivärien sävyt ja jätti vain niiden shimmerin kiiltelemään), mutta muuten ihoon ei ole koskettu(ja kulmatkin olisi tarpeellista siistiä).


Tässä kuvassa on kerros roll-onia ja päällä pikkuisen puuteria.


Kokonaisuutena tykkään voiteesta paljon, vaikka rehellisesti sanottuna odotukseni eivät sitä kohtaan olleet kovin suuret. Garnierin BB-voide viime vuonna oli niin sopimaton iholleni. Tämän kuitenkin käytän mielelläni.

14. syyskuuta 2013

Ostoksia

Vaarallista lukea sähköpostia näköjään. Sähköpostiosoite, jossa käyn todella harvoin, koska sinne tulee pääasiassa vain mainoksia, sisälsi sunnuntai-iltana Cybershopin mainoksen ja sen tarjous oli enää sen päivän voimassa. Kaikki tuotteet -20%. Ja koska olen kuolannut sieltä erästä paitaa ja hupparia jo pitempään niin eihän sitä voinut ohittaa. Samalla sieltä sitten tuli tilattua muutama korukin.



 Nilkkakoruista tykkään paljon, samoin kilisevistä koruista, joten kun yhdistää nilkkakorun ja kulkusen kilinän niin sehän on ostettava. Valittavana olisi ollut myös sellainen, jossa on koko ketjun(nauhan vai mikä tuo on) mitalla on kulkusia, mutta otin vain tuon hillitymmän yhdellä kulkusella olevan. Se näyttää tyylikkäämmältä eikä sen hento kilinä saa kanssaihmisiä hulluuden partaalle kuten kilinältään potenssiin kymmenen oleva toinen koru olisi tehnyt.


Haluaisin vaikka mitä lävistyksiä korviin ja myös napen niskaani ja ne ovat olleet suunnitteluasteella vuosikausia. Pelkurina ne vain on jääneet vielä toteuttamatta, ehkä huonosti sujuneen ensimmäisen korvien rei'itykseni takia(rei'itys meni jotenkin pieleen ja eräs päivä korvakorun lukko oli korvan sisällä ->päivystykseen poistattamaan se sieltä -> alue tulehtui eikä siinä voinut pitää korua ja reikä meni umpeen. Superkivuliaan episodin jälkeen Hannele 9v ei uskaltanut teettää uusia reikiä ennen kuin vasta noin 5 vuoden päästä).

Mutta nyt kun näin tuon vastustamattoman ihanan kahden reiän korun, on joku päivä otettava itseä niskasta kiinni ja käveltävä tuohon tien toiselle puolelle ottamaan toinen reikä ainakin toiseen korvaan.


Tykkään tosi paljon pienistä ja siroista sydänkoruista lyhyessä ketjussa eli about 39-40cm ketju on täydellinen. Rakkain ja täydellisin koruni kuitenkin on jo aika lailla tiensä päässä ja sille on etsittävä seuraaja. 40cm pituisessa ketjussa oleva kruunattu sydän vaikutti kuvassa juuri sopivalta. Riipuksen kokoa ei oltu ilmoitettu ja todellisuudessa se näyttääkin sitten vähän turhan isolta, mutta kyllä tuo paremman puutteessa menee.


Tuon korun edeltäjä näyttää nykyään tältä. Saapumisestaan asti lähes päivittäin kaulassani ollut koru on säännöllisestä puhdistuksesta ja kirkkaalla kynsilakalla suojaamisesta huolimatta jo melko karun näköinen ja kaikki tuo vihreä ei enää edes irtoa korusta. Pikkuruinen koru on koostaan huolimatta saanut paljon huomiota, ihmiset vähintäänkin vilkuilevat sitä ja koru on kerännyt kehuja kauneudestaan, siroudestaan ja söpöydestään. Onhan koru vain halpa jäljitelmä, mutta sitä tulee silti ikävä. En usko, että tuossa kunnossa olevaa korua pelastaisi uudelleenhopeointi tai vastaava enkä edes tiedä tehdäänkö sellaisia. Kai se on alettava tutkimaan Marc Jacobsin korumallistoja jos sieltä löytyisi aito tuollainen.


Perjantaina myös saapui Oriflame -tilaus, joka omalta osaltani oli tosi pieni, varmaan ikinä en ole tilannut näin vähän. Koko tilaukseni näytti tältä


Ilmaisena demona sain uudistuneesta Ecollagen -sarjasta Wrinkle Correcting Day Creamin, jota en tarvitse tässä iässä vielä, joten se menee myyntiin. Tilaajalahjana sain Studio Artist Pressed Powderin sävyssä Medium. Light olisi ehkä ollut minulle sopivampi sävy, mutta koska tuo ei näytä kovin tummalta niin pystyn tuon käyttämään itsekin. Itselleni tilasin Sylvia Pearl Earringsit sekä Pearl Cooling Eye Maskin. Maskia en olisi tilannut normaalihintaan 6,90€, mutta koska eräs asiakas tilasi tuotteen, joka oikeuttaa tilaamaan tuon hintaan 1,90€ niin tilasinpa sellaisen itselleni tuolla hinnalla. Kjäh Kjäh.... Kun ei kerran asiakas sitä halunnut.


Voin vain kuvitella kuinka taivaalliselta viileät lasikuulat tuntuvat iholla kunhan tuo ensin kylmenee jääkaapissa tarpeeksi. Minulla on jo vastaavanlainen geelimaski, mutta se ei ole noin kivan näköinen vaan se päässä näyttää enemmänkin avaruusoliolta. Siinä tosin on silmänreiätkin mikä on ihan hyvä jos ei vain halua makoilla paikoillaan.

Seuraavan jakson tilaukseen näyttää omalta osaltani tulevan vähän enemmän tuotteita, mutta ei onneksi mitään hirveää määrää. Ehkä olen viimeinkin oppinut malttamaan mieleni kosmetiikkaostosten suhteen.



Tänään vielä kävin pitkästä aikaa kirppiksellä ja sieltä löytyi taas jotain mitä olen himoinnut. Aikaisemminhan löysin sieltä Kenzon Flowerin halvalla. Yksi himotuslistallani kärjessä olevista tuoksuista on kuitenkin Diorin Poisonit, mutta korkean hinnan takia en ole hankkinut kuin muutaman euron hintaisen dupen sille ihan perus Poisonille(Fatal Snake). Diorin Hypnotic Poisonillekin on Fragrantican mukaan samankaltaisena Christina Aquileran by Night ja sekin multa löytyy. Nyt tuolta samaiselta kirppikseltä löysin kuitenkin Dior Hypnotic Poison EDT:n 2 eurolla! Siitä puuttuu korkki ja kirjaimet on kuluneita, mutta se ei haittaa yhtään tuolla hinnalla, etenkin kun pullo on vielä lähes täysi. :)

Kirppiksellä mieleni teki myös toista tuoksua. Yves Rocherin Poirea isossa pullossa, mutta hintaa oli 12 euroa. Vaikka tuoksu oli mitä herkullisin päärynäinen, jätin sen sinne. Ei ole vaikea valita ottaako 2 euron Diorin vai 12 euron Yvesin.

13. syyskuuta 2013

Loppuneita

Purkkeja ja pulloja tyhjenee edelleen aika kovaa vauhtia kesän jäljiltä ja loppumaisillaan olevia tuotteitakin on tosi monta. Tässä taas yksi satsi loppuneita niin saa heittää nuo pois pyörimästä.


Oriflame Optimals Cleansing Gel oily skin loppui. Aikaisempi suosikkini Optimals Mattifying Foaming Gel lopetettiin ja tämä tuli tilalle. Odotin siltä suuria, mutta jouduin vähän pettymään. Kirkkaan geelin puhdistusteho ei ole paras mahdollinen ja tuoksukin on melko teollinen, vaikkakin raikas. Edeltäjässä rakastin sitä kuinka se teki ihosta mattaisen, silkinsileän ja pehmeän vaikkakin iho kiristi tosi paljon. Cleansing Gel ei kiristä ihoa kuin hieman, mutta ihosta se ei tee läheskään yhtä hyvän tuntuista kuin Foaming Gel. Geeli on myös aika paksua ja työlästä levittää iholle. Ja iho alkaa kiiltelemään melko pian puhdistuksen jälkeen. Haluan Foaming Gelin takaisin!


Käytän useampaa putsaria samaan aikaan vähän sen mukaan mitä iho minäkin päivänä tarvitsee. Kevyttä kuorintaa kaivatessa kuorivaa putsaria, "normaalina" päivänä rasvaisen ihon putsaria, kuivempana päivänä kosteuttavampaa ja kun eriasteiset näppylät alkoivat ottamaan vallan, käytin Oriflame Pure Skin Face Washia. Se puhdisti ihon hyvin jättäen sen raikkaaksi ja vähensi myös hieman näppylöiden määrää usein käytettynä. Tuoksukin oli neutraali ja mieto eikä saanut ihoa kiristämään kuin aavistuksen vaikka tällaiselta vähän voimakkaammalta putsarilta odotin armotonta kiristystä.


Suihkugeeleistä loppui Lumene Berry Refresh 2in1 Shower Gel & Scrub, josta juttua täällä. Heikoista kuorintatehoista huolimatta jään vähän kaipaamaan tätä jo senkin takia, että tuo pakkaus vain on niin kiva ja piristävän värinen.


Käsivoiteista käytin Oriflame 2 in 1 Protecting Hand & Nail Creamin. Olen äärimmäisen laiska rasvaamaan käsiä, teen sen ehkä kerran kuussa jos satun muistamaan. Olen siitä onnellisessa asemassa etteivät käteni juurikaan kuivu, joten en rasvaa käsiäni siksi, että tarvitsisin sitä vaan koska haluan vain saada nuo käytettyä pois. Tätä käytin ensin hetken käsivoiteena, mutta koska se ohuesta koostumuksesta huolimatta jätti kädet pitkäksi aikaa liukkaiksi, en jaksanut enää käyttää sitä. Kun jalkavoiteeni loppuivat kokonaan, päätin ottaa tuon jalkavoiteeksi. Siinä miedon tuoksuinen voide toimi mainiosti imeytyen kosteutta janoaviin jalkoihini nopeasti.


Kuivashampoissa Batiste Original on HG -tuotteeni, se puhdistaa hiukset parhaiten ja kohottaa niitä vaikken tuoksusta erityisemmin tykkääkään(edelleen noista sitrustuoksuista hiustuotteissa tulee vessanraikastinvibat). Samaa odotin tältä Blushiltakin, höystettynä vain paremmalla tuoksulla. Tuoksu kyllä oli parempi. Ei nyt huippuhyvä teollisine kukkaistuoksuineen, mutta parempi. Jostain syystä kuitenkin se kohotti hiuksia paljon heikommin, lähestulkoon olemattomasti ja päivinä jolloin hiukset olivat likaiset, ei se puhdistanut niitä melkein millään tavalla. Hankala sanoa oliko tämä vain maanantaikappale, mutta kai se on pysyteltävä siinä Originalissa ellei kaapissa odottava Tropical osoittaudu paremmaksi. Cherryä haluaisin myös kirsikkahulluna kokeilla, mutta en vain ole löytänyt sitä mistään ja netistä en viitsisi tilata.


Oriflame Discover Hawaii Aloha Beach -palasaippua kului loppuun. Siitä ei kauheasti ole sanottavaa, koska se oli samanlainen kuin muutkin käyttämäni palasaippuat. Pesi hyvin, mutta kuivatti ihoa jonkin verran niin käsien- kuin vartalonpesussakin. Tuoksu vain on tähänastisista paras. Ihanan trooppisen makea ja tykkään myös kovasti pakkausten väristä. Onneksi minulla on vielä saman sarjan suihkugeeli ja vartalokuorinta, jotta voin nauttia tuoksusta vielä pitkään.


Pitkästä aikaa loppui kasvovoide, jota oikeasti käytän kasvoille. Kasvoilleni sopimattomia voiteitahan olen käyttänyt ja kuluttanut loppuun decolteella ja kaulalla, joiden iho ei ole rasvoittuva vaan lähempänä normaalia. Ecollagen [3D+] Pore and Line Minimiser on huokosia ja pintaryppyjä pienentävä seerumi, joka on tarkoitettu 35+ ikäisille, mutta koska tarvitsin uuden seerumin ja tämä oli ainoa sopiva vaihtoehto sillä hetkellä, päätin tilata sen.

En käyttänyt seerumia päivittäin vaan silloin tällöin. Rasvaisen ihon voiteet eivät ihan aina riittäneet kosteuttamaan ihoa tarpeeksi vaan iho jäi kiristäväksi ja silloin lisäsin vielä tätä päälle. Välillä taas käytin sitä pelkästään, jolloin seerumi oli riittävä kosteuttamaan pintakuivan ihoni ilman yövoiteita. Seerumia voi käyttää myös päivävoiteen alla(ja tiedän tätä käytettävän meikinalusvoiteenakin), mutta en koskaan kosteuta ihoani aamulla(siitä ei hyvää seuraa, kokeiltu on vaikka millä päivävoiteella ja iho kiiltää hulluna koko päivän), joten siltä osin tämä jäi testaamatta. Päivävoiteetkin käytän yövoiteena.

Halusin seerumin, koska se lupasi pienentää ihohuokosia ja vielä vähentää ihon kiiltoakin. Ihon kiiltelyä se kyllä vähensi ja levityksen jälkeen iho tuntui silkinsileältä ja pehmeältä sekä ennen kaikkea oli mattainen. Huokosia en huomannut sen pienentävän, mutta niin ei ole tähän asti kyllä tehnyt mikään muukaan tuote joka sitä lupaa. Tuoksu on mieto ja ei oikein tuoksu miltään tietyltä. Koostumus on myös jännän rakeinen, sen huomaa pullon reunoilta, mutta iholla seerumi tuntuu silkkiseltä. Ehkäpä ostan tätä joskus lisää.


9. syyskuuta 2013

Ihoresepti vol. 1

Eräänä päivänä päätin rohkeasti kokeilla omistamaani Skin Recipe -naamiota. Olen jostain syystä vähän arka käyttämään yksittäispakattuja naamioita ja muutenkin uusia naamioita. Pelkään, että uusi naamio saa ihoni räjähtämään täyteen näppyjä, aiheuttaa ihottumaa, punoitusta tai jotain muuta kamalaa. Siksi ajoitan uusien naamioiden käytön aina pidemmän vapaajakson alkuun, jotta mahdolliset haitat ehtivät edes vähän korjaantumaan.

Tosin tähän asti aina pelkoni on ollut turhaa, niin oli nytkin.


Valitsin kolmesta yksittäispakatusta naamiostani Cucumber Purifying Peel-Off Masquen, koska ihoni alkoi yhtäkkiä puskemaan ulos hirmuisesti epäpuhtauksia ja mustapäitäkin ilmestyi nenään ensimmäistä kertaa varmaan viiteen vuoteen. Tuubinaamioista ei sopivaa apua löytynyt, joten valitsin tämän euron verran maksaneen rasvaiselle, rasittuneelle ja epäpuhtaalle iholle suunnatun naamion, joka lupaa poistaa kuolleita soluja, mustapäitä sekä epäpuhtauksia. Naamio on tarkoitettu erityisesti T-alueen ongelmaiholle, mutta käytin tuon koko kasvoille ja kaulallekin vähän matkaa, koska pussin sisältö oli runsas.


Naamio oli tosi jäykkää ja tahmaista vihreää geeliä. Hankala levittää iholle naamiosiveltimelläkin. Ei tuoksunut juurikaan, hento hieman makea tuoksu siinä oli, mutta se ei tuoksunut millekään tunnistettavalle. Eikä varsinkaan kurkulle. Geeli oli kylmää ja naamion vaikutusajan aikana piti laittaa päälle lisää vaatetta, koska mulle tuli kylmä naamion takia. Peel-off -naamioiden tapaan kiristi armottomasti kuivuessaan, mutta sitten pääsin lopulta lempparihommaani eli naamion poiskuorimiseen. Se on yksi suurimmista syistä miksi peel-off -naamiot ovat lemppareitani. Kalvon poisrepiminen on niin kivaa :D


Tämän poisrepiminen vain ei ollutkaan niin kivaa vaan paikoitellen kivuliastakin. Yleensä kalvot irtoavat helposti ja kivuttomasti, mutta tämä oli niin tahmaista, että se oli tarrannut kiinni tiukasti ihoon ja myös kasvon hentoihin karvoihin. Sekä huolimattoman levittäjän takia myös kulmakarvoihin ja hiuksiin ja niistä sai hyvän aikaa irroitella kalvoa ennen kuin se lähti.


Lopputulos oli kuitenkin pienen kivunkin arvoinen. Kalvon alta paljastui väriltään kirkkaampi, superpehmeä ja sileä täysin mattapintainen iho. Mustapäätkin hävisivät suurimmaksi osaksi. Jos vain löydän tätä uudelleen jostain niin varmasti hankin lisää. Innolla odotan myös kahden muun Skin Recipe -naamion käyttöä, intensiivistä lämpöhoitoa lupaavan Apricot & Almond Oil Mud Masquen ja Dead Sea Anti-Stress Mud Masquen, joka rauhoittaa ja rentouttaa. Niistäkin juttua sitten käytön jälkeen.


Blogi on myös saanut runsaasti uusia lukijoita, joten lopuksi vielä haluan toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi. :)

6. syyskuuta 2013

Aina ei mene putkeen

Poskipunavalikoimassani on viimesyksyinen lempparini(Maybelline Expert Wear sävy 57 Peach), jota käytin niin, että reunalta se kului jo ihan ohueksi ja sitten lohkesi lopulta. Lohkeama oli kuitenkin niin pieni, etten katsonut tarpeelliseksi korjailla tuota kun sitä pystyi kuitenkin hyvin käyttämään.


Jotenkin sävy on minulle mieluinen syksyllä, koska kesällä tai talvella en tuota käyttänyt kertaakaan. Mutta heti kun koulu alkoi, aloin taas kaipaamaan sen tuomaa viileää persikkaista hehkua poskille. Joten otin sen päivittäiseen käyttöön kunnes eräänä päivänä kävi näin


Sen jälkeen käyttö alkoi olemaan jo aika hankalaa, joten päätin korjata tuon. Korjauksia olen tehnyt jo useamman, ensin luomivärin, sitten korostuspuuterin ja pari muutakin puuteria jotka eivät ole blogiin asti päätyneet. Voisin siis väittää osaavani tuon homman jo ihan kiitettävästi. Mutta se ei mennyt ihan putkeen tällä kertaa. Alku meni hyvin, palaset kulhoon ja muruksi


Sitten alkoi vaikeudet. Ensin lorahti liikaa alkoholia ja sain aikaiseksi käytännössä punan väristä nestettä. Kaadoin nesteen kuitenkin punarasiaan, mutta sitä oli niin paljon, että jouduin laittamaan myös siveltimelle varatun osion täyteen sitä. Tuota sivellintä en käytä, joten se ei erityisemmin haitannut.


Annoin nesteen tasautua hetken aikaa, jolloin punahiukkaset vajosivat pohjalle ja alkoholi jäi pinnalle. Onneksi sain osan imeytymään paperiin ja loput haihtuivat tuntien kuluessa punan ollessa meikkipöydällä. Ja pinnasta tuli tosi tasainen ja hyvä...


...kunnes joku bloggaaja tuli suihkusta ja otti käyttöön uuden Laveran kasvovoiteen, levitti sitä kasvoille ja laittaessa korkkia kiinni taidokkaasti onnistui pudottamaan purkin tuon kauniin tasaisen pinnan päälle.


No, sentään sitä voi käyttää pienestä kauneusvirheestä huolimatta. Voin taas sutia sitä poskille kunnes taas kerran kyllästyn siihen syksyn edetessä ja voin unohtaa sen aina seuraavaan syksyyn asti.

4. syyskuuta 2013

Loppuneita

Kesän jäljiltä purkkeja tyhjenee tosi tiuhaan tahtiin nyt, koska reissuille otin mukaan täyden tuotteen ja seuraavaan reissuun taas uuden täyden, koska reissujeni kesto oli määrittelemätön enkä halunnut minkään loppuvan kesken. Kotona ollessa on sitten aika käyttää vajaat purkit tyhjäksi. Loppuneita olisi itse asiassa 3-4 postauksen verran, mutta saa nähdä milloin loput julkaisen. En halua teidän kyllästyvän jatkuviin loppuneita-postauksiin.




Shampoista loppui Oriflame Nature Secrets Elderflower & Apple shampoo. Normaaleille hiuksille tarkoitettu shampoo ei ole aivan hiustyypilleni, mutta tuoksun takia halusin sen. Ja tuoksuun ei tarvinut pettyä. Ihanan raikas vihreiden omenoiden tuoksu höystettynä hennolla kukkaisuudella. Pesikin rasvoittuvat hiukseni erinomaisesti, lähes yhtä hyvin kuin rasvoittuvien hiusten shampoot. Viime tilauksessa sain uuden pullon ja sen käytän mielelläni.



Toinen shampoo jonka käytin oli Oriflame Hair X Pure Balance shampoo, joka on rasvoittuvien hiusten tuote. Se kiilasi aikaisemman lempparishampooni Oriflame Pure Nature Nettle & Lemonin ohi. Tämä pesee puhtaammaksi kuin Nettle & Lemon, koska hiukset säilyvät puhtaana jopa kaksi päivää. Muilla shampoilla hiukset ovat puhtaana vain pesua seuraavan päivän. Nettle & Lemon pesee hiukset myös hieman karheamman tuntuiseksi ja narskuvaksi, Pure Balancella tulos on sileämpi. Tuoksussa Pure Balance vain häviää hieman raikkaan sitruunan tuoksuiselle Nettle & Lemonille, mutta tuoksuu silti hyvältä. Ei miltään tunnistettavalta, mutta kukkaisen hedelmäisen shampoomaiselta. Vähän samantyyppiseltä kuin vaikka Elvital -shampoot. Tämäkin saa luvan jäädä vakkarishampoideni joukkoon ja sitä onkin jo toinen pullo käytössä(tosin Oriflame uudistaa HairX -tuotteita, joten saa nähdä miten tälle käy)



Sence Collectionin persikantuoksuinen käsisaippua kului loppuun. Aikaisemmin käytin muistaakseni mansikantuoksuisen ja tämä oli aika samanlainen. Tuoksu oli teollinen ja muistutti etäisesti jotain persikan tapaista. Koostumus oli aika vesimäistä lirua, mutta sai sillä kädet pestyä. Tosin kuivatti käsiä jonkin verran.



Kosteusvoiteita loppui kaksi, jo talvella käyttöön ottamani More By Demi, josta juttua täällä. Voisin käyttää toisenkin kerran, tosin vain talvella. Kesällä tämä oli vähän turhan täyteläistä eikä aina meinannut imeytyä kunnolla ja rullasi iholla. Olisi pitänyt odotella, että talvi kuivattaa ihon siihen kuntoon, että se huutaa kosteutta, mutta halusin tuon vajaan purkin pois pyörimästä.


 Toinen on I Love Raspberry & Blackberry. Merkin vartalovoihin ihastuin aikaisemmin, body lotion ei aivan niin hyvää ollut. Imeytyi hitaammin eikä ihan aina kosteuttanut tarpeeksi iholleni satunnaisesti ilmestyviä kuivempia kohtia. Tuoksu oli kuitenkin ihan hyvä vaikkakin aika makea ja pienellä teollisella vivahteella. Tuoksu jäi pitkäksi aikaa iholle. Pumppupulloa pidin ensin kätevänä, mutta ei se sitten ollutkaan. Viimeiset 3cm pohjalta oli vaikea saada, pulloa sai heilutella vaikka kuinka, että voide menisi putken suulle ja sen saisi pumpattua ulos. Ja kuten näkyy, pulloon jäi aika paljon voidetta muutaman millin kerrokseksi pullon reunoille. Mutta vartalovoiteita mulla on niin paljon ja tämä ei mitenkään ihmeellistä ollut, joten en ala kaivelemaan niitä tai leikkaamaan pulloa auki. Vielä kaapissa odottaa samanlainen, mutta Tropical -tuoksuisena.



Suhada Day Cream loppui myös. Kasvoilleni se on liian kosteuttavaa ja saa ne kiiltelemään hirveästi, joten käytin tämän kaulalle ja decolteelle, joissa iho on lähempänä normaalia. Voide sisältää papaijan ja vihreän teen uutteita ja sen pitäisi sopia kaikille ihotyypeille. Rasvaiselle iholle ei ainakaan sovi, koska se on aika täyteläistä ja rasvaista. Tuoksusta tykkäsin ensin, mutta sitten sen teollisuus alkoi puskemaan liikaa läpi ja vihreän teen tuoksu myös. Tuoksu on tosi voimakas ja jää leijailemaan ympärille. Kosteutti kuitenkin erinomaisesti vaikkakin imeytyi hitaasti, joten kuivempi-ihoiselle voisi olla ihan käypä voide.



Yhtenä päivänä otin urakaksi käydä kaikki kynsilakkani(ja muutkin kosmetiikkatuotteet) läpi ja päivittää yläpalkin kynsilakat -sivu. Kuivuneita löytyi kaksi. Puoliväliin asti käytetty hopeinen glitter Nail Star koristelulakka, joka oli useimmin käyttämäni koristelulakka.

Toinen kuivunut oli Delia Artin Decoration lakka sävy 20, joka on kaunis kuparisen tummanruskea glitter. Sitä en kovin monesti ehtinyt käyttämään. Syytä kuivumiselle en tiedä, koska korkki oli tiukasti kiinni ja muut samanmerkkiset ja samaan aikaan ostetut koristelulakat ovat vielä täydellisessä kunnossa.



Heitin pois myös joitain vanhoja ripsivärejä. Ylimpänä olevan The Color Workshopin mascara tuli merkin luomiväripaletin mukana ja se osoittautui vallan mainioksi. Erotteli hyvin ja toi hieman pituutta ja pysyvyys oli huippua. Haju vain oli todella pistävä ja massa aika vetelää. Se on ollut auki vaikka kuinka kauan, joten saa mennä. Samasta syystä lähti Artistryn tyylikkäässä hylsyssä oleva Smudgeproof Mascara 200. Se on äitini Amway -edustusajoilta ja pitkään se oli ihan suosikkini. Harja on perinteinen pulloharjamainen ja iso. Massa tosi kuivaa, minkä takia harja erotteli upeasti ja ripsiin jäi juuri sopivasti massaa. Pituutta se ei hirmuisesti tuonut tosin, mutta pysyvyys oli erinomainen. Maybelline Pulse Perfectionkin on ollut auki jo liian pitkään, joten sekin sai mennä. Tuo on toinen käyttämäni yksilö ja pidin sen tuomasta pituudesta vaikkakin se helposti(ja värinästä huolimatta) vähän paakutti ripsiä löysän massan vuoksi. Värinä myös välillä kutitti liian paljon ja sai silmän sulkeutumaan refleksinomaisesti, joten ripsarit löytyivät sitten silmän alta.



Muista kosmetiikkatuotteista poistolistalle päätyi kaksi hiuslakkaa, joista päiväykset paukkuivat jo aika reilusti(8/2011 ja 6/2012 :D ). Olen saanut ilmaiseksi hiuslakkoja milloin mistäkin, kaupanpäällisinä tai muuten vaan. Käytän hiuslakkaa kuitenkin ehkä kerran tai kahdesti vuodessa, joten ne ovat ihan turhia mulle. Näistä en suuremmin osaa sanoa ovatko ne hyviä vai huonoja, koska molempia käytin vain muutaman kerran ja en edes muista milloin viimeksi. Fashion for you on miellyttävämmän tuoksuinen, Sora Fashion tuoksuu liian sitruunaiselta huonolla tavalla. Ei hyvältä aidolta sitruunalta kuten em. Nettle & Lemon shampoo, vaan tämä menee sinne vessanraikastinlinjalle.