28. lokakuuta 2012

Tulenhehkuinen palasaippua


Äitini oli ennen Amwayn edustaja ja niiltä ajoilta kaappiin jäi pyörimään Body Series G&H Complexion bar paketti, joka on Amwayn klassikkosaippuaa. Palasaippuan käyttöönotto oli minulle uusi kokemus tässä tapauksessa, koska saippuoita tulee pakkauksessa kolme, mutta ne ovat yhtenä levynä. Saippua oli hieman sitkeää katkaista, mutta kyllä se siitä lähti kun vain jaksoi yrittää. Amway kertoo sivuillaan, että katkaistavien palojen suunnittelu on ainutlaatuinen.


Saippua on kauniin oranssi ja läpikuultava. Kivaa vaihtelua saada tulenhehkuinen saippua kaikkien valkoisten läpinäkymättömien tilalle.

Sana G&H on lyhenne Glycerin&Honey-sanoille. Se kertookin aika pitkälle siitä mitä tämä saippua sisältää. Saippua on tarkoitettu pääasiassa kasvoille, mutta sitä voi käyttää myös vartalolle. Saippua on hellävarainen ja sopii erityisesti nuorten iholle, mutta samalla se on tehokas ja sopii parhaiten kuivalle iholle. Sen sanotaan vaahtoavan runsaasti ja huuhtoutuvan pois helposti hoitaen ihon pehmeäksi ja sileäksi. Samalla siitä tulee hemmoteltu olo eikä siitä jää jäämiä iholle. Saippuaa voi käyttää myös yhtenä isona levynä, joten katkaisu ei ole välttämätöntä. Olipa joku netissä kommentoinut, että hänellä akne ja aknearvet lähtivät tällä. Uskoo ken tahtoo, mutta en ihan usko ainakaan, että tällä arvet katoaisivat.

Saippuan sisältämä hunaja on luonnollinen kosteuttaja ja antibakteerinen. Se sisältää amihohappoja, B6-vitamiinia, C-, tiamiinia, riboflaviinia ja Niasiinia. Mutta on tässä saippuassa naudanlihastakin johdettua ainesosaa, jonka sanotaan olevan turvallinen käyttää.

Ainesosat: Sodium Tallowate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Sucrose, Alcohol Denat., Sodium Stearate, Parfum, Mel, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate, C.I. 47005, C.I. 17200.


Saippuan tuoksu on aika perustylsä. Ihan samanlainen kuin ostaisit jonkin markettisaippuan. Teollisen tuoksuinen ja en tykkää yhtään. Kun kerran saippua sisältää hunajaa niin miksei sitä voi laittaa tuoksumaan hunajalta. Minulle tuoksut ovat tärkeitä, joten tällainen tuoksu, jota on tusinassa muitakin saippuoita, ei kiinnosta.

Noihin markettisaippuoihin verrattuna tämä on myös tosi kovaa saippuaa ja siitä on vaikea saada irtoamaan iholle mitään. Tuo Amwayn lupaama runsas vaahtoaminenkin on ihan humpuukia, ei tämä vaahtoa melkein ollenkaan. Huuhtelukin on aika hankalaa ja iho jää tosi nahkeaksi ja inhottavan tuntuiseksi. Eikä kyllä kosteutakaan mitenkään huomattavasti. Kasvoille en edes viitsi kokeilla, koska kulmikas saippua on aika hankala käyttää kasvoille. Iholle jää pitkäksi aikaa nihkeä narskuva tunne, sormea ei saa liu'utettua iholla, joten ei tästä kyllä mikään hemmoteltu olo tule. Päinvastoin, olo on likainen ja tekisi mieli päästä jotenkin eroon nihkeästä tunteesta ja saada pehmeä ja sileä iho. Käsivarren ihonkin tämä kuivatti hilseileväksi ja punoittavaksi niin ettei tavallinen kosteusvoide enää riittänyt vaan piti hankkia vartalovoita.

Kolmen saippuan pakkaus maksaa noin kymmenen euroa, joten mistään halvasta saippuasta ei ole kyse kun useimmat tietämäni palasaippuat maksavat korkeintaan 2 euroa. Ja varmaan sanomattakin selvää, että en aio näitä ostaa lisää. Enkä kyllä mistään saisikaan kun en tunne ketään Amway edustajaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti