17. maaliskuuta 2014

Muinaismuistoja

Äidiltä peritty kosmetiikkahamstraus on johtanut siihen, että kaapeista löytyy jos jonkinlaista iäkkäämpää tuotetta. Sellaisia, joista blogin nuoremmat lukijat eivät ole luultavasti koskaan kuulleetkaan.


Blogissa aikaisemminkin jo esitellyt Yves Rocherin tuoksut äiti lahjoitti kaapeistaan minulle vaikka myytäväksi jos ei muuta. Mutta toistaiseksi ne ovat hengailleet hyllyssä koristeena, koska pullot ovat Milrosea lukuunottamatta ihan nättejä.

Ja noista osaa jopa käytänkin, Ispahan, Nuit D'Orchidee ja Venice tuoksuvat hyviltä, ne ovat kaikki itämaisia tuoksuja ja juuri niitä rakastan. Milrose ja Diamella ovat turhan pistäviä, Cleasta en tiedä, koska sen korkki on aivan jumissa enkä ole koskaan haistanut sitä. Sekin Fragrantican mukaan on Oriental Floral -kategoriassa eli luultavasti tykkäisin siitä.

Vanhin näistä taitaa olla Ispahan, joka on vuodelta 1977 ja siitä mulla on tallella laatikkokin. Joskus saatan näistä luopuakin, koska Ebayssa YR:n vintagetuoksuista kiskotaan aika kovaa hintaa(esim. Ispahan laatikon kanssa kalleimmillaan 93€). Isosta osastahan on tehty myös 2000 luvulla uusia lanseerauksia, jolloin pullotkin ovat muuttuneet ja ehkä tuoksutkin. Osassa myös nimi, ainakin Venicestä tuli Venise.


Ja sitten on vielä nuo pari mysteeriä, jotka taitaa olla miesten. Toisessa ei lue yhtään mitään missään ja Calvin Kleinista taas ei löydy tietoa yhtään mistään.


Muutamia lapsuuden meikkejänikin olen säästänyt tunnesyistä, näitä en enää käytä lainkaan. Kerran kokeilin kädelle ja ihoa alkoi kutittamaan melkein heti. Nämä kaksi sain äitini meikeistä pienenä ja ne olivat ekat meikkini. Molemmat ovat Coc Cinelle(vai Coccinelle?) -merkkisiä ja Coccinelle ainakin on jokin vaatemerkki, mutta tuskin on kyse samasta merkistä. Duo on söpö vaaleanpunainen BonBon -niminen sävy. Ja ei, se ei ole luomiväri vaan poskipuna. Trio taas on nimeltään Farfadet ja tuota... en ehkä ihan ekana lähtisi noita sävyjä kyllä yhdistelemään. Mutta Farfadet on ranskan kansanperinteessä oleva olento, jonka kuvia katsellessa sävyt kyllä on ihan ymmärrettäviä.


Oikealla oleva Vevayn Face It -luomiväriduo osuvasti nimetyssä Moody Skies -sävyssä oli seuraava, jonka sain äidiltä. Noita sävyjä voisin käyttää kyllä edelleenkin, etenkin kun ne ovat vielä superpigmenttisiä ja silkkisiä mattasävyjä. Liiankin pigmenttisiä ensimmäisiä meikkileikkejään harjoittavalle tytölle...

Vähän uudempi on Yves Rocherin luomiväri sävyssä Myosotis - Lemmikki. Pienenä tykkäsin sinisistä vaatteista ja paitani olivat pääosin vaaleansinisiä. Kun äiti sitten kysyi haluanko Yves Rocherilta tilata mitään niin totta kai valitsin myös vaaleansinisen luomivärin. Tuo oli ensimmäinen meikkini, jonka itse valitsin. Nuoruuden sinisten meikkien yliannostuksesta johtuen en voi nykyään sietää sinistä silmämeikkiä omilla kasvoillani. :D


Kynsilakat säilyvät usein hyvin pitkään, etenkin nämä vanhemmat. Mitähän lie myrkkyjä niihin on tungettu kun nykyajan lakat menevät niin helposti pilalle. Kaikkia tässä esiteltäviä lakkoja olen käyttänyt tai käytän edelleen.

Evitan lakassa ei ole mitään sävyä ja se on loppunutkin jo, säästän yleensä loppuneiden kynsilakkojen pullot jos sävy on kiva tai jos kyse on tällaisesta muinaismuistosta. Lähes samanlainen sävy on Casuellen Extasy, jossa ei sen tarkempaa sävynumeroa ole. Näkyy menneen vanhaksi toukokuussa 2001, mutta kylläpä tuo edelleen toimivaa on. Aden ei ole aivan niin vanha, mutta sekin jo aika iäkäs ja hieman jo paksuuntunut. Sävy kuitenkin on ihana sateenkaaren sävyissä välkehtivä glitter mustan lakan seassa.


Lumeneltakin on pari. Taaskin saa osoittaa päiväykset epätarkoiksi, koska tämäkin on vanhentunut elokuussa 2002 ja se toimii edelleen loistavasti ja yhden lakkauksenkin tein blogin alkuaikoina tällä esiteltäväksi. Sävy on Scent Of Rain - Sateen tuoksu.

Toinen on jo loppunut, all time favourite lakkani, jonka perään olen itkenyt blogissakin usein. Haluan löytää dupen tälle! Saturday on upea vaaleansininen multichrome glitter, joka taittaa merelliseen vihreään tai tummansiniseen kulmasta riippuen. Pienenä yhdistelin sitä tummansinisen lakan kanssa, tuijottelin kynsiä vaikka kuinka kauan ja esittelin niitä kaikille tutuille ja miksei tuntemattomillekin. En ollut edes koulussa vielä. Lakan väri ei pääse kuvissa oikeuksiinsa, koska kamerani suostuu tallentamaan vain joko sinisen tai vihreän sävyn, ei molempia yhtä aikaa. Alempi kuva on jo aika lähellä, mutta ei kuitenkaan.


Anytimekaan ei ole aivan niin vanha kuin nuo muut ja monet muistavat merkin vielä, on tämäkin tosin vanhentunut 2005, mutta edelleen toimii vaikka tämä Sunny - Aurinkoinen -sävy ei oikein mun juttu olekaan.

Keskellä oleva L'Oreal Holographic Shine oli myös suosikkilakkojani pienenä. Vaikkei se hologrammia ole nähnytkään vaan on ehkä ensimmäisiä duochromelakkoja mitä suomen markkinoille tuli. Niihin aikoihin ei taidettu duochromeista mitään tietää ja hologrammiväite meni läpi. Näitäkin kynsiä esittelin innoissani, olihan ne hienot hologrammikynnet. Tämäkin toimii moitteettomasti ja siitä ei ole kauankaan kun lakkasin kynnet sillä. Gemeyn Express Finish sävy Or Pur tulikin jo viime postauksessa esille, mutta otin sen nyt vielä uudelleen tähän mukaan.


Loppuun vielä pahoittelen pientä hiljaisuutta blogissa, koulun kanssa vain on edelleen kiire. Viimeiset 4 viikkoa ja sitten se on ohi koulun osalta. Jäljellä on vain enää työssäoppiminen. Ja päättötyön deadline on pääsiäisenä. Joten blogi saattaa jonkin aikaa olla vähän hiljaisempi. Toivottavasti siitä ei ole haittaa, ainakin tähän asti kävijämäärien perusteella uskollisesti käytte kurkkimassa milloin uusia postauksia tulee. Kiitos siitä.

Toinen syy on ollut pienoinen postauksien keksimisen puute, en oikein tiedä mistä tekisin postauksia. Oriflame -tuotteista kyllä olisi kirjoitettavaa, mutta se on sellainen merkki, joka ei tunnu lukijoita kiinnostavan mitenkään hirmuisen paljon, joten siitä ei tee mieli kirjoittaa. Jos teillä on toiveita tai ehdotuksia mistä haluaisitte lukea niin kertokaa ihmeessä kommentteihin tai sähköpostiin.

Tulevia juttuja ainakin tulee olemaan pitkästä aikaa LivBox, koska sain sen liittymällä Huutopaneelin kautta tuollaiseen Suomitutkaan. LivBoxista en enää ehkä täyttä hintaa maksaisi, mutta ilmaiseksi kyllä kelpaa. :D Tai no piti mun tuollainen ohjelma asennella koneelle ja se tutkii millä nettisivuilla käyn ja kuinka kauan niissä vietän. Se ei mua haittaa, koska mulla ei ole salattavaa ja tiedot ovat muutenkin anonyyminä eikä ohjelma tallenna salasanoja tai muuta. Saavatpahan ainakin tilastoihinsa kymmeniä kauneusblogeja, joilla vierailen aina uuden postauksen ilmestyessä :D


Toinen kiva piristys oli Dove -kilpailussa voittaminen vaikken ole osallistunutkaan. Tuo oli kuitenkin sillä periaatteella, että siihen voi ilmoittaa kaverinsa saamaan yllätyspalkinnon. Minut oli näköjään ilmoitettu ja nyt vain innolla odottamaan tuota kassia. Saa nähdä mitä kivaa sieltä tulee. ^^ Tuli muuten virtaa tähän tyttöön kun koulussa koomailin puoliunessa ja kännykkä ilmoitti uudesta sähköpostista. Kolmeen kertaan piti lukea ennen kuin tajusin mitä siinä sanottiin :D

10 kommenttia:

  1. Vitsit mä muistan tuon Ispahanin, pullo on vähintäänkin mielenkiintoinen! Vielä mun syntymävuodelta, joten läikähti lämmin olo rinnassa. :D Clea on myös hyvässä muistissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullo kyllä on jännä, mutta ainakin säilyy hyvin kun valo ei pääse läpi :D Kunpa itsekin vielä saisin joskus tuoksutella tuota Cleaa jos korkki suostuisi aukeamaan.

      Poista
  2. Musta olis kyllä kiva lukee myös Oriflamen tuotteista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, niitä onkin pari ollut jo jonkin aikaa luonnoksissa. :)

      Poista
  3. olipas tutunnäköisiä kynsilakkapulloja ! T: toinen toisen sukupolven hamstraaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että meitä toisen sukupolven hamstraajia on enemmänkin :D

      Poista
  4. Olipas monta tuttua tuotetta. :) Nuo Coc Cinellet (?) on tuttuja, kuului kaverin meikkipussiin. Lumenen ihana glitterlakka oli mun lemppari. Anytimen lakka lemppari kans, muutamaa vuotta myöhemmin. Mulla oli noihin aikoihin myös Vevayn vanija vartaloemulsio. Yleensä inhoan vaniljaa, mutta tuo tuoksui tooosi ihanalle. Ja, mulla oli myös tuo vaaleansininen vaihe, pakko kysyä mitä ikäluokkaa oot, kun menee niin yksiin nämä. :) Itelle on tullu tuo Oriflame paremmin tutuksi vasta viime aikoina, että miksei siitäkin voisi lueskella, kun ei ole niin kokemusta niistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vevay näytti olevan vieläkin hengissä yrityksenä, ainakin nettisivut sillä oli. Jännä olisi kyllä tietää mitä kaikkia tuotteita siltä löytyy. Vanilja vartaloemulsio kuulostaa kyllä hyvältä :) Oon vuosimallia 1991.

      Poista
  5. Olipa kiinnostava juttu, tosi kiva nähdä tällaisia vintage-meikkejä! :)

    VastaaPoista