7. heinäkuuta 2013

Mattameikkivoide

Yksi ensimmäisiä tuotteita joita Oriflamelta kokeilin jo ennen edustajuuttani oli Matte Control Foundation. Markettikosmetiikasta ei vain löytynyt meikkivoidetta joka pysyisi ihollani hyvänä. Matte Controlin löydettyäni se sai lähes heti paikan yhtenä suosikkimeikkivoiteenani. Samoin sarjan puuteri on loistava, mutta se ei tässä postauksessa ole mukana kun käytin sen jo loppuun.


Matte Control -tuotteet ovat suunnattuja rasvoittuvalle ja sekaiholle. Meikkivoide sisältää mikrohienoa silikaa, joka ylläpitää mattaisuutta ja meikkivoide on vesipohjainen. Sävyjä on viisi ja omalle suht vaalealle iholle käytän kahta vaaleinta. Vaalein sävy Porcelain on liian vaalea ja seuraava sävy Natural Ivory on taas liian tumma. Sekoitan kahdesta sävystä omalle iholleni sopivan laittamalla 2/3 Porcelainia ja 1/3 Natural Ivorya.


Meikkivoiteen pullo on kätevä, sitä voi säilyttää kummin päin tahansa, helpointa kuitenkin on säilyttää sitä korkki alaspäin, jolloin voide valuu lähelle korkkia. Ihan niin hygieeninen se ei ole kuin pumppupullo, mutta pullosta on hyvä annostella sopiva määrä voidetta.


Omalle iholleni meikkivoide on täydellinen kesäksi. Ihan lempparimeikkivoiteeni on vähän liian paksua kesällä, mutta ohut puolipeittävä Matte Control on kesäksi loistava. Se säilyttää mattaisuuden kasvoilla kauemmin kuin mikään muu kokeilemani meikkivoide. Peittää punoituksen hyvin ja kohtalaisesti muitakin virheitä, mutta täyttä peittävyyttä sillä ei saa. Ohut voide on miellyttävä levittää ja iholla mukavan tuntuinen vai pitäisikö sanoa tuntumaton, paksummat meikkivoiteet tuntuvat kesällä rasvaisilta ja raskailta ja sulavat iholla. Matte Control tuntuu häviävän ihoon ja tuntuu kuin meikkivoidetta ei olisikaan. Samoin iho myös näyttää meikkaamattomalta jos vain kosteutus on hoidettu hyvin. Kuivalla iholla tulos on karhean näköinen.

Kuivaihoisten ei kannata tätä kokeilla, koska oma ihoni on pintakuiva joiltain kohdin ja jos en huolehdi kunnollisesta kosteutuksesta, ei Matte Control näytä iholla hyvältä vaan alkaa vähän hilseilemään ja tuntuu kuivalta. Rasvoittuvilla kohdilla ei ole mitään ongelmia.

Ainoana miinuksena on voiteen tuoksu, joka on melko voimakas hetken aikaa levityksen jälkeen, mutta onneksi häviää jonkin ajan päästä. Mutta muuten loistava kevyt tuote kesäksi kun ihmiset muutenkin taitavat suosia kevyempää meikkiä.

1 kommentti: