29. elokuuta 2014

Vielä kerran Laveraa

Laveralta olen testannut aikaisemmin jo monta kasvovoidetta(osa näytteitä) sekä kuorinnan ja nyt oli aika ottaa käyttöön vielä se viimeinen varastoissa oleva voide.

Tähän asti en ole kauheasti pitänyt Laveran voiteista, lähinnä outojen tuoksujen ja voiteiden iholle jättämän tunteen takia. Osa voiteista on imeytynyt ihan hyvin, mutta imeytymisen jälkeen ihoa kiristää todella paljon jonkin aikaa. Aikuisemmalle iholle tarkoitetut voidenäytteet eivät imeytyneet kunnolla ja alkoivat rullaamaan, ja toki taas kiristivät. Kokeilemani CC-voidenäyte taas alkoi pistelemään ja kutittamaan kasvoilla hurjasti ja jouduin pesemään sen pois saman tien.


Ja tästä Organic Calendula & Organic Ginger Balancing Creamista oli vähän samanlaiset kokemukset. Edellisen yövoiteen loputtua otin tämän siihen käyttöön, koska tuote mainosti itseään tehokkaasti kosteuttavana eli ei oikein sovi iholleni päivävoiteeksi. Pian on taas talvikin, joten tarvitaan lisäkosteutusta.


Voide on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Se sisältää kehäkukkaa, joka tasapainottaa, rauhoittaa ja uudistaa sekä inkivääriä, joka on hyvä vitamiinien ja mineraalien lähde ja se myös puhdistaa ja tasapainottaa. Jännästi paketissa olevaan suomenkieliseen tarraan ei oltu suomennettu kehäkukkaa tai sen ominaisuuksia ollenkaan. Tosin ruotsinkieliseen osuuteen ei oltu laitettu kumpaakaan. No, ehkä ne ei sitten näköjään ole niin tärkeitä tietoja sellaiselle joka ei vaikka englantia osaa.


Voide itsessään on pakattu kätevään tuubiin ja kokokin on sopivan pieni, vain 30ml. Useimmat kasvovoiteet ovat 50ml purkeissa ja ne kestävät ikuisuuden keräten bakteereita. Voide on valkoista ja melkoisen paksua ja täyteläistä. Pieni määrä riittää koko kasvoille, tosin voiteen paksuuden takia ei ole ihan se kaikkein helpoin saada levittymään.

Tuoksusta en pidä, se on tuollainen hyvin makea ja jotenkin se haisee nenääni vähän mädäntyneiltä hedelmiltäkin. Lähimpänä on ehkä joku aprikoosimarmeladin tuoksu. Tuoksu on vielä aika voimakas ja jää pitkäksi aikaa haisemaan nenään.

Yllättäen imeytyy aika nopeasti levittämisen jälkeen paksuudestaan huolimatta, mutta ihon pintaan jää inhottava tahmea kalvo ja tulee sellainen tunkkainen olo. Ihon puhdistamisen jälkeinen raikkaus on kadonnut. Ja taas kerran imeytymisen jälkeen vanha tuttu kiristys valtaa kasvot.


Muuten voide kyllä kosteuttaa ihon ihan mukavasti, mutta muihin käyttämiini kasvovoiteisiin verrattuna en koe tätä mitenkään superkosteuttavaksi. Eikä se pitempiaikaisessa käytössä ole tasapainottanut ihoani, iho puskee kiiltoa ihan samalla tavalla kuin ennenkin ja on silti pintakuiva. Toivoin voiteelta kunnon kosteutusta pakkauksen tekstien perusteella, jotta ihoni kiiltely ehkä vähenisi(koska rasvainen iho voi tuottaa ylimääräistä talia kuivuutta kompensoidakseen), mutta joudun vielä jatkamaan etsintöjä. Tämä taitaa myös jäädä viimeiseksi Lavera-kokeiluksi kasvovoiteiden osalta, koska en vain pidä tuosta kiristelystä.

2 kommenttia:

  1. Mädäntyneiltä hedelmiltä, hih. Itse en ole juuri tätä Laveran voidetta käyttänyt, mutta pääsääntöisesti olen pitänyt niistä, paitsi ikääntyvän ihon voide My Age Päivävoide meinasi lähteä vähän rullaantumaan meikin alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin rullasi päivävoide, taisi olla Restoring day cream.

      Poista