4. elokuuta 2015

Vinkkejä raskaille luomille, osa 2

Toisessa osassa käydään läpi virhe, joka minultakin kesti kauan tajuta ja oppia. Eli varjostuksen oikea paikka. Se poikkeaa jonkin verran ns. meikkauksen perusohjeista.


Taas kerran vasemmanpuoleinen silmä on tehty oikein ja oikeanpuoleinen väärin eli tässä tapauksessa kaikkien yleisohjeiden mukaisesti. Oikeanpuoleisessa silmässä luomiväri on levitetty liikkuvalle luomelle, joka raskailla silmillä usein on hyvin pieni pinta-alaltaan. Varjostusväri on levitetty luomivakoon ja häivytetty pikkuisen ylöspäin.

Vasemmanpuoleinen silmä on tehty muuten samalla idealla, mutta luomiväri on levitetty koko liikkuvalle luomelle, luomivakoon myös. Varjostusväri on levitetty reilusti luomivaon yläpuolelle hupun päälle.


Silmän ollessa auki ero kahden eri tavan välillä tulee selkeimmin esiin.

Oikein tehdyssä silmässä luomivärit tulevat hyvin esille ja optisesti silmä näyttää suuremmalta, koska hupulle levitetty tumma väri saa sen näyttämään, etenkin kauempaa katsottuna, varsinaiselta luomivaolta. 

Väärin tehdyssä silmässä kaikki luomiväri katoaa hupun alle ja väritön ihopoimu oikein korostuu. Silmäkin näyttää pienemmältä ja väsyneemmätä. Ja toisaalta, mitä järkeä edes laittaa luomiväriä noin, koska ei se mihinkään sieltä näy. Teininä tuskailin tämän kanssa paljon ja en millään saanut tutorialien mukaan tehtyjä meikkejä onnistumaan.

Miten korjata tilanne?


Jos on epävarma oikeasta kohdasta, johon varjostus tulisi levittää, on helpointa ottaa jokin jäykkä ja suhteellisen kapea sivellin. Siihen pikkuisen varjostussävyä ja sen jälkeen katso suoraan peiliin silmä rentona. Näin näet missä kohdalla huppu on sinun silmässäsi. Voit joutua tekemään tämän erikseen molempiin silmiin, koska silmät harvoin ovat identtiset.

Piirrä luomivärillä viiva aavistus hupun yläpuolelle. Niin, että näet viivan silmän ollessa auki. Pian opit varjostuksen paikan niin hyvin, ettei erillistä viivaa enää tarvita. Sitten vain otat suurempaan siveltimeen lisää samaa väriä ja jatkat viivan koko silmän levyiseksi, sekä häivytät sen ylöspäin. Varjostus saa olla leveäkin, koska usein meillä raskasluomisilla kulman ja silmän välillä on reilusti tilaa.


Ja niin meikki on valmis.

4 kommenttia:

 1. Voi kiitos tästä vinkistä! Mukava päästä kokeilemaan onko tuloksena hieman piristyneempi ilme!:)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset vinkeistä 😊 voin kertoa että toimivat myös pluslasien käyttäjällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että toimivat, etten ihan omiani täällä höpise ^^

   Poista
 3. Hyvin toimivat :) pluslasit ovat siitä pirulliset että siistiä jälkeä on saatava aikaiseksi...

  VastaaPoista