2. elokuuta 2015

Wellness by Oriflame: Osa 4 - Patukat

Jos aikaisemmin esitellyt keitot ja shaket ovat hankalia ottaa mukaan, on Oriflamella tarjota terveellisiä välipaloja myös kiinteämmässä muodossa. Nimittäin Natural Balance Bar -patukoita. Niitä on kahta eri makua, Choco ja Super Berries. Molemmat ovat täysin luonnollisista ainesosista ja niissä on paljon proteiinia ja kuitua. Proteiini patukoihin tulee soijasta, herneestä ja herasta ja nimenomaan geenimanipuloimattomasta sellaisesta. Kuitu taas saadaan ohrasta, kaurasta, vehnästä ja riisistä ja ne kaikki ovat täysjyvää. Lisäksi yhdessä patukassa on vain 150 kaloria ja tuttuun tapaan matala GI. Patukoissa ei myöskään ole keinotekoisia väriaineita, säilöntäaineita tai makeuttajia. Makeutensa patukat saavat fruktoosista ja väriä patukoihin saadaan punajuuresta ja kaakaosta. Heraproteiinin takia patukat eivät kuitenkaan sovellu maitoallergisille, mutta laktoosia on niin vähän, että useimmat laktoosi-intolerantikot niitä voivat syödä. Se taas kerran selviää vain kokeilemalla.


Korkeasta proteiinipitoisuudesta huolimatta patukat eivät ole varsinaisia proteiinipatuikoita, vaan virallisesti välipalapatukoita. Olenkin tykännyt käyttää niitä välipaloina tai herkkujen korvikkeena. Jos tekee mieli hirveästi jotain makeaa, niin pyrin syömään tällaisen patukan. Onhan tässäkin sokeria ja kaloreita, mutta on se varmasti terveellisempi vaihtoehto kuin pullamössöt, karkit ja vastaavat. Ja patukka nostaa verensokeria tasaisemmin, sekä yllättävän täyttävänä se vie nälän ja sokerinhimon pois pitkäksi aikaa.

Molempien patukoiden koostumus on kivan pehmeä, mutta tuo hampaille kuitenkin sen verran haastetta, ettei tuota purematta niellä tai varsinkaan ahmita.


Super Berries on suosikkini näistä kahdesta. Se maistuu makealta ja hieman kirpsakaltakin pinnasta, patukan maku tulee mustikasta, granaattiomenasta ja acaista. Väriltään se on söpön vaaleanpunaista ja siinä on rapsakoita kohtia, sekä päällä punaisia mehukkaita hyytelömäisempiä kuutioita.


Choco on kevyen raikasta Super Berriesiä täyteläisempi ja sopii erityisesti oikein kovaan suklaanhimoon. Ja se melko tymäkkänä tavarana tappaa makeanhimon muutenkin. Se on koostumukseltaan samanlaista edellisen kanssa, mutta tietenkin ruskeaa väriltään ja päällä on suklaisia hippuja. Muistuttaa maultaan hieman karvasta tummaa suklaata(en pidä tummasta suklaasta) ja siksi en pidä Chocosta aivan niin paljon, mutta tulee näitäkin silti syötyä.

Uusimmassa esitteessä oli myös nippelitietoa patukoista

Yksi pakkaus maksaa 14,90€ ja siinä on 7 patukkaa. Himourheilijalle parempi vaihtoehto varmasti ovat proteiinipatukat ja niitä minäkin syön kovempien treenien jälkeen palautumiseen, mutta kevyempinä päivinä välipalaksi herkkujen sijaan valitsen mieluusti nämä. Samoin reissussa patukat ovat käteviä, jos ei ehdi syömään kunnolla, pidän käsilaukussani aina yhtä yllättävien tilanteiden varalle.


Löysin muuten talvella Passion-juhlasta saamani Wellness Pack Woman näytteen, joka oli hukassa ja jäi siksi ensimmäisestä osasta pois. Korjataan virhe nyt ja tästä siis näette tuon naisten pakkauksen sisällön. Itse pakkauksessa on 21 tällaista annospussia, joissa on yhden päivän tarvittavat lisäravinteet. Naisille kohdistettu vitamiinitabletti, Omega3 kapselit ja Swedish Beauty Complex -tabletti. Miesten paketin sisältö on sama, mutta vitamiini vain on vaihdettu miehille kohdistettuun.

1 kommentti:

  1. Toukokuussa kokeilin nuo suklaanmakuiset ja olivatpa ne hyvän makuiset! Ei yhtä "kuivat" kun muiden merkkien välipalapatukat. Nyt on myös tuo supermarja-maku kaapissa mutta ei ole vielä tullut tilaisuutta maistaa :D

    VastaaPoista