20. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Yleensä elämäni on melko tasapaksua ja rauhallista ilman sen ihmeempiä juttuja, mutta tänä vuonna tuli tehtyä poikkeuksellisen paljon kaikkea ja käytyä eri jutuissa rohkeammin. Melkein joka kuukaudelle oli jotain kivaa. Monissa blogeissa loppuvuodesta on tällainen koonti, mitä on tapahtunut kuukausittain, joten päätin koota ekan kerran tähänkin blogiin tällaisen koosteen. Osa on instakuvia, osa blogista ja osaa en ole julkaissut missään tai muutenkaan hiiskunut tehneeni sellaista.

Tammikuu


Tammikuussa sai nauttia upeasta säästä ja lumesta, olisipa tänäkin vuonna yhtä nättiä. Opettelin myös kovasti käyttämään joululahjaksi itselleni ostamaani uutta puhelinta, joka onkin osoittautunut ehkä parhaaksi puhelimekseni ikinä. Löysin viimein myös opettajan salille, joten pääsin viimein lenkkeilyn lisäksi käymään myös salilla. Sitä varten oli ostettava uudet trikootkin, holoa tietysti. ;)

Helmikuu


Helmikuussa oli vuoden jännin tapahtuma. Oriflamen Passion-juhla. Sinne meno pelotti hirveästi, koska en ollut ennen osallistunut noin suureen ja muodolliseen juhlaan, iltapuku ja kaikki! Tapaisin myös aluejohtajani ensi kertaa, apua. Mutta linja-auton kyytiin vaan ja matka kohti Jyväskylää. Onneksi tapahtuma osoittautui rennoksi ja mukavaksi, varustettuna viihdyttävällä ohjelmalla ja hyvällä ruualla ja juomalla.

Maaliskuu


Maaliskuussa oleilinkin lähinnä vaan kotona ja otin rauhallisesti, juhlahumun jälkeen oli kiva pysytellä tutussa ja turvallisessa arjessa. Rohkaistuin kuitenkin värjäämään hiukseni ja tykästyin kovasti tuohon ombreen. Nyt väri on jo aika haalistunut, pitäisi käydä leikkauttamassa hiukset ja värjäyttää uudelleen, tällä kertaa ammattilaisella. En vain millään haluaisi vielä kun hiukseni ovat nyt kivan pitkät, vaikkakin tosi kuivat latvoista, mutta kampaaja aina nyrhii ne niin lyhyeksi vaikka mitä sanoisi.

Huhtikuu


Huhtikuukin meni aika lailla samoissa merkeissä, tosin sillä poikkeuksella, että menin pääsiäiseksi vanhempien luokse. Siellä vierailut painottuvat aika paljon koirien kanssa touhuamiseen. Vesipeto uimahullu Zorro olisi ollut valmis menemään vaikka tuonne hyiseen veteenkin ja pettyi kovasti kun ei päässyt, mulkoili vain sängyssä mököttäen. L'Orealin Miss Punky -kisasta voittamani palkinto tuli myös postissa ja pääsiäisenä annoin luvan itselleni vähän herkutella, vaikka muuten noudatinkin tiukkaa ruokavaliota. Juustokakku on aina vaan niin hurjan hyvää.

Toukokuu


Lähestyvän kesän vuoksi kylvin yrttien siemeniä ikkunalaudalle, jotta saisin syödä niitä kesällä. Laitoin myös chilit kasvamaan, jotta voisin antaa ne vanhemmilleni kasvihuoneeseen. He aina haluavat kasvattaa chilejä, mutta eivät koskaan muista/jaksa kylvää niitä, joten päätin tehdä sen heidän puolestaan. Menin taas vanhempien luokse käymään ja passaamaan koiria. Aloitin siellä myös kasvihuoneen siivousoperaation. Vein talven siellä varastossa olleet rojut muualle, vaihdoin mullat ja kylvin siemenet. Siinä työn touhussa säikähdinkin hirveästi kun näin yhtäkkiä suomuisen hännän. Pelästyin jo sen olevan käärme, mutta kun katsoin tarkemmin niin se osoittautui onneksi vaarattomaksi pikkukaveriksi. Se hengaili siinä lämmittelemässä ihan rauhassa koko ajan kun tein hommia. Ei säikkynyt mitään. Siinä samalla siivosin myös grillikatoksen ja laitoin pihalammikon kesäkuntoon.

Kesäkuu


Kesätapahtumien sarja alkoi kohdallani Miljoonatuningista, josta on tullut perinne minulle käydä joka vuosi. Tällä kertaa tapahtuma keskittyi jenkkiautoihin, mutta oli siellä muitakin autoja toki. Koirat nauttivat kesän lämmöstä ja samalla kasvihuoneessa kypsyi sato. Ensimmäisenä saikin maistella nopeasti kasvavia retiisejä, oli niin paljon maukkaampia kuin kaupan laimean vetiset retiisit. Toinen kesäkuun tapahtuma oli Saab-harrastajien renkaanpotkijaiset. Niihin lähdettiin koko perheen ja sukulaistenkin voimin, onhan kaksi setääni työskennellyt Saab-tehtaalla ja kyseistä merkkiä on harrastettu yli 30 vuotta. Kertaakaan sinä aikana ei ole vanhemmillani ollut muun merkkistä autoa. Näytillä tapahtumassa oli myös meidän harvinainen yksilömme, juuri museorekisteriin saatu vanhin automme. Auto, jolla minä saavuin synnyttyäni sairaalasta kotiin ensimmäistä kertaa.

Heinäkuu


Kesän kohokohta oli reissuni lempikaupunkiini Turkuun ja mihinkäs muuallekaan kuin Ruisrockiin. Se onkin sen verran kaukana, että matka sujui kätevämmin rennosti junalla, tosin INHOAN niitä Jyväskylän ja Tampereen välillä olevia tunneleita. Korviin sattuu niin paljon. Kärsimys oli kuitenkin vaivan arvoista ja sää suosi, aurinko paistoi joka päivä. Upea kaupunkiloma onnistuu ihan kotosuomessakin. Palatessa kotiin pääsin viimein viherpeukaloimaan parvekkeella. Sain kasvattamani yrtit istutuslaatikkoon ja muutenkin parvekkeen kivaksi. Ennen se oli tyhjän panttina.

Elokuu


Elokuullekin riitti tapahtumia. Ensin Miljoonakirppis Keskisellä, sitten vinttikoirien maasto SM-kisat kun ne järjestettiin muutaman kilometrin päässä "kotikotoa". Siellä oli kiva seurailla kisoja, vaikkei "oma" rotuni kilpaillutkaan kun osanottajia olisi ollut vain yksi. Nere taas keskittyi vain laiskotteluun kotona ja pihassa pyörivien fasaanien kyttäämiseen. Sekin juoksenteli nuorempana, mutta nyt on jo vanha papparainen. Omaan kotiini palattuani alkoikin Oriflamen Wellness-kurssi, jota lähdin innolla suorittamaan.


Kasvihuoneessa pääsi myös tekemään viimeiset sadonkorjuut. Löytyi niitä chilejä, herneitä ja jopa muutamat koristeeksi kasvattamani kukat olivat kasvaneet. Pensaskrassin kukkia tosin voi syödäkin, Oopiumunikko taas on myrkyllinen.


Puutarhan puolella myös marjasato oli parhaimmillaan, noista riittikin säilöttäväksi pakastimeen.

Syyskuu


Syyskuun alussa oli mun synttärit ja sen kunniaksi hain pullon lempijuomaani Fireballia. Hajotin myös koko kuussa varmaan enemmän kosmetiikkaa kuin koskaan. Hajottaminen ja Fireball eivät liittyneet toisiinsa... Innostuin tilaamaan postimerkkejäkin, vaikken niitä keräile, mutta kun A Million Miles Away -merkit ilmestyivät, oli ne pakko saada. Samoin ensipäivänkuori. Syynä tähän oli tietenkin HIM, jota olen fanittanut 9-vuotiaasta saakka. Ja onhan merkeissä toki muitakin suomimusan klassikoita. Muuten kuukausi sujuikin rauhallisesti, päivä päivältä upeampia auringonlaskuja ihaillen.

Lokakuu 


Ilmat alkoivat olla jo viileitä, mutta päätin silti osallistua peräkonttikirppikseen ja myydä siellä Oriflamea. Ajankohta oli vähän huono, koska siellä oli jäätävän kylmä ja huulet olivatkin ihan siniset kotiin päästessä. Mutta muuten oli ihan kivaa. Näin myös elämäni ensimmäisen kerran revontulia. Olen yleensä liian laiska ja mukavuudenhaluinen lähteäkseni yöllä haahuilemaan revontulien perässä. Nyt ne sattuivat näkymään suoraan parvekkeelta, kätevää. Halloweeninkin päätin ottaa kunnolla tänä vuonna ja tehdä tuollaisen simppelin halloweenmeikin, kaiversin myös kurpitsan ekan kerran. Tein helpon kuvion, koska en ollut varma osaanko. Ihan hyvä siitä sitten tuli, sisuksesta tein ylihyviä lämpimiä voileipiä, koska en halunnut tietenkään heittää hukkaan mitään. Ensi vuonna voikin kokeilla vähän isommalla kurpitsalla ja tehdä jonkin erikoisemman kuvion.

Marraskuu


Marraskuussa oli taas aika käydä katsomassa koiria, koska pääsin Smartsonin testaajaksi Purinan koiranherkuille niin pitihän ne viedä maisteltavaksi. Zorro vain meinasi hermostua kun kuvaaja oli liian hidas ja se haukkuu, kuten aina. Kärsivällisyys ei ole sen laji etenkään näin vanhemmiten. Palvelua pitää saada heti. Rauhoittui se lopulta ja istahti takan eteen, tunnelma alkoi olla jo kotoisa ja joulumieli tulla esiin. Joulumieli vahvistui Keskisellä käydessä. Hienoin oli liikkeessä oleva Jäämaailma ja etenkin tuo tuollainen tunneli. Samalla hoitui jouluostoksetkin, koska joulukuussa Keskiselle ei ole nokkaansa työntäminen, joulukuu on siellä niin ryysistä. Loppukuusta viimein satoi kauan odotettu ensilumi. Synkeä sää meinaa vetää mielen synkäksi, joten muutama valoisampi päivä piristi. Kauan ei lumesta saanut kuitenkaan nauttia ja maa on taas musta, tulisipa edes jouluksi lunta.

Joulukuu


Joulukuuta on ehditty vasta vähän yli puolenvälin, joten sieltä ei paljoa ole tavaraa toistaiseksi. Tietenkin oli pakko olla edes yksi joulukalenteri. Kosmetiikkakalenteria en tänä vuonna hankkinut, mutta Paavo Pesusieni -suklaakalenteri oli pakko ostaa. En juurikaan animaatioita katso, mutta Paavo on ollut poikkeus yläasteelta saakka. Oriflame-asiakkaani myy Prima mausteita ja teinkin hänelle tilauksen, jossa oli mausteiden ja keittiövälineiden lisäksi pakkohankintana Choco & Cherry Glögi, se oli muuten älyhyvää. Fig & Cognac Glögiä en ole vielä ehtinyt maistaa, mutta makuyhdistelmä ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kaupassa Castellon "juustolautanen" oli yllättävän halpa, vain 8€, joten ostin sellaisen. Tykkäsin kovasti muista juustoista, ainoastaan Marquis haisi ihan oksennukselta ja siten vähän maistuikin siltä. Juustojen kanssa ostin Kantolan Valitut 5 -keksipakkauksen niin oli oikein tuollainen fancypants-juustolautanen kerrankin. Keksien päälle oli myös erilaisia lihoja ja muita hörhellyksiä. Laitoin joulukuusenkin jo pystyyn, koska en ole jouluna kotona niin ehtii näin etuajassa nauttimaan joulun tunnelmasta omassakin kodissa.


Sellainen oli minun poikkeuksellisen tapahtumarikas vuoteni. Huomenna tai tiistaina ilmestyy vielä yksi postaus ja sen jälkeen blogi jääkin loppuvuodeksi lomalle ja palailen asiaan taas tammikuussa.

Oliko teillä millainen vuosi? Olitteko tyytyväisiä siihen?

6 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikutti sun vuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä itsekin varsin tyytyväinen, vaikka toki huonojakin juttuja tapahtui, mutta on yritettävä unohtaa ne ja muistella hyviä :)

      Poista
  2. Kylläpä vuosi on mennyt nopeasti :O Tuntuu kuin olisin lukenut tuosta Passion-juhlasta eilen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika on mennyt tosi lujaa, juurihan tuonne juhlaan menoa vasta jännitettiin ja etsittiin vimmatusti mekkoa. Kohta sitä huomaa varmaan olevansa eläkkeellä tätä vauhtia. :D

      Poista
  3. Tosi kiva kooste. Yhtäkkiä sitä muisti, että ai niin elokuussa paistoi aurinkokin, kun katseli sun kuvia. :D

    VastaaPoista