15. syyskuuta 2016

NYX Matte Finish

Aikaisemmin petyin suuresti NYXin mattapohjustajaan, joka ei omalla ihollani ainakaan ollut lainkaan matta. Lupasin silloin kertoa myöhemmin merkin meikinkiinnityssuihkeesta ja siitä, miten nämä toimisivat yhdessä.


NYXillä on valikoimissaan kaksi meikinkiinnityssuihketta, Dewy kuivemmalle iholle ja Matte vähentämään kiiltoa. Suihke lupaa täydellisen lopputuloksen ja erinomaisen keston meikille, ollen samalla kevyt.

Kevyt suihke todella onkin. Ensinnäkin aikaisempaan W7-kiinnityssuihkeeseen verrattuna NYXissä on todella hienojakoinen suihke. Suihke on tasaista sumua, kun taas W7 suihkeessa välillä tulee vähän isompia pisaroita. NYXin suihke leviää myös laajemmalle ja siten suihkauksia ei tarvitse ihan niin monta koko kasvojen käsittelemiseen.

Suihke haisee melko alkoholiselta, ei sillä tavalla pistävästi, vaan lähinnä joltain pari päivää tyhjänä olleelta viinipullolta tai kaljatölkiltä. Sellainen vähän makea vanhan alkoholin tuoksu. Onneksi tuoksu haihtuu aika lailla heti, eikä jää haisemaan kasvoille. Ei tule... väärinkäsityksiä tuollaisesta döfiksestä.


Suihketta riittää muutama koko kasvojen läpikäymiseen vähän sen mukaan miten reilun kerroksen sitä kasvoilleen haluaa. Se kuivuu nopeasti, eikä sotke meikkiä vaikka kasvoilla olisikin jo leviämisherkkiä tuotteita, kuten eyelineria tai ripsiväriä. Huulimeikin tosin jättäisin aivan viimeiseksi, koska suihke on melkoisen kuivattava ja voi vetää huuletkin vähän kireäksi. Kuivumisen jälkeen suihke näyttää sulauttaneen kaikki meikkituotteet yhteen ja iho näyttää todella kauniilta. Samalla ihoa kuitenkin kiristelee jonkin verran, joten kuivaihoisille en suihketta suosittelisi. Normaalille ihollekin vähän varauksella, mutta sekaiho ja rasvainen iho varmaan pärjäävät suihkeen kanssa ihan hyvin.

Taas kerran käytin samaa tekniikkaa kuin W7 suihkeen kanssa eli käsittelin suihkeella vain toisen puolen kasvoista(taas sen missä on luomi silmän alla) ja toisen puolen peitin suihkuttelun aikana, jotta saisi vertailtua suihkeen tehoa. Sen jälkeen  käväisin kaverin kanssa muutaman tunnin ajan kaupungilla istuskelemassa.Takaisin tullessa oli jo pimeää, alkaa taas tämä vaikea vaihe kun ei enää voi ottaa kuvia myöhään illalla niin kuin kesällä pystyi. Onneksi on Rotolight niin sai jonkinlaisen kuvan edes. Meikki oli muutenkin vähän jo kärsinyt, mutta keskitytään vain tuohon meikkipohjaan, kaikista yhtäkkiä naamalle hyökänneistä hormoninäpyistä huolimatta.

Taaskaan ero ei ole suuren suuri. Minun silmiini näyttäisi, että tuo luomen puoli olisi taas hieman kiiltävämpi, ja jo vähän liejuuntumaan päin, kuin käsittelemätön puoli kasvoista. Eli en tiedä kyllä onko Matte Finish aivan hintansa arvoinen. Käytännössä ihan sama onko suihketta vai ei. Mutta taas kerran, oma ihoni on sieltä aika ääripäästä ja vähemmän ongelmaisella iholla suihke voi hyvinkin toimia. Ja ylipäätään kaikki kosmetiikka toimii hyvin yksilöllisesti.

Kumpikaan tuote ei toiminut erityisen hyvin, joten arvata saattaa, että niitä yhtä aikaa kokeillessakin tulos oli vastaavanlainen. En siitä edes ottanut kuvaa, koska se olisi turhaa toistaa samaa uudelleen ja inhoan itsestäni suoraan edestä otettuja kuvia leveän naamani kanssa.

NYXit olivat pienoinen pettymys, mutta seuraavaksi kokeillaankin jotain hieman erikoisempaa. Löysin viimein sitä Nivean miesten after shavea ja aion kokeilla sitä pohjustajana. Olihan siitä melkoinen hypetys ympäri maailmaa.

6 kommenttia:

 1. Mun täytyy todeta ihan käsi sydämellä, että kaikki kokeilemani meikinkiinnityssuihkeet ovat olleet turhanpäiväisiä. Elelen kuitenkin toivossa kädet ristissä, että löytyisi se ihmesuihke, joka tekisi jotain. Nyxistä aika huonot kokemukset, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitetavasti täytyy kyllä myöntää, että niin on =/ Ainoastaan se W7 oli ihan ok, ei täysin pitävä, mutta pidensi meikkipohjan kestoa. Toivottavasti joku joskus keksisi toimivan suihkeen tai minkä tahansa tuotteen kiillon vähentämiseksi. NYXistä oli kovat odotukset kun sitä on Youtubessa nähnyt guruilla jo vuosia, mutta joutui pettymään =/

   Poista
 2. Jännä nähdä miten Nivea toimii sulla, mietin, että olis aika makeeta, jos toimis, koska sulla on kuitenkin niin hyvä äärilaita esimerkki tuo iho. Mä voisin ottaa osan tosta sun rasvoittuvuudesta tässä iässä mielellään, eipä tulis ryppyjä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotukset kyllä on kovat tuon Nivean suhteen vaikka sen haju kyllä on aika miehekäs lievästi sanottuna :D Mielelläni lahjoittaisin tästä rasvaisuudesta vaikka kaiken pois. Tuntuu näin teoriassa, että kuivalle iholle olisi helppo lisätä ja kerrostaa kosteutta ja kuultoa. Hehkua highlightereilla vielä päälle. Rasvaiselta iholta taas on vaikea ottaa rasvaisuutta pois ja kaikki ihanat shimmerit, glitterit ja highligterit on ehdoton ei. Täytyy vaan toivoa, että tämä sitten vanhana maksaa itsensä takaisin ja ei tosiaan tule paljon ryppyjä :D

   Poista
  2. Siitä on hajustamaton versio, se on se mitä yleensä on käytetty meikinpohjustukseen :D

   Poista
  3. Ainakin mitä itse silloin ennen ostoa tutkin niin se nimenomainen Sensitive versio olisi se oikea mitä Nikkietutorials käytti ja ostin sen. Se kyllä tuoksuu aika vahvasti.

   Poista