1. kesäkuuta 2014

Chanel Chance

Kirpparit ovat sellaisia paikkoja, joissa ei ehkä pitäisi kierrellä jos on päättänyt ettei tarvitse mitään. Ja jos on alkanut ostolakkoon tuoksujen osalta. Silloin juuri kohtalo lyö peliin selektiivisiä tuoksuja kirpparilla halvalla. Kuten nyt silmiin osui lasivitriinissä Chanel Chance. Vitriinin lämpimän sävyiset valot vielä lisäsivät kauniin pullon houkuttelevuutta. Eihän sitä sinne voinut jättää.

Sentään maltoin mieleni enkä ostanut toista tuoksua, myynnissä oli Amwayn Anticipate Intense, joka on suosikkituoksuryhmäni jäsen eli Oriental Floral. Pullo oli onneksi niin vajaa ja siihen nähden kallis, etten ostanut sitä vaikka se tuoksui huumaavalta.


Chypre Floral -tuoksuihin lukeutuva Chanel Chance on tuoksu, josta olen haaveillut pitkään. Sen vaaleanpunainen Eau Tendre -versio on taas kerran Youtube -suosikkini Jarmainen lempituoksu(esim. tässä), joka on nähty useilla videoilla. Siksi tarkoituksena oli seuraavan kerran johonkin ihmisten ilmoille päästessä mennä tuoksuttelemaan miltä tuo niin Jarmainen hypettämä hajuvesi tuoksuu.

Nyt tuoksun haisteleminen kävikin näin yllättäen, vaikka eihän tämä Eau Tendre ole, mutta tuoksui silti hyvältä. Yleensä en Chanelin tuoksuista ole tykännyt, en ainakaan No5:stä. Ja netistä tutkimisen perusteella Chance on hieman aliarvostettu tuoksu, kaikki haluavat vain Eau Tendren. Chancesta ei pidetä sen voimakkuuden ja päällekäyvyyden takia. Eau Tendre on kevyempi. Lisäksi on olemassa Eau Fraiche, jonka luulisin olevan raikkaampi ja sitruksisempi versio.

EDP:n voimakkuuden takia annostelussa saa olla tarkka ja suutin on lisäksi niin jäykkä, että sitä saa painaa toden teolla. Pikku suihkausta sillä ei saa aikaan vaan se tulee joka kerta täydellä teholla.


Pullo on Chanelin tapaan tyylikäs ja hillityn kaunis. Nimi Chance tarkoittaa ranskaksi onnea. Tuoksu on ainoa Chanelin tuoksuista, joka on pyöreässä pullossa. Syynä siihen on wheel of fortune, jota pullo kuvaa.

Alkutuoksusta tulee vahvat Yves Rocher -vibat ensi alkuun, mutta sitten muutaman sekunnin iholle asetuttuaan hedelmäisyys alkaa tulla esiin, etenkin rakastamani ananas. Lisänä alkutuoksussa on iiris, patsuli, pink pepper ja hyasintti. Yleensä en tykkää kukkaisista tuoksuista, mutta tuon makean pehmeä ja raikas kukkaisuus sopii hyvin ananaksen kanssa. Ne yhdistyvät nenääni vähän vesimelonimaiseksikin raikkaudeksi. Tuoksuu ihan kesältä.

Vähitellen tuoksu alkaa muuttumaan iholla sitruksisemmaksi ja en ole ihan tämän sydäntuoksun fani, koska se sisältää sitruunan lisäksi jasmiinia ja ne ovat yleensä päänsärkytuoksun ainekset. Mutta tässäkin ne tuoksuvat raikkaana, joten se ei aiheuta päänsärkyä. Sitruuna tuo jasmiiniin raikkautta, joka tekee siitä vähän karkkimaisenkin ja vaikka en rakasta sydäntuoksua, pidän siitä kuitenkin.

Pohjatuoksussa tulevat esiin vetiver, vanilja, patsuli ja myski. Ne luovat pitkäkestoisen täyteläisen tuoksun, joka säilyy iholla kauan. Iltapäivällä kaulalle suihkaistuani haistoin pohjatuoksun vielä seuraavana aamuna. Keston on syytä tämän hintaisella tuoksulla ollakin hyvä.


Kokonaisuutena tuoksu on ihana ja pääsee suosikkieni joukkoon. Se on aikuismainen tuoksu verrattuna moniin muihin tuoksuihin joista pidän. Aikuismaisuudestaan huolimatta se ei ole ns. vanhan naisen tuoksu, vaan pirskahtelevan hedelmäinen raikkaus tekee siitä nuorellekin sopivan. Ei nyt aivan teinille, mutta tällaiselle vähän päälle parikymppiselle. Coco Mademoiselle on tuoksutuntijoiden mukaan tästä aikuismaisempaan makuun soveltuvampi tuoksu.

Tällä tuoksulla saa arkeen palan luksusta.

4 kommenttia:

 1. Ainoa Chanel, josta todella pidän, myös Eau Fraiche versio tästä on ihana. Okei, myös Coco Mademoiselle menee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin on kyllä pakko päästä tuoksuttelemaan noita muita versioita :D Niitä on niin kehuttu.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Todella oli ja mun ilme varmaan oli näkemisen arvoinen kun näin tuon :D

   Poista