21. lokakuuta 2015

COLAB Kuivashampoot + ARVONTA!


Jokin aika sitten maahantuoja otti yhteyttä kysyäkseen, kiinnostaisiko minua kokeilla uusia COLAB Kuivashampoita. Tiedotteet luettuani kiinnostuin hurjasti, koska tuotteita suunnittelemassa on ollut yksi vuosia Youtubessa seuraamani guru, A Model Recommends -kanavan Ruth. Ja toki te blogiani aktiivisesti seuraavat tiedätte minun olevan kuivashampoiden suurkuluttaja, se on lähes ainoa hiusten muotoilutuote, jota käytän säännöllisesti. Mukava myös huomata, että näitä tubettajien tuotteita on alettu tuomaan suomeenkin, moni guru kun tekee itse tai yritysten kanssa yhteistyössä tuotteita, mutta harvoin niitä tänne suomeen asti saadaan, varsinkaan kivijalkakauppoihin.


Sheer + Invisible Collectionista tuli kokeiltavaksi minulle yksi tuoksu. Se on kahdesta kokoelmasta se kevyempi versio, eikä anna ihan niin paljon volyymia kuin tuo toinen. Se kuitenkin lupaa olla näkymätön hiuksissa ja siten sopii hyvin myös tummahiuksisille kaunottarille.


Tymäkämmästä Extreme Volume Collectionista sain kaksi pulloa. Nimensä mukaisesti sarja lupaa tuoda tupeerausmaista volyymia extreme plumping powderiksi kutsutun ainesosan avulla ja tietenkin raikkaat ja rasvattoman tuntuiset hiukset, samalla jättäen hiuksiin kevyen tuoksuhunnun.


Molemmat tuotteet sopivat kaikille hiustyypeille. Kokoelmien innoittajana on ollut tavoite saada upean tuuheat, tupeeratun näköiset hiukset, mutta ilman sitä hirmuista aikaa ja vaivaa, mikä lookkiin yleensä vaaditaan. Ja itselleni tärkeimpänä, ilman sitä hiuksille tupeerauksella ja muotoiluvälineiden kuumuudella aiheutettua vahinkoa.

Kaikki sarjojen kuivashampoot ovat perustaltaan samanlaisia, vain tuoksu vaihtelee. Tosin ihan pieniä eroavaisuuksia inceissä on. Ainakin minulle on monesti käynyt niin, että ihastun johonkin kuivashampooseen, koska se tekee hiuksista upeat, mutta tuoksu on paha. Kokoelmien viidellä eri tuoksulla halutaan eliminoida tuon tapahtuminen. Kuivashampoiden ollessa identtisiä ominaisuuksiltaan, voi tuoksuista valita juuri sen, josta eniten pitää. Ja koska molemmissa kokoelmissa on samat tuoksut, löytää sen lempituoksunsa juuri siitä kokoelmasta, josta haluaa. Tuoksuja on viisi erilaista ja jokainen niistä on saanut inspiraationsa jostain maailman kaupungista.


Perusversio on tietenkin Lontoo, onhan Ruth englantilainen. Se on klassinen, perinteinen ja ikoninen. Sitä henkii myös tyylikkään tummanpuhuva pullo, joka minusta kuvastaa hienosti urbaania kaupunkia, sekä Ruthin ylvästä mallimaista olemusta. Tuoksu koostuu bergamotista, myskistä ja magnoliasta. Tuoksu muistuttaa aika paljon useimpien kuivashampoiden sitä "perustuoksua", kuten vaikka Batisten Originalissa on. Siihen verrattuna tosin ehkä aavistuksen kukkaisempi.

Pariisi on pullon väriä myöten hempeämpää maailmaa, rakkauden kaupungin mukaan nimetty kuivis tuoksuu tietenkin romanttisen kukkaiselta. Siitä löytyy jasmiinia, ruusua ja ripaus patsulia. Jasmiinista en yleensä kovin välitä, mutta yllättäen ihastuin tähän tuoksuun toden teolla. Se ei ollenkaan ole sellainen pistävän kukkainen, vaan makea ja pehmeä, pikkuisen puuterinen, ei kuitenkaan överi. Suosikkini näistä!

New York edustaa pirteämpää ja energisempää maailmaa, ison omenan meininkiä kuvaava tuoksu koostuu tietenkin herkullisista hedelmistä. New Yorkin hedelmäsalaatista löytyy omenaa, melonia ja ambraa. Vahvimmin se tuoksuu omenalta, johon meloni tuo pikkuisen makeutta ja raikkautta, ambra pehmentää kirpeyttä. Sellainen aika perinteinen hedelmätuoksu.

Rio on eksoottinen kaupunki, joten mikäpä muukaan siihen sopii paremmin kuin trooppinen tuoksu ja laguunia muistuttava sinivihreä pullon sävy. Trooppinen tunnelma luodaan papaijasta, ananaksesta ja cassiksesta.

Tokio, mitäpä olisi eri tuoksujen kavalkadi ilman mausteisen itämaista tuoksua, joka luodaan orkideasta, mandariinista ja santelipuusta.

Kuivashampoot tuoksuvat voimakkaasti, koska niistä on haluttu tehdä parfyymimäisiä ja niiden tarkoituskin on tuoksua hiuksissa pitkään. Eli voimakkaita tuoksuja karttaville nämä eivät ole. Hajuvettä ei välttämättä näiden jälkeen tarvitse laittaa.


Erikoisinta tuotteessa mielestäni on sen vaikuttava aine. Yleensähän kuivashampoissa käytetään tärkkelystä joko maissista, riisistä tai perunasta. COLAB:issa on kuitenkin käytetty alumiinitärkkelystä. Say what!? En ollut koskaan kuullutkaan. Pikaisella googlettelulla selviää sen kuitenkin olevan melko yleinen aine kosmetiikassa.

Kuinka ne sitten toimivat mielestäni.


Sheer+Invisiblen päätehtävä on vain tehdä hiuksista puhtaan näköiset. Ylemmässä kuvassa on ensin likaisen kiiltävät ja latteat hiukset eli mun ns. second day hair. Laitoin Parisia hiuksiin ja siitä jäi kyllä valkoisia jälkiä hiuksiin levityksen jälkeen, mutta kolmannessa kuvassa, jossa hiukset on hetken vaikuttamisen jälkeen pöyhitty, ei valkoisuudesta ole tietoakaan. Eli sopii tummahiuksisille hyvin. Volyymia se toi vähän myös, mutta ei jättänyt tyveä narskuvaksi, vaan ilmavaksi ja kevyeksi. Hiuksista tuli puhtaan näköiset. Volyymi ei kovin kauan tosin hiuksissa kestänyt, mutta puhdas tunne säilyi. Vastaa mielestäni aika lailla Batistea, tosin antaa enemmän volyymia.Extreme Volume jättää hiuksiin entistä valkoisemman jäljen, mutta senkin saa pöyhittyä näkymättömiin aika helposti. Kuvia itsestään ottavat tietävät, että kamera latistaa tuuheatkin hiukset, mutta huomasin edellisiä kuvia ottaessa, että peilin kautta tuuheus näkyy paremmin. Otin nämä siis peilin kautta ja valotus ei siksi ole ihan optimaalisin, mutta keskittykää hiuksiin...

Ekassa kuvassa on puhtaat, edellisenä iltana pestyt hiukset eli päältä tosi lättänät(not pretty!). Toisessa kuvassa hiukset saivat käsittelyn New Yorkilla ja sen jäljiltä upean tuuheuden. Suihkutus hiuksiin, hetken vaikutusaika, pöyhintä pää alaspäin ja se on siinä! Edelliseen verrattuna tämä jättää sellaisen narskuvan ja nihkeän tyven, josta ei sormet todellakaan mene läpi. Jos et siitä tykkää, valitse Sheer+Invisible. Extreme Volume toimisi myös erinomaisena pohjana tupeeraukselle tai muille kampauksille. Pelkiltäänkin käytettynä volyymi kestää pitkään, eikä latistu päivän mittaan. Lopputulos on hiuspuuterimainen. Tuuheutta on hiuksissa vielä seuraavana aamunakin ja pikapöyhinnällä on taas valmis päivän haasteisiin.


Kokonaisuutena tykkäsin molemmista kokoelmista paljon. Suosikikseni kuitenkin nousi selvästi Extreme Volume, koska se on juuri sitä, mitä kuivashampoolta haluan. Pitkien, paksujen ja raskaiden hiusteni vuoksi kaipaan juurikin koko päivän kestävää volyymia nopeasti, aamulla ei ole aikaa laittaa hiuksia tuntikausia. Extreme Volumella saan juuri haluamani, nopeasti. Sheer+Invisible taas on enemmänkin likaisten hiusten freesaamiseen soveltuva, sillä saa pidennettyä pesuväliä vielä yhden päivän. Kaksikosta kannattaakin valita tuote sen mukaan, mitä omille hiuksillesi kaipaat.

COLAB:ia myyvät Sokos-tavaratalot, sekä Emotionit ja Anttilat, saatavuus vaihtelee paikkakunnan mukaan. Viking Line myy myös niitä, sekä Kärkkäinen. Uskoisin niiden rantautuvan myös kyseisten liikkeiden verkkokauppoihin tulevaisuudessa, jotta me syrjemmässä asuvatkin pääsemme niihin käsiksi helposti.

Ostopaikasta riippuen Sheer + Invisible maksaa noin 8,95€ ja Extreme Volume 9,95€, mikä toki on hieman enemmän kuin yleisimmät kuivashampoot maksavat, mutta vastineeksi pullo on iso ja tuotetta tarvitsee todella vähän kerralla, joten siitä riittää pitkään. Pulloja on myös saatavilla pienempi 50ml koko, joka sopii hyvin matkoille tai käsilaukkuun.


Maahantuoja halusi lisäkseni ilahduttaa myös teitä lukijoitani tarjoamalla arvottavaksi minikokoisen Sheer + Invisible -kuiviksen London-tuoksussa ja saatan sujauttaa mukaan muutakin pientä ylläriä. Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta, kerro vaikka mikä COLAB:in tuoksuista kiinnostaisi eniten tai oletko peräti jopa käynyt jossain/joissain noista kaupungeista. Entä jos saisit valita, mihin kaupungeista matkustaisit jos raha ei olisi este? Toiveena toki olisi, että lukisit myös blogiani Bloggerin tai Bloglovinin kautta, mutta se ei tällä kertaa ole pakollista. Arvonta päättyy 25.10.2015 klo 23:59 ja otan voittajaan yhteyttä arvonnan jälkeen sähköpostitse, joten jätäthän myös sähköpostisi kommentin yhteyteen.*Tuotteet saatu testiin maahantuojalta*

22 kommenttia:

 1. Näyttivät toimivan oikein tuuheuttavasti kuvien perusteella. :)
  Tuoksuista pitäisin eniten ehkä Rio-tuoksusta. Noista kaupungeista ei ole tullut käytyä kuin Lontoossa. Rioon ja Tokioon olisi mahtava päästä joskus!
  piivoitto@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kaikki nuo kaupungit ovat moneen kertaan läpikoluttuja, mutta NYCissä voisi käydä vaikka nyt joulushoppailemassa :)

  Koska olen kuivashampoiden suurkuluttaja, olisi kiva kokeilla noita, kiitos infosta! Tuoksun puolesta voisin ryhtyä Carmen Mirandaksi, eli tuo Rion hedelmäisyys viehättäisi.

  dzinni@europemail.com

  VastaaPoista
 3. Tuoksuista New York kuulostaa parhaalta! Lontoossa haluaisin joskus käydä :) Ja lukija olen sekä Bloggerin että Bloglovinin kautta.

  antsu_92(ät)hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Pariisi kuulostaa ihastuttavalle!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Rio vaikuttaa tuoksuna kiinnostavimmalta.

  Lontooseen lähtisin enemmän kuin mielelläni, vaikka olenkin siellä käynyt.

  vanilliini@gmail.com

  VastaaPoista
 6. New York-tuoksu kuulostaa just mun tuoksulta. :)
  Pariisissa ois mahtava käydä, ehkäpä vielä joskus..
  emmakaroliina_@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. En ole tutustunut aiemmin, mutta vaikuttaa minulle sopivalta. Tokio olisi minun tuoksuni.
  somanyinspiraion@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Voi mulla pitäisi kyllä oppia käyttämään kuivashampoota! Rio tuoksuna houkuttelee! :) jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 10. New York tuoksuista kuulostaa parhaalta, mutta noista kaupungeista mieluiten matkustaisin Pariisiin :)
  saya
  sayav(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 11. Seuraan Bloglovin'in kautta. Pariisin tuoksu kiinnostaa eniten. Missään noissa en ole käynyt, mutta Tokioon lähtisin jos raha ei olisi este.
  FinTingeling@gmail.com
  -Tingeling-

  VastaaPoista
 12. Pariisi, siellä olen pariin otteeseen käynyt :)

  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Pariisi-tuoksu tuntuu houkuttelevalta samoin itse kaupunki, joskaan en ole siellä vielä(?) käynyt. Lontoossa olen kerran piipahtanut.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Minulla on syvä rakkaussuhde Lontoon kanssa! :)
  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 15. Pariisi-tuoksu kiinnostaisi. Olen Pariisissa käynyt ja siihen ihastunut :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 16. New Yorkin tuoksuu vaikuttaa parhaalta :) Lontooseen ehkä lähtisin :)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Rio houkuttelee eniten ja voisin lähteäkin sinne, jos raha ei olisi este! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Ehkä New York voisi olla tuoksuna kiinnostavin ja Rio taas kaupunkina.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 19. New york olisi varmaan ihana tuoksu .en oo käyny noista missään. Mukana arvonnassa . Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Pariisi houkuttaa eniten!
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New York olisi kiva, siellä olen kerran käynytkin! tiiasdf123@gmail.com

   Poista
 21. Rio houkuttelee sekä tuoksuna että paikkana. Vaikka olen Brasiliassa ollut, Riossa en ole vielä ainakaan käynyt.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista