28. tammikuuta 2016

Batiste XXL Volume

En ole edes pysynyt laskuissa kuinka monta kertaa te lukijat olette vannoneet kommenteissa Batisten XXL Volumen nimeen. Kuivashampoissa rakastan erityisesti juurikin näitä volyymia tuovia yksilöitä, niitä jotka tekevät tyvestä narskuvan niin, ettei sormet mene läpi. Hiukseni ovat paksut ja raskaat, joten ne tarvitsevat kunnon pitoa, etteivät ne valu päätä pitkin. Siten ne myös "kestävät" tällaiset raskaammat tuotteet, siinä missä ohuemmat hiukset eivät. En räplää hiuksiani päivän aikana, mitä nyt pyyhkäisen kasvoille valuneet pois ja joskus pöyhin jo latistuneita hiuksia, joten minua ei haittaa tyven nahkeus.


Vuosia suosikkini oli Herbinan Tuuheuttava Kuivashampoo, viime vuonna pääsin testaamaan COLAB:in Extreme Volumea ja se nousi Herbinan edelle, koska se vaan on loistava. Joku aika sitten viimein onnistuin löytämään COLAB:in haastajan testiin. Täällä maalla niitä ei ihan joka nurkalla myydä ja netistä en jaksa tilata, ellei ole jotain muutakin tilattavaa siinä samalla.

Miten XXL Volume sitten pärjäsi? Normibatisteen verrattuna tämä on ihan erilainen eli juurikin narskuvuutta ja rakennetta hiuksiin tuova. Normiversiothan vain tuovat puhtautta ja raikkautta, ilman rakennetta. Siinä missä Herbina on hiuspuuterista vähän kevyemmän tyyppinen, toi XXL todella hiuspuuterisen tunteen. Sormia oli turha yrittää haroa tyven läpi. Hyvin verrannollinen COLAB:iin. Eli siinä se voitti Herbinan kevyesti.

Batisten tuoksusta en oikein pitänyt. En osaa kuvailla miltä se tuoksuu, mutta ainakaan kovin raikas tuoksu ei ollut. Onneksi se tuoksuu lähinnä vain suihkiessa ja hetken päästä tuoksua ei enää selkeästi havaitse.


Toinen suuri miinus oli valkoisuus, suihke jätti tumman tyveni tosi valkoiseksi ja sitä ei saanut pöyhimälläkään katoamaan. Siksi kuvassakin tyvi on vähän sekainen ja jakaus miten sattuu, koska ihan oikeasti yritin kaikin keinoin saada valkoisuutta häviämään. Ja vaikka tuon suoranaisen valkoisuuden saisi katoamaan, näyttävät hiukset vaikkapa kirkkaissa kaupan valoissa pölyiseltä. Herbinasta ja COLAB:ista valkoisuus häviää pöyhimällä aika helposti. En halua kulkea ympäriinsä jauhopäänä.

Jos valkoisuutta ei kuitenkaan huomioi, tuo XXL Volume puhtaisiin hiuksiin sitä volyymia, joka pysyy pitkään, lähes koko päivän ja hiusten latistuessa pikapöyhinnällä saa ne takaisin entiselleen. Ilman tuota inhottavaa valkoisuutta, olisin tykännyt kovastikin. Varsinaisesti likaisten hiusten puhtaamman näköisiksi tekemiseen en tuota käyttäisi, siinä tavallinen Batiste on parempi. XXL Volume ei tuo tyveen mitään raikkauden tunnetta tai keveyttä, vaan on jopa raskaan tuntuinen välillä.


Kokonaisuutena sanoisin ennemmin pysytteleväni jatkossa COLAB:issa, jos haluan kunnon tuuheutta. Batiste ja COLAB ovat muuten lähes täysin verrannolliset, mutta jälkimmäisen parempi tuoksuvalikoima ja Batisten tuoma jauhoisuus ovat ratkaisevia tekijöitä. Vaaleahiuksiselle uskoisin Batisten olevan kuitenkin loistava vaihtoehto, koska silloin valkoisuus ei haittaa. Ehkäpä XXL Volumesta voisi joskus tulevaisuudessa tulla värillinen versio, joka ratkaisisi meidän tummahiuksisten ongelman sen suhteen.

Batisten valikoimissa tosin on vielä Heavenly Volume, ehkä yritän sillä seuraavaksi...

4 kommenttia:

 1. Oon pitkälti ihan samoilla linjoilla sun kanssa tästä kuivashampoosta, ja omille hennoille hiuksilleni tämä ei soveltunut ollenkaan. Muutenkin kaipaan kuivashampoolta ennen kaikkea sitä puhtauden tunnetta hiuksiin, missä muut Batisten kuivashampoot onnistuvat ihan loistavasti :) En myöskään pitänyt tän tuoksusta ja jotenkin se jopa yllätti, kun Batistella on muuten niin hyväntuoksuisia kuivashampoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mulle tuo tuoksu oli vähän tyrmistys kun tosiaan Batistet yleensä tuoksuu aika hyvältä. En tiedä oliko tässä sitten yritetty matkia Klippoteketia kun se tuoksuu aika samantyyppiseltä. Normibatistet taas ei mulle parhaita ole, koska käytän kuivashampoita yleensä vain tuomassa puhtaisiin hiuksiin rakennetta. Likaisiin hiuksiin käytettynä ne tosin on tehneet hiuksista puhtaimman näköiset verrattuna muihin kokeilemiini kuivashampoisiin :)

   Poista
 2. Mulla on toi ongelma kaikkien Batisten tuotteiden kanssa, näyttää kuin olisi hilsettä päässä. :o Esim. ei Biozell tee itselleni ton näköistä. Mulle nämä ovat siksi ehdoton ei, kuka nyt maksaisi siitä, että näyttää siltä, että pää on täynnä hilsettä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävää, että siitä tulee sen näköistä, vaikka sulla on niin vaaleat hiukset :O Mulle nuo "tavalliset" Batistet ei tee sitä, mutta niistä taas en saa sitä kaipaamaani rakennetta hiuksiin.

   Poista