3. tammikuuta 2016

Taiteellista kahvia

Lifestylesunnuntaille otetaan esittelyyn uusi kiva kahvitaiteen muoto. Päiväni kohokohtia on aamukahvi, jonka valmistan Nescafen Dolce Gusto -kapselikoneella. Se on yksin asuvalle kätevin vaihtoehto, koska juon aamuisin vain sen yhden kahvin ja loppupäivänä en lainkaan, joten normaali kahvinkeitin olisi vähän turha kun aina keittäisin vain sen yhden kupillisen.

Sähköpostiin kilahti Nescafen uutiskirje ja arvonta uusista Latte Art -sapluunoista. Osallistuin siihen tietenkin ja olin yksi onnekkaista.


Sapluuna on tuollainen ohut muoviläpyskä, joka laitetaan kahvin päälle ja sen aukkoihin voi ripotella kaakaojauhetta, kardemummaa, kanelia, kahvijauhetta jne. Sapluuna muodostaa kahvin pinnalle kuvion. Malleja on lukuisia erilaisia, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva. Valittavissa kilpailussa oli kaikenmaailman kuvioita. Koiria, kissoja, merkkejä, logoja, hashtageja.... Valinta oli vaikea, mutta tykästyin eniten #omg -sapluunaan, vaikka erilaiset koirat houkuttelivat myös. Mutta omg voitti hauskuudellaan, kahvikin säikähtää aamulla juojaansa. :D


Sapluunalla voi taiteilla kuvioita sellaisten juomien päälle, missä on vaahdotettua maitoa tai kermavaahtoa. Nescafen valikoimissakin on useita sellaisia kahveja, kuten Latte Macchiatot eri makuineen. Ruskeaa vaahtoa tulee Mochaan ja sen päälle voisi kokeilla taiteilla kuviota vaikka tomusokerilla. Onnistuneesti koristelin myös Tea Latten ja Chai Tea Latten, samoin jos kaakaon pinnalle laittaa kermavaahtoa niin siihenkin saa kuvion. Jos ei omista kapselikonetta, voi myös esimerkiksi maidonvaahdottimella tehdä erilaisia kahveja ja koristella niitä.


Sapluuna oli helppo käyttää, pari ekaa kertaa meni vähän harjoitellessa ja jauhetta lipsahti liikaa. Pian sen oikean määrän kuitenkin oppi arvioimaan. Lusikalla sai aika hyvin ripoteltua kun oli varovainen, mutta parhaiten homma luonnistui ihan pienen siivilän läpi, jolloin jauhe levittyi tasaisemmin. Kuviokin pysyy ihan hyvin rajojen sisäpuolella, eikä hirveästi leviä. Ainoastaan huo hashtag oli vähän turhan yksityiskohtainen ja ohut kuvio, joten se ei onnistu niin hyvin kuin kirjaimet. En malta odottaa, että noita tulee myyntiin ja varmasti aion hankkia lisää!

Hinnoista en osaa sanoa kun en ole nähnyt niitä myynnissä vielä missään, mutta en usko, että muoviläpyskä kovin montaa euroa maksaa. Joka tapauksessa hauska pikku väline jos haluaa vähän leikkiä tai tehdä vaikkapa vieraille erikoisemman kahvitarjoilun. Miksei myös lastenkutsuilla olisi kiva ohjelmanumero antaa lasten koristella kaakaot jokaiselle hauskoin kuvin.

Muutama eri malli screenshottina kilpailusta

2 kommenttia:

  1. Nuo ovat kivoja - varsinkin tuo kissasapluuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä söpö :) Harmi kun en löytänyt koko valikoimasta kuvaa kun niitä kissoja oli erilaisiakin ja hurjasti kaikkia muitakin juttuja :)

      Poista