11. toukokuuta 2014

Huulipunani

Mun on jo pitkään pitänyt toteuttaa tällainen postaus, jossa on kaikki omistamani huulipunat. Postauksesta tulee aika pitkä, joten sen suuremmitta puheitta itse asiaan. Kuvissa sävyt saattavat hieman vaihdella valaistuksen mukaan, koska noita ei kuvattu päivässä eikä kahdessakaan. Osasta myös oli jo valmiiksi kuva, joten ajan säästämiseksi en alkanut kuvaamaan uudelleen.


Punaiset
Punaiset huulet ovat klassisen kauniit, mutta valitettavasti vielä sellaiset, joita en uskalla arkena pitää. Paitsi sormin huulille töpöteltynä, siitä esimerkki vähän myöhemmin. Omaan ihonsävyyni sopivat parhaiten kylmät punaiset, mutta silti joukkoon on eksynyt myös lämpöisempiä sävyjä.1. Oriflame Pure Colour Floral Lipstick - Cherry Red
Yksi ensimmäisiä ostamiani Oriflame -tuotteita ajalta, jolloin en vielä ollut edes edustaja. Puna oli halpa ja vähän halvan oloinen on punakin. Hylsy ei ole erityisen kaunis, se on kevyt ja pyöritysmekanismikin toimii vähän huonosti. Silti itse puna on ihan hyvä. Hieman läpikuultava, kylmä punainen. Läpikuultavuuden vuoksi pysyvyys ei ole huippuluokkaa ja puna on vaikea saada tasaiseksi, mutta saa hampaat näyttämään supervalkoisilta.

2.  Lumene Natural Code Smile Booster Lipstick - 15 Vintage Red
Toinen ostamani punainen huulipuna. Tällaisena vintage ja pin-up -tyylisenä tyttönä jo pelkkä sävyn nimi vetosi minuun. Hylsy on painava ja sävy on superpigmenttinen, kermainen, täyteläisen kylmä punainen. Suosikkini punaisista. Koostumukseltaan vähän kuiva ja paksu, mutta sen ansiosta pysyy hyvin.

3. Rimmel Moisture Renew Lipstick - 880 Rose Passion
Uusin tulokas punaisissa punissani. Voitin sen blogiarvonnasta. Rimmel on huulipunissa suosikkejani ja tämäkin on todella laadukas, kirkas, pikkuisen ehkä pinkkiin vivahtava punainen. Koostumukseltaan kermainen ja liukuu huulille helposti. Lisäksi hylsy on upea.

4. Maybelline Color Sensational Lipstick - 527 Lady Red
Tämä oli ihan ensimmäinen punainen huulipuna jonka ostin. Muistan vielä tilanteenkin kun ostin sen. Halusin punaisen huulipunan ja tämä oli pikkuisen kaupan ainoa punainen. Sävy on kirkas ja lämmin, ei sovi minulle erityisen hyvin. Tuoksukin on hyvin vahamainen ja koostumus kuivahko sekä vaikea levittää. Ehkä jo parhaat päivänsä nähnyt ja voisi olla aika luopua tästä.

5. YSL Rouge Pur Couture - 16 Rouge Roxane
Tämänkin voitin arvonnasta. Puna on ainoa selektiivinen punani ja sen takia aarteeni. Myös todella kauniin ja painavan hylsynsä vuoksi. Sävy ei ole aivan minua, vähän turhan oranssi, lämmin ja läpikuultava sävy ei sovellu minulle. Puna on ansainnut oman postauksensa täällä.


Kuinka sitten käyttää punaista huulipunaa arkenakin jos ei aivan täydessä loistossaan uskalla niitä laittaa? Ensinnäkin kosteuta huulet hyvin ennen tämän tekoa, huulipunien alla normaalistikin on oltava kosteat huulet, mutta tässä kuivuus vaikeuttaa levitystä vielä enemmän ja lopputulos ei ole hyvä.


Ota huulipunaa hieman sormeesi ja tässä tosiaan on melkein pakko käyttää sormea, koska siveltimellä en ainakaan ole samanlaista tulosta saanut aikaan. Käytin tässä tuota Lumenen Natural Codea. Töpöttele puna kevyesti huulille ja tasoita sormella, jolloin saat kevyen lipstainin tyyppisen lopputuloksen. 
Nudet
My Prescious... Nudepunat ovat eniten rakastamiani punia ja voisin keräillä niitä vaikka kuinka paljon. Näitä käytän lähes päivittäin ja kuten kuvasta näkyy, valinnanvaraa on. Joku voisi sanoa, että ne ovat samanlaisia, mutta kynsilakkahamstraajille suunnattu kuva sopii tähänkin tarkoitukseen vallan mainiosti. Noista on myös hankala valita suosikkia, jokaisella saa sen kaipaamani "your lips but better" -efektin. Todella vaaleista nudepunista en pidä, vaan juurikin näistä lähellä huulten omaa sävyä olevista, jotka vain tasoittavat huulten sävyä.
6. Oriflame Wild West Couture Lipstick - Pale Mauve
Tämä puna on jäänyt vähimmälle käytölle turhan violetin sävynsä vuoksi. Punaisissa olleen Oriflame -punan tavoin tämäkin on halvan oloinen, läpikuultava sävy. Levittyy kuitenkin huulille pehmeästi ja on lähes huomaamattoman tuntuinen huulilla. Tuoksuu lisäksi vähän savuisen makealle villin lännen tyyliin.

7. Lumene Wild Rose Lipstick - 79 Budding Roses/Ruusu Nupussa
Ensimmäinen nudepunani, tästä se kaikki lähti. Kermainen, voimakkaan makealta tuoksuva puna oli pitkään suosikkejani. Sävy on ehkä turhan vaaleanpunainen ja nykyään tuoksukin jo vähän alkaa tökkiä.

8. & 9. Oriflame Incontro Lipstick - Whispers In Mauve & Petal Caress
Suosikkejani, tarkempi postaus täällä. Näitä käytän useimmiten ja odottamassa on ekstratkin sitä varten kun nämä joskus loppuvat.

10. Rimmel Lasting Finish By Kate Lipstick - 03
LivBoxista tullut erittäin hypetetty huulipuna joka taisi loppua kaupoista aika nopeasti. Onneksi oli onni myötä ja sain juuri tämän sävyn boksissa. Näiden punien punainen sävy on listattu jopa täällä. Upean pigmenttinen ja kermainen sävy.

11. Rimmel Moisture Renew Lipstick - 620 Spotlight Beige
JT Beauty Outletista tilauksen mukana ilmaiseksi saatu puna. Valittavana oli kolme sävyä ja sävyistä ei oikein ollut kuvia, joten valitsin tuon sokkona. Onneksi valitsin, koska tämä oli pitkään ehdoton suosikkini. Kermainen ja hyvin levittyvä hyväntuoksuinen puna, jonka Youtube -suosikkini Jarmaine on listannut suosikikseen jossain videossaan, mutta en nyt löytänyt kuin meikkipussivideon. Tuollaisen toisen kun vielä saisi jostain.

12. & 13. Oriflame Giordani Gold Iconic Lipstick - Creamy Nude & Pink Nude
Uusimpia tulokkaita huulipunissani. Koostumus on mahtavan kermainen, pigmenttinen ja kosteuttava. Tuntuu hyvältä huulilla. Omaan makuuni kuitenkin vähän turhan hohtavia ja mukana on shimmeriäkin, mutta Pink Nude keräsi kehuja harjoittelupaikassakin työkavereilta. Hylsyt tosi painavia sekä kauniita. Kesää ajatellen näissä on suojakerroin 15.


Tummat punat
Näitä ei ole kuin kolme ja syynä siihen on etten viihdy tummissa punissa(sama punaisten kohdalla) ja ne eivät oikein sovi minulle. Huuleni ovat kohtalaisen paksut ja tummalla punalla niistä tulee sellaiset turbohuulet, että ne vievät kaiken huomion. Koska koulukiusaamisesta osa kohdistui huuliini, en tykkää vetää huomiota niihin, vaan silmiini. Vaikka huuliani on nyt aikuisiällä kehuttu kauniiksi, pusuteltaviksi ja vaikka miksi niin kiusaamisen muistot ovat vielä vahvana. Joten miettikää oikeasti tarkkaan ennen kuin kommentoitte mitään ilkeää toisen ihmisen ulkoisesta olemuksesta, oli se sitten livenä tai netissä.
14. Lumene Wild Rose Lipstick - 74 Darkening Nights/Pimenevät illat
Toinen Wild Rose -puna ja siihen pätee samat kuin edelliseenkin. Sävy vain on liian tumma ja hohtava. Ostin sen pelkän sävytarran perusteella kun testeriä ei ollut ja sinetöidyt punat oli läntätty isoon laariin sekaisin. Erittäin vaikea löytää mitään sävyä sellaisesta ja kuinka vaikeaa oikeasti voi olla tehdä sävyyn mätsäävä sävytarra. Tarra valehteli sen verran, että sävy ei ollutkaan sitten kiva. Kaunis sävy on kyllä, mutta ei vain mun juttuni.

15. Kiko - 87
Ajalta ennen kuin Kiko oli suomessa tunnettu. Löysin sattumalta Huutonetistä upean sävyisen kynsilakan ja samoilla postikuluilla sitten ostin myös ainoan myynnissä olleen huulipunan. Kikoa oli kehuttu ulkomailla niin paljon, että halusin testata punaakin. Sävy on liian tumma, mutta laadultaan huippu. Pigmenttinen, aavistuksen läpikuultava, samettisesti levittyvä, mutta vaikea saada tasaiseksi. Lisäksi jämähtää huuliin todella tiukasti eikä kaikkea saa pois meikinpoistoaineella vaan huuliin jää fuksia sävy.

16. Artistry Lip Colour Sheer - 410 Sandrine
En voi sille mitään, mutta tuosta nimestä tulee aina sardiini mieleen... Mutta Wikipedian mukaan se on suosittu ranskalainen naisen nimi. Ei erityisen tumma, mutta luokittelin sen nyt tähän kuitenkin. Äitini Amway -ajoilta peräisin oleva puna. Läpikuultava, vahalta tuoksuva ja liukuu huulille hyvin. Sävyltään ehkä sellainen, jonka miellän vanhempien rouvien sävyksi.Muut
Nämä loput ovat sitten sekalaista seurakuntaa. Sävyjä, jotka olisivat voineet sujahtaa johonkin edellä olleista ryhmistä, mutta eivät kuitenkaan. Neljä ensimmäistä myös depottasin tämän ohjeen mukaisesti. Nuo ovat sävyjä joita käytän äärimmäisen harvoin, joten  ne on parempi pitää purkissa, jolloin ne vievät paljon vähemmän tilaa. Tarkoituksena on hankkia myöhemmin lisää noita purkkeja ja depotata muitakin sävyjä, joita käytän harvoin.17. Lumene Wild Rose Lipstick - 44 One Woman/Ainoani
Taas ominaisuudet kuten edellä mainituissa merkin punissa, mutta sävy on aivan liian shimmerinen käyttööni.

18. Maybelline Watershine Diamonds - 109 Sunset Diamonds
Joskus poistomyynnistä ostettu glitterinen hyvin läpikuultava puna, omasta mielestäni tosin lähempänä huulikiiltoa kuin punaa jättämänsä jäljen perusteella. Huulille jää kiiltävä glitterinen kerros, mutta se on äärimmäisen vaikea saada tasaiseksi.

19. Anytime Lipstick - 2 Groovy Lips
Ostettu joskus Anytimen lopettamisen aikoihin. Hyvin samankaltainen kuin edellinen, ei vain niin glitterinen. Mutta huulikiiltomainen lopputulos kuitenkin.

20. Oriflame Pure Colour Lipstick - Desert Rose
Ainoa vaaleanpunainen huulipunani ja taitaa jäädäkin ainoaksi. Ei aivan minun väriseni vaikka swatchkuvaan verrattuna onkin huulilla aika luonnollisen näköinen.

21. Lumene Wild Rose Lipstick - 7 Archipelago/Saariston taika
Viimeinen Wild Roseni ja sävy melkein menisi nudesta, mutta se on liian hohtava, jotta hyväksyisin sen niiden joukkoon. Sävytarra taas valehteli tämän kanssa.

22. Oriflame Incontro Lipstick - Passionately Peony
Oriflame luokittelee tämänkin nudepunaksi, mutta nudeksi se on liian vaaleanpunainen omassa luokittelussani. Jäänyt sen takia vähälle käytölle.


Siinäpä ne kaikki, löytyikö tuttuja sävyjä tai uusia ihastuksia? Ja haluatteko mahdollisesti muista meikkituotteista saman tyyppisiä postauksia. Jos, niin mistä?

4 kommenttia:

 1. Itse en ole oikeastaan ollenkaan nudejen ystävä, taidan omistaa pari kiiltoa ja yhden punan, mutta täytyy sanoa, et noi sun suosikit: Oriflamen nudet on tosi nättejä, ei yhtään kalvakoita, voisin kuvitella itsellenikin! :)

  Ehdottomasti lisää tällaisia, esim. kiilloista tai poskipunista! :) Myös kynsilakkoja olisi kiva nähdä, varsinkin jos on monta oranssia lakkaa vierekkäin, että mitkä on niiden sävyerot kynsillä.

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen huulipunakokoelma :) Itse en ole juuri lainkaan nudejen ystävä, mutta inspiroiduin silti kaivamaan pari laatikon pohjalta kokeiluun. Jos sopisikin mulle :D Mä en oo saanut koskaan huulipunaa levitettyä nätisti kosteille huulille, kosteutetuille kuitenkin. Pysyvyys on silloin huono :( Mutta tuolla tavoin sormella töpöteltynä on varmaan parempi, että huulet ovat kosteat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että joku inspiroituukin tästä :) Sormin töpöteltynä on kyllä melkein pakko olla vähän huulirasvaa pohjalla tai väristä ei tule tasainen vaan sellainen kauhean laikukas.

   Poista