31. tammikuuta 2016

The Perfect Palette Tag



Pitkään aikaan ei olekaan sunnuntaina ollut tagia blogissa kun niitä on vähän vaikea löytää. Mutta yhdellä Youtube-suosikillani Zabrenalla oli The Perfect Palette Tag osa 1 ja osa 2, joista päätin poimia kysymykset vähän satunnaisessa järjestyksessä. En omista hirveästi mitään kosmetiikkahörhöjen keskuudessa vakavasti otettavia kunnon paletteja, mitä muissa blogeissa vilisee, mutta päätin raapia jotain kasaan. Huomaatte tosin, että näissä tulee vähän toistoa erään tietyn suosikkipaletin vuoksi.


Paletti, josta olet saanut pannun paistamaan?(Myös eniten käytetty oli ekan tagin yksi kysymys, joten yhdistin nämä kun vastaus on sama)
Flormar 07, kuva kertoo kaiken. :D Hyvät sävyt tylsälle arkimeikkaajalle kuten minä, joten tähän tulee tartuttua käytännössä joka kerta meikatessa. Neljällä ekalla sävyllä saa ruskean arkimeikin kätevästi ja tummin on täydellisesti kulmieni sävyä vastaava, joten teen sillä usein kulmat.

Paletti, jonka ostaisit uudelleen tai toivoisit omistavasi backupin(jos palettia ei enää ole saatavilla)?
No sehän on tuo Flormar ja siitä mulla kyllä onkin backup, ostaisin kyllä vielä kolmannenkin jos olisi.

Sävy, jota toivoisit myytävän erikseen solonappina?
No taas sen Flormarin vaalein. Täydellisin vaalea, mitä olen löytänyt. Niin samettisesti levittyvä ja peittää mielettömän hyvin. Esimerkiksi Isadoran Matte Chocolates -paletin vaalein on ihan kuraa tuohon verrattuna ja ei peitä. Flormarilla voi "kumittaa" jos vaikka häivyttää sävyn liian ylös tai muuten mokailee jossain. Kirkastaa silmän sisänurkan ja kulmaluun myös älyttömän hyvin.

Paletti, jota suosittelisit kaverille?
Nooo... miten olis Flormar? Vitsit oon tylsä. Isadoran Matte Chocolates on kans ihan jees perusmeikkaajalle.

Paras pigmentti
Tässä varmaan voittaa Isadoran Matte Chocolates, nuo sävyt on pigmenttisiä pääosin ja samettisia. Vaalea sävy ainoastaan ei juurikaan peitä. Tummin ruskea taas on niin hirveän pigmenttinen, että sitä ei tarvitse kuin hipaista ja sittenkin on liikaa.



Lemppari holiday tai limited edition palette?
Niitäkään mulla ei oikein ole tai toki noita markettijuttuja ei useimpia enää saa, mutta ei ne varsinaisesti olleet mitään kokoelmatuotteita. Joitakin sellaisia lemppareita on ainakin toi Yes Loven baked-paletti, La Femmen glitterpommi ja Ingridin Pret-A-Porter taas yhtenä ruskeana mattaviisikkona, mutta muista poiketen vähän punaisemman sävyinen.

Parhaat sävyjen nimet
Hmmm... yhdessäkään omistamassani paletissa ei ole sävyillä nimiä. :D Paras paletin nimi on kuitenkin ehkä tuossa Ingridin Pret-A-Porterissa.

Lemppari nakupaletti?
Oonko kauhee bloggaaja kun en omista ainuttakaan. Videolla tosin kysymys käsitti kaikki nudepaletit, mutta mulla ei ole yhtään sellaistakaan. Paitsi nuo viisikot. Mutta jos jonkun nyt valitsisi niin varmaan Naked Basics 2, koska siinä on kaikki mattasävyjä. En käytä shimmereitä arkena, joten isot nakut on pois pelistä. Naked Basics 1 on myös ihan jees, mutta siinä olevaa mustaa ei varmaan tulisi käytettyä, joten kakkonen on parempi. Muista merkeistä ainakin Kat Von D:n Shade & Light olis kans kiinnostava, Tartelette ja The Balmin Meet Matt(e) Nude samoin. Ylipäätään mikä vaan mattapaletti...


Paras pakkaus
W7 Lights Camera Action. Itse paletti on ihan gaggaa, mutta pakkaus on hieno. Tollasta Hollywood Glam-meininkiä ja peilin vieressä on valot. Oli kuulkaa kova sana teininä. Laatikko tosin kippaa aika helposti ja siksi pidinkin sitä siveltimellä aloillaan kuvassa. Tuo on ehkä ensimmäinen palettini ja se on jo niin törkyisen näköinen, etten kehtaa sitä avata kuvaan. Tosin tuon ostoon liittyy kipeä muisto, muistan kuinka samalla hyllyllä Keskisellä oli silloin kaksi Too Facedin palettia 7€/kpl(Natural Eyes ja Boudoir Eyes). Olin silloin niin teini, etten tiennyt mikä Too Faced on ja en ostanut niitä kun ne oli liian shimmerisiä. Enää Keskinen ei ole myynyt merkkiä vuosiin ja vieläkin harmittaa tuo.

Eyeliner, sivellin vai ei mitään?(paletin mukana tulevista oheistuotteista)?
Mun puolesta ei tarvi mitään, koska käytän palettien mukana tulevia siveltimiä aika harvoin, niistä ei usein ole oikein mihinkään. Eyelinereitakin mulla on hirveän paljon niin sellaiselle ei ole tarvetta. Edes peiliä en paletissa kaipaa, en käytä niitä meikkaamiseen. Eli mieluiten ei mitään paletin mukana ja siten hieman halvempi hinta. Koska vaikka ne olisi miten kaupanpäällisiä tahansa niin kyllä ne siihen hintaan johonkin on piilotettuna, ei valmistajt niitä ilmaiseksi jakele.



Monikäyttöisin
Ikivanha H&M paletti, maksoi silloin ehkä 7€ ja on siihen nähden ihan laadukas. Kivat pigmentit ja monipuoliset värit, löytyy vähän kaikkea. Kärsinyt kyllä aika paljon, tippunut lattialle ja yksi sävy hajosi niin, ettei sitä voinut korjata enää.

Paletti, jonka ostoa kadut eniten?
Physicians Formula Shimmer Nudes. Joskus vaan tuli ostettua kun siinä oli hieno pakkaus ja se oli silloin aika tuntematon merkki. Mutta noi sävyt ei oo kovin pigmenttisiä ja ne on kaikki shimmereitä ja niin pieniä, että niitä on vaikea ottaa siveltimellä ja ja ja ja. Käyttökerrat voi laskea yhden käden sormilla.



Vähiten käytetty
Jos ei tuota Shimmer Nudes palettia lasketa toiseen kertaan niin Flormarin noi muut viisikot ja nelikko on jääneet vähälle käytölle. Viisikoissa on mulle vähän vaikeat värit, mutta pakko oli ostaa poistomyynnistä kun ihastuin niin tuohon ruskeaan. Nelikossakin nuo sävyt on huonot. Oranssia ei tule juuri koskaan käytettyä, vihreät saa mut näyttämään sairaalta, tumma ruskea on vähän tollainen ällö vihertävän mutainen ja vaaleampi on turhan lämmin. Samoin nuo isot mötikät jää käyttämättä kun niissä ei oikein oo pigmenttiä ja noin isoja ei usein edes jaksa roudata mihinkään vaan ne jää hyllyyn. Käytän lähinnä jos etsin jotain erikoisempaa sävyä. Body Collectionissa on pastellisempia sävyjä ja Ameliessa aavistuksen kirkkaampia.

Niin joo ja Diorin mini-Grège meinasi unohtua. Sitäkään ei ole tullut käytettyä kuin pari kertaa. Sen sävyt oli niin huonolaatuisia ajatellen sitä, että se on sentään Dior.




Sellaisia juttuja tällä kertaa. Tätä tehdessä ainakin tuli vahvasti esiin, että mun pitäis ostella jotain tunnetumpia paletteja eikä aina vaan näitä halppiksia. Kiva vastailla näihin kysymyksiin melkein nolona ja miettiä, että ei oo tota eikä tota eikä tuotakaan ja lempparit on jotain Flormaria ja H&M-paletteja. :´´D Mutta toisaalta olen tähän asti pärjännyt hyvin näilläkin ja vaikka noiden "parempien" merkkien paletit on ihania, mietin niissä aina, että tulisiko niitä sitten käytettyä. Jotain 50 euron palettia ei ole kiva ostaa koristeeksi ja arkimeikkini menee lähes aina ruskeissa tai harmaissa. Niitä mulla on yllin kyllin paleteissa ja yksittäisissä napeissa.

Osteletko kalliimpia paletteja vai riittääkö markettipaletit?

8 kommenttia:

  1. En omista yhtään huippu kallista palettia! Omani ovat 4kpl Viva La Diva palettia, 3kpl BH Cosmetics palettia, Carli Bybel paletti ja sitten pienempiä haja merkkisiä paletteja!
    Nämä kaikki käyttäytyvät luomillani niinkuin haluan, joten en näe mitään syytä ostaa kalliimpia!
    -Tingeling-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, jos pärjää edullisemmillakin niin miksikäs sitä kallista hankkia. Ja toisaalta kallis hinta ei takaa laatua, edullisistakin meikeistä löytyy huippuhyviä ja taas kalliista meikeistä kaikki eivät ole hyviä. :)

      Poista
  2. Tätä oli kyllä kiva lukea! ^_^ Ite meikkaan äärettömän vähä ja mulla on ehkä yks paletti. :D Ripsaria pikkusen usiammin tulee käytettyä. Kynnet on sentäs melkeinpä aina lakattuna. :D
    Ps: Koitan saada paketin sulle lähteen tän kuun aikana... (nolooooo)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Mä yleensä vähintään kevyen meikkipohjan teen kun muuten tuo naamataulu on niin punainen ja rasvainen, mutta kynnet taas on jäänyt paitsioon kokonaan melkein. Tullut vain tehtyä tuohon haasteeseen noita kynsiä ja nekin melkein seuraavana päivänä poistanut jo...

      Poista
  3. Harmi kun tuota Flormarin ruskeasävyistä ei löydy mistään. Isadoraa on saatavilla kyllä mutta...Maybellinen the Nudes minulla on mutta ei aiheuta sen isompia riemunkiljahduksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, jotenkin täältä ainakin Tokmannista on kadonnut muutkin Flormarin meikit, ei oikein ole edes kynsilakkojakaan enää myynnissä. Harmi, koska merkillä on kuitenkin monia hyviä tuotteita. Tuo Maybelline on multa jäänyt ostamatta kun siinä on niin paljon shimmereitä ja ne jää käyttämättä aina. Rasvanaamana en halua yhtään lisää shimmeriä kasvoille vaan kaikki mahdollisimman mattaa.

      Poista
  4. Uutisia ja iloisia sellaisia :)Kauhavan Tokmannille ainakin on tullut Flormarin ruskeasävyistä palettia sinisen lisäksi ja vielä uusi tuttavuus harmaat on mukana :)vaikka oli kiire siellä käydä niin taisi olla muitakin merkin tuotteita tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kiitos tiedosta. Pakko käydä tutkimassa onko tännekin tullut kunhan pääsee kotiin! :)

      Poista