6. marraskuuta 2016

Sweater Weather Tag

Tätä haastetta on näkynyt paljon eri blogeissa ja näin syksyn tullen ajattelin palauttaa aina välillä tällaisia tagipostauksia, tai jotain muuta ei-niin-kosmetiikka-aiheista, viikonlopuiksi. Etenkin kun mulla ei nyt ole niin paljon aikaa(tai aiheita) kirjoitella normipostauksia. Sweather Weather on kunnon tongue twister, yrittäkää sanoa kymmenen kertaa nopeasti putkeen, mutta käsittää syysaiheisia kysymyksiä. Samankaltaisiin kysymyksiin olen aikaisemmissa tageissa jo vastannut, mutta saa nähdä onko vastaukseni ehtinyt tässä välillä muuttua. Kuvituksena joitain syksyn aikana otettuja räpsyjä Instasta ja puhelimen kätköistä sellaisia mitkä eivät ole julkaistuksi asti päässeet.

Mikä on lempituoksukynttiläsi?
Tykkään tuoksukynttilöistä ja ostelen niitä aina hirveästi talvisin erilaisissa tuoksuissa. Mitään ehdotonta suosikkia ei ole, kyllästyn nopeasti, joten tuoksut vaihtelevat. Eniten tykkään pehmeän hedelmäisistä tuoksuista, samoin makeista, kuten vaniljasta. Tänä vuonna eniten olen tykännyt Bolsiuksen sellaisista mango wax melteistä, mitä ne on... tuoksuvaha? Ei siis varsinaisia kynttilöitä, mutta tuoksu on herkullinen! Muita kivoja viime aikoina on ollut Partyliten mehukas Caramel Pear, mausteinen Spiced Cognac ja täyteläinen Forbidden Fantasy -sarjan Seduce.


Kahvi, tee vai kaakao?
Kahvi ehdottomasti. Teetä en juo kovin usein(paitsi jääteetä) ja kaakao toki on hyvää joskus iltaisin, mutta kahvi on se jokaisen aamun nautinto.

Muutatko meikkirutiinejasi vuodenajan vaihtuessa?
Rasvoittuvan ihoni takia on pakko vähän mennä vuodenajan mukaan. Kesäisin kevyitä sävyttäviä päivävoiteita, koska ne kestävät paremmin kesäisen ilmaston. Syksyisin voi alkaa vähitellen käyttämään ihan meikkivoiteitakin kun ihon rasvoittuminen vähenee ja pintakuivuutta tulee lisää. Eilen huomasin jopa, että otsan iho hilseilee jo kuivuudesta. Muuten muutoksia ei paljon ole, silmämeikeissä ja huulissa saattaa esiintyä hieman tummempia sävyjä mitä syvemmälle talvea kohti mennään.Mikä on lempijouluruokasi?
Viimeksi taisin sanoa perunalaatikon ainakin, joten valitaan nyt joku toinen. Vaikkapa joulutortut, en tosin tiedä haetaanko tässä oikein ruoka-ruokaa vai saako valinta olla herkku. Mutta silti sanon tuon.

Hatut vai kaulahuivit?
En käytä oikein kumpiakaan, mutta jos olisi valittava niin kaulahuivi. Hattuja en ole tykännyt käyttää ikinä. Jos jotain tarvitsee pään suojaksi niin se on aina huppu.


Mikä on eniten käytetty villapaitasi?
En käytä villapaitojakaan juuri koskaan, ne mielestäni saavat minut näyttämään vain entistä isommalta. Omistan pari varmuuden vuoksi ja käytän niitä joskus kotona. Tummanharmaa poolokauluksinen villapaita on kivan syksyinen ja jos jotain villapaitaa käytän niin sitä. Se onkin yllä olevan kuvan taustana.

Paras syksyinen kynsilakka?
Tänä syksynä puoleensa ovat vetäneet murretut tummat punaiset. Useamman kerran olen jo ehtinyt lakkaamaan erittäin vanhalla, mutta edelleen toimivalla Nivean Rose Bijou -lakalla. Sopivan "likainen" ja tumma sävy.

Syksyn lempihajuvetesi?
Perinteisesti syksytuoksuni on Escadan Magnetism. Kestosuosikkini jo vuosia. Yllättäen kävin kuitenkin tuoksuhyllyäni läpi ja ihastuin Gloria Vanderbiltin Vanderbilt-tuoksuun. Sekin on itämainen, mutta kukkais-itämainen. Jotkut voisivat väittää hieman mummomaiseksi, mutta jotenkin oon tykännyt siitä nyt ja pehmeä puuterisuus on kivaa vaihtelua perinteisen mausteisille ja vaniljaisille itämaisille tuoksuille. Onhan tuoksun mainittu muistuttavan Oscar De La Rentan Oscaria ja Guerlainin Les Secrets de Sophie -tuoksua.

Tummat huulet vai kunnon kissarajaukset?
Kissarajaukset, koska aika harvoin uskallan tosi tummia punia käyttää. En oikeastaan vaaleanpunertavaa nudea värikkäämpää. En tykkää suustani ja näytän mielestäni tyhmältä tummissa punissa, joten mieluummin vedän mahdollisimman vähän huomiota suuhun.


Futispelit vai lehtikasaan hyppiminen?
Ei kumpikaan, en tykkää jalkapallosta ja pöpö- ja ötökkäkammoisena ajatus lehtikasoissa lymyilevistä otuksista on kauhea. Ennemmin silti futis jos olisi pakko valita.

Pillifarkut vai leggingsit?
Pillifarkut, vaikka nekään ei nyt tällaisissa koivissa kovin hyvältä näytä. Mutta paremmalta varmaan kuin leggingsit.

Nilkkurit vai UGGit?
Nilkkurit. Ostin jopa viime kuussa ekat nilkkurini. En hirveästi perusta kengistä, ostan uudet kun vanhat menee rikki. Ennen menin tennareissa kesät talvet maalla asuessa, mutta liekö tämä kaupunkiympäristö sai haluamaan ekat nilkkurit ikinä. Täällähän useimmilla on sellaiset. UGGit on varmasti ihanan lämpöiset ja mukavat, mutta en tykkää niiden ulkonäöstä, joten ei.


Paras tv-ohjelma tänä syksynä?
Yllättäen tämä oli vaikein kysymys. Jotenkin telkkaria ei tule katsottua melkein ollenkaan. Eikä nyt telkussa mene edes mitään lempisarjoja(paitsi uusintoja). Mulla ei ole myöskään Netflixiä tai vastaavaa mistä voisi katsella. Elo-syyskuussa tuli Penny Dreadfulin uudet jaksot, se on yksi lempisarjojani, joten se sitten varmaan.

Biisi, joka saa sut uppoutumaan syysfiiliksiin?
Poets Of The Fallin biisit jotenkin aina tuo syksyn mieleen. Heitä olen fanittanut Lift-biisin julkaisusta asti, joten alkaa olla jo aika pitkä historia. Varsinkin vanhemmissa biiseissä on syksyn tuntua ja vähän synkkä soundi. Sopivia syysiltojen tunnelmointiin.

Millainen syyssää tämänhetkisessä asuinpaikassasi vallitsee?
Pari päivää on paistanut aurinko, virkistää kivasti. Vähän pakkasta, vähäinen lumi ehti sulaa pois auringon lämmittäessä.


Mikä on parasta syksyssä?
Se, ettei ole enää kuuma! Ja siten ihokaan ei temppuile niin paljon, eikä ole koko ajan tuskallinen hiki. Tykkään viileästä säästä. Myös toki ruska, pimenevät illat, kynttilät. Erityinen suosikki on aurinkoiset aamut, hieman pakkasta, hengitys höyryää. Puissa jäljellä olevat lehdet ovat jäässä, tippuneet rapisevat jalkojen alla. Se on kaunista. Täällä etelämmässä uusi kokemus mulle olivat myös tammenterhot. Siellä mistä olen kotoisin ei tammia kasva juuri missään. Täällä niitä on joka puolella ja ne pommittavat terhojaan päähän kirpaisten ikävästi. Silti ne on puussa ollessaan nättejä ja tulee mieleen Tiku ja Taku.

1 kommentti: