16. marraskuuta 2016

Syksyn suosikkipaletti: Meet Matt(e) NudeSyksyisin perinteisesti ihmisten meikeistä löytyy paljon lämpimiä ruskaisia sävyjä. Ruskeita, oransseja, keltaista. Hankin kesällä The Balmin Meet Matt(e) Nude -luomiväripaletin. Rakastan mattapaletteja, koska rasvoittuvan ihoni ja raskaiden luomieni kanssa shimmerit eivät minulle oikein sovi, niin paljon kun niitä rakastaisinkin käyttää ja kateellisena katselen muiden bloggaajien ja vloggaajien ihania shimmermeikkejä. Kesällä "matti" jäi jotenkin käyttämättä lähes kokonaan, sen sävyt kun eivät ole hirmu kesäisiä. Mutta nyt syksyllä tuo palettihan suorastaan huutaa päästä luomille. Paletti on oiva yhdistelmä lämpimiä ruskeita ja lisämausteena kellastuneita lehtiä, ja harmaiden luomaa syksyistä tunnelmaa. Valopilkkuna ensilumimainen valkoinen. Tämä paletti on syksy.


Huomasinkin muutama viikko sitten, että minähän olen käyttänyt tätä joka kerta meikatessa ja hylännyt lähestulkoon kaikki muut luomivärit.

Meet Matt(e) Nude on toinen The Balmin Matt-sarjassa. Ensin vain tavattiin Matt, tämän kanssa nähdään Matt jo nakuna ja kolmannessa paletissa (Trimony) mennäänkin jo naimisiin. Enkä yhtään ihmettele, omakin suhteeni tämän Matin kanssa alkaa mennä jo vakavaksi.


Tukevan oloinen pahvipakkaus paljastaa sisältään yhdeksän erilaista Mattia ja heistä voi joka kerta valita ne sopivimmat seuralaiset sille päivälle. Paletissa on iso peili ja vaikka yleensä kitisen, etten tykkää palettien peileistä kun niillä ei useimmiten tee yhtään mitään niin tämän paletin peilistä tykkään. Sen avulla oikeasti voi meikata, koska se on tarpeeksi iso.


Paletista löytyvät seuraavanlaiset sävyt:

Matt Johnson: Sinipohjainen hiilenharmaa. Jäänyt aika vähälle käytölle, koska on hyvin pigmenttinen ja arkikäytössä minulle turhan tumma.

Matt Garcia: Tumma punertava suklaanruskea. Samasta syystä myös jäänyt vähemmälle käytölle, minulle sopivat paremmin kylmät sävyt.

Matt Malloy: Puhtaanvalkoinen, ei kovin peittävä, joten sopii kulmaluulle korostukseen, silmän sisänurkkaan kirkastamaan ja pehmentämään muiden sävyjen reunoja. On sillä joskus tullut pelastettua myös liian tummaksi lipsahtanut silmämeikki lisäämällä sitä hunnuksi päälle. Tosi hyvä, yksi eniten käyttämiäni sävyä.

Matt Rosen: Lämmin kanelinruskea, taas kerran vähän turhan lämmin sävy, joten sen käyttökerrat voi laskea yhdellä kädellä.

Matt Wood: Tumma kylmä ruskea. Usein käytössäni joko silmän ulkonurkkaa tummentamassa tai luomivärirajauksena.

Matt Singh: Persikkainen nude, loistava häivytyssävy ja Malloyn ohella yksi käytetyimpiä. Lähes joka meikkiin se pääsee ensimmäisenä pohjaksi häivytykselle.

Matt Abdul: Taupe, joka on loistava silmän ulkonurkassa jos meikistä ei halua hirmu tummaa.

Matt Lombardi: Viljankeltainen beige, käytän useimmiten liikkuvalla luomella keskellä ja ensimmäisellä kolmanneksella. Saisi olla pigmenttisempi, luomella sulautuu oikeastaan ihonsävyyn ja ei näytä keltaiselta.

Matt Hung: Tummahko luumuinen harmaa, samaan käyttötarkoitukseen kuin Abdul, mutta astetta tummempi ja lämpimämpi.


Sävyjen suhteen niiden laadun välillä on melko paljon vaihtelua. Tummat sävyt ovat tasaisesti pigmenttisiä ja hyvälaatuisia. Vaaleissa olisi parantamisen varaa. Valkoinen Malloy meinaa olla aika jauhoinen. Vaaleat Singh ja Lombardi taas ovat vähäpigmenttisiä, siihen joukkoon laskisin myös Abdulin. Niitä joutuu kerrostamaan luomille paljon. Häivytyssävyn asemassa olevan Singh:in kohdalla se ei niin haittaa, mutta muita olisi kiva saada luomelle niin, että sävyt erottuisivatkin kunnolla.

Paletilla on helppo meikata, sävyt eivät varise silmän alle ollenkaan lukuun ottamatta Malloyta, joka voi vähän varistella levittäessä. Mattasävyiksi ne ovat helppoja häivytellä. Ainoastaan sävyvalikoimaan toivoisin vaikka jonkin ruskean tilalle yhtä oikeasti nudea sävyä. Toki paljon luomivärejä omistaessa sellaiselle ei kotioloissa ole tarvetta, mutta ajatellen matkustamista paletin kanssa. Paletin sävymaailma on todella tumma ja kaipaisi siten yhtä koko kulmaluulle sopivaa ihonsävyistä luomiväriä. Malloylla ei koko kulmaluuta halua kuorruttaa, siitä tulisi turhan dragimaiset vibat. Pohjoismaalaiselle vaalealle iholle Lombardi on siinä tarkoituksessa liian keltainen. Reissuun lähtiessä mukaan pitäisi ottaa jokin nudenappi tai toinen paletti. Muuten ison peilinsä ansiosta tämä olisikin loistava reissuun.

Trimony-paletista sopivat sävyt löytyisivät, samoin Meet Matt(e)-paletista. Ehkä The Balmilla on ajateltu, että kerää koko sarja. Joitakin sävyjä saa ostettua myös erikseen.


Pienistä puutteistaan huolimatta tykkään paletista kovasti ja sen on osoittanut sen päivittäinen käyttökin. Paletilla saa helposti monenlaisia eri meikkejä aikaan kun tosiaan lainailee vähän muualta sitä nudesävyä vielä joukkoon mukaan. Mieli tekisi myös hankkia vielä tuo Trimony, mutta saa nähdä. Toki alkuperäinenkin Matt(e) olisi kiva, mutta kovin vaikeasti ostettavissa.


Muita Mattiin ihastuneita?

6 kommenttia:

 1. Kivoja tuollaiset mattapaletit, ja varsinkin, jos ovat sävyiltään suht koht käyttökelpoisia ja tasalaatuisia. Himoitisin tuota samaista Meet Matt(e) Nude palettia, mutta ei taida olla mahiksia siihen lähitulevaisuudéssa, kun on tullut rohmuttua paletteja vähän niin kun hurmostilassa. Voihan vitalis, joudun pitämään paussia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne kun tekisi mieli vaan lisää, vaikka tietää jo omistavansa enemmän kuin tarpeeksi :D

   Poista
 2. Tässä on tosi nätit sävyt ja olen joskus miettinyt paletin kotiuttamista, koska hintakaan ei ole paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Cocopandalla vielä tosi usein tarjouksessa ainakin :)

   Poista
 3. Mulla on kaikki Matt(e)t ja tätä palettia on tullut käytettyä eniten. Tosin uusin paletti on ollut mulla vasta suhteellisen vähän aikaa niin siksi sen käyttö on ollut vähäisempää, en ole ihan vielä "löytänyt" sitä. Mutta aivan loistavia mattapaletteja ja varsinkin tämä kuuluu mun vakiokäytössä oleviin peruspilareihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa jäädä mullakin peruspilareihin, joita muut paletit vain täydentävät enemmän vaihtelua halutessa. :) Pitääkin seuraavaksi projektiksi ottaa se Trimonyn hankkiminen...

   Poista