11. marraskuuta 2012

Extraordinary

Gliss Daily Oil Elixir on ollut hiuksilleni pelastus ja se on hoitanut latvani niin hyvään kuntoon, että kampaajakin sen huomasi. Kuivuutta ei ole melkein yhtään ja kaksihaaraisia ei ole. Gliss on palvellut uskollisesti niin, että öljypullo alkaa vetelemään viimeisiään.

Sopivasti juuri ilmestyi telkkariin mainos L'Oreal Extraordinary Oilista, josta kiinnostuin hieman. Kaupassa pulloa katsottuani päätin kokeilla sitä, koska hintaluokka oli suunnilleen sama kuin Glississä. Gliss maksoi noin 7 euroa/75ml ja L'Oreal oli vähän alle 10 euroa/100ml. Ja kaikkea kaunista rakastavana myös pullo houkutteli, Glissin muovisen pullon sijaan Extraordinary Oilissa on lasinen pullo.

Extraordinary Oil on melko samankaltaista kuin Daily Oil Elixir. Se lupaa ravita ja silottaa hiuksia 1001 käyttötavalla. Olen käyttänyt öljyä vain samalla tavalla kuin Glissiä. Eli kuiviin hiuksiin aamuisin vähentämään pörröisyyttä. Enää ei kyllä pörröisyyttä oikeastaan ole ollenkaan, mutta silloin alkuaikoina oli.

Öljy on kauniissa pumppupullossa, mikä helpottaa käyttöä hieman. Glissin öljy on paksua ja hieman geelimäistä, lorkku on taas tosi juoksevaa lirua, kuin vettä. Sen kanssa saa olla tosi nopea, että sen saa kädeltä hiuksiin asti lattian sijaan. Myös pullo on lorkussa vähän huonompi, koska se "ampuu" öljyn tosi kovalla vauhdilla ulos. Pari kertaa on mennyt ohi kädestäkin tuon takia.Glissiä voi laittaa kaksi pumppausta, lorkkua laitan vain yhden. Kahdesta painalluksesta hiukset tulevat helposti lähmäisiksi ja kaikki ei edes tartu hiuksiin. Öljy on väritöntä ja aluksi tosi tyrmäävän tuoksuista. Tuoksuu jollekin kemikaalille, kynsilakan tai kynsilakanpoistoaineen tyyppiselle. Kauhean vaikea kuvailla. Kuitenkin sellaiselle, jota ei hiuksiinsa mielellään laittaisi. Hiuksiin levityksen jälkeen öljy tuoksuu kuitenkin todella hyvälle. Myöskin aika hankalasti kuvailtavalle makean tuoksuiselle.

Kauhean hyvin ei kyllä tuo öljy tuossa näy

Gliss levittyy hiuksiin helpommin mielestäni ja tarttuu myös hiuksiin. Lorkku tarttuu hiuksiin vähän hankalammin, eikä silota hiusta aivan yhtä hyvin välittömästi. Pitemmällä käytöllä hiuksista kyllä tulee sileät, mutta kun aamulla on latvat pörrössä, sitä haluaa välittömän avun ongelmaan. Sen antaa Gliss. Lorkku kuitenkin kestää hiuksissa pidempään, koko päivän. Glissin vaikutus hieman häviää päivän mittaan. Lorkku myös tekee hiuksista unelmanpehmeät, Gliss ei niinkään pehmennä hiusta. Glissin laiton jälkeen kädet ovat puhtaat, mutta lorkku tuollaisena liruna menee sormien väliin ja myös jää sinne eikä tartu hiuksiin. Kädet ovat ihan öljyiset laiton jälkeen.

Yksi ominaisuus josta lorkussa pidän kovasti on se, että vaikka se ei silota hiusta välittömästi, se kuitenkin tekee muuta heti laiton jälkeen. Hiuksista tulee upean kiiltävät. Hiukseni ovat myös hieman luonnonkiharat ja kerroksittain leikatut, joten latvat kihartuvat nätisti useisiin suuntiin. Lorkun öljy vain korostaa kiharoita(tai no paremminkin voisi käyttää laineita-sanaa) ja tekee niistä entistä kauniimmat. Jotenkin myös hiusten väri muuttuu syvemmäksi ja moniulotteisemmaksi.


Gliss Daily Oil Elixir
+Silottaa välittömästi
+Parantaa hiusten kuntoa näkyvästi
+Vähentää pörröisyyttä
+Geelimäinen tuote helppoa käyttää
-Hieman tunkkainen tuoksu
-Ei kestä hiuksissa koko päivää
-Ei tuo kiiltoa hiuksiin


L'Oreal Elvital Extraordinary Oil
+Kestää koko päivän hiuksissa
+Silottaa pitkäaikaisessa käytössä hiuksia
+Kiva "lopputuoksu"
+Korostaa hiusten väriä, kiharoita ja kiiltoa
+Hiuksista tulee todella pehmeät
-Ei silota hiuksia välittömästi
-Ohut öljy hankalaa käyttää
-Tuoksuu alussa pahalle
Näistä kahdesta parempi on hankala valita. Gliss on hyvä perusöljy jos vain sen tuoksu ei haittaa. Se hoitaa tehtävänsä hyvin eli silottaa hiukset ja parantaa niiden kuntoa. Paljon mitään muuta se ei tee.

Lorkku taas parantaa hiusten kuntoa ja tuoksuu paremmalta sekä saa hiukset välittömästi kauniimmiksi korostamalla kiiltoa, väriä ja kiharoita. Mutta se vain on niin hankala käyttää ja koostumus on huono.

Ehkä tässä vaiheessa voittajaksi julistan Extraordinary Oilin, koska hiukseni ovat paremmassa kunnossa nykyään, joten en enää tarvitse niin paljon Daily Oil Elixirin hiuksia parantavia ominaisuuksia. Extraordinary Oilin hiusten ominaisuuksien korostaminen sen sijaan on oikein kiva ominaisuus, jolla saan päivittäin kiiltävät, pehmeät ja kauniin laineikkaat hiukset.

Muistakaahan myös arvonta, joka alkaa heti kun on tietty määrä lukijoita. Palkinto odottelee jo valmiina ja arvonnan käynnistävään lukijamäärään on todella pieni matka! Jos siis käyt lukemassa blogiani säännöllisesti, kannattaa liittyä.

2 kommenttia:

  1. Mulla on tuo Gliss ja oonkin tehnyt siitä postauksen. Itse tykkäsin siitä mielettömästi:)

    VastaaPoista
  2. Taisinkin sen sun tekemän postauksen lukea silloin kun se ilmestyi :) Mäkin tykkään Glissistä tosi paljon, mutta välillä on mukava kokeilla muutakin niin siksi otin tuon Extraordinary Oilin. :)

    VastaaPoista