6. maaliskuuta 2015

Säästövinkkejä osa 2

Toisessa osassa päästäänkin sitten itse niihin tuotteisiin liittyviin vinkkeihin.



Korjaa meikit
Lattialle tippuneet puuterimaiset tuotteet voi korjata helposti, kuten olen tehnyt useaan otteeseen, joten hajoaminen ei ole maailmanloppu. Samoin katkenneen huulipunan katkeamiskohtaa voi lämmittää vaikka sytkärillä pikkuisen, että se sulaa ja liimata sen takaisin hylsyynsä sillä tavalla. Tai sulattaa koko punan kynttilän ja lusikan avulla pikkuiseen purkkiin ja käyttää sitä jatkossa vain siveltimellä.

Tee itse
Joitakin kosmetiikkatuotteita voi valmistaa kotona itse ihan keittiöstä löytyvistä aineksista. Netti on pullollaan ohjeita kuinka tehdä vaikka kuorinta-ainetta itse. Ja plussana on, että saat tuotteen varmasti ilman ylimääräisiä kemikaaleja ja tiedät tasan tarkkaan mitä tuotteessa on. Toki ne eivät säily niin pitkään kuin teollisesti valmistetut, joten tee vain pieni määrä kerralla. Ehkä joskus teen blogiinkin reseptejä näistä DIY-kosmetiikkatuotteista.

Muuta käyttötarkoitusta
Aina meikkejä ei tarvitse käyttää juuri siihen mihin ne on tarkoitettu.

-Vaalea luomiväri toimii hyvin highlighterina
-Huulipunasta saa voidemaisen poskipunan ja vastaavasti voidemaisesta poskipunasta huulipunan
-Puuterimaista poskipunaa voit käyttää luomivärinä, samoin aurinkopuuteria
-Ruskealla luomivärillä voit tehdä kulmat
-Hiuslakkaa voi käyttää kulmageelinä
-Suihkugeeliä/hoitoainetta/shampoota voi käyttää sheivausgeelinä
-Halpaa hiuspuuteria tai kuivashampoota taas saat tehtyä vauvatalkista tai peruna-/maissijauhosta.
-Lämmitettävien ripsentaivuttimien ostamisen sijaan voit lämmittää nykyisiä taivuttimiasi hiustenkuivaajalla hetken ennen taivuttamista.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Silloin jokaista tuotetta ei tarvitse ostaa erikseen jos sopiva löytyy jo nykyisestä meikkikokoelmastasi. Kannattaa suosia neutraaleja luomiväripaletteja, joista yleensä löytyy yhden tuotteen hinnalla luomivärien lisäksi highlighter, kulmaväri, rajausväri ja ehkäpä myös varjostusväri ja poskipuna. Useimmissa mattakoostumus toimii parhaiten, mutta highlighteriksi tietysti käy joku hohtavampikin. Eyelinerin saat taas tehtyä mistä tahansa luomiväristä ostamalla Inglot Duralinen ja toki musta luomiväri käy eyelinerina utuisesti kuivana tai vähän intensiivisemmin levitettynä kostealla siveltimellä.

Säilytä oikein
Kosmetiikka menee nopeasti huonoksi, jos sitä säilytetään väärin vaikkapa liian kuumassa, kosteassa tai aurinkoisessa paikassa. Oikein säilyttämällä tuote säilyy pidempään ja säästät, kun ei tarvitse ostaa uutta niin usein. Esimerkiksi huulipunat voi säilyttää jääkaapissa, jolloin niiden käyttöikä kasvaa.

Muista myös sulkea pakkausten kannet/korkit aina käytön jälkeen ja käyttää tuotteita puhtain sormin/siveltimin, jotta ilma ja bakteerit eivät pilaa niitä. Puuterimaiset meikkituotteet ja huulipunat voi myös desinfioida aika ajoin. Siveltimistä kannattaa myös pitää hyvää huolta hoitamalla niitä oikein, jolloin ne kestävät kauemmin.


Pidennä käyttöikää
Oikein säilyttämisen lisäksi joihinkin tuotteisiin saa vähän jatkoaikaa pikku nikseillä.

Hajuvesipullon viime tipat voi sekoittaa tuoksuttomaan vartalovoiteeseen, jolloin saat voimakkaasti tuoksuvan voiteen ja nautittua hajuvedestäsi vähän pidempään. Toki myös täydestä pullosta voi tehdä vastaavalla tavalla, koska tuoksujen oheistuotteena myytävät vartalovoiteet ovat usein kalliita. Jos sinulla ei ole varaa ostaa tuoksua, voit aina yrittää saada pikkuisen näytepullon siitä ja muuttaa sen vartalovoiteeksi.

Kuivahtanutta ripsiväriä voi myös elvyttää lämmittämällä sitä hiustenkuivaajalla tai liottamalla sitä kuumassa vedessä, muistathan katsoa että korkki on varmasti kiinni, ettei vesi pääse sisään.

Lempparihuulipunaasi voit jatkaa tekemällä viimeisistä rippeistä huulikiillon/huulivoiteen sekoittamalla sen pikkuiseen määrään vaseliinia. Ja toki vaikka ihan uudestakin punasta voi irroittaa palan, jos haluat punan kanssa samansävyisen kiillon/voiteen.

Vähän kuivahtanutta geelilineria voi kokeilla pehmittää mikrossa muutama sekunti kerrallaan ilman kantta. Ei toimi kaikkiin, mutta aina kannattaa yrittää.


Voit ostaa pikkuisen liian tumman meikkivoiteen ja sekoittaa siihen kädellä valkoista kasvovoidetta. Silloin sen väri vaalenee ja meikkivoide kestää pidempään, koska sitä jatketaan kasvovoiteella. Toki meikkivoide myös kosteuttaa silloin paremmin, vähän kuin tee-se-itse BB-voide. Älä koskaan kuitenkaan sekoita voidetta koko meikkivoiteeseen kerralla, koska et voi tietää kuinka kahden eri tuotteen ainesosat reagoivat keskenään pitkällä aikavälillä. Toimii myös jos vahingossa ostat liian tumman voiteen, jota ei voi palauttaa.

Jos et halua sekoittaa kosteusvoidetta meikkivoiteeseen, voit ostaa kaksi eri sävyistä meikkivoidetta sen sijaan. Yhden liian vaalean, yhden liian tumman. Niistä kahdesta saat sekoitettua ihollesi juuri oikean sävyn ympäri vuoden, eikä tarvitse olla lukuisia meikkivoiteita eri vuodenajoille. Ihon sävy kun yleensä muuttuu sen mukaan paljonko auringonvaloa on saatavilla.




Siinäpä oli sitten vinkkejä, joita ensimmäisenä tuli mieleen. Toivottavasti niistä on hyötyä edes osalle. Lisääkin varmasti on vaikka kuinka ja kuulisinkin teidän säästövinkkejänne mielelläni vaikka kommenteissa.

10 kommenttia:

  1. Lähetä äkkiä näitä Niksi-Pirkkaan ennen kuin joku muu ehtii :D. Muistaakseni julkaistuista saa lahjakortin palkkioksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein pitäisi :D Ja on siellä aina välillä näkynytkin meikkiaiheisia niksejä kun niitä on lueskellut :)

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä. Mutta miten desinfioidaan puuterimaiset tuotteet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä :) Desinfiointiin on hyvä ohje esimerkiksi täällä https://www.youtube.com/watch?v=RyoivcL4f-M

      Poista
  3. Tosi kivoja nää sun säästövinkit.

    VastaaPoista
  4. Ajattelin ihan toissapäivänä että "hitsi, nyt pitäis varmaan ostaa tollanen lip scrub että saa kokeilla sitäkin" mutta järki iski ja kovaa! Eíhän sitä tartte ostaa ku vaan ottaa sokeria ja vaikka oliivi tai kookosöljy ja sekoittaa keskenään ja sit lähtee kuorimaan! Yks mun ystävä vinkkas kans että hän ottaa pehmeä hammasharja ja vaseliini ja lähtee kuorimaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota hammasharjamenetelmää käytän itsekin aina huulet kuoriessani. Menee hyvin vaikka hampaidenpesun lomassa :)

      Poista