5. maaliskuuta 2015

Sentinvenytysvinkkejä, osa 1

Tähän mennessä tulleissa arvontavastauksissa toivottiin pariinkin otteeseen säästövinkkejä kosmetiikan ostoon erityisesti opiskelijalle, mutta toki nykyajan elämässä on paljon muitakin elämäntilanteita, jolloin ei ole varaa laittaa niin paljoa rahaa kosmetiikkaan. Kokosinkin alle hyväksi havaitsemiani vinkkejä, koska itsekin olin opiskelija vielä vähän aikaa sitten. Keksin vinkkejä niin paljon, että jaan postauksen kahteen osaan, ettei siitä tule kilometrin pituista. Tässä ensimmäisessä osassa käsitellään lähinnä kosmetiikan ostamiseen liittyviä vinkkejä. Niksipirkkaosasto on sitten seuraavassa osassa.


Alennuskoodit
Monille varmaan tuttu keino ja blogeissa niitä usein viljelläänkin yhteistyöpostausten yhteydessä. Eli alennuskoodit. Aina netistä ostaessa kannattaa googletella jos löytyisi jokin alekoodi ja onpa olemassa useita sivujakin, jonne niitä on koottu. Osassa on sellaisia koodeja, jotka eivät toimi, mutta ainakin alennuskoodi.fi -sivustolla on useimmiten jokin toimiva koodi. Myös yritysten some-sivut kannattaa tsekata, jos niissä olisi koodeja.

Nettishoppailuun liittyen myös Ostohyvitys-palvelu toimii. Eli ostoksia tehdessä kannattaa tarkistaa aina, onko juuri se nettikauppa siellä. Sivuston kautta ostaessa, saat jonkin prosenttimäärän x rahaa takaisin. Rahaa ei saa heti omalle tilille, vaan sitten kun on kerännyt tietyn määrän rahaa, saa sen siirrettyä pankkitilille tai vaikka lahjoitettua hyväntekeväisyyteen. Liittyä voit vaikka täältä ja kuun loppuun mennessä liittyessä osallistut lahjakorttien arvontaan.

Ulkomailta tilaaminen
Vinkki, jota en niin kauhean mielelläni jaa, mutta pakko se kuitenkin on. Se on totta, että ulkomailta saa halvemmalla, koska noh... Suomi. Tosin kuten kaikki varmasti tietävät, on suomessa työllisyystilanne huono ja ulkomailta tilailu ei ainakaan auta asiaa yhtään, koska suomalaiset yritykset menestyvät vielä huonommin kun kaikki tilaavat ulkomailta.

Suosituimpien merkkien kohdalla etenkin eBayssa on tosin vähän katsottava, ettei tule ostaneeksi kopiota, niitäkin on valitettavan paljon. MAC ainakin on usein kopioitu merkki. Tuoksuissa liikkuu myös paljon niitä turistikohteista tuttuja kopioita. Kannattaa myös katsoa mistä maasta tilaa ja millä hinnalla, ettei napsahda tullimaksuja päälle. Itse pyrin parhaani mukaan ostamaan suomesta, vain sellaisia tilaan ulkomailta, joita ei suomesta saa ja niitäkin vain jos se on ihan pakko saada.


Alekorit
Kauppojen alekorit kannattaa aina katsastaa. Niissä on paljon huonoja tuotteita, mutta joukossa myös helmiä. Muutaman kauppaketjun alekorit ovat suoraan sanottuna törkeän näköisiä kun asiakkaat availevat, testaavat ja lähmivät tuotteita, joten kannattaa aina katsoa, että ostaa sinetöidyn tuotteen.

Tarkistakaa myös, ettette osta vanhentunutta, koska niitäkin on paljon etenkin tavarataloissa, kun myyjät eivät tiedä/välitä siitä, että tuote on vanhentunut. Vuonna 2014 näin esimerkiksi kasvovoiteen, jossa selvästi luki, että se vanhentui 2012. Kaikissa pakkauksissa ei sitä lue, vaan se on koodattu numero- ja kirjainsarjan taakse. En tajua mikseivät kaikki merkit voi suoraan kertoa milloin tuote vanhentuu. Ei voi olla vaikeaa laittaa päivämäärää pakkaukseen. Sellaisten kohdalla auttaa kuitenkin yleisimpien merkkien kanssa checkcosmetic.net.

Muista hyödyntää myös kaupan muut tarjoukset, etenkin jos et tarvitse tuotetta juuri sillä sekunnilla, kannattaa odotella hetki jos se vaikka tulisi tarjoukseen tai olisi toisessa kaupassa halvemmalla.

Kirppareiltakin voi löytää hyvää kosmetiikkaa joskus, mutta niissä kannattaa olla varovainen. Joskus on pöytiä, joissa myydään ihan uusia tuotteita ja niitä voi melko huoletta ostaa. Mutta käytettyjä tai muuten epäsiistissä pöydässä olevia en suosittelisi. Tuotteista näkee onneksi usein aika selvästi, onko niitä käytetty. Käyttämättömissäkin muista aina tarkistaa päiväys, ettet osta mitään mummivainaan Niveaa vuodelta 2000, koska kirpparit monesti myyvät kuolinpesien irtaimistoa tai myyjät muuten vaan kaivavat kaapin perältä ne vanhat tuotteensa.

Kimppatilaukset
Jos aiot tilata jotain netistä ja sinulla on kosmetiikasta tykkääviä kavereita, voit aina ehdottaa kimppatilausta jos kaverisikin tarvitsisi jotain. Näin voitte jakaa postikulut, jotka ovat yleensä melko kalliit. Etenkin nyt kun posti poisti maksikirjeen(damn you!) niin se vaikuttaa etenkin pienten yritysten hintoihin. Ulkomailta tilatessa postikulut voivat olla kymmeniä euroja, joten jakamalla niistä saa inhimillisemmät kaikille tilauksessa mukana oleville.

Postikulujen jakamisen lisäksi myös joitain tuotteita voi puolittaa. Esimerkiksi irtoluomivärit. Yksi sellainen kestää käytössä ikuisuuden, joten se ei paljoa siitä vie, jos etsit pikku purkin ja jaat kaverin kanssa puoliksi tuotteen lisäksi myös hinnan.


Lue arvosteluja
Tapa pienentää hutiostojen riskiä ja siten säästää rahaa on lukea ennen tuotteen ostamista arvosteluja netistä. Kauneusblogit ovat yksi hyvä lähde ja Youtube, samoin Beautify.fi. Kannattaa yrittää löytää sellainen arvostelu, jossa sen kirjoittaja olisi mahdollisimman samantyyppinen kanssasi. Esimerkiksi minä teen tuotekokeilut rasvoittuvalla ihollani, joten en voi sanoa, kuinka ne toimisivat vaikka kuivalla iholla. Oletuksia voin antaa, mutta käytännössä en pysty sanomaan. Ja muutenkin arvostelut ovat aina vain suuntaa antavia, koska jokainen on niin yksilöllinen, että se kymmenellä bloggaajalla toimiva ei välttämättä toimi sinulla. Beautify on siitä hyvä, että sinne kaikki ovat merkanneet minkä tyyppinen iho ja hiukset heillä on.

Ja jos vain mahdollista, ennen vaikkapa meikkivoiteen ostoa, on hyvä yrittää saada siitä näyte, jotta voit kokeilla kotona, että se varmasti sopii sinulle.

Osta vain tarpeeseen
En ehkä kosmetiikkahamstraajana ole paras ihminen neuvomaan näin, mutta kuitenkin. Osta vain sellaisia mitä tarvitset ja ennen ostoa oikeasti mieti, tarvitsetko tuota juuri nyt. Jos sinulla on toimiva meikkivoide, tarvitsetko uutta, vai käyttäisitkö ensin vanhan loppuun ja sitten vasta ostaisit uuden.

Ja osta vaikka vähän laadukkaampi monen halvan sijaan. Jos vaikka etsit hyvää meikkivoidetta, osta se ihollasi loistavasti toimiva kalliimpi, usean huonommin toimivan, mutta halvemman sijaan. Tai juuri se täydellinen haaveilemasi vähän kalliimpi huulipuna, kuin kolme halpaa ihan jees sävyä. Jos sinun täytyy kuitenkin pysyä alemman hintaluokan tuotteissa, tutki netistä olisiko sille selektiiviselle tuotteelle olemassa dupea. Netissä on monia sivuja, jotka listaavat vaikkapa juuri sille Diorin mielettömän kauniille huulipunalle halvempia markettimerkkien vastaavia sävyjä. Esimerkkinä vaikka Temptalia.


Hyödynnä merkkipäivät
Ehkä vähän itsekästä, mutta ainakin saat mitä haluat. Jos synttärit, joulu tai muut kissanristiäiset lähestyvät, voit vähän vihjailla vanhemmille, kumppanille tai ystäville, että sellainen ja sellainen olisi kiva. Tai jos he eivät osaa ostaa juuri sitä oikeaa, niin suosiolla pyydä lahjakorttia tai käykää yhdessä ostoksilla. Ainakin miespuolisten henkilöiden uskoisin helpottuvan kovasti siitä tiedosta, mitä oikeasti haluat lahjaksi, heille kun se lahjojen ostoprosessi on usein koomisen vaikea.

Ala edustajaksi
Vähän enemmän työtä vaativa vinkki on alkaa edustajaksi kosmetiikkafirmalle. Suomessa mahdollisuus on päästä ainakin Oriflamelle, Avonille tai Amwaylle. Kahdessa ensimmäisessä aloittaminen taitaa olla ilmaista, Oriflamella ainakin, Avonista en ole varma.

Amwaylle pitää ostaa aloituspaketti, tai ainakin silloin piti kun äiti sitä kokeili. Minusta se tuntuu kyllä vähän pyramidihuijaukselta. Amwaylla taisi olla myös jonkinlainen tilauspakon tyyppinen, että pysyy mukana. Mutta Avonilta ja Oriflamelta voi tilailla vain itselleen, eikä joka jaksosta ole pakko tilata.

Ja toki sitten muille kavereille ja tutuille myymällä saa itselle lisätuloja. Avonin alennusprosenteista en tiedä, mutta Oriflamella tuotteet saa alkuun -25% ja siitä voi sitten nostaa alennusprosenttia myymällä enemmän. Ja vastaavasti jos myyt muille tuotteita, provisiosi on 25%.

Sitten on myös Mary Kay joka taitaa toimia suomessakin, mutta siitä en tiedä mitään.

4 kommenttia:

 1. Joo, Avon on ilmainen. Myös Dermosilin tuotteita voi myydä konsultti -tyyliin. Sieltä tulee myös kuvastot ja tilauslomakkeet mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, Dermo tosiaan pääsi unohtumaan, hyvä kun muistutit :)

   Poista
 2. Tosi tosi hyvä postaus ja ootan innolla seuraavaa! :)

  VastaaPoista