21. heinäkuuta 2015

High End vs. Budjetti: BeautyBlender vs. MineaS


Meikkimunat ovat tulleet varmasti jäädäkseen kosmetiikkamarkkinoille. Aito ja alkuperäinen BeautyBlender on SE juttu, mutta kallis. Se maksaa lähes parikymppiä, mikä on paljon kun kyse on vain meikkisienestä, jolle luvataan päivittäisessä käytössä käyttöiäksi noin 3 kuukautta. Harvemmin käyttämällä se toki säilyy pidempään, kunhan sen vain puhdistaa huolellisesti ja antaa myös kuivua kunnolla, ettei se ala homehtumaan sisäpuolelta. Sitä hometta ei näe ulospäin lainkaan, joten se voi olla ikävä yllätys.

Kuten kaikki suuressa suosiossa olevat asiat, on BeautyBlender saanut seuraajikseen lukuisia jäljitelmiä ja useimmat niistä ovat huomattavasti halvempia. Ostin kokeiluun lupaavan näköisen MineaS meikkimunan, joka maksoi alle 4 euroa. Niitä oli valkoisia ja sinisiä, en tiedä onko niillä suuria eroja, mutta sininen oli nätimpi.

BeautyBlenderinä minulla on se vanha Pro-versioni, joka on ollut käytössäni pitkään. Käytän sitä vain erikoistilanteissa kun haluan meikkipohjani olevan täydellinen juhlissa tai vastaavissa eli en lähes koskaan. Arkiaamuina minulla ei ole aikaa kikkailla pesemisten sun muiden kanssa ja pääsen riittävän hyviin tuloksiin sormin. Ja toisekseen haluaisin BeautyBlenderini säilyvän käyttökelpoisena pitkään, koska tiedän, etten raaski ostaa uutta kuitenkaan.

UlkonäköMolemmat ovat hyvin samannäköisiä ja juuri siksi olinkin utelias kokeilemaan. MineaS on aavistuksen isompi ja kärjestään terävämpi. BeautyBlender on pinnaltaan tasainen, MineaS vähän epätasaisempi. Pinnassa on tuollaisia isompia koloja. MineaS myös haisee aika voimakkaasti muoviselle, pakkaus ei kerro, onko siinä lateksia. BeautyBlenderhän on lateksiton. Mutta MineaS:n haju antaa viitteitä siitä, että lateksia löytyy. Olen lateksille ilmeisesti allerginen, ainakin lateksipitoinen ripsiliima kutitti silmiä. MineaS:n haju alkoi myös kutittaa silmiä.

Koostumus
Ensimmäinen hyvin suuri huomion aihe kuivana on, että MineaS on tajuttoman kova. BeautyBlenderiin verrattuna se ei jousta lähes yhtään. Jos olisin tiennyt, miten kova se on, en olisi luultavasti ostanut sitä. Mutta koska testeriä ei ollut niin sitä ei voinut hipelöidä ennen ostopäätöstä.

KostutusKosteana BeautyBlender paisuu huomattavasti isommaksi ja pehmenee entisestään. MineaS taas ei muuta olomuotoaan yhtään, se säilyy saman kokoisena ja yhtä kovana, eikä oikeastaan edes kastu. Vesi valuu pois, vaikka sitä kuinka puristelisi.

Jälki


Ilman puuteria

Puuterilla

Totutusti BeautyBlender levittää meikkivoiteen unelmantasaisesti ohueksi, mutta peittäväksi kerrokseksi. Se ei ime itseensä mahdottomia määriä voidetta, joten tuotetta ei mene hukkaan hirveästi. Meikkasin puolet kasvoista BeautyBlenderillä ja yksi pumppaus riitti siihen.

MineaS taas imi itseensä mahdottomasti voidetta meikkisienen tapaan ja toiselle puolelle kasvoista tarvitsi kaksi pumppausta. Ja mitä tuntumaan tulee, siinä missä BeautyBlender pomppii nätisti iholla, oli MineaS:n kanssa olo kuin nyrkkeilysäkillä. Vaikka miten kevyesti yritti painella ihoa, tuntui kuin joku olisi hakannut naamaa. Se sattuikin hieman. Lisäksi silmänaluset ja nenän alue oli lähes mahdoton käydä läpi, koska joustamaton meikkimuna ei taipunut kasvojen muotoihin. Tasaisemmille alueille meikkivoide levittyi kuitenkin lähes yhtä nätisti kuin BeautyBlenderillä. Pientä epätasaisuutta on havaittavissa peittokyvyssä etenkin poskissa. Ja nenässä varsinkin on raitoja. Sienestä jäi iholle myös se muovinen haju, jonka haistoi pitkään.

Puhdistus


Ennen pesua. MineaS on imenyt itseensä roimasti voidetta.

Puhdistin molemmat BeautyBlenderin omalla Solid Cleanserilla ja BeautyBlenderistä lähti kaikki meikkivoide hyvin ja nopeasti pois. MineaS osoittautui mahdottomaksi puhdistaa täysin. Se oli imenyt itseensä niin paljon meikkivoidetta ja kovan koostumuksen takia puhdistusaine ei mennyt sisälle asti, vaan pyöri vain sienen pinnalla. Sitä tuskin saa ikinä täysin puhtaaksi ja ennustaisin käyttöiän olevan roimasti lyhyempi kun kaikki meikkivoide ja bakteerit jäävät muhimaan. Hyh.


Kokonaisuutena tässä tapauksessa kyllä se aito ja alkuperäinen oli kiistatta parempi. Laatu maksaa ja BeautyBlender todisti sen varsin selvästi. Oletteko törmänneet muihin hyvin toimiviin meikkimuniin?

8 kommenttia:

 1. Kiitos nauruista, nyrkkeilysäkillä! :D BB on kyllä vaan paras, en tiedä, siinä tuntuu vaan kaikki olevan kohdillaan ja noista kopioista puuttuu aina jokin juttu, jonka vuoksi ne eivät sitten ole ihan yhtä hyviä.

  VastaaPoista
 2. Real Techniques Sponge on ollut tosi hyvä, ostin sen halvalla kun oli tarjouksessa Real Techniques tuotteissa :) en ole vielä kokeillut Beauty Blender, se on seuraava ostos!

  VastaaPoista
 3. Mäkin tosiaan ostin Mineasin meikkisienin Keskisiltä! Ensimmäiseksi meikkimunaksi tykkään siitä, mutta ihmettelen kyllä sen kovaa materiaalia ja järkyttävää hajua :D Mun onneksi voitin Instagram-arvonnassa aidon Beautyblenderin! Pääsen mäkin vihdoin sitä kokeilemaan ja ainakin nyt on hyvä verrata sitä feikkiin^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hirmu kova, muuten voisi olla hyväkin sieni =/ ja mahdoton pestä kunnolla. Kiva, että pääset testaamaan aitoakin ja uskoisin, ettet sen jälkeen MineaS:n perään haikaile ;)

   Poista
  2. Mä oon hinkannut sitä marseillesaippuapalaan ja sillä on semihyvin puhdistunut. Mulla olis kyllä tuo bb:n oma puhdistuspalakin, mutta onneksi oon sitä säästänyt. Pääsenpähän käyttämään sen aitoon meikkimunaan^^ Joo mä vähän luulen kans, etten tuu kaipaamaan feikkiä enää ;D

   Poista
  3. Pitääpä kans yrittää tohon marseillesaippuaan, oon sitä vaan yrittänyt BB:n omalla putsarilla saada puhtaaksi, muttei oikein onnistu ja en sitä hirveitä määriä viitsis tollaseen edes tuhlata kun haluan aidot BB:t putsata sillä.

   Poista
 4. Pakko kyllä sanoa, että et tainnut edes puristaa tuota MineaS:in sientä kunnolla lyttyyn, sillä omani joustaa jopa enemmän kuin Beauty Blenderisi tuossa kuvassa. Oma MineaSin sieni on pehmeä ja tuntuu kasvoilla mukavalta, ja ei ime itseensä paljoakaan meikkivoidetta, sillä ruukaan pestä tämän ennen ja jälkeen käytön. Ja pesen omani tehokkaasti, toimivalla sekoituksella johon kuuluu: Kookos-öljyä ja käsipesusaippuaa. Ja täydellisesti on puhdistunut joka kerran jälkeen. Tosin se vain siinä haittaa että päätin ottaa valkoisen ihan koska uniikkiudestaan halusin kokeilla, no jos koskee tähän kädellä, jota ei ole pesty ennen kosketusta, tulee pintaan heti ns. keltaisia jälkiä, vaikka ei olisikaan mitään öljyä tai rasvaa tai muutakaan sotkevaa käsitellyt. Mutta ajattelin itsekin miettiä tuota BB:een hankkimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä täytyy myös huomioida, että arvio on pian 2 vuotta vanha ja siinä ajassa tuote on voinut kehittyä paremmaksi, koska puristin tuon melko hyvin kasaan kyllä ja sieni on todella kova. Jos MineaS on saanut tästä palautetta tai muuten vaan tehnyt tuotekehittelyä. 2 vuotta on kosmetiikkamaailmassa todella pitkä aika tuotteiden elinkaarta ajatellen. Jos satun törmäämään tähän sieneen vielä jossain kaupassa(aikoihin en ole sitä nähnyt missään) niin täytyy kokeilla sienen koostumusta jos testeri on saatavilla.

   Poista