26. heinäkuuta 2015

The Liebster Award

Sain alkuviikolla Riikka Amalia-blogin Riikalta The Liebster Award -haasteen ja tässäpä vastaukseni siihen.


Haasteen/tunnustuksen tarkoituksena on tuoda pieniä (0-1000) blogeja esille. Haasteessa vastataan haastajan keksimään 11 kysymykseen ja haastettu laittaa haasteen 11 bloggaajalle eteenpäin uusien 11 kysymysten kera.

Riikan antamat kysymykset:

1. Mitä kuuluu, kuinka on kesä mennyt? :)
Oikein hyvin, ainoastaan sää on ollut vähän kylmä, mutta ehkä se tästä vielä lämpenee. Alkukesästä oli paljon tapahtumia, joissa kävin ja nyt loppukesä otetaan vähän rauhallisemmin. Elokuun lopulla on kuitenkin vielä yksi tapahtuma, johon aion mennä.

2. Mikä olet ammatiltasi tai mitä opiskelet? :)
Olen yo-merkonomi suuntautuen asiakaspalveluun ja myyntiin, mutta aika paljon me opeteltiin myös taloushallinnon asioita. Enemmän kuitenkin tykkään noista kaupan alan hommista, enkä niinkään toimistojutuista.

3. Maaseutu vs. Kaupunki?
Pakko sanoa kaupunki, asuin maalla 20 vuotta elämästäni ja onhan siellä rauhallista ja niin edelleen, mutta näin autottomana ja kortittomana kyllä voiton vie se, että kaupungissa kaikki työt, kaupat ja palvelut on lähellä ja on tapahtumiakin useammin kuin kerran vuodessa. Ja ylipäätään enemmän elämää, ihmisiä ja mahdollisuudet harrastaa eri asioita. Ehkä joskus vanhempana mielipiteeni voi muuttua, mutta lähitulevaisuudessa ainakin uskoisin viihtyväni kaupungissa.

4. Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et voisi elää?
Tuo olikin paha. Kyllähän elämä sujuu tarvittaessa ilman mitään kosmetiikkaa, ei siihen kuolisi, mutta noin yleisen hygienian kannalta joku shampoo tai suihkugeeli ja deodorantti on aika kovia juttuja. Jos rajataan tuo meikkeihin niin ilman ripsiväriä en ehkä olisi. Mutta kuljin jopa Turussakin ilman meikkiä pariin otteeseen, joten meikki ei ole välttämätöntä minulle.

5. Mikä tekee bloggaajasta hyvän?
Mitä tässä itse olen bloggaamisvuosien aikana huomannut ja oppinut itsekin kantapään kautta niin bloggaajasta tekee hyvän se, että hän tuo blogiinsa esiin myös omaa persoonaansa. Tuotteista robottimaisen kylmästi kertova tuskin tulee menestymään. Minut itsenikin yllätti, että lukijat haluavat tietää tuotteiden lisäksi paljon myös minusta itsestäni, vaikka kuvittelin olevani sen verran tylsä ihminen, ettei ketään kiinnosta. Toki sitten myös blogin kuvien ja tekstin laatu vaikuttaa. Ei tarvitse olla täydellistä tekstiä, omassa tekstissänikin on varmaan miljoona pilkkuvirhettä, mutta kunhan on sellaista sujuvasti luettavaa ja jonkinlaisen rakenteen omaavaa, ettei vain lauseita siellä täällä.

Eli lyhyesti: pitää laittaa myös itsensä peliin.

6. Milloin perustit blogisi?
Bloggeriin vuonna 2012, mutta sitä ennen se oli toisella alustalla 2011 alusta lähtien. Ekat postaukset olen kuitenkin palauttanut luonnoksiin, koska ne oli aika noloja... Bloggerista olen kuitenkin tykännyt ja tässä blogi varmaan tulee pysymäänkin, koska tykkään bloggerista, eikä portaaleihin tai vastaaviin liittyminen kiinnosta.

7. Oletko tehnyt tai ajatellut tekeväsi videoita?
Olen tehnyt, mutta se meni pilalle kun pistin väärän kuvasuhteen ja nyt pitäisi kuvata se joskus uudelleen kun ehtisi. Kyse on siis siitä meikkikokoelmavideosta. Ongelmia aiheuttaa vain kamera, joka on ihan tavallinen järkkäri ja se tarkentaa vain kerran ennen videon aloittamista, joten kaiken kuvattavan tulee pysyä siinä tarkennuspisteessä. Ja se kuvaa vain 5 minuuttia kerrallaan. Pitäisi ostaa oikein videokamera, niin voisi kuvailla enemmänkin. Puhelimella saisin 4K videota, mutta vanha tietokoneeni ei käsittele sitä formaattia, joten en saisi editoitua. Videoiden tekeminen on oikeasti tosi vaikeaa! Propsit teille, jotka niitä jaksatte tehdä.

8. Mainitse jokin lempi blogeistasi.
Niitä näkyy tuolla sivupalkissa, sekin lista tosin pitäisi päivittää kun luettavaksi on tullut paljon uusia hyviä blogeja ja en tiedä muutenkaan, mikä sitä listaa vaivaa kun se ei oikein päivity. Mahdotonta kuitenkin valita vain yhtä blogia.

9. Urban Decay vs MAC
Ei ole kokemusta vielä kummastakaan, mutta sanoisin silti, että MAC. Koen merkin tuotteet ehkä aavistuksen monipuolisempana ja kiinnostavampana. Urban Decaylta en ole oikeastaan ikinä halunnut mitään, paitsi kokeilla sitä luomivärinpohjustajaa.

10. Kuinka paljon käytät aikaa laittautumiseen arkiaamuisin?
Yleensä varaan siihen sellaisen puoli tuntia, mutta se usein supistuu 15-20 minuuttiin, koska torkku. Nukkuminen on liian kivaa ja torkkunapit pitäisi kieltää lailla. :D

11. Entäs juhliin?
Riippuen aikataulusta, mutta ihanne olisi varmaan tunti meikkiin ja tunti vaatteisiin+hiuksiin ja muuhun sellaiseen. En tykkää kiirehtiä niin saisi tehdä rauhassa. Kiireessä usein mokaan etenkin silmien rajauksen hermostuksissani. Nopeamminkin tarvittaessa kyllä ehtisi, koska juhlameikkini ei mitenkään dramaattisesti eroa arkimeikistäni, teen juhlameikin vain huolellisemmin ja lisään joitakin juttuja, kuten vaikka irtoripset.

Suurin osa lukemistani blogeista oli jo tehnyt tämän tai haastettu jonkun toisen toimesta, joten en aio haastaa ketään tällä kertaa. Ja muutenkin olen erittäin huono keksimään kysymyksiä. :D

1 kommentti: