29. syyskuuta 2015

No Time For Shine

Edellinen meikkivoidepostaus oli enemmän siellä kukkaroa kovasti verottavalla high end puolella, joten tasapainon vuoksi otetaan seuraavaksi erittäin edullinen meikkivoide.


Uusimpia tulokkaita Oriflamen kukkaroystävällisessä, nuorille suunnatussa Very Me -sarjassa on No Time For Shine Foundation. Se on ihan uusi meikkivoide, eikä vain uudistettu versio jostain vanhasta. Sitä ei kuitenkaan tule sekoittaa sarjassa vuosia olleeseen Smoothie Foundationiin. Sitäkin kokeilin edustajuuteni alkuaikoina, mutta se ei oikein kestänyt ihollani. Samalla nimellä on kulkenut myös puuteri ja sen kaveriksi tuli nyt myös meikkivoide. Miten on sitten tämän meikkivoiteen keston laita? Sehän on suunnattu juurikin rasvoittuvalle iholle.

Pakkaus on samanlainen kuin Smoothie Foundationissa eli tuollainen musta tuubi. Te lukijat huomasittekin sen näyttävän yliviivaustussilta, teinistä asti pakkaukseen tottuneena en osannut ajatella sitä niin, mutta kyllähän se niinkin on ja nyt muistan sen aina tuota katsoessani. Once seen cannot be unseen... Mutta merkin halvimpana tuotesarjana halvan pakkauksen ymmärtää, jos pakkaus olisi nätimpi, olisi tuotekin kalliimpi. Ja toisaalta ehkä koulumaisesti kynää muistuttava pakkaus vetoaa nuoriin.

Ostin vaalean sävyn Snow Touch ja sävy on hyvin vaalea, melkein liian vaalea minulle. Selkeästi punapohjainen, mutta vielä voimakkaammin kuin Joe Blasco oli ja menee jo turhankin punaiseksi. Sävyvalikoimassa on myös aavistuksen tummempi ja oletettavasti keltaisempi sävy jos ei aivan lakananvalkoinen ole. En ole sitä livenä nähnyt, joten en osaa sanoa varmaksi. Snow Touchiakin saa varjostamalla muokattua hieman tummemmaksi ja huomasin sen myös hapettuvan tummemmaksi iholla puolisen tuntia levityksen jälkeen. Ei mitenkään merkittävästi, mutta sulautuen pikkuisen paremmin ihoon.

Koostumus on melko paksua, mutta voide levittyy kuitenkin iholle hyvin ohuena. Sormin levitettynä voidetta sai vähän työstää, ennen kuin siitä sai tasaisen. Voide tuoksuu kevyesti valmistusaineilleen, mutta tuoksua ei haista levityksen jälkeen lainkaan. Kuvien sävy vähän vaihtelee, koska on syksy ja valaistusongelmat alkavat olla ajankohtaisia. Alkaa perinteinen bloggaajakitinä valon puutteesta :D

 Ylhäällä vasemmalta: meikitön iho, yksi kerros ilman puuteria, kaksi kerrosta, valmis meikki

Peittokykyä voiteella ei juurikaan ole, se on usein mattameikkivoiteiden ongelma. Punoitus kuultaa livenä aika paljon läpi, mutta muut epätasaisuudet sävyssä peittyivät. Toisaalta voide lupaakin vain puolipeittävyyttä. Mattaiseksi tätä tosiaan kyllä voi sanoa, koska se toimii iholla vähän sävyttävän päivävoiteen tapaan. Iho ikään kuin imaisee voiteen ja ihoa koskettaessa tuntuu, kuin siinä ei olisi mitään. Ihanan silkkinen tunne ja en kokenut edes tarvetta laittaa puuteria. Iho oli niin mattainen. Laitoin silti, koska ihoni tuntien se mattaisuus ei kovin kauan kestä. Ihosta tuli sen seurauksena vähän kiristelevä aluksi.

Ihoni punoitus ei kuitenkaan peittynyt kuin ihan vähän, joten siihen aavistuksen petyin. Etenkin kun ajattelee kohderyhmää eli teinejä, rasvoittuvat ihot kun ovat usein myös näpyistä/aknesta kärsiviä ja siten punoittavia. Kokeilin kuitenkin kerrostaa pahimpiin kohtiin toisenkin kerroksen voidetta ja se peitti paremmin. Toisaalta en kuitenkaan haluaisi kovin paksua kerrosta meikkivoidetta kasvoille, koska se heikentää kestoa.

Kestosta puhuen, mites sitten sen laita.Voide kesti ihollani kevyesti puuteroituna täysin mattana noin 2 tuntia, sitten alkoi tulla ihan hentoa kiiltelyä läpi, ei kuitenkaan lainkaan pahasti. Tuon hintaiseksi meikkivoiteeksi se kesto on ihollani hyvä, koska samaan kestoon pääsivät ne kalliimmat Clinique ja Joe Blasco, siinä missä iholleni sopimattomat voiteet ovat kiiltäneet 5 minuutin päästä levityksestä. Eli ei todellakaan huono, koska ihoni on tähän asti ollut niin äärimmäinen, ettei mikään ole kestänyt koko päivää. Ylhäällä olevassa kuvassa on meikkivoide 8 tunnin jälkeen ja se kiiltää aika paljon, muttei kuitenkaan ole liejuuntunut ja edelleen olisi pelastettavissa puuteripaperilla.


Kokonaisuutena voide oli ihan hyvä, keston puolesta parhaimpia, ellei jopa paras, alle 10 euron voiteista. Parantamisen varaa on ainoastaan tuossa peittävyydessä, mutta jos ihosi on parempi kuin minulla, ei sekään ole ongelma. Suosittelisinkin voidetta seka-/rasvoittuvalle iholle, joka kiiltelystä huolimatta on suht hyvässä kunnossa ja jos toivot meikkivoiteelta vain kevyttä peittoa. Kuivaihoisten siitä ehkä kannattaa pysyä kaukana, koska se on niin kuivattava. Uskoisin sen soveltuvan myös nuoren ensimmäisiin meikkikokeiluihin kevyeksi meikkipohjaksi, niin ei heti meikkausharrastuksen alkumetreillä tule pakkeliövereitä.

Hintaa voiteella on 9 euroa normaalihinnalla ja tuttuun tapaan se on hyvin usein tarjouksessa, joten sen saa itselleen ihan pikkurahalla. Tälläkin hetkellä hinta on 4,90€.

1 kommentti:

  1. Tässä on niin hauska pakkaus, voisi luulla rajaustussiksi ekasta kuvasta. :D Oriflamella on kyllä laadukkaita meikkipohjia, mitä olen itse niitä kokeillut.

    VastaaPoista