23. syyskuuta 2015

Superdödö

En taida edes kehdata sanoa, miten kauan sitten postimies toi ReddVille -lähetyksen Dermix Absolut Torr eli kotoisammin Tosi Kuiva -tuotteita. Uskalsin viimein käyttää ekan niistä. Helppokäyttöisempänä ajattelin ensin käyttää nämä liinat ja sen jälkeen vasta avata sen itse dab-onin.


Syy, miksi viivyttelin näin kauan on, että mulla on kammo tällaisia rajumpia tuotteita kohtaan. Etenkin kainalossa. Kerran teininä käytin nimeltä mainitsematonta karvanpoistovoidetta kainaloon ja siitä tuli joku allerginen reaktio, vaikka edellisenä päivänä onnistuneesti poistin sillä jaloista karvoja. Mun kainalon iho turposi ja näytti jotain norsunnahalta, sitten tuli ihottumaa ja kainalo oli tosi kipeä monta viikkoa. Toinen syy oli, että halusin käyttää tuotetta ennen pidempää vapaapäivien jaksoa. Ihan siltä varalta jos tulee joku ei-toivottu reaktio niin saan sitten kotona hoidella sen rauhassa kuntoon.


Mutta itse asiaan. Kyseessä on siis apteekeista saatava, hyvin voimakas antiperspirantti, jota käytetään kerran viikossa. Useamminkin jos on tarpeen. Kainalo pestään, kuivataan huolellisesti(vesi kainalossa aiheuttaa kirvelyä aineen kanssa yhdistyessään) ja liinalla pyyhkäistään kainalot. Käy myös jaloille ja käsille, mutta niissä teho on lyhytkestoisempi, perusihminen kun käyttää päivän aikana käsiään ja jalkojaan niin paljon. Vaikka hikoilu blokataankin sieltä kainalosta, ylimääräinen lämpö toki poistuu kehon muiden osien kautta.


Liina ensinnäkin kirveli aika paljon laittaessa, vaikka kuivasin kainalon huolellisesti pesun jälkeen, ensin pyyhkeellä ja sitten vielä kädet ilmassa tuuletin kainaloita pari minuuttia. Kirvelyä jatkui koko illan ja yön. Käsien liikuttaminen niin, että kainalon iho liikkui, sattui. Iho tuntui myös kylmältä ja mua paleli. Aine kainalossa tuoksui sellaiselta pippuriselta, vähän kuin oikein pippuriselta keitolta. Aamuun mennessä kipu oli hävinnyt ja testasin olla kotona koko päivän ilman dödöä. Iltaan mennessä kainalot olivat aavistuksen nihkeät, mutta eivät varsinaisesti hionneet ja mikä tärkeintä, ne eivät haisseet yhtään hieltä. Tai ylipäätään miltään. Kainalon iho oli tosin vähän punoittava, muttei kuitenkaan kipeä.

Seuraavana päivänä tein ultimate-testin eli kävin kaupassa ilman dödöä. Asia, jota en voinut kuvitellakaan ennen tekeväni. Suihkun jälkeenkin joudun aina laittamaan dödöä heti, tai kainalot haisevat noin tunnin päästä. Saati sitten miten ne hikoilisivat kaupassa käydessä kun kävellessä tulee kuuma ja kaupassa käynti on muutenkin stressaavaa, lopuksi vielä kävellen raahata täydet ostoskassit kotiin. Kävin kaupassa, tulin takaisin, selkäni oli märkä ja mulla oli tosi kuuma. Haistoin kainaloita, ei haissut miltään! Ihan kuivat kainalot eivät olleet, vähän nihkeät vain. Uskomatonta. Ja vaikutus kesti sen noin viikon ja sitten vain uusi liina käyttöön.


Olen käyttänyt jo muutaman, enkä oikein tiedä mitä ajatella tuotteesta. Teininä hikoilu oli mulle ISO ongelma ja yksi aiheista, jonka vuoksi minua kiusattiin koulussa. Mikään dödö ei pitänyt. Nykyään Rexonan Maximum Protection pitää hikoilun kurissa, on tehnyt sen jo vuosia.

Teininä olisi Tosi Kuiva ollut taivaanlahja ja säästänyt minut paljolta, mutta tällä hetkellä elämässäni en koe sitä välttämättömäksi. Se menee kuitenkin aika äärimmäisyyksiin ja on ihan full-on alumiinipläjäys. Vaikken kyseistä ainesosaa varsinaisesti välttelekään, haluan mainita sen, koska niin moni sitä karttaa. Pyyhkeissä kun on vain alkoholia ja alumiinikloridia. Alkoholi luonnollisesti haihtuu, toimien vain alumiinin siirtämisvälineenä kainaloon.

Jos hikoiluni olisi tällä hetkellä suurempi ongelma, tulisivat nuo tarpeeseen, mutta koska pärjään hikoiluni kanssa tällä hetkellä hyvin, on tuo ehkä vähän liian raju keino. Ehdottomasti kyllä voin suositella ihmisille, joilla ongelmahikoilu on suurta, eikä mikään pidä. Vaikka se pikkuisen voi kirvelläkin, ovat kuivat kainalot sen arvoiset. Ei tarvitse stressata päivän aikana, että pettääköhän dödö milloin.

En ehkä noita jatkuvaan käyttöön jätä, mutta taidan käytellä niitä silloin jos tulossa on vaikka jokin juhla tai muu tärkeä tapahtuma, jossa viimeinen toivottu asia on hikoilu. Tai jos tiedän käyttäväni vaaleaa paitaa, Rexona estää hienhajun, muttei kainaloiden kastumista. Tosi Kuiva esti sen kastumisenkin.

Liinat eivät edes ole kalliita, pakkaus maksaa noin 13 euroa ostopaikasta riippuen ja siinä on 10 liinaa eli jatkuvasti käytettynä ne kestävät 10 viikkoa. Lisätietoa löytyy esimerkiksi täältä.

*tuote saatu*

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä tosi tehokkaalta, niin kuin sanoit jopa vähän pelottavalta. :D Muistin itseasiassa, että mulla taitaa pari lappua pyöriä jossain kaapin pohjalla, en kanssa tiedä tarvitsenko tällaista tuotetta elämääni, ehkä kun vaihdevuodet iskee? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mielettömän tehokas, mutta tosiaan sellainen, ettei sitä ehkä kannata käyttää jos suinkin vain pärjää normidödöllä. :)

   Poista
 2. Omat kainalot ärtyisivät takuuvarmasti Tosi Kuivasta...yksi harvoista sietämistäni on Rexonan Maximum Protection Sensitive :) sillä mentiin sytostaattihoitojen aikana ja siitä eteenpäin vaihdevuosioireilun aiheuttaman varsin runsaan hikoilun (hikoilin kuin kaleeriorja) hillitsemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se voi herkälle iholle kyllä olla liikaa, mutta kiva, että olet löytänyt avun myös Rexonasta, se on niin hyvä, vaikka hieman hintava :)

   Poista