7. syyskuuta 2015

Vertailu: Baby Lips, Happy Lips & Candy Smile

Sävytettyjä huulivoiteita ilmestyy markkinoille kuin sieniä sateella, useimmilla merkeillä on jo omansa. Eikä ihme, yhdistyyhän niissä huulipunan sävy ja huulirasvan hoitavuus. Ovat ne toki myös helppoja lisätä vaikka ilman peiliä, ne kuluvat pois nätisti, eikä niitä tarvitse sen kummemmin vahtia päivän aikana. Otin vertailtavaksi kolmen eri merkin punaisen sävyn ja katsotaan mikä niistä on mielestäni paras.

Yleistä

Maybelline Baby Lips(jatkossa BL): Kaikkien varmasti jo tuntema, saa aika laput silmillä elää, jos on onnistunut niiltä välttymään. Laaja valikoima sävyjä, uusia tulee usein. Lupaa kosteuttaa huulia 8 tunnin ajan. Huulia pehmentämässä mm. aloe veraa, hunajaa ja sheavoita. Hinta noin 4 euroa/4,4g.

Blistex Happy Lips(jatkossa HL): Uusimpia tulokkaita, lupaa olla kevyt puna huulille, sisältää myös hohtavia pigmenttejä. Huulia hoitaa silkkiuute ja sheavoi. Sisältää suojakertoimen. Hinta noin 3 euroa /3,7g ja sävyjä ainakin muutama erilainen.

Lumene Natural Code Candy Smile Lip Balm(jatkossa NC): Myöskin hyvin uusi tuote. Kolme sävyä + väritön. Hoitaa huulia vadelmansiemenöljyllä. Hinta noin 4 euroa/4,5g.


Hylsy

BL: Halvan oloinen niin värimaailmaltaan kuin myös laadultaan. Sellainen jotenkin epävakaa pyörittäessä, tuntuu kuin se voisi hajota milloin tahansa.

HL: Eniten mieleeni. Tukeva ja painava, vaikka tuotetta on vähiten. Tuntuu laadukkaalta ja väritys on hillitty, mutta kuitenkin huomiota herättävä.

NC: Myös hyvin tukeva ja laadukkaan oloinen, vähän kevyempi kuin Blistex. Hieman ehkä tylsä väritys ja jotenkin tuotteen nimi on tosi vaikea lukea hylsystä. Sattuu silmiin niin kuvassa, kuin luonnossakin. Sulautuu massaan, siinä missä kahden edellisen standit näkee kaupassa jo metrien päästä, näitä joutui oikein etsimällä etsimään. Kiersin kahdesti ohi, ennen kuin huomasin.


Tuoksu

BL: Pitäisi tuoksua kirsikalta ja on tuoksu vähän sinne päin, mutta en kirsikaksi sanoisi. Aika karkkimainen. Ei kovin voimakas tuoksultaan.

HL: Tuoksuu voimakkaasti tosi hyvältä! Ihan joltain karkilta, muttei mitenkään miltään tietyltä marjalta/hedelmältä. Sivuhuomautuksena, että maistuu tosi hyvältä ja huulia tekisi mieli nuolla jatkuvasti. Asia, joka kannattaa huomioida etenkin, jos lapset pääsevät voiteeseen käsiksi. Saattaa kadota parempiin suihin. Herkullinen tuoksu nousee myös hengityksen mukana nenään asti.

NC: Tuoksu on aika heikko ja sellainen perushuulirasvamainen. Siitä ei oikein erota mille se tuoksuu. Ei juurikaan tuoksu huulilla tai maistu miltään.


Hoitavuus

BL: Tästä asiasta olen nillittänyt blogissa useampaankin otteeseen, mutta yleisesti ottaen en pidä Baby Lipseistä. Ne eivät kosteuta huulia tarpeeksi ja niistä kehittyy aina huulirasvariippuvuus, joka varmaan on syy niiden suosiolle...

HL: Liukuu huulille ihanan pehmeästi ja shimmerkään ei ole yhtään rakeisen tuntuista. Koostumukseltaan paksuimman tuntuinen huulilla. Alkoi hieman kihelmöimään kuiviin huuliin levitettynä eli oikeasti tuntuu kosteuttavankin. Huulista tulee pehmeät ja sellaiset "mehukkaan" näköiset kun shimmer häivyttää kaikki kuivat röhelmät. Kesti huulilla pitkään, eikä aiheuttanut testijakson aikana riippuvuutta. 

NC: Hirmu liukas levitettäessä ja jättää huulet myös liukkaaksi, kiireessä kannattaa vähän varoa, ettei suihkaise vauhtiviivaa poskeen samalla. Jotenkin ei tunnu kovin kosteuttavalta, huulia tekee mieli hieroa yhteen koko ajan ja hengittäessä huulten sisäraja tuntuu kuivalta. Ei kovin pitkäkestoinen ja riippuvuus vaanii nurkan takana. 


Sävy

Sävyt eivät kuvissa toistuneet aivan niin voimakkaina kuin luonnossa eli aito sävy on astetta tummempi kaikissa.

BL: Cherry Me:stä ei irtoa paljonkaan sävyä ja sävy on muutenkin vähän jännä. Hylsyssä punainen, mutta swatchissa ja huulilla fuksia. Punaisen huulivoiteen ostaessani haluaisin punaiset huulet, enkä fuksiaa.

HL: Joukon ainoa hyvin shimmerinen huulirasva. Sävyistä hylsyssä tummin, mutta huulille sävyä ei irtoa niin paljoa. Selkeästi kuitenkin näistä punaisin ja oikein täyteläinen, syksyyn hyvin sopiva tumma, aavistuksen murrettu sävy. Hyvä vaihtoehto jos perinteiset syksyn tummat vamppihuulipunat ovat liian voimakkaita, tästä saa samaa efektiä hieman hillitymmin. Huulista tulee myös hyvin shimmeriset. 

NC: Vertailussa mukana olevista haalein ja ei jättänyt pohjasävyltään tummiin huuliini paljon mitään sävyä, tuo lähinnä vain kiiltoa ja tasoittaa huulten sävyä, ehkä aavistuksen persikkainen. Ja sävyttävissä voiteissa vähän se idea olisi saada sitä sävyä, muutenhan sama vaikka ostaa värittömän. Esimerkiksi Sokoksen sävykuvassa sävystä on tehty aika punainen ja siksi valitsin sen tähän mukaan.

Kokonaisuus

BL: Plussaa huulirasva saa laajasta valikoimasta. Hintaansa nähden kuitenkin halvan oloinen, laadukkaammalla hylsyllä ja paremmalla hoitavuudella tykkäisin, mutta niiden puutteessa jää kolmikon huonoimmaksi.

HL: Kivannäköinen ja laadukas hylsy, edullinen hinta, herkullinen tuoksu(ja se makukin...), kaunis sävy ja hyvin hoitavat ominaisuudet. Sävyä kun olisi irronnut vielä vähän enemmän niin olisi bueno. Taisi nousta silti suosikikseni, mikä yllätti kovasti. Blistexin olen aikaisemmin kokenut aika tylsänä merkkinä.

NC: Melko lailla Baby Lipsin kaltainen, mutta laadukkaampi hylsy nostaa sitä hieman ylöspäin asteikolla. Plussaa toki suomalaisuudesta, mutta sävy olisi saanut olla voimakkaampi ja itse voide hoitavampaa. Etenkin kun Lumene yleensä tekee varsin hyviä ihonhoitotuotteita, mutta huulivoiteeseen asti sitä hoitavuutta ei ole saatu.


Oletko kokeillut jotain näistä ja mikä nousee suosikiksesi? Vai löytyykö suosikkisi joltain muulta merkiltä?

3 kommenttia:

 1. Ihan loistava toi ei aiheuttanut riippuvuutta. :D Joo, mä en myöskään tykkää huulituotteista, jotka sellaista aiheuttaa, koska tein vuosia, vuosia sitten kovan työn, että vieroitin huuleni Blistex-riippuvuudesta, enkä tahdo sitä kierrettä enää takas. :D

  VastaaPoista
 2. Suosikki tällä hetkellä on kahvi-Hurraw :)Hyvänä kakkosena tulee perus-Labello (se sinikorkkinen) ja kolmosena ACO:n vaniljantuoksuiset - joko sävyn kanssa tai ilman. Talvella on turvauduttava Bevita R-voiteeseen silloin tällöin.

  VastaaPoista
 3. Olen kokeilut Cherry Me:n ja minulla oli sama ajatus kuin sinulla; eli jos ostan punaisen huulivoiteen niin odotan siitä että väri on punainen. Mutta jaas, ei ollut :P

  Aion kohta ottaa käyttöön Himalaya Herbalsin väri-huulivoide ja olen tosi innokas näkemään millainen sse on! Maksoi 2,50€ eli voi olla että on ihan halpis ja huono, tai sitten ei :)

  Muuten oon tykästynyt Yves Rocherin värillisiin huulivoiteisiin. Maksavat normaalihintaisina 3,90€ mutta olen nähnyt niitä usein alennuksella hintaan 1,90€

  VastaaPoista