5. toukokuuta 2015

Garnier Respons


Garnier Respons on uusi edullinen hiustenhoitosarja, joka sisältää viisi erilaista tuotesarjaa.

Marvellous Nectar: kuiville ja kiillottomille hiuksille
Honey Treasures: heikoille ja kuluneille hiuksille 
Avocado Shea: kuiville ja vaurioituneille hiuksille 
5 Plants: elinvoimaa normaaleille hiuksille 
Mother of Pearl: kiillottomille hiuksille


Noista varmasti jokainen löytää omille hiuksilleen soveltuvan sarjan. Garnierin Facebook-sivulle ilmestyi julkaisu, josta sai tilata näytteen jostakin näistä sarjoista. Pienen kyselyn hiusten laadusta ja kunnosta täytettyään sai tiedon, jos kerkesi napata itselleen näytteen. Kuvittelin, että sieltä tulee lehtien välissäkin ilmestyviä näytepusseja, mutta sieltä tulikin laatikollinen täysikokoisia. Minulle oli valittu kyselyn perusteella Marvellous Nectar, koska hiukseni ovat vaalennetut ja siten hieman kuivat latvoista.

Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen käyttänyt Garnierin hiustuotteita. Muistan kun lapsena käytin melkein aina niitä ja ehkäpä jopa Respons-sarjaa, koska ensimmäisen kerran Respons-tuotteita tuli jo 90 -luvulla. Muistan vain kun tykkäsin pienenä tuosta mainoksissakin esiintyneestä kolibrista. Muistan sen telkkarimainoksen, jossa tuo kolibri lenteli mustalla taustalla.

Marvellous Nectar tuotteet sisältävät argan- ja kameliaöljyä ja ne lupaavat antaa lisää kiiltoa, joustavuutta ja pehmeyttä. Sarjaan kuuluu kuvassa näkyvien lisäksi vielä hiusöljy. Tykkään kovasti pakkausten pirteästä ulkonäöstä, etenkin shampoopullo on kaunis ja näin keväällä oranssi väri virkistää mielen. Kaikki tuotteet tuoksuvat kukkaisen makealta, tuoksusta tulee mieleen vähän Oriflamen Milk & Honey -tuotteet.


Shampoo on ulkonäöltään kuin nektaria ja melkoisen juoksevaa, meinasi ekalla kerralla lorahtaa lattialle kädeltä. Sen ansiosta sitä riittää pieni määrä ja shampoo myös vaahtoaa runsaasti, joten sen saa helposti levitettyä joka puolelle. Tuoksu on mieto, melkein huomaamaton ainakin isohkossa kylpyhuoneessani. Pesee hiukset hyvin, muttei kuitenkaan natiseviksi, hiukset tuntuvat jo suihkussa kevyiltä ja puhtailta. Sitä ne ovat myös kuivuttuaan eli pesutehot ovat erinomaiset.


Hoitoaine oli edellistä selvästi paksumpaa ja sitä tarvitsi paljon. Otin normaalimäärän hoitoainetta kädelle ja hieroin hiuksiini. Se riittää useimpien hoitoaineiden kohdalla, mutta tämä vain jotenkin katosi hiuksiin ja jouduin ottamaan melkein yhtä paljon lisää. Vaikutusajan jälkeen huuhdellessa hiukset olivat kuitenkin sileät ja lähes takuttomat. Pitkiin paksuihin hiuksiini menee muutenkin niin paljon hoitoainetta, ettei tämä kuitenkaan nouse suosikikseni. Joutuisin ostamaan jatkuvasti lisää.


Naamio epäilytti sen silikonittomuuden takia. Tykkään sen purkista kovasti, koska siinä on tuollainen itämainen tai intialainen vivahde värityksen ja kuvioiden takia. Naamio on vielä paksumpaa kuin hoitoaine ja sitä ei tarvitse niin paljon. Otin ekalla kerralla normaalimäärän ja se oli vähän liikaakin. Mutta oikeat annostelumäärät oppii kyllä nopeasti kokeilemalla. Hieman vaikea huuhdella pois, mutta jätti hiukset todella sileiksi ja takuttomiksi, hiukset oli helppo harjata. Kuivuttuaan hiukset olivat kosteutetun tuntuiset ja sileät.

Mikään tuotteista ei varsinaisesti lisännyt hiusteni kiiltoa, mutta sitä ei ole oikeastaan tehnyt mikään muu hiustuote tähän mennessä, paitsi tietenkin kiiltosuihke. Se ei kuitenkaan minua haittaa, tärkeintä on, että saan shampoolla puhtaat hiukset ja hoitoaineella sekä naamiolla sileät ja kosteutetummat kutrit.

Pessimistinen "ei silikonittomat mun hiuksissa toimi" ääni päässäni on vaiennettu naamion osalta ja tämä kolmikko osoittautui varsin toimivaksi. Eli jos etsit edullista hiustenhoitosarjaa marketista, voin suositella kokeilemaan ainakin Marvellous Nectaria. Muista sarjoista en osaa tietenkään sanoa, kun en ole niitä kokeillut, mutta ehkä jokin päivä ostan niitä testiin. Shampoot ja hoitoaineet ovat suositushinnaltaan 2,80€ ja naamio 3,95€, ei paha!

Joko olet kokeillut jotain Respons-tuotetta?

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia tuotteita, voisin ostaa kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella ja hintakin on niin edullinen :)

   Poista
 2. En oo kokeillut,mutta monta kertaa on meinannut lähteä kaupasta mukaan :)
  Ehkä ensi kerralla lähtee oikeesti mukaan!:D

  Riikka // http://riikkaamalia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Mistähän se idea on peräisin, että nuo kaikki olisivat silikonittomia? Shampoo ja hoitoaine ainakin molemmat sisältävät silikonia (amodimethicone)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamassani tiedotteessa näin luki ja luotin tuohon tietoon. Itse en ole ainesosiin juurikaan perehtynyt siinä määrin, että osaisin ainesosaluettelosta tiettyjä juttuja poimia ja aikani ei riitä jokaisen ainesosan tutkimiseen netistä.

   Hyvä kuitenkin, että huomautit. :)

   Poista
  2. Eksyin näinkin vanhaan postaukseen, kun etsin tietoa että kuinka Loving carea tämä tuote nyt onkaan. Kommenttisi välinpitämättömyys sai minut kommentoimaankin vielä. On aika outoa, että joku jonka hiuksille eivät silikonittomat tuotteet sovi, ei kuitenkaan tiedä millä nimillä silikoneja kutsutaan pakkauksissa. Ylipäätään melko epäasiantuntevan kuvan antaa kosmetiikkablogi, jossa ei jakseta perehtyä siihen, mitä kosmetiikka sisältää ja sitä myöten siihen, miten ja miksi ne toimivat.
   Aina ei kannata toistella valmistajan mainospuheita suoraan tiedotteista... Ja jos asia tosiaan on niin kuin aikaisempi kommentoija sanoo, että tuotteessa on silikonia, eikö tieto kannattaisi lisätä postaukseen? Tuollaisen valmistajan valheellisen väittämän jälkeen vastuuntuntoisen blogaajan ei pitäisi suositella tuotetta yhtään kenellekään.
   Mut kaikki toki tavallaan.

   - Hau

   Poista
  3. Ensinnäkään en ole väittänyt, etteivät silikonit sopisi hiuksilleni. En ole niille allerginen. Tiedän kyllä millä nimellä silikonit esiintyvät kosmetiikassa, en toki kaikkia, mutta yleisimmät ja tuo kyseinen ainesosa sattui menemään silmieni ohi. Jos seuraisi blogiani aktiivisesti, huomaisi, että usein korostan bloggaavani harrastuksena ihan tavallisen kuluttajan näkökulmasta kertoen tuotteista, joista tykkäsin. En koskaan väitä olevani asiantuntija millään tavalla varsinkaan incien suhteen. Näitä hyvinkin tarkasti inceihin ja muutenkin kosmetiikan toimintaan perehtyviä blogeja löytyy useita, joten sellaista tietoa etsivät varmasti osaavat hakeutua niiden pariin.

   Garnier on suuri yritys ja tiedotteen saatuani siksi luotin yhtiön sanaan. Ehkä ymmärsin tiedotteen väärin tai lauserakenne oli huono ymmärtäessäni, että tuotteet ovat silikonittomia. Kosmetiikkabloggaajana en koe olevani vastuussa yksilöiden erikoistarpeista tai muutenkaan kaikki sanomani ei ole kiveen hakattua, vaan jokainen voi käyttää omaa harkintaa aivan kuten missä tahansa mielipidekirjoituksissa ja epäammattimaisissa julkaisuissa. He, jotka oikeasti esimerkiksi ovat allergisia hengenvaarallisesti jollekin ainesosalle, osaavat kyllä tuotetta ostaessaan vielä kerran tarkistaa tuotteen ainesosat, etteivät varmasti osta kyseistä ainetta sisältävää tuotetta. En myöskään kokenut tarpeelliseksi lisätä tietoa itse postaukseen, koska lähes kaikki, kuten sinäkin selvästi, lukevat postauksen jälkeen myös kommentit. Postaus on myös vanha ja kyseisenä ajankohtana minulla oli paljon kiireitä elämässäni, joten ajattelin muuttavani tiedon sitten kun ehdin paremmin(en ollut kotona ja postaukset olivat ajastettuja), mutta se unohtui.

   Enkä halua torpata hyviä tuotteita vain, koska mahdollisesti valmistajan taholta inhimillisen virheen/rikkinäistä puhelinta muistuttavan tilanteen vuoksi postaukseeni sattui pääsemään asiavirhe, jonka myönsin. Ja virheeni tuli ilmi vasta postauksen julkaisemisen jälkeen, joten sen vuoksi en kirjoittaessani ollut edes tietoinen virheestäni. Mutta nyt näin vuoden takaisten virheiden tonkimisen jälkeen korjaan viimein virheeni myös itse postaukseen, jos kaikki sen jälkeen olisivat tyytyväisiä.

   Poista
 4. Kiitos vastauksesta!
  Pahoittelut, en tarkoittanutkaan että olisit väittänyt olevasi silikoneille allerginen. Mutta ehkä taisin sitten ymmärtää väärin kommenttisi "pessimistisestä äänestä".

  Siinä, missä blogaajalle tai kommentoijalle saattaakin "lipsaus" käydä, niin tosiaankaan maailman suurimmalle kosmetiikkavalmistajalle L'Oréalille, jonka yksi brändi Garnier on, sellaisia ei käy, vaan kyllä kaikki tuollaiset asiat on markkinoinnissa suunniteltu ;)

  Mutta tosiaan, taidamme suhtautua kuluttajina aika eri tavoin sekä kosmetiikkaan, että blogaamiseen enkä varmaankaan kuulu kohdeyleisöösi. Harmi siis, että satuin näin epäonnisesti tietoa etsiessäni "tonkimaan" vanhoja kirjoituksia. Postaus itsessään oli kivasti kirjoitettu, ainoastaan tosiaan kommenttisi kirvoitti minustakin kommentin.
  - Hau

  VastaaPoista