23. toukokuuta 2015

Ihoresepti vol 3.

Tällä erää viimeisenä Skin Recipe -naamiona katsotaan millainen on Apricot Almond Oil Mud Masque. Aikaisemmat osat tässä ja tässä. Olen myös huomannut, että nykyään näitä saa ostettua myös ainakin Tokmanneista, siinä missä sarjan aloittaessani niitä taisi saada vain Mikko Keskiseltä.


Naamiosta löytyykin kaikkea mahdollista, inci on pitkä kuin nälkävuosi. Aprikoosi- ja pähkinäöljyn lisäksi naamiossa on vehnäuutetta, kehäkukka-, kamomilla-, jojoba-, soija- ja australianpähkinäöljyä. Naamion kerrotaan olevan kosteuttava ja tarjoavan intensiivistä lämpöhoitoa, samalla syväpuhdistaen.


Tökötti on kuin jotain tuorejuustoa väriltään ja koostumukseltaan, samalla kuitenkin moussemaisen ilmavaa. Tuoksuu ihan niille Pez-karkeille, jota laitetaan siihen laitteeseen. Paksuudestaan johtuen vähän työläs levittää iholle, mutta pieni määrä riittää, koska aine leviää isolle alueelle. En käyttänyt naamiota yhtään säästeliäästi, koska olisin ihannetapauksessa halunnut saada sen kerralla käytettyä. Pussinaamiot säilyvät aika huonosti. Silti tästä jäi toiseenkin kertaan, säästeliäällä vielä kolmanteenkin.


Naamiota pidetään iholla vartti, muihin kokeilemiini savinaamioihin verrattuna kuivuu hitaasti. Tai sitten vain pistin niin paksusti sitä. Alkaa vähitellen kiristellä hieman, muttei kuivu kokonaan vaan säilyy joustavana koko ajan. Kihelmöi pikkuisen iholla ja tuntuu lämpimältä. Ei polttele tai kuumota, mutta on lämmin, siinä missä tavalliset savinaamiot ovat viileitä.


Naamion poisto on helppoa muslin-liinalla. Poiston jälkeen iho punoittaa enemmän kuin ennen naamiota, mutta puna häviää nopeasti. Lupaustensa mukaisesti kosteuttaa, koska kasvoja ei kiristä, vaan iho on miellyttävän tuntuinen ja sileä. Mitään muita vaikutuksia en varsinaisesti huomannut.

Muita merkin naamioita ei varastostani tällä hetkellä löydy, mutta muutaman muun merkin pussinaamioita kyllä. Ehkä ostan näitäkin lisää jossain vaiheessa, koska tällaiset naamiot ovat kivoja testata ilman, että täytyy ostaa sitä ikuisuuden kestävää tuubia kaappiin nököttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti