26. toukokuuta 2015

Tutorial: Neulekynnet

Tutorialin aika, viimeksi mentiin tikatun nahan tahtiin, nyt vaihdetaan vähän pehmeämpään neuleeseen. Virallisesti tämän lakkaustyylin nimi taitaa olla Cable Knit Sweater, mutta hempeillä väreillä tehtynä näyttää minusta ihan kermakakulta. Eniten näyttäisi kakulta valkoisella tehtynä, mutta en omista tällä hetkellä ainuttakaan valkoista lakkaa, jolla pystyisi koko kynnen lakkaamaan. Joten valitsin pastellisimmat lakkani, Oriflamen Neo Chic -kaksikon. Vihreän Mint Pearin ja vaaleanpunaisen Sugar Pinkin.


Muuten lakkaus onkin hyvin yksinkertainen toteuttaa vähillä välineillä. Lakkaukseen ei tarvita mitään ihmeempiä, joten lakkaus onnistuu useimmilta ihan kotona löytyvillä jutuilla.

Tarvitset
-Haluamasi värilakka/-lakat (+aluslakka)
-Pienikärkisen Dotting Toolin(hammastikku tai nuppineula käy myös)
-Alusta lakkatipoille(esimerkiksi sanomalehti)


1. Lakkaa kynnet valitsemallasi värillä/väreillä. Anna kuivua hyvin, älä käytä mitään pikakuivattajia. Siisteys ei ole niin tarkkaa, koska kynsinauhat voi siistiä sitten lopuksi. Lakkauksen voi toteuttaa millä väreillä tahansa, mutta uskoisin cremelakkojen toimivan tässä parhaiten, shimmereissä ei muodostu niin selkeitä varjoja kaiken kimalluksen takia. Tummilla lakoilla kuvio ei myöskään ehkä erotu kovin hyvin.

Lakaksi ei kannata valita liian nopeasti kuivuvaa, jotta ehdit tehdä kuviot. Liian vetinen lakka on myös huono, koska kuvio leviää ennen kuin se ehtii kuivua. Tähän kelpaavat mainiosti jo hieman paksuuntuneet lakat, muttei kuitenkaan venyvän paksut.


2. Tipauta tippa lakkaa jollekin alustalle, vaikka paperin päälle ja ota lakkaa dotting tooliin. Ei kannata laittaa kovin isoa tippaa, koska se kuivuu nopeasti ja lakkaa menee hukkaan. Kasta dotting tool tippaan ja ala muotoilemaan lakalla kuviota kynnen pintaan. Nyt riittää vain sellainen ohut pohja kuviolle. Kuvio voi olla millainen tahansa. Anna kuivua.


3. Käy kuviot lakalla ja dotting toolilla läpi uudelleen. Anna kuivua ja jos kuviot ovat vieläkin liian matalia, tee kolmas kerros. Jonkun kohdan voi tehdä vaikka kymmeneen kertaan, niin kauan, että olet tyytyväinen.

4. Valmista! Päällyslakkaa en suosittele laittamaan, koska se voi täyttää liikaa kuvioiden välejä ja tasoittaa siten kynnen pintaa. Pipettipullossa oleva pikakuivattaja voi soveltua pinnalle, mutta ennemmin suosittelisin antamaan lakkakerrosten kuivua kunnolla ennen uuden lisäämistä, jolloin lakkaus ei tarvitse pikakuivattajia.

10 kommenttia:

 1. Nää on ihan mielettömän makeet, ihailinkin näitä jo Instassa, niin erikoiset. <3

  VastaaPoista
 2. Aivan superhienot, ihanat! ^^

  VastaaPoista
 3. wautsi!! En oo nähnyt tollasia ennen. Tosi makeet! :)

  VastaaPoista
 4. Enpä oo ennen tällaisiin törmännyt! Ihana idea!:)

  Riikka // http://riikkaamalia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Hauska idea! Enpä ole ennen tälläisiä kynsiä nähnyt. Todella kivan näköinen lopputulos. :)

  VastaaPoista