10. huhtikuuta 2013

Burt's Bees

Burt's Bees Hand Salvesta tuli ihan pikkuruinen näyte maaliskuun LivBoxissa ja en kauheasti innostunut siitä kun näin sen enkä sen jälkeenkään käyttäessäni. Näyte on vain 8,5g ja täysikokoinen on 85g eli 10 kertaa isompi. Olisivat LivBoxilla suosiolla laittaneet vaikka huulirasvan merkiltä niin samalla vaivalla olisi saanut täysikokoisen. Purkin nähdessäni ennen kuin luin tekstit ajattelinkin, että tämä olisi huulirasva.


Huulirasvafiilis jatkuu purkin aukaistessakin. Pieni purkki aukeaa vähän vaihtelevasti. Joskus tosi helposti, joskus saa taiteilla sen kanssa jonkun aikaa ennen kuin aukeaa ja samalla vielä yrittää varoa kynsiäkin. Voide näyttää vaseliinimaiselta ja tuoksuu liian voimakkaasti yrteille, päällimmäisenä tuoksusta tulee mieleen eukalyptus. Hunajankin hajun olen erottavinani jossain siellä taustalla, mutta yrtit peittävät sen pahasti. Koostumukseltaan voide on tosi kovaa ja sormella pyyhkäistessä ei siitä irtoa mitään. Spaatteli on siis tarpeen jos ei halua kynnellä kaivaa.


Kokeilin tätä ensin ihan siinä perusmerkityksessään eli käsivoiteena. Kämmenille riitti noin herneen kokoinen nokare, koko käsille varmaankin tarvitsisi vähintään mantelin kokoisen palan riippuen käsien kuivuusasteesta. Omani eivät ole kovin kuivat enkä edes joka päivä käytä käsivoidetta. Silloin vaan kun muistaa, jaksaa ja viitsii. Tosi kovan koostumuksen takia levittyvyys ei ollut ihan parasta luokkaa, mutta kyllä se lämmön vaikutuksesta pikkuhiljaa suli ja levisi jättäen käsille tosi öljyisen pinnan. Tuo pinta oli käsillä aika pitkään, varmaan tunti meni kunnes oli imeytynyt. Normaalisti minulla ei olisi aikaa odotella niin pitkään vaan pesisin inhottavan pinnan pois käsistä, mutta nyt katselin elokuvaa niin annoin imeytyä rauhassa. Sitä en voi kiistää, etteikö voide kosteuttaisi todella hyvin, mutta minun kärsivällisyyteni ei riitä tämän käyttöön. Todella kuivista käsistä kärsiville tämä voisi olla hyväkin vaikka kuvittelisin, että tymäkän yrttiannoksen sisältävä voide kirvelisi kuivaihoisimpien käsiä.


Netistä lueskelin, että Hand Salve soveltuu myös kynsinauhavoiteeksi ja sellainen onkin ollut hankintalistallani jo jonkin aikaa. Olen yrittänyt pärjätä pelkällä kynsiöljyllä, mutta parin kynnen kynsinauhat ovat järkyttävässä kunnossa ja toinen vuotaa vertakin usein. Voide osoittautui kynsillä vallan mainioksi ja kosteutti kynsinauhat hyvin, kuivimpien kohdalla kirveli hieman, mutta jospa se siitä loppuisi sitten kun ahkeralla voitelulla kynsinauhat paranevat. Tuoksusta en pidä yhtään ja se jää pitkäksi aikaa käsiin, mutta ehkä kestän tuon tuoksun vaikka välillä siitä tuleekin päänsärky.

Voiteesta ei tullut lemppariani, mutta kynsinauhavoiteena käytän sen ihan mielelläni loppuun ja siinä käytössä minimaalinen purkki varmasti kestääkin pidempään kuin käsivoiteena. Täysikokoista en tule hankkimaan ja en varmaankaan muitakaan merkin tuotteita, koska olen enemmän ihastunut melkein vastaaviin Badger -merkin tuotteisiin. Ihan vain siksi kun niissä on niin söpöt purkit :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti