16. maaliskuuta 2012

Luomivärejä 1 -Monoluomivärit

Aika aloittaa blogin ensimmäinen sarja, jossa esittelen luomivärejäni. Minulla on niitä paljon, liikaakin. Luulen etten koskaan saa käytettyä yhtäkään loppuun asti. Ensimmäisessä osassa esittelen monoluomivärini, joita ei ole paljon. Omistan pääasiassa paletteja.


Päivämeikkini koostuu pääasiassa nudesävyistä ja tällä hetkellä käytän useimmiten näitä kolmea.

Pienin napeista on Artistryn luomiväri. Äitini oli Amwayn edustaja jonkin aikaa ja tämä tuli aloituspaketissa. Sävyn nimi on Veil, joka tarkoittaa huntua. Nimi kuvaa tätä sävyä oikein hyvin. Se on hyvin läpikuultava ja käytännössä väritön iholla. Käytän sitä kulmaluulle highlighter värinä. Se ei tuo väriä, mutta hienovaraista hehkua. Kuin levittäisi hunnun iholle.

Astetta tummempi nude on Maybellinen Eyestudio Mono sävy 606 Golden Sand. Ostin tämän puolisen vuotta sitten ja siitä lähtien se on ollut lempiluomivärini. Minun on ollut vaikea löytää päivämeikkiin sopivaa nudesävyä, kaikki tuntuvat hohtavan liikaa tai ovat muuten väärän sävyisiä. Tämä on minulle juuri täydellinen levitettäväksi koko luomelle. Se ei poikkea ihoni väristä, joten sillä saa tasoitettua luomen värin täydellisesti ja mattana se ei hohda. Eikä se maksanutkaan paljon. Löysin sen alelaarista ja se maksoi 2 euroa.

Ruskea luomiväri on Revlonin Color Stay sävy 06 Sable. Käytän sitä päivämeikissä luomivaossa varjostusvärinä. Se on hieman helmiäinen, mutta ei hohda liikaa. Hyvin pigmenttinen väri, joten tätä on laitettava varovasti ettei tule liikaa.


Seuraavaksi on kaksi sinistä nappia. Niitä en käytä lähes ollenkaan, koska pysyttelen enemmän ruskeissa ja harmaissa sävyissä.

Yves Rocherin Luminelle sävyssä 54 Myosotis-Lemmikki on ensimmäinen ikioma luomivärini. Sitä ennen olin vain lainaillut äitini luomivärejä. Sävyä ei enää kai valmisteta, mutta minulla on niitä kaksi, koska silloin oli tarjous jossa sai kaksi yhden hinnalla. Hieman epäkäytännöllinen tarjous luomivärien kohdalla, koska yhdessäkin menee ikuisuus käyttää. Toinen on vielä täysin avaamaton. Se täytyisi laittaa kiertoon, koska itse sitä tuskin käytän. Väri on melko heikkopigmenttistä ja ei pysy luomilla kovin hyvin.

Toinen on Isadoran Eye Focus luomiväri sävyssä 62 Bonbon Mint. Sävy on hieman vihertävämpi kuin Luminellen ja minusta oikein kivan raikas ja kesäinen. Jos vain käyttäisin tuon sävyisiä, voisi se olla useinkin käytössä. Mutta kannatan enemmän luonnollista sävymaailmaa. Juhlissa ja muissa erikoistilanteissa voi leikitellä väreilläkin. Miksi minulla sitten on tämä sävy? Minut valittiin Isadoran testaajaksi ja sain tämän ja ripsivärin testattavaksi. Testailin tuotteita aikani ja tätä sävyä käytin Karkkipäivä-blogin Sannin tekemän mallin mukaisesti, koska minulla on lähes samanlaiset sävyt kuin kokoelmaan kuuluvat Lilac Daydream ja Blue Sky ovat. Bonbon Mintissä on ihan hyvin pigmenttiä ja testatessa rääkkäsin sitä lenkkeilemällä helteessä. Silti se pysyi luomilla täydellisesti kun muut luomivärini kasautuivat luomivakoon pohjustajasta huolimatta.

Seuraavassa osassa esittelyyn tulevat jauhemaiset ja nestemäiset luomivärini, joita niitäkin on vain muutama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti