11. marraskuuta 2015

Eleo

Oriflamen uusin hiustenhoitosarja on Eleo. Hinnaltaan se taitaa myös olla kalleimmasta päästä merkin valikoimassa. Sarjassa on viisi tuotetta. Perinteiset shampoo, hoitoaine ja naamio, sekä kaksi hiusöljyä. Toinen silottava ja toinen suojaava. Silottavaa en ole toistaiseksi kokeillut, mutta suojaavaa käytän säännöllisesti.
Pidän pakkausten ruskean ja kermanvalkean pehmeästä yhdistelmästä. Siinä on jotain kotoista, mutta silti tyylikästä. Pidän myös kahden tuotteen tuubiratkaisusta, niitä on helppo käyttää suihkussa. Ei tarvitse pidellä ylösalaisin, jotta saa viimeiset tipat ulos.

Tuotteet sisältävät hoitavia argan- ja ruusuöljyjä, sekä takiaista ja linoleenihappoa. Eleo lupaa vahvistaa ja suojata hiuksia, tuoden samalla takaisin niiden sileyden ja kiillon. Runsaasta öljypitoisuudesta huolimatta tuotteet ovat kevyitä ja rasvattoman tuntuisia. Ne lupaavat myös olla ylellisiä ja tuoksua voimakkaasti. Tuoksujen kirjo tuotteissa olikin valtava.


Shampoo
Sarjan shampoo lupaa olla ylellinen ja vaahdota täyteläisesti tuoksuen. Se sopii kaikille hiustyypeille, kuten kaikki muutkin sarjan tuotteet ja erityisesti se lupaa ehkäistä hiusten katkeilua. Tummanpuhuvasta tuubista tulee suhteellisen ohutta helmiäisenhohtoista shampoota. Shampoo ei vaahtoa aivan niin paljon kuin odotin kuvauksesta, joten sitä tarvitsee melko paljon. Tykkään paljon vaahtoavista shampoista, jotta pienempi määrä on helppo saada levittymään koko päähän.

Tuoksu shampoossa on todella ihana! Se tuoksuu selkeästi itämaiselta, siinä on arganöljyn perinteinen makea tuoksu, höystettynä pikkuisella kukkaisuudella ruususta. Muistuttaa ihan rakastamaani Oriflamen So Fever Her -tuoksua. Ja tuoksu tosiaan on voimakas vallaten koko kylppärin, mutta näin hyvän tuoksun kohdalla en valita. Ekalla kerralla olin ihan taivaissa pestessäni hiuksia, koska tykkäsin niin tuoksusta. Ei pessyt hiuksia narskuvan puhtaiksi, mutta hiuksista tuli kuitenkin selkeästi puhtaat. Samalla kuitenkin hoidetun oloiset, edes latvat eivät menneet takkuun.

Hintaa shampoolla on normaalihinnalla 16 euroa, mikä on toki shampoosta aika paljon. Nämä kannattaakin kaikki ostaa aina tarjouksista. Pienistä puutteistaan huolimatta hullaannuin tuoksusta niin, että maksaisin shampoosta kyllä sen täyden hinnankin.


Hoitoaine
Hoitoaine lupaa myös ehkäistä hiusten katkeilua, mutta sen lisäksi myös takkuuntumista, samalla raviten hiuksia. Vaadin hoitoaineeltani aika paljon, koska hiukseni ovat pitkät ja paksut, erittäin helposti takkuuntuvat jos hoitoaine on vähänkään huonoa. Heti alkuun keksin kyllä valittamista tuosta pakkauskoosta. Pitkähiuksiset ainakin tietävät, että hoitoainetta kuluu (ainakin minulla) paljon enemmän kuin shampoota. Shampoolla pestään vain tyvi, kun taas hoitoainetta levitetään pituuksiin ja latvoihin. Minä tosin levitän vähän tyveenkin, koska kerrostettujen hiusteni lyhin kerros aina pestessä takkuuntuu palloksi päälaelle.

Hoitoaineen koostumus on paksumpaa ja voidemaisempaa kuin shampoon. Se on hyvinkin täyteläisen tuntuista kädessä, mutta yllättäen levittäessä ja veden kanssa kosketuksiin päästessä se humahtaa jonnekin hiusten syvyyksiin. Sitä joutuu käyttämään aika paljon kerralla. Hoitotehokaan ei ollut kummoinen, se kyllä silotti hiukset, muttei tehnyt niistä niin pehmeitä, kuten parhaimmat hoitoaineet tekevät. Suurin miinus oli kuitenkin tuoksu. Shampoopesun jälkeen odotin saman huumaavan tuoksun kietoutuvan ympärilleni uudelleen. Mutta ei, haisee ihan Eri Keeperiltä! Tuoksu ei ole voimakas ja sen haistaa lähinnä jos tuoksuttelee läheltä. Mutta en tykkää! Sekin maksaa 16 euroa normaalihinnalla, joka on pienemmästä tuubista aika kallis hinta.


Naamio
Hoitoaineesta vahvempi versio on purkissa oleva naamio. Keskenään niitä vertaillessa tosin koostumukset tuntuvat aika samankaltaisilta. Lautaselle niitä kuvattavaksi laittaessa en myöhemmin melkein erottanut mihin kohtaan laitoin mitäkin. Ne ovat niin samanlaisia. Naamio lupaa ravita intensiivisesti, samalla suojaten vaurioitumista vastaan.

Purkkinaamiot ovat aina kivoja. Jotenkin tuntuu niin ylelliseltä kauhaista naamiota kädelle, tuubista puristamisen sijaan. Arjen luksusta. Edellisten tuoksuseikkailujen jäljiltä vähän pelotti miltä tämä tuoksuu. Ihanalta, liimalta vai joltain ihan muulta. Vastaus oli, että siltä väliltä. Siinä oli shampoon ihana makea tuoksu, mutta myös liimaviboja siellä taustalla. Naamio oli paksua ja vaikka koostumus vastasikin aika lailla hoitoainetta, ei tämä sen tavoin kadonnut hiuksiin. Hoitoteho mielestäni silti oli samaa luokkaa kuin hoitoaineella eli silotteli hiuksia vähän, muttei tehnyt niistä unelmanpehmeitä tai niin superhoidetun tuntuisia kuin naamion olettaisi.

Purkki vaikuttaa isolta ulkoisesti, mutta sisällöksi paljastuu vielä pienempi 125ml ja hintaakin on hilattu 22 euroon. Nyt alkaa mennä mielestäni jo kalliiksi, mutta toisaalta hiusnaamiota ei käytetä joka pesukerta.


Öljyt
Kahdesta öljystä Smoothening on tarkoitettu erityisesti karheille hiuksille, jotka vaativat silotusta. Omani eli Protecting taas on värikäsitellyille hiuksille, koska se auttaa suojaamaan myös väriä. Mielestäni kuitenkin kumpaa tahansa voi käyttää omien hiusten tarpeiden mukaan. Blondatut latvani ainakin tarvitsisivat kovasti silotusta välillä. Tosin silotusta tarjoaa myös Protecting. Levitän sitä usein iltaisin suihkun jälkeen hiuksiin ja se tekee kuivista pörrölatvoistani taas sileät ja helposti hallittavat.

Öljy soveltuu käytettäväksi myös aamuisin, jos annostelun kanssa on hurjan tarkka. Liiallisesti laitettuna se tekee latvoista lähmäiset, kuin olisit uittanut ne öljyssä. Omiin hiuksiini riittää puoli painallusta, jos edes sitäkään. Ennemmin laittaa liian vähän ensin ja lisää jos on tarpeen. Tuoksu on öljyssä myös voimakkain näistä. Siinä on mielestäni hyttysmyrkkyviboja, joten en aivan täysin ole siihen ihastunut. Siksi ennemmin tykkään käyttää sitä iltaisin, jolloin tuoksu ehtii hieman jo haihtua. Hoitavilta ominaisuuksiltaan se on kuitenkin loistava, jos tuoksua ei huomioi. Hintaa öljyillä on normaalihinnalla 22 euroa, mikä ei mielestäni ole kallis riittoisuuden vuoksi. Tuotetta annostellaan niin vähän kerralla, että pullosta riittää hurjan pitkään.


Kaiken kaikkiaan minulla on sarjasta vähän sekavat fiilikset. Pidän shampoosta hurjasti, mutta muut tuotteet ovat vähän meh. Hoitoaineesta en pidä, se haisee niin kamalalta, eikä ole tarpeeksi tehokas. Naamio on aavistuksen parempi tuoksultaan, muttei makuuni tarpeeksi hoitava. Öljy taas on ominaisuuksiltaan hyvä, kunhan vain opettelee oikean annostuksen, jatkossa kuitenkin ehkä kokeilen jos se toinen versio tuoksuisi vähemmän hyttysmyrkyltä. Eniten minua näissä hämmentääkin tuoksujen sekamelska. Yksikään ei tuoksu täysin samalta ja hiustenhoitosarjalle toivoisin jonkinlaista yhtenäisyyttä tuoksuissa.

Enpä tiedä, jos jotain näistä suosittelen kokeilemaan niin se on tuo shampoo, sen huumaava tuoksu ja pesuteho hurmasivat minut, vaikkei vaahto ollutkaan olettamani kaltaista. Muita sarjan tuotteita tuskin tulen hankkimaan lisää, minun hiuksilleni ne eivät soveltuneet. Öljy on poikkeus, mutta siinäkin tuoksu vähän tökkii.

5 kommenttia:

 1. Ohhoh, kyllä miekin olisin olettanut, että tuotelinjassa on samat tuoksut kaikissa tai edes shampoossa/hoitoaineessa/naamiossa.

  Mie ihastuin tuoksun perusteella siihen mansikka-manteli -hiusnaamioon, mutta kun laitoin sitä hiuksiin, se tuoksu muuttui aivan kammottavaksi! Kun sitä tuoksuttelee purkista, tuoksu on huumaava, heti kun ottaa sitä käsiin isomman määrän, niin tuoksu muuttuu eikä hiuksetkaan tuoksu hyvälle sen käytön jälkeen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä olettaisi, mutta tässä ei kyllä ollut lähellekään samaa tuoksua. Olisin tykännyt hurjasti jos kaikki tuoksuisivat tuolta shampoolta. Toki tietysti tuotteissa käytetyt raaka-aineet hieman vaikuttavat tuoksuun tuotteiden välillä, mutta ei ero varmaan noin suuri silti olisi.

   Mansikka-manteli -tuotteet ovat minun ehdottomia suosikkejani koko valikoimassa. Omissa hiuksissani minkään tuoksu ei kyllä muutu käytössä, vaikka olen käyttänyt useita kappaleita jokaista. Joskus aikaisemmin liikkeellä oli virheellinen erä, joka teki vähän samantyylisen jutun kuin tuo, joten suosittelisin reklamoimaan tuon naamion niin saisit kunnollisen yksilön tilalle. Jos haluat kuulla enemmän/tarvitset apua niin voin sähköpostilla kertoa tarkemmin kuinka toimia :)

   Poista
  2. Tuo on kyllä jo "vanha naamio", on tästä aikaa kun se on tilattu. Voikohan eränumerosta katsoa kuuluuko se siihen vialliseen?

   Poista
  3. Reklamoida pystyy silti vaikka palautusaika olisi mennytkin umpeen. En löytänyt enää sitä keskustelua edustajien facebook-ryhmästä missä oli se numero, joskus kesällä se muistaakseni tapahtui. Koitan vielä kaivella.

   Poista