24. marraskuuta 2015

LumihelmiäGuerlainin kuuluisat meteoriitit ovat olleet sellainen asia, jota olen aiemmin ihaillut vain kuvissa. Rasvanaamana yleensä välttelen korostustuotteita, iho muutenkin on päivän päätteeksi kiiltävä. Strobingia ilman strobingia. Mutta kun joitakin kuukausia sitten näin Instagramissa ekan kuvan Guerlainin joulukokoelman meteoriiteista, oli ne PAKKO saada. Niin kuin about kaikkien muidenkin kosmebloggaajien, ainakin mitä olen blogeja ja kauneusbloggaajien facebook-ryhmän juttuja lueskellut. Näistä muotoutui sellaiset "bloggaajameteoriitit"

Seuraava kysymys kuului, miten saan nuo. Alkoi piinaava odottaminen, koska eiväthän ne heti tulleet myyntiin. Niiden tullessa myyntiin kolusin ulkomaisia nettikauppoja läpi ja meinasin jo tilata nuo Feeluniquelta tai Escentualilta. Suomessa juuri kukaan ei myy Guerlainia netissä, saati mitään limited editionia. Mieluiten toki haluaisin tukea suomalaisia kauppoja. Onneksi eräs ystäväni oli pelastava enkeli ja lupasi diilata ne mulle. Hän kävi ostamassa ne Turun Sokokselta ja lähetti mulle postissa. ISO KIITOS vielä hänelle jos sattuu lukemaan.

Suosiosta johtuen olettekin ehkä lukeneet näistä jo useasti, mutta halusin silti sanoa jotain. Virallisesti nämä ovat siis Guerlain Météorites Flocons Enchantés tai Perles des Neiges eli Lumihelmet. Kokoelmasta Neiges et Merveilles. Tämä hankinta ylsi hinnallaan kalleimmaksi yksittäiseksi kosmetiikkaostokseni ja harkitsinkin ostoa tarkasti. Mutta, koska pallerot kestävät käytössä vuosia ja taas vuosia, ei hinta käytännössä ole niin paha. Näistä riittää iloa pitkään. Toisekseen päätin tänä vuonna jättää joulukalenterin ostamatta, koska sellaiselle olisi tullut saman verran tai enemmänkin hintaa, riippuen minkä olisin ostanut. Ennemmin ostan yhden jutun, jota oikeasti himoitsen, kuin tuhlaan kalenterien krääsään, jota viime vuodeltakin edelleen pyörii kaapissa. Samalla meteoriitit olivat itselleni joululahja etukäteen.
Pakkaus on mielettömän kaunis ja ehkä suurin syy miksi sen halusin. Ovat palleroisetkin nättejä, erityisesti tähdet. Mutta suurimman huomion vie jumalaisen kaunis rasia. Kuin mitä kaunein joulupallo. Sitä voisi kuvata loputtomiin eri kulmista.


Rasian avatessa paljastuu ensin unelmanpehmeä pumpulimainen vippa. Se on toki lähinnä vain koriste ja suojaa kannen alla olevaa peiliä likaantumiselta. Parhaiten meteoriitit levittyvät kasvoille siveltimellä.


Samalla hento puuterisen orvokkinen tuoksu leijailee ilmaan. Monet rakastavat tuota tuoksua yli kaiken ja ovat etsineet jopa hajuvettä, joka tuoksuisi siltä. Kukkaiset tuoksut eivät ole suosikkejani, joten en hullaantunut tuoksusta, muttei se pahaltakaan haise. Rasiassa on kolmenlaisia puuterihelmiä. Pyöreitä kermaisen luonnonvalkoisia, kultaisemman sävyisiä palloja ja vitivalkoisia tähtiä. Tähtipallerot olivat rasian lisäksi yksi syy, jonka vuoksi halusin nämä. Kuka voisi vastustaa söpöjä tähtiä.
Luonnonvalkoinen on pigmenttisin sävyistä, kultainen taas shimmerisin. Tähdistä ei juurikaan väriä irtoa, vain hentoista shimmeriä, joka näkyy oikeanpuolimmaisessa salamalla otetussa kuvassa. Ilman salamaa otetussa kuvassa se ei juurikaan erotu. Meteoriitit eivätkään varsinaisesti ole highlightereita, ne tuovat kasvoille kaunista hehkua ja meteoriitteja voi sutia kevyesti vaikka koko kasvoille. Siten ne sopivat myös rasvoittuvalle iholleni, koska ne eivät korosta ikävästi ihon rasvaisuutta, vaan antavat kasvoille valoa ja sitä kuuluisaa sisäistä hehkua.

Hillityn efektin vuoksi en niitä kasvoilla onnistunut näissä valaistusolosuhteissa ikuistamaan, mutta lopputulos on todella kaunis. Edes kultainen ei näytä siltä kuin olisit uinut glitterissä. Olenkin sutinut meteoriitteja kasvojen korkeimpiin kohtiin, sekä luomivärisiveltimellä myös kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan tuomaan valoa. Lisäksi nämä sopivat myös dekolteelle korostustuotteeksi, näyttäisi varmasti todella kauniilta pikkujouluissa tai muissa loppuvuoden juhlissa.


Kaupanpäällisenä oli tukeva vaaleanpunainen pieni meikkilaukku. Ulkonäkönsä puolesta menisi vaikka pienenä iltalaukkuna tarvittaessa. Parhaiten katson sen soveltuvan sivellinten kuljetukseen, jotta ne eivät ikävästi taitu ja sojota joka ilmansuuntaan. Arjen pikku luksusta.


Joulumeteoriitit taitavat olla aika lailla loppuunmyytyjä koko maailmasta. Ebaysta tai ulkomaisista nettikaupoista niitä saattaa vielä hyvällä tuurilla löytyä. Ehdittekö hankkia omanne?

4 kommenttia:

 1. Ehdin, mä tilasin haukkana Escentualilta, kun en voinut laskea sen varaan, että ne on loppu Hki, kun sinne pääsen. :D Jos asuisin Helsingissä olisin ollut heti kärkkymässä niitä kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kans jos asuisin myyntipaikan lähellä niin olisin ollut jo ennen liikkeen avaamista ovella jonottamassa :D Tiukoille meni omanikin saanti, myyjä oli sanonut, että varastolla oli enää ollut 6 jäljellä.

   Poista
 2. Ihana joululahja itselle! Mä en ole koskaan edes nuuhkaissut näitä, mutta pitäisi varmaan, kun moni sitä kehuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä nuuhkimassa, niin ei tarvitse miettiä miltä tuoksuu. Minäkin vasta nyt pääsin ekan kerran haistamaan niitä. :)

   Poista