14. maaliskuuta 2017

Ensivaikutelma: Giordani Gold Liquid Silk -meikkivoide

Erityisesti normaalille ja rasvaiselle iholle suunnattu Oriflamen Liquid Silk Foundation herätti huomioni välittömästi demoissa kauniilla pullollaan ja pipettiannostelijallaan. Olen silti aina niin skeptinen meikkivoiteiden suhteen ongelmaihollani, että tilasin alkuun vain näytteen. Ja hyvä niin, vaikka olisin jo pelkän ulkonäön vuoksi voinut tilata koko pullon. Varoitan jo myös ennen kuin selaat pidemmälle, että jos lähikuvat ihosta inhottavat niin kannattaa sulkea sivu tässä vaiheessa.


Liquid Silk on nimensä mukaisesti saanut innoituksensa silkistä. Se lupaa olla ultrakevyt, tuntua luonnolliselta ja tehdä ihosta täydellisen näköisen. Meikkivoide sisältää optisia pigmenttejä, jotka heleyttävät ihoa ja häivyttävät pieniä virheitä sekä tekevät ihosta nuorekkaamman näköisen, onhan linja suunnattu kypsemmille rouville. Meikkivoiteessa on myös suojakerroin 12.


Meikkivoide on vesimäistä koostumukseltaan, eihän se muuten tulisi pipetistä ulos. Näytepussin kanssa taiteilu oli vähän haastavaa sen vuoksi, mutta onnistuin saamaan voiteen siveltimeen asti. Kokeilin myös BeautyBlenderiä, mutta sen kanssa en tätä suosittele, koska vaikka sieni olisi miten kostea tahansa niin se imaisee näin vetisen tuotteen itseensä käytännössä kokonaan. Ongelmia oli myös siveltimen kanssa, koska vetinen voide luisteli iholla ja siihen jäi raitoja. Se myös kuivui nopeasti, joten häivyttelyssä tuli olla vikkelä.


Monet tuotetta kokeilleet ovat kehuneet vuolaasti Liquid Silkiä, mutta omalla kohdallani en voi yhtyä kehuihin. Oma ihoni on hyvin vaikea. Se punoittaa, on epätasainen, ongelmarasvoittuva, huokoset ovat suuret ja näppyjäkin on jostain syystä ilmaantunut viime aikoina paljon vaikka pitkään sai viettää lähes finnitöntä elämää. Rasvaisuudesta huolimatta varsinkin nenä ja otsa ovat kuivia ja hilseilevät usein. Todellinen sekaiho siis. Yllä olevassa kuvassa iho on juuri kasvoharjalla puhdistettu ja ilman mitään voiteita. Jätin primerin pois tarkoituksella, jotta näkee kuinka meikkivoide toimii yksinään.


Tässä voide on levitetty iholle toiselle puolelle kasvoja, pääosin kerroksia on yksi, punoittavimpiin kohtiin kerrostin voidetta hieman. Puuteria en ole laittanut ja tuntui, ettei sitä edes tarvitsisi. Iho tuntui silkkiseltä ja oli aivan matta. Silti tulee se kuuluisa "mutta". Voide nimittäin upposi huokosiin ja sai ihon näyttämään pilkulliselta. Kaukaa iho näytti hyvältä, mutta metriä lähempää katsottuna totuus paljastui.

Kaikesta huolimatta levitin meikkivoiteen koko kasvoille ja kiinnitin sen puuterilla, en meikannut mitenkään muuten. En tämän näköisenä ollut todellakaan lähdössä yhtään mihinkään, onneksi jätin testailun päivään, jolloin ei ollut menoa. Otsalle ja kulmakarvojen väliin ongelmakohtiin voide levittyi röpelöisesti ja ei jotenkin tarttunut ihoon kunnolla. Nenän kuiviin kohtiin röpelöä tuli lisää. Iho näytti aivan kamalalta. Jos jotain positiivista silkkisen ihotuntuman ja mattaisuuden lisäksi pitäisi etsiä, oli sävy Vanilla aika hyvä iholleni ja kerrostamalla punoituskin peittyi kohtalaisesti.

Se täytyy myös todeta, että iho pysyi mattana todella pitkään. Ihmettelin oikein aina peilistä tarkistaessa, että miten iho ei kiiltele. Ihoa kyllä kiristeli päivän mittaan hieman, mutta mattaisuus oli uskomatonta. Yleensä meikkivoiteet eivät kestä kiillottomana ihollani puolta tuntia kauempaa.


Muuten meikkivoide ei sitten kestänytkään, en koskenut kasvojen ihoon mitenkään, mutta silti voide oli liukunut pois nenästä ja vähän nenän ympäriltäkin. Se alue rasvoittuu minulla eniten, joten uskoisin ihon omien öljyjen jotenkin työntäneen meikkivoiteen pois. Yllä olevassa kuvassa meikkivoide 5 tunnin jälkeen.

Kaiken tuon perusteella minusta ei tullut kavereita tämän kanssa. Ainakaan yksinään. Uskoisin, että voide toimisi hieman paremmin kunnollisen primerin kanssa. Sellaisen, joka blurraa huokosia ja muutenkin tasoittaa ihoa sekä auttaa meikkivoidetta tarttumaan ihoon. Sellaiset kestävät ihollani kuitenkin todella huonosti, joten se taas veisi pohjan Liquid Silkin kestävyydeltä. Eli täysikokoista en tule hommaamaan, koska tämä ei selvästikään ollut voide minun iholleni.

Parhaiten Liquid Silk voisi toimia vain pientä ehostusta vaativalle iholle. Ei missään nimessä kuivalle iholle, mutta normaalille, hyväkuntoiselle iholle, joka vain hieman tarvitsee sävyn tasoitusta. Rasvaiselle iholle hieman varauksella tai ainakin vaatii alleen erittäin hyvän pohjustuksen.

Onneksi The ONE tuoteperheeseen liittyi uutena tulokkaana Aquaboost-meikkivoide, johon siirrän toiveeni seuraavaksi kunhan saan näytteen käsiini siitäkin.

5 kommenttia:

 1. Mulla kans jotkut tosi ohuet meikkivoiteet saattaa tehdä tota, mutta myös paksummat. Olen monesti kokeillut erilaisia primereitäkin alle, mutta ei, aina sama juttu. En tiedä onko niissä joku niin hienojakoinen ainesosa joka aiheuttaa ton. Esim. MUFE Ultra HD:lla saan just tän näköistä jälkeä. Luulen, että oman ihon pintakuivuus on myös osaksi syy, että jotkut noin käyttäytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kans muutamat meikkivoiteet on tehneet tällaista, kaikki muistaakseni rasvaisen ihon meikkivoiteita eli varmaan juurikin pintakuivuus ei sovi yhteen todella mattaisen koostumuksen kanssa. Pitäisi löytää meikkivoide, jossa kaikki olisi täydellisesti tasapainossa ja se on aika mahdoton tehtävä.

   Poista
 2. Kannattaa tsekata sisältääkö meikkivoiteesi mineraaliöljyjä. Ne eivät nimittäin tee iholle yhtään hyvää ��

  VastaaPoista
 3. Tämä tuote oli aivan hirveä pettymys. Varmasti toimii hyvällä normaali-iholla, jossa ei ole epäpuhtauksia. Harmittaa niin vietävästi. Itsellä myös sekaiho, jossa tällä hetkellä punoitusta ja muutamia näppyjä. Kaikki pigmentit tarttuivat ihohuokosiin sekä kuivuviin kohtiin päivän aikana. Ilme oli laikukas ja tämä tuntui kuivattavan ihoa entisestään. Ei jatkoon, pistän itsekin toivoni juuri tuohon uuteen The Onen Aquaboostiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotin myös ehkä liikojakin tältä, vielä kun toi pipetti olisi niin kiva, että halusin väkisin tykätä tästä, mutten voi. Aina ei vaan kaikki sovi itselle, mutta ehkäpä Aquaboost olisi parempi. Siinä tosin pelkään, että se on liiankin kosteuttava ja siksi ei pysy ihollani. Mutta sen näkee kun kokeilee.

   Poista