14. elokuuta 2014

Mustapäille kyytiä

Pahoittelut pienestä hiljaisuudesta, tarvitsin vain pikkuisen lomaa ja lepoa, koko vuosi on ollut aikamoista stressiä ja nyt viimein on hengähdystauko. Miljoonarockissa oli kivaa ja bändit oli mahtavia ja sain siellä pään nollattua hyvin. En alkoholilla, vaan livekeikat on aina olleet mulle sellainen tapahtuma, että saa päästää höyryjä pihalle. Instagramin puolella on pari kuvaa, kauheasti en tuolla kuvannut vaan keskityin enemmän bändeihin. Luonnoksissa ei ollut yhtään postauksia valmiina ja jotenkin ei vaan nyt ollut alkuviikolla inspiraatiota kirjoittaa. Mutta jospa se tästä taas.

Tänään kerron minäkin mielipiteeni netissä niin paljon kehutuista Nivean Daily Essentials Refining Clear-Up Stripseistä. Muistan kun joskus vuosia sitten tuli roskapostia kaikenmaailman mustapäälaastareista, niistä mustista ainakin(edit: se oli Acne Killer). Mietin silloin, ettei nuo kyllä voi toimia. Jos niitä halusi niin ne piti tilata jostain EU:n ulkopuolelta, olisiko ollut aasiasta. No nyt kun tuli mustapäälaastareita tällaiselta ns. luotettavammalta taholta niin pitihän niitä kokeilla.


Joskus teininä mulla oli mustapäitä enemmänkin, koska aknen takia mun iho oli hirveä. Nykyään silmin havaittavia mustapäitä ei ole ollut pitkiin aikoihin ja mietinkin, että irtoaakohan mun nenästä mitään.


Puhdistuslaput sopivat kaikille ihotyypeille ja pakkauksessa on neljä lappua nenälle, kaksi lappua leukaan ja kaksi otsaan. Laput on yksittäispakattu aina yhtä käyttökertaa varten.


Laput on kiinnitetty muoviselle kalvolle, toinen puoli on vähän saman tyyppistä kangasmaista materiaalia kuin vaikka laastareissa. Laput irrotetaan muovikalvolta välttäen liimapintaan koskemista ja kiinnitetään kostealle ja puhtaalle iholle.


Lappujen annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Olen antanut aina lappujen olla paikoillaan tuon vartin verran, koska 10 minuutissa ne eivät vielä kovetu tarpeeksi ja muutenkin haluan maksimoida lapun tehon. Se vartti on joskus piinallinen aika odottaa, koska laput alkavat aina jossain vaiheessa kutittamaan etenkin nenää ja tekisi mieli raapia ja repiä laput pois. Se on kuitenkin normaalia eli kyse ei ole mistään allergisesta reaktiosta ja lappuja voi turvallisesti käyttää.

Kun laput ovat kovettuneet tarpeeksi, on aika irroittaa ne. Irroittaminen ei ole täysin kivutonta, vaan tuntuu vähän. Kuin vetäisi laastaria pois. Ja mitä enemmän mönjää nenästä irtoaa, sitä enemmän se sattuu. Irroittaminen aloitetaan ulkoreunoilta. Lapun irroittamisen jälkeen ihoa kutittaa ja kihelmöi vielä enemmän, mutta samalla iho tuntuu superpuhtaalta ja raikkaalta.


Ensimmäisellä kerralla nenästäni irtosi tajuttoman paljon tavaraa, vaikka ulkoisesti nenä näyttikin olevan ihan ok. Lappu oli täynnä valkoisia lyhyitä tikkuja, kuin pieni metsä. Samalla niin ällöttävää, mutta niin tyydyttävää, että lappua tuijotteli vaikka kuinka kauan.

Toisella kerralla ei sitten irronnutkaan juuri mitään, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Mietin jos ottaisin kuvan makrolinssillä, mutta päätin vähän vähentää ällötyskerrointa, enkä ottanut kuvaa aivan läheltä. Leuasta ja otsasta ei taas irronnut yhtään mitään, joten omalla kohdallani laput niille ovat melko turhia. Ainakin tällä hetkellä.


Ensimmäisen ja toisen kerran välillä oli pari viikkoa ja siinä ajassa nenään ei ehtinyt muodostua paljon uusia epäpuhtauksia. Paketti kehottaa käyttämään lappuja kerran viikossa, mutta se on ainakin minulle selvästi liian tiheä väli. Kerran kuussa tai kahdessa voisi olla sopivampi. Turhauttavaa käyttää lappuja, jos ei niihin irtoa mitään.

Ehdottomasti kuitenkin kokeilemisen arvoinen tuote ja ostinkin näitä jo useamman paketin varastoon kierrellessä muualla suomessa, koska paikallisista kaupoista en näitä ainakaan vielä löytänyt.

12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa, nämä laput ei ole varsinaisesti uusi juttu... Oon käyttänyt juuri näitä Niveoita ite teininä jo n. 12-15 v. sitten. :) Voi olla, että olivat vaan pois markkinoilta ja ovat hiljattain tulleet takaisin, koska mä olin ainakin tyystin unohtanut näiden olemassaolon vuosiksi, kunnes joskus reilu vuosi sitten bongasin näitä ja muistin ne.

  Itekin oon käyttänyt näitä muutaman kerran viime aikoina ja toimivat edelleen! Muistan että toimivat myös silloin aikoinaan. Sitä moskaa on todella kiinnostava kattoa laastarista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin netistä näkyi löytyvän blogikirjoitus vastaavista lapuista vuodelta 2005. :D Joten varmaan näitä on jatkuvasti ollut markkinoilla jossain päin maailmaa, mutta uudistuneen version myötä ovat saaneet suurempaa huomiota.

   Itse en Nivean tuotteisiin juuri kiinnitä kaupassa huomiota, joten vasta toisten blogeista huomasin nämä. Muuten varmaan olisi jäänyt huomaamatta kun pakkauskin hukkuu massan sekaan kaupassa.

   Poista
 3. Mulla on näitä aina paketti valmiina odottamassa, ihan huippuja. Ainoa Nivean tuote mihin olen koskaan koukuttunut sen huipun meikin alle laitettavan emulsion lisäksi, joka lopetettiin varmaan jo kymmenen vuotta sitten. Sniff.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taisin jäädä näihin pahasti koukkuun ja toivon kyllä, että muiltakin markettimerkeiltä alkaisi ilmestymään vastaavia. :)

   Poista
 4. Moi, itse epäilen,että ne "valkoiset tikut" ovat karvoja,koska kaikille jää samalaisia.Mitä mieltä,joku vois tutkia mitä ne ovat.Todellakin jo yli 10 v . sitten ,kun tuonlaisia lappuja kokeiltiin,heräsi epäilys,että nenästä irtoaa miniihokarvat???Olis kiva tietää miten on??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni osa kyllä voi hyvinkin olla karvoja, mutta ei kaikki. Esimerkiksi tuo minun kuvassa näkyvä keskellä oleva isompi mötikkä ei varmasti ole karva ja ensimmäisellä käyttökerralla niitä oli todella paljon.

   Täytyy kuitenkin tutkiskella asiaa seuraavalla lappujen käyttökerralla, jos joukosta erottuisi karvojakin. Paksummat ovat kuitenkin selvästi mustapäitä ja esimerkiksi täällä http://patchedscarred.blogspot.fi/2013/09/nivean-mustapaalappuset.html näkyy enemmän mustapäitä. :)

   Poista
 5. Mää kokeilin joskus näitä lappuja, ja mulle ne nenälaput oli aivan liian isoja. Oliskojan ne nyt vähän pienentynyt? Jouduin pitämään niitä paikallaan sen vartin ajan kun ne tosiaan oli niin isot etten saanu niitä asettumaan paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ainakin ovat käyttäneet myös noita otsan ja leuan lappuja nenällä, ehkä ne sopisivat pienemmälle nenälle paremmin. :)

   Poista
 6. Monta kauppaa kierretty, mutta en ole näitä löytänyt. Mistä näitä oikein saa ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani ovat Keskisen kyläkaupasta, mutta näitä pitäisi löytyä ihan marketeistakin. Uskoisin ainakin, että Citymarketit, Anttilat, Sokokset ja muut vastaavat isommat kaupat myyvät näitä. Jos ei muuten löydy niin tuolta ainakin sai tilattua http://www.sokos.fi/fi/sokos/nivea-daily-essentials-refining-clear-up-strips-puhdistuslaput-6-kpl Ja sieltä näkee myös myymäläsaatavuuden.

   Poista