14. tammikuuta 2015

Vertailussa: Ripsiliimat


Kuten varmaan olen maininnut jo kyllästymiseen asti täällä, osallistun helmikuun alussa Oriflamen Passion-juhlaan ja missionani oli löytää sinne joku killerihyvä ripsiliima. Niin isossa juhlassa en halua, että ripset alkavat repsottamaan, tipahtavat jonnekin alkumaljaan tai muuta kauheaa. Kaupoissa kierrellessä löysin kolme mielenkiintoista liimaa ja päätin ostaa ne kokeiluun.


Seppälä The Stormproof Eyelash GlueSeppälästä ostin liikkeen oman ripsiliiman, koska nimi vaikutti lupaavalta. Tämä ei kuitenkaan toiminut minulla yhtään. Ensinnäkin tuubi on hankala. Sain sillä sotkettua ripsetkin liimaan nauhan lisäksi. Tuubista tulee ihan liikaa liimaa kerralla, vaikka yrittäisi kuinka puristaa varovasti. Kuivuminenkin kesti verrattaen kauan ja kohdissa, joissa oli vähän paksummin liimaa, jäi liima valkoiseksi, vaikka tämän pitäisi kuivua kirkkaaksi.

Liima petti myös perustavanlaatuisessa jutussa eli ripset eivät pysyneet paikoillaan. Keskiosa pysyi aika hyvin. Sitten laitoin ulkonurkan, pysyi ihan ok. Sisänurkkaa laittaessa ulkonurkka kuitenkin repsahti irti. Sisänurkan sain pitkän taistelun jälkeen pysymään, kun pistin dotting toolilla varovasti lisää liimaa nauhaan. Sen jälkeen sama myös ulkonurkkaan. Näytti pysyvän. Räpäytin silmiä ja sisänurkka irtosi. Sitten luovutin.

Ainoana lateksia sisältävänä tämä myös alkoi vähän kutittamaan ripsirajaa, joten taidan olla pikkuisen lateksille allerginen ja sen takia en tilannut sitä Elisan minulle suosittelemaa Duo-liimaa, koska siinäkin on lateksia.

Jotain plussaa jos pitää löytää niin tässä oli hyvin mieto ja huomaamaton tuoksu.


Kiss Haute Couture Clear Strip Lash AdhesiveToisin kuin tässä. Korkin avatessa Kissin liimasta pölähti kauhean voimakas haju. Haisi ihan Eri Keeperiltä. Söpöön lasiseen, arvokkaan tuntuiseen pulloon pakattu liima on pakkauksensa mukaan tuoksuton(ihanko totta...), lateksiton ja vedenkestävä. Applikaattori on tuollainen muovinen tappi, jolla oli helppo vetäistä tasainen ja siisti kerros liimaa ripsinauhalle.

Kuivui nopeasti ja muuttui kirkkaaksi. Tarrasi ihoon kiinni tiukasti ja pysyi koko päivän ongelmitta. Poistaminen oli pikkuisen vaikeaa sen takia, mutta pääasia, että ripset pysyy päässä. Näitä myydään ainakin Tokmannissa, kuten myös merkin ripsiä ja muita tuotteita. Aikaisemmin olen kokeillut merkiltä aluslakkaa ja sekin oli aika loistavaa.


Revlon Precision Lash AdhesiveRevlonin ripsiliimaan tutustuin jo kauan sitten Youtubessa, kauneusgurut kehuivat liimaa kovasti videoillaan. En nyt muista enää ketkä sitä käyttivät. Siksi en epäröinyt hetkeäkään kun näin Tokmannissa viimeisen Revlonin liiman poistopöydällä. Merkin myynti loppui suomessa aika lailla kokonaan, enkä tiedä saako sitä juuri mistään. Paikallisessa Halpa-Hallissa oli Revlonin ständi jonkin aikaa joskus, mutta sekin hävisi sieltä.

Liima mainostaa itseään värittömänä, lateksittomana ja vedenkestävänä. Harja on todella ohut ja lupaa tahraamattoman levityksen. Haisee kemikaaleille, mutta ei niin voimakkaasti kuin tuo muka-tuoksuton Kiss.

Ohuella harjalla saa liiman levitettyä ripsinauhaan nopeasti ja tasaisesti. Liima oli väritöntä jo levittäessä, kuivui edellistäkin nopeammin ja tarttui saman tien tiukasti kiinni ihoon. Se tosin ei jätä virheille yhtään sijaa, vaan ripset on saatava kerralla kohdalleen. Mutta kun ripset saa paikoilleen, pysyvät ne koko päivän varmasti.


Revlon oli selkeästi kolmikon paras, mutta silti voitti Kissin liiman vain ripsenmitalla. Molemmat ovat hyvin samanlaisia. Helppoja levittää, kuivuvat nopeasti ja pysyvät takuuvarmasti. Revlon voittaa kisan heikomman tuoksunsa ansiosta. Ja Seppälän liima jää lähtötelineisiin auttamattomasti.


Mikä on teidän suosikkiliimanne?

6 kommenttia:

 1. Mun, lateksiallergikon, ehdoton suosikki on sama kuin sulla, Revlonin liima. Tosi harmillista ettei sitä enää myydä Suomessa, ostin onneksi yhden paketin varastoon kun löysin Tokmannilta. Revlonin liimaa on myös olemassa mustana, tilasin sitä joskus netistä. PS. Kissin liima saattaa käytännössä olla Erikeeperiä, se toimii myös ripsiliimana ;D

  VastaaPoista
 2. Mä käytän Duoa, mutta pitää jostain kaivaa tuota Revlonia. Mulla on ollut Kissin I-Envy 16hr Strip Lash Adhesive ja se oli parempi kuin Duo, mutta sitä ei löydy mistään :(

  VastaaPoista
 3. Oli pakko tulla kommentoimaan, et löysin tuota revlonia prismasta! Ostin siis ja rupesin nyt vasta ihmettelemään et onko joku arvostellut sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääkin käydä itselle hamstraamassa jos merkkiä on tullut Prismoihin. Tuo on niin hyvä ^^

   Poista
 4. Muistathan että hajusteeton ei ole sama asia kuin hajuton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan toki, tuon ripsiliiman kohdalla pakkaus sanoo odor-free, joten sen voi tulkita vähän kummalla tahansa tavalla.

   Poista