20. heinäkuuta 2017

Vertailussa: Essencen kiinnityssuihkeet


Tilasin joku aika sitten kokeiltavaksi Essencen molemmat meikinkiinnityssuihkeet, ongelmarasvaisen ihon omaavana etsin aina ongelmaan ratkaisua. Essencen todella edulliset meikinkiinnityssuihkeet oli helppo hankkia ja lompakkoystävällinen vaihtoehto. Vähän ostopaikasta riippuen suihke irtoaa alle 4 eurolla.

Instant Matt Setting Spray lupaa yksinkertaisesti jättää mattapinnan ja lisätä meikin kestävyyttä. Tästä kaksikosta se oli suosikkini. Suihke tuoksuu vain ainesosiltaan ja kiinnityssuihkeen lisäksi sitä suositellaan käyttämään myös primerina iholle ennen meikkivoidetta. Kokeilin suihkeen kanssa myös sandwich-meikkiä eli käyttämällä suihketta primerina ja kiinnityssuihkeena lukiten muun meikin näiden kahden kerroksen väliin.


Suihke on hyvin hienojakoista, mutten tiedä onko minulla vain viallinen yksilö, vai ovatko kaikki suihkeet tällaisia. Nimittäin suihke leviää iholle "renkaana" eli keskiosa suihkauksesta jää melko lailla ilman tuotetta. Siksi suihkauksia tarvitsee melko monta, jotta iho on joka puolelta käsitelty. Tuota pikkuvikaa lukuun ottamatta suihke kuitenkin selvästi lisäsi meikin kestoa. Näin kesäkuumalla tulos ei ollut mitenkään merkittävä, mutta ainakin Ruisrock päivinä iho pysyi mattana pidempään kuumuudesta huolimatta.

Toinen pieni miinus oli hidas kuivuminen, joka tuntui riippuvan jostain asiasta x. Useimmiten suihke kuivahti nopeasti, mutta välillä suihke ei vielä vartin päästäkään ollut kunnolla kuivunut ja aiheutti meikin liukumisen pois iholta jos ihoon vahingossa koski. Kuivuttuaan meikki ei liikahtanut, mutta en tiedä miksi joinain päivinä kuivuminen kesti tuhottoman kauan.


Edellisen tapaan hajustamaton Keep It Perfect Make-Up Fixing Spray on mielestäni enemmän kuivempi-ihoisten makuun. Sen kohdalla primerina käyttöä ei ole mainittu vaan tuote on puhtaasti meikinkiinnityssuihke. Tykkään kirkkaasta pakkauksesta enemmän, se on kauniimpi ja lisäksi siitä näkee helposti paljonko tuotetta on jäljellä. Myös suihke on tasainen, muttei aivan niin hienojakoinen kuin toisessa. Se myös tulee suuremmalla paineella.

Syy, miksi sitä suosittelisin kuivalle iholle on se, että koen suihkeen ennemmin heleyttävänä. Tarkemman suihkeen ansiosta sitä tarvitsee vähemmän kuin edellistä ja en huomannut tämän kanssa noita kuivumisongelmia. Suihke kuivui nopeasti aina. Syy miksi en aivan ihastunut tuotteeseen on tuo heleytys. Kun suihkutteli mattaiseksi puuteroidun ihon tuotteella, oli iho kuivuttuaan melko kiiltävän näköinen. Rasvanaamaisena se efekti ei ole toivottu, koska sitä on kuitenkin odotettavissa joka tapauksessa parin tunnin jälkeen. Siten myös meikin keston arviointi oli hankalaa, iho kiilteli jo valmiiksi niin miten arvioida milloin ihon oma kiiltely alkaa tulla läpi. Ehkä talvella ihon ollessa pintakuivempi, voi suihkeesta olla hyötyä.


Joka tapauksessa minun valintani siis on Instant Matt. Oletko sinä kokeillut näitä?

4 kommenttia:

 1. Instant Mattia olen kokeillut, tuota toista en. Tykkään tästä essencen suihkeesta enemmän kuin Avonin, Avonin suihke ruikkii ja ei tee yhtä hienojakoista sumua kuin tämä essence.

  Lisäksi Avon kiristää kasvoja, en tosin tiedä miten suihke muuttaisi muotoaan jos sitä esim. laittaisi tähän essencen pulloon.

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä arviointi. Jotkut meikinkiinnityssuihkeet todellakin kuivuu toisinaan nopeasti ja toisinaan raivostuttavan hitaasti, vaikka itse toimisi aina samalla tavalla;)
  Essencen Keep it perfectiä olen kokeillut, mutta en huomannut sillä kummoisiakaan vaikutuksia, vaikka olen kuivaihoinen. Harva meikinkiinnityssuihke tekee mitään erityisempää, mutta silti niitä aina vaan käyttää, jos vaikka jokin ihme vielä tapahtuisi;)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kiinnostavilta, mä voisin innostua tuosta heleyttä tuovasta. ^_^

  VastaaPoista
 4. Mä en tuosta Instant Mattista sen enempää innostunut, pikku pullo ei kestänyt pitkään käytössäni. Mutta on se hyvä vaihtoehto jos edullisista etsii :) tuota toistakin voisi kyllä kokeilla, konkurssi ei kyllä iske jos näitä ostaa ;D

  VastaaPoista