4. tammikuuta 2015

Irtoripsien puhdistus

Loppuvuodesta ihmisillä oli paljon juhlia. Pikkujouluja, joulujuhlia, Uusi Vuosi sun muuta. Se tarkoittaa monelle myös irtoripsiä, jotka oikein hoidettuna kestävät useita käyttökertoja. Laadukkaimmat ripset jopa kymmeniä kertoja. Tässä siis pikkuiset ohjeet siihen, kuinka ripset voi puhdistaa käytön jälkeen. Kokeneille käyttäjille tässä ei varmaan ole mitään uutta, mutta sellaisille, jotka käyttävät ripsiä harvemmin.


Tarvitset

-Käytetyn irtoripsiparin(obviously)
-Pinsetit
-Meikinpoistoaineen
-Pumpulipuikon
-Talouspaperia


Lähtötilanne on siis tällainen, kerran käytössä olleet irtoripset, joista löytyy ripsinauhasta tietenkin liimaa aika reilusti ja pikkuisen myös ripsiväriä, koska nämä ovat ihan synteettiset ripset. Luonnonkarvoista oleviin ripsiinhän ei ripsiväriä suositella laitettavaksi, koska ne eivät siitä tykkää.


Ensin poistetaan se työtä vaativin osa eli liima. Siihen tarvitaan pinsetit ja liima vain yksinkertaisesti nypitään pois ripsinauhasta. Mitään ultimate-lemppari Tweezermaneja ei tähän kannata käyttää, vaan jotkin halvat pinsetit ovat parempi vaihtoehto. Ei sitten niin harmita jos jää liimatahroja.

Ripsistä kannattaa pitää kiinni aika laajalta alueelta ja keskittyä siihen kohtaan, josta liimaa on poistamassa. Jos pitää kiinni toisesta kohdasta, niin liiman mukana lähtee helposti ripsiäkin. Jos olet onnekas, koko liima lähtee yhtenä nauhana. Jos taas vähemmän onnekas, joudut näpertämään liimaa irti milli kerrallaan. Vaatii kärsivällisyyttä, mutta lopputulos kyllä palkitsee.


Sitten hankkiudutaan eroon ripsiväristä. Näissä ripsissä sitä ei paljon ollut, mutta perusidea selviää silti. Pumpulipuikko kastellaan meikinpoistoaineeseen. Käyttämäni ripsari on helposti irtoavaa, joten käytin vain Nivean poistoainetta. Se ei ole kovin tehokasta, joten ajattelin sen olevan ripsille hellävarainen. Mutta voit käyttää sitä poistoainetta, jota satut omistamaan. En tiedä kyllä kannattaako kovin öljyisiä käyttää, koska se voi heikentää liiman pysymistä seuraavilla käyttökerroilla.

Ripsi laitetaan talouspaperin päälle, koska se imee hyvin kaiken ylimääräisen itseensä ja irronnut ripsiväri tarttuu siihen. Pysyy pöytäkin siistinä. Märällä pumpulipuikolla vedellään ripsien suuntaisesti, jolloin ripsiväri irtoaa. Yleensä teen tuon molemmilta puolilta, koska ripsiväriä on kuitenkin usein mennyt myös ripsien yläpuolelle. Kunnon irtoripsissä on vahvat taivutukset, joten niiden suoristumista ei tarvitse pelätä.


Tässä vertailun vuoksi puhdistamaton ja puhdistettu ripsi. Oikean silmän ripsi on puhdistamatta ja vasemmanpuoleinen tuo juuri kuvissa puhdistettu ripsi.


Ja sitten vielä molemmat ripset puhdistettuina, odottamassa seuraavaa käyttökertaa.


Oletko muistanut puhdistaa irtoripsesi?

2 kommenttia:

  1. Jos joskus tulee tarvetta niin tiedänpä mitä tehdä. Minulla on meinaten kerran elämässäni ollut silmissäni irtoripset ja silloinkin tarkemmin sanottuna irtoripsiä vuonna 1999, kun menin ensimmäisen kerran naimisiin. :D Olen äärettömän laiska... mutta näyttäähän silmät ihan eriltä irtorpäsyttimet silmissä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan edellisestä kerrasta sitten jo muutama tovi vierähtänyt :)

      Poista