7. tammikuuta 2015

BaByliss Curl Secret


Mitä hiuksiin tulee, olen niiden kanssa aika tumpelo. Siksi hiusmallini on mahdollisimman wash&go-tyyppinen, jotta se näyttää siedettävältä, vaikkei sille tekisi mitään. Kampauksia en oikeastaan osaa tehdä juurikaan. Jotain yksinkertaisia vain, kuten kiepautus-sivuponnarin. Osaan kihartaa hiukset, mutta yleensä siihen menee kauan ja poltan itseni vähintään kerran.

Hiukseni ovat myös paksut. Sen lisäksi, että hiuksia on paljon, on yksittäinen hiuskin aika paksu. Kiharruspuikkoa saa pitää hiuksissa kauan, jos meinaa, että hiukset kihartuvat. Isompaa kiharaa tehdessä yhtä hiustukkoa saa pidellä sellaisen minuutin verran puikossa. Ohuempiin riittää 30-40 sekuntia, sitä lyhyemmällä ajalla ei tapahdu mitään.


Siksi oli ilouutinen joskus kuulla automaattikihartimesta, vai miksikä tuota nyt kutsuisi. Meni pitkään, ennen kuin ostin sen, koska en varsinaisesti tarvinut sitä. Ostopaikasta riippuen se maksaa sellaisen 130 euroa, mutta näkyipä tuo eräässä kivijalkakaupassa olevan 150 euroa, eli kannattaa huolella katsoa mistä sen ostaa. Mistään pienestä investoinnista ei siis ole kyse, mutta on tämä toisaalta sellaisen 100 euroa halvempi kuin paranneltu versio MiraCurl.

Monet varmasti tietävät jo kuinka tuo toimii, mutta jos joku ei vielä tiedä, niin laite siis imaisee hiussuortuvan sisäänsä ja pyörittää sen siellä rullalle. Laite piippailee halutun kiharan mukaisen määrän yksittäisiä piippauksia ja sitten monta kertaa peräkkäin, joka on merkkinä vapauttaa hius laitteesta.

Tuloksena on valmis kihara ja laitteessa voi valita kolmenlaiset kiharat:

LaineetAloitetaan sieltä alimmalta tasolta eli laineista. Ekassa kuvassa kolme yksittäistä suortuvaa, seuraavassa tuoreet kiharat. Kahdessa viimeisessä jäähtyneet, sormilla auki harotut kiharat edestä ja takaa. Muiden kiharatyyppien kuvissa myös järjestys sama, niin niissä en selitä erikseen. Kuvien sävyt myös vähän on mitä on, johtuen ekojen kuvien meikkipöydän valaistuksesta ja toisten kuvien kylppärin valaistuksesta. Laineet ovat todella nopeat tehdä, koska hius on laitteessa lyhyimmän ajan. Tuloksena on kevyt, pehmeä ja varsin arkikelpoinen laine.

Löysät kiharatYllä olevassa kuvassa laitteella tehdyt löysät kiharat, joka on ehkä näistä se suosikkini. Löysät kiharat ovat jo selkeästi kiharat, mutta eivät niin juhlavat kuin tiukat kiharat ja tällaisilla hiuksilla olen mennyt ihan arkenakin.

Tiukat kiharatTiukat kiharat ovat varmaan sellainen, jota tulee tehtyä aika harvoin. En henkilökohtaisesti tykkää näin tiukasta kiharasta, hiukset tuntuvat puolet lyhyemmiltäkin. :D Yleisesti ottaen laitteella on nopea tehdä kiharat, mutta näissä meni aika kauan, koska hius on laitteessa sen kaikkein pisimmän ajan. Ja käsikin alkoi väsyä jo puolessavälissä. Nämä näen enemmän juhlakiharoina, koska kiharapilvestä tulee aika massiivinen.


Kihara onnistuu varmasti joka kerta, myös ne vaikeat takahiukset saa tuolla helposti. Meille paksuhiuksisille on valittavissa korkeampi 230 asteen lämpötila ja hennommat hiukset omaaville alhaisempi 210 astetta. Kiharan tyylistä riippuen koko pään kihartamiseen menee minulla sellainen 30-40 minuuttia, eniten aikaa vie lähinnä hiusten osittaminen ja muu näpertäminen. Siinä taitavammat varmasti saavat aikaa nipistettyä pois vielä paljonkin ja myös ohuempiin hiuksiin menee tietenkin vähemmän aikaa.

Normaaliin kihartamiseen nähden hius on laitteessa verrattaen lyhyen ajan, mutta omat vaikeat hiuksenikin kihartuvat helposti ja käytän melkein aina alempaa lämpötilaa. Silloin tosin kiharat suoristuvat nopeammin, jos haluaa kestävämpää niin on valittava korkeampi lämpötila. Ja toki muotoilutuotteiden valinnallakin on osuutensa kestävyyteen. Erityisen tärkeää osaa näyttelee lämpösuoja, koska normaalissa kihartimessa lämpö tulee vain hiusten alapuolelta, tässä lämpö ympäröi hiukset.

Laite myös vaihtelee kiharan suuntaa itsestään, vaikkakin Pixiwoon videossa kerrottiin, että suuntaa voi vaihtaa myös itse. Mutta en kyllä ole löytänyt siihen mitään säätönappia, videolla tosin näytti olevan jokin pro-versio. Kovin isoja kiharoita laitteella ei saa, koska sinne saa laittaa maksimissaan 3cm paksuisen hiustukon. Poikkeuksellisen pitkillä hiuksilla vielä ohuemman, koska tuonne säiliöön ei mahdu määräänsä enempää hiuksia rullalle. Laite onneksi ilmoittaa, jos hiuksia on liikaa, eikä edes ala rullata hiusta sisään. Se vain piipittää merkiksi, että nyt menee liikaa, otapas ne pois.


Yksi helpottava seikka myös on se, että tuolla on aika mahdoton polttaa itseään eli ei enää palaneita sormia, kaulaa tai poskia. Mitähän muuta olisin polttanut... päänahka kerran kun yritin laittaa etuhiuksia silleen hienosti. Niin ja jalka kun puikko tippui. Mutta niin ei enää tapahdu tämän kanssa.

Hiukseni ovat voimakkaasti kerrostetut, mikä on hankala puikon kanssa, koska ne lyhimmät hiukset aina karkaavat ja sojottavat mihin sattuu, kun puikolla kihartaminen aloitetaan latvasta. Curl Secret aloittaa tyvestä, joten kaikki hiukset saa mukaan.

Ekat käyttökerrat voivat varmasti olla vähän pelottavia, koska laite tosiaan imaisee hiukset sisäänsä ja entä jos ne jäävät jumiin ja palavat tai muuta kamalaa. Mutta laitteen pitäisi olla niin kehittynyt, ettei sotkuja synny, kunhan sitä vain käyttää ohjeiden mukaan. En juurikaan itse pelännyt alussa, koska olin katsonut niin paljon videoita laitteesta, että luotin sen toimivan hyvin.


Oikeastaan käyttö kokonaisuudessaan on helppoa ja turvallista. Ainoa vaikea asia, mitä olen kohdannut on hiuksen saaminen laitteeseen. Hahmotuskykyni peilin kautta on surkea, joten se ei ihan heti osu kohdilleen ja välillä vähän sohii joka puolelle. Etenkin oikeaa puolta kihartaessa, koska siinä laitetta on pideltävä "takaperin". Tuo kohta, jossa lukee curl secret, on aina oltava hiusten tyven puolella.

Eli jos olet hiusten kanssa yhtä tumpelo kuin minä, voisi tämä olla ratkaisu unelmakiharoiden saamiseen. MiraCurl voi olla pikkuisen parempi, mutta jos sinulla ei ole varaa siihen, voisin väittää Curl Secretiä ainakin melkein yhtä hyväksi.

6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä mielenkiintoinen laite. Nyt kun mun hiuksia on ohennettu paljon, toimii puikkokin hurjan nopsaan. Takahiusten kihartaminen on kyllä aina yhtä säälittävää, kun käsistä meinaa loppua voimat :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon himoinnut tätä laitetta, mutta hinnan takia ei ole vielä tullut ostettua :) Ihania kiharoita oot tehnyt ♡

  VastaaPoista
 3. Mä olen myös harkinnut tämän laitteen ostamista, mutta tiedän, ettei omat käsivoimat riitä pitkään näpertelyyn. :(

  VastaaPoista
 4. Kuuluuko tuon muovisen osan ollakin tässä Curl Secterissä,koko ajan?Tästä ei ollut mitään mainintaa,kun ostin tämän laitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen kuuluu olla, laitteesta ei irtoa mitään osia vaan sitä käytetään tuollaisenaan. Youtubessa on olemassa tästä erittäin hyvä ohjevideoita jos käytössä on epäselvyyttä :)

   Poista