18. tammikuuta 2015

True Perfection


True Perfection on yksi uusimpia Oriflamen ihonhoitolinjoja ja kerrankin jotain meille nuoremmillekin sopivaa. Sarja on suunnattu 25+ -vuotiaille ja siihen kuuluu neljä tuotetta. Se taistelee erityisesti väsyneen näköistä ja sameaa ihoa vastaan silottamalla, kirkastamalla ja tasoittamalla ihonväriä.

Sarja sisältää silkkialbitsiasta saatavaa, runsaasti aminohappoja ja mineraaleja sisältävää Persian silkkipuu-uutetta, joka neutraloi ihosolujen vaurioita solutasolla. Silkkialbitsian aminohapot  vahvistavat kuona-aineiden poistumista ja ehkäisevät sokerien ja proteiinien välistä glykaatiota eli elimistön sokeristumista. Aloin selvittää, mitä tuo kummallinen sana tarkoittaa, en ollut koskaan kuullutkaan sitä. Selvitin kuitenkin seuraavaa.

Sokeristumisessa koko ajan koholla oleva verensokeri kovettaa kollageenisäikeitä ja käynnistää näin ihon vanhenemisen. Liiallinen veren glukoosipitoisuus saa tahmeat sokerimolekyylit tarttumaan elimistön proteiineihin, jolloin käynnistyy hidas kemiallisten reaktioiden sarja, jonka päätteeksi proteiinit sitoutuvat toisiinsa poikkisidoksilla. Ihon kollageeni on ensimmäisiä, joihin molekyylit tarttuvat. Silloin poikkisidokset jäykistävät ennen notkeat sidokset, ihon kimmoisuus häviää ja samalla säikeet vetäytyvät kimpuiksi jättäen ihoon tyhjiä kohtia, joilla ei ole tukirakennetta eli iho veltostuu ja rypistyy. Iho muuttuu myös tummemmaksi, koska kollageeni ikään kuin karamellisoituu.

True Perfection ehkäisee tuota reaktiota saaden ihon näyttämään tasaisemmalta ja kirkkaammalta. Meille nuorille aikuisille kun monesti maistuvat kaikki sokeriset herkut...

Perfecting Day MoisturiserMyönnän, että olen vähän laiska käyttämään päivävoiteita, koska rasvoittuva iho ei usein aamuisin tunnu kuivalta ja jotkin päivävoiteet heikentävät meikin kestoa tai rullaavat. Mutta näin talvella tartun usein päivävoidepurkkiin, koska pintakuiva ihoni tarvitsee sitä.

Voiteen kerrotaan olevan kevyt ja se lupaa lisätä ihon kosteutta välittömästi ja seuraavat 24 tuntia. Jälkimmäisestä väitteestä en niin tiedä, koska kuka on 24 tuntia pesemättä kasvojaan? Ainakaan minä en pystyisi olemaan. Mutta aamuisin kiristelevän ihon se kyllä kosteuttaa heti jättäen sen ihanan sileän tuntuiseksi ja kirkkaan näköiseksi.

Voide on aika kevyttä ja vähän sellaista rakeisen oloista, ei ihan tasaista sileää massaa. Annostelun kanssa saa olla tarkkana, koska rullaa tosi helposti, jos laittaa vähänkin liikaa. Mutta maltillisesti levitettynä toimii meikin allakin hyvin. Tuoksu on melko voimakas, sellainen vähän kukkainen, mutta kuitenkin raikas. Levityksen jälkeen tuoksu haihtuu aika nopeasti, eikä jää häiritsemään päivän ajaksi. Kaikki sarjan tuotteet tuoksuvat samalta, joten muiden tuotteiden kohdalla en tuoksua enää mainitse.

Voiteessa ei ole suojakerrointa, mikä on vähän harmi, koska kasvoni suojaan yleensä vain meikkien ja päivävoiteen kertoimilla. En ole löytänyt vielä aurinkosuojaa, joka ei tekisi kasvoistani tahmaista ja kiiltävää, siksi suosin yleensä suojakertoimellisia päivävoiteita.

Refreshing Eye IlluminatorTämä on viimeisimpänä hankkimani tuote tästä sarjasta ja en rehellisesti sanottuna ole ihan vielä päässyt oikein sen kanssa tutuiksi. Monena iltana on tullut tämän sijaan tartuttua johonkin toiseen silmänympärysvoiteeseen. Ihan vain sen takia, että tätä on tosi vaikea käyttää.

Voide lupaa häivyttää tummia silmänalusia ja ensimmäisiä ilmejuonteita. Pallon muotoinen metallinen hierontapää virkistää ja tuo pallero tässä on mulle se ongelma. En vain saa tarpeeksi voidetta iholle. Tuubia tulee puristaa ja hieroa iholle samaan aikaan, jotta voidetta tulisi, mutta silloinkin sitä tulee aika vähän. Silmänaluseni ovat talvisin kuivat ja imevät kaiken voiteen itseensä, joten tykkään kuorruttaa ne aika isolla määrällä voidetta iltaisin suihkun jälkeen. Tuon palleron kanssa joutuu olemaan vähän väkivaltainenkin, koska jotta kuula pyörisi, on sitä painettava melko kovaa ihoon ja herkälle silmänympärysiholle se on vähemmän hyvä juttu.

Voide itsessään kyllä vaikuttaa hyvältä, imeytyy nopeasti ja kosteuttaakin kiitettävästi, mutta käyttö vain on liian vaivalloista. Olen jo harkinnut leikkaavani tuubin auki ja siirtäväni voiteen johonkin pieneen matkakosmetiikkapurkkiin.

Miracle Perfecting SerumLinjan seerumi lupaa uudistaa stressaantunutta ja väsynyttä ihoa, tasoittaa ihonväriä, heleyttää sekä neutraloida ihosolujen vaurioita ja vähentää väsymyksen merkkejä. Yleensä käytän seerumia ennen yövoidetta, koska iltaisin kasvojen pesemisen jälkeen iho on niin kuiva, ettei yövoide pelkästään riitä.

Seerumi on ohutta ja kevyttä emulsiota ja pikkuisen hohtelevaa. Se varmasti hoitaa tuon ihon heleytyksen. Hohto on huomaamatonta ja huomasin sen vasta kädelle levittäessä, kun tutkailin ihan läheltä. Imeytyy supernopeasti ja kosteuttaa kevyesti, mutta iltaisin tuo ei riitä yksittäin kosteuttamaan ihoa tarpeeksi. Mitään sen suurempia muutoksia en ole huomannut, mutta iho näyttää kirkkaammalta. Seerumeista muutenkin haen lähinnä vain sitä ekstrakosteutusta.

Renewing Night CareSuosikkini näistä on ollut sarjan yövoide. Todella paksu ja täyteläinen voide lupaa ravita ja uudistaa ihoa yön aikana. Voidetta tarvitsee hyvin vähän, koska se on koostumukseltaan kuin tosi paksua vartalovoita. Pieni määrä riittää isolle alueelle ja taas kerran liiallisesta annostelusta seuraa rullaamista. Ihon kuivemmat alueet imaisevat voiteen kiitollisena, mutta omalla kohdallani ohimot ja leukapieli rullaavat helposti. Monesti paksut voiteet tuntuvat tunkkaisilta, mutta tämä jättää ihon raikkaan tuntuiseksi ja pehmeäksi, kosteuttaen ihoa riittävästi aamuun asti.Kokonaisuutena pidän sarjasta kovasti, koska se ei lisää ihoni kiiltelyä ja kosteuttaa silti riittävästi. Pidän myös tuotteiden jättämästä sileästä tunteesta. Luettuani glykaatiosta tietoa, käytän tuotteita vielä enemmän mielelläni ja voisin myös pikkuisen vähentää sokeristen herkkujen määrää...


Hinnat
Päivävoide 28,00€
Silmänympärysvoide 22,00€
Seerumi 28,00€
Yövoide 28,00€

1 kommentti:

  1. True perfection on ihan ehdoton suosikki. Mulla ehti seerumi loppumaan tässä ennen kuin uusi tuli postissa ja huomasin, että mun iho oli paljon kuivempi sinä aikana. Eli se on tosi kosteuttava nähtävästi.

    Mulla ja myös yhellä kaverilla on myös ihohuokoset pienentyny True perfectioniin siirtymisen jälkeen. :)

    VastaaPoista