19. elokuuta 2014

Miksi pidän siitä: Herbina-kuivashampoo

Lupailin tuossa joku aika sitten uusia juttusarjoja blogiin ja tästäpä lähtee käyntiin niistä ensimmäinen. Usein mainitsen blogissani tietyt tuotteet toistuvasti ja vertaan muita niihin. Kuivashampoita arvostellessa sanon monesti "ei niin hyvä kuin Herbina" -tyyppisesti ja muissakin tuoteryhmissä on aina ne tietyt tuotteet, johon vertaan. Ne tuotteet eivät ole kuitenkaan koskaan päätyneet blogiin asti arvosteltavaksi, joten se asia korjataan tällä juttusarjalla.

Ja ensimmäisenä vuorossa se niin usein mainittu Herbinan tuuheuttava kuivashampoo.


Olen kokeillut kymmeniä erilaisia kuivashampoita ja jatkossakin kyllä kokeilen aina uusia kun näen niitä. Silti aina palaan Herbinaan kokeilujen välillä. Superrasvoittuvien hiusteni kanssa tarvitsen kuivashampoota joka päivä, koska illalla pestyt hiukset ovat aamulla jo usein vähän rasvaisen näköiset. Ja vähintäänkin lättänässä. Hyvältä kuivashampoolta vaadin siis sitä, että se tekee hiuksista puhtaan näköiset ja kohottaa niitä. Hyvä tuoksu ja muut ominaisuudet ovat sitten plussaa.


Herbina täyttää kaikki vaatimukset ja tuoksuukin hyvältä. Raikkaan omenaiselta, mutta ei liian voimakkaasti ja tuoksu hälvenee vähitellen muutamassa tunnissa. Kaiken lisäksi se on vielä suomalainen ja sitä saa helposti marketeista.

Pullosta tuleva suihke on tasainen ja olen käyttänyt lähemmäs kymmenen pulloa Herbinaa ja kertaakaan ei ole ollut ongelmia suuttimen kanssa. Helppo ja luotettava käyttää siis.


Ainoita huonoja puolia Herbinassa on pullon sisällä oleva sekoituskuula, joka pitää aikamoista meteliä. Onko se aivan välttämätön pullossa, koska on paljon kuivashampoita, joissa kuulaa ei ole. Herbinan kuivashampoo myös jättää tummiin hiuksiin vaaleita jälkiä, mutta ne kyllä lähtevät helposti pois.

Kolmas vähän huono puoli on hinta. Monia kuivashampoita saa parilla eurolla, mutta toki ne ovat usein huonompia. Herbinan kuivashampoon hinta vaihtelee tosi paljon ostopaikasta riippuen, mutta ainakin tuossa läheisessä marketissa hinta on 5,20€ pullolta, Keskiseltä tuota saa noin euron halvemmalla. Ei se nyt superkallista ole, mutta en ehkä sanoisi edulliseksikaan, koska pullo kuluu aika nopeasti. Kesän hiki-lähmä-helteillä ennätys taisi olla, että käytin pullon kahdessa viikossa.


Sitten siihen miten hyvin se toimii. Eli otetaan lähtökohdaksi ns. second day hair eli olin päivän pesemättä hiuksia. Hiukset ovat tosi rasvaiset ja melko lättänät. Voimakkaasti kerrostettujen hiusteni hyvin lyhyeksi leikattu hiusten päällimmäinen kerros vähän pitää hiuksia koholla, mutta ei paljon.

Suihkutetaan siis Herbinaa hiuksiin, annetaan vaikuttaa hetki ja sitten vähän pöyhimistä ja...


...meillä on jo paljon puhtaamman näköiset ja kuohkeammat hiukset. Tuo on suoraan pöyhimisen jälkeen ja tuosta vielä täytyi harjalla siistiä hiuksia, mutta ero on silti selvä. Hiukset myös pysyvät kuohkeina koko päivän, monilla kuivashampoilla saa hetkeksi tuuheammat hiukset, mutta ne lässähtävät nopeasti. Herbina tekee hiusten pinnasta karkean ja sellaisen, ettei siitä mene harja läpi kunnolla, joten kuohkeus säilyy.

Muilla kuivashampoilla en ole tähän asti päässyt samaan tulokseen, joten siksi Herbina ansaitsee paikan HG-listallani.

8 kommenttia:

 1. Pakko varmaan testata. :)

  VastaaPoista
 2. Toinen kuivashampoitten suurkuluttaja täällä moi! :D Oma suosikkini on Batisten XL-kuivashampoo. Batisteja saa nykyään myös marketeista esim. Prismoista, ja ne hakkaavat Herbinan mennen tullen. Olen laillasi kokeillut useita useita eri kuivashampoita (Herbina, Batiste, Klippoteket, Tresemme, jne.) ja palaan aina Batisteen. Prismassa hinta on alle 6 euroa (ostin ennen kosmetiikkaliikkeestä kahdeksalla eurolla kunnes löysin tätä lähi-Prismasta) ja purkki kestää aika paljon pitempään kuin Herbinan. Lisäksi Batistea tarvitsee laittaa paaaaaljon vähemmän kuin Herbinaa. Ja minulla itse asiassa on ollut ongelmia juurikin Herbinan kuivashampoon suuttimen kanssa :( Yksi pääsi vuotamaan tai jotain, sen jälkeen ei ole enää Herbina eksynyt kaappiini. Mutta Herbina on mielestäni hyvä kakkonen Batisten jälkeen, muista kokeilemistani ei ole ollut mihinkään!
  Hyvää syksyn jatkoa (ja toivottavasti en ilmaissut mielipidettäni liian kärkkäästi!!!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo XL Volume on ollutkin kokeilulistalla jo pitkään, mutten vielä ole löytänyt sitä kaupasta ja netistä en jaksa tilata. Mutta toivottavasti löydän sitä pian jostain jos pääsee käymään jossain isommassa kaupungissa. :) Ainakin kokemuksesi perusteella vaikuttaa hyvältä. :) Hauskaa syksyn jatkoa myös sulle ja kiitos asiallisesta kommentista. :)

   Poista
 3. Itse kokeilin muutamia kuivashampoita ja aina kohalleni osui juuri ne ei toimivat. Yhdessä vaiheessa meni jo usko kokonaan hyvän ja toimivan kuivashampoon lyötämiseen, kunnes tutustuin juuri tuohon Herbinan tuuheuttavaan kuivashampooseen ja olin niin ilonen kun huomasin sen toimivan hyvin! Ainut vaan, että vähän ajan käytön jälkeen tuntui että tuoksu tuotteessa alkaa jollain tapaa tökkiä vaikka kuitenkin tykkään tuoksusta :D Ajattelin että seuraavaksi voisin kokeilla sitä hajustamatonta versiota jos se on muuten samaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen etsinyt sitä hajustamatonta, mutta mistään ei ole vielä löytynyt. Samoin jossain netissä näin sen MarjaSpa -version, mutta sitäkään ei ole ollut missään. Jos se tuoksuisi paremmalta, ainakin nimen perusteella vaikuttaisi siltä. :)

   Poista
 4. Herbinan kuivashampoo on myös minun suosikkejani ja oli aika mahtavaa lukea sinulta siihen perusteluja, että miksi. Käytän monia muita merkkejä yhtäaikaisesti, mutta Herbinalla on aina sijaa kylppärissä. Ja tuon tuoksu on ihana :)

  VastaaPoista