8. elokuuta 2014

Vertailussa aurinkopuuterit

Tajusin vasta jokin aika sitten, miten paljon aurinkopuutereita mulle on kertynyt. Siksipä päätin laittaa ne riviin ja katsella vähän millaisia siellä on. Tänä kesänä olen käyttänyt vain aurinkopuuteria ja hylännyt poskipunan kokonaan. Tai no oikeastaan aloitin sen jo huhtikuussa, jotenkin vain kyllästytti poskipunat.


Kätköistäni paljastui kymmenen aurinkopuuteria, joista tosin pari samaa tai samankaltaista. Jollekin näistä taidan olla myös vähän allerginen, koska käteen swatchauksen jälkeen nielua alkoi kutittaa ja aivastelin paljon.

Käytän aurinkopuuteria käytännössä vain ja ainoastaan varjostuksiin. Poskeni ovat aika leveät, joten varjostan niitä kapeamman näköisiksi, unohtamatta tietenkään otsaa ja leukalinjaa. Nenän olen jättänyt rauhaan, koska sen varjostus joko onnistuu tai menee ihan överiksi.

Siksi vaatimukseni hyvälle aurinkopuuterille on lähinnä tarpeeksi neutraali sävy, ei liian oranssia. Ja ehdoton vaatimus on, että puuterin on oltava matta. Rasvainen ihoni pitää huolen kiiltelystä riittävästi ilman mitään hohtotuotteita.


Ensimmäisenä vanhin "aurinkopuuterini" tai oikeastaan kaksi. Näitä ostin joskus kaaauan sitten Keskiseltä poistomyynnistä euron kappale. Kyseessä on Avantage Cosmeticsin 2 Way Cake -puuteri. Sävy 02 on mulle ihan liian tumma, mutta menee aurinkopuuterista alkukesästä. Ei niinkään kasvoilla, mutta vartaloni on hyvin kalpea ja kasvot taas ovat pikkuisen tummemmat jostain syystä. Tasaan sävyeroa levittämällä tätä kaulalle ja decolteelle, riippuen vähän miten kaulukseltaan avoin paita on päällä. Pigmenttiä ei juurikaan ole, mutta riittää silti tasaamaan sävyeron ja puuterina tietenkin on täysin matta.


Sitten on Lumenen pari Arctic Sun Bronzeria. Sävyn 1 Sunrise/Aamurusko ostin S-marketin poistomyynnistä puoleen hintaan. Sävy 2 Golden Sun/Auringon kultaa on taas tullut jonkin lehden mukana. Sitä en ole koskaan edes avannut, koska sävy on sama kuin ykkösessä, mutta mukana on myös highlight-sävy. Sävy 1 on täysin matta, eikä mitenkään erityisen pigmenttinen. Muuten oikeastaan hyvä käyttötarkoituksiini, mutta sävy vain on todella keltainen kasvoillani.


Vanhempiin tuotteisiin kuuluu myös Yves Rocherin Luminelle Bronzing Powder sävyssä 53 Soleil. Sitä en ole ikinä edes käyttänyt, vain swatchannut puhtaalla siveltimellä muutamia kertoja. Se on ihan liian oranssi ja siinä on jonkin verran myös shimmeriä. Epäilen, että tämä on juuri se allergiani aiheuttaja, koska Yves Rocherin värikosmetiikka on ennenkin aiheuttanut mulla kutinaa ja aivastelua. Siinä myös syy miksi en juuri koskaan osta Yvesin tuotteita.


Sitten lempparini, Oriflame Terracotta Powder sävyssä Natural Bronze. Sain tämän edustajuuteni alkuaikoina tiiminvetäjältäni lahjaksi. Ja kuten kuvasta näkyy, on sitä käytetty niin, että kohta pohja paistaa. Kerran se tippuikin ja siitä lohkesi tuo palanen ja kansi hajosi, mutta on siitä huolimatta onneksi pysynyt vielä kasassa.

Sävy on täydellinen, ei oranssi, ei kellertävä vaan tuollainen aika neutraali ruskea. Sopii mahtavasti varjostuksiin. Täysin matta, kunhan käyttää ensin pintakerroksessa olevat kultaiset glitterit pois. Pigmenttiä on sopivasti, ei liikaa, mutta ei liian vähänkään. Ei tarvitse kerrostaa kymmentä kerrosta, vaan pari kerrosta riittää ja övereitä ei tällä helposti saa.


Keskiseltä hankin Terracotta Powderille haastajaksi W7 The Bronzer Matte Compactin. Sekin on täysin matta, mutta vähän oranssimman sävyinen kuin Terracotta. Pigmenttiä on hurjasti ja överit saa helposti aikaan. Varovaisella käytöllä tämä on kuitenkin hyvä sävy loppukesään, kun on hieman jo ruskettunut ja silloin Terracotta alkaa olla liian vaaleaa.Ilmaiset postikulut sai tilaamalla Oriflamelta Giordani Goldin Bronzing Pearlsit sävyssä Natural Bronze. Ne ovat olleet ostoslistallani jo aika pitkään, joten nyt oli kiva tilaisuus saada ne. Käytännössä ne eivät olleetkaan mulle ihan sopivia, koska niissä on aika paljon shimmeriä. Sävy on kuitenkin kivan neutraali, eikä liian tumma tai oranssi. Sävy tosin hieman riippuu siitäkin, mitkä pallerot sattuvat osumaan siveltimeen pyöritellessä.Viimeisenä swatchattuna tuotteena Artistry Bronzer sävyssä True Bronze. Sekään ei ole ikinä päässyt kasvoille asti, koska se on hurjan pigmenttinen, hurjan oranssi, hurjan tumma ja hurjan shimmerinen. Ja pölyää ihan joka paikkaan.


Sitten on vielä yksi, jota en tule ikinä käyttämään, vaan se on myynnissäkin. Tilaajalahjana saatu Oriflame Peach Me Perfect Powder sävyssä Bronze. Nätisti kuvioitu aurinkopuuteri on todella shimmerinen, tai melkeinpä jo glitterinen kun nuo shimmerit ovat noin isoja. Sävykin näyttää ihan lupaavalta, mutta shimmerin takia jää käyttämättä.

Ja siinä vielä swatcit kaikista(paitsi viimeisestä) luonnonvalossa...

ja auringossa, samassa järjestyksessä kuin yllä.4 kommenttia:

 1. Melkoinen nippu. Oli pakko tehdä pikalaskelma omista aurinkopuutereistani sain viisi. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niitä on vähän kertynyt kun on tullut niin paljon noita hutiostoja/saanut ilmaiseksi :D

   Poista
 2. Hei! Sulla tuntui olevan paljon shimmereitä turhaan lojumassa. Onko tullut mieleen kokeilla käyttää niitä luomivärinä? Itse olen tänä kesänä innostunut tekemän juuri niin. Ostin heräteostoksena Lumenen aurinkopuuteria, kun en ollut niitä ennen käyttänyt, mutta monesti harkinnut kokeilevani. Sehän on hirveän helmiäishohtoista, mutta tosi neutraalin väristä. Sitä kun laittelen ihan vaan sormilla luomille niin tulee hyvin arkeen sopivaa lisäpanostusta silmämeikkiin. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran uimaan mennessä laitoin aurinkopuuteria luomillekin kun halusin vähän väriä, mutta en viitsinyt meikata paljoa. Näytti kyllä kivalta ja pitää ehkä joskus kokeilla noilla muillakin aurinkopuutereilla sitä. Tuolloin kokeilin vain tuolla Terracotta Powderilla. :)

   Poista