17. elokuuta 2017

Ensivaikutelma: Meikki uutuuksilla


Lukijan toiveiden innoittamana huomasin, että mulle on tänä kesänä tullut monta uutta meikkituotetta, joista saisi melkein koko meikin tehtyä. Ja sellaisen päätinkin tehdä. Aivan kaikki ei ole uutta, kulmat, luomenpohjustus, luomiväri ja varjostusväri ovat jo pitkään käytössä olleita. Mutta muuten sain etsittyä tuotteita, joita en ollut kokeillut. Testasin myös tuotteiden kestävyyttä pitämällä meikkiä koko päivän ja vedenkestävyystestin tein silmämeikille, sekä ripsivärin poistosta tein myös testin sen ollessa ns. 38 mascara. Merkkasin tuotteiden normaalihinnat jokaiseen, mutta Oriflame huomioiden nämä saa usein huomattavasti halvemmalla tarjouksista.


Aloitetaan kasvomeikki pohjustuksesta, siihen valikoitui NovAge Pore and Line Perfector (39€). Sen korkean hinnan takia epäröin hankintaa kauan, mutta muiden edustajien positiiviset arviot fb ryhmässä saivat viimein sortumaan. Rasvoittuvalla sekaihollani on varsinkin poskissa todella suuret huokoset ja niiden lisäksi pohjustaja lupaa häivyttää juonteita. Se sisältää myös puuterihiukkasia, jotka imevät itseensä rasvaa. Ihon pitäisi olla sileä, pehmeä ja täydellisen matta.

Pohjustaja ei tuoksu miltään ja levitystuntuma on silikonisen liukas. Kirkas pohjustaja riittää todella laajalle alueelle, joten pikkuinen nokare on enemmän kuin tarpeeksi. Osa kokeilleista on käyttänyt sitä yksistäänkin kasvoilla, mutten huomannut omalla ihollani merkittävää eroa ulkonäössä. Ehkä jos iho on paremmassa kunnossa kuin minulla niin sitten. Ihosta tuli kuitenkin samettisen pehmeä, muttei aivan matta, enemmänkin hehkuva.


Pohjustuksen jälkeen jatketaan tietenkin meikkivoiteella. Siihen otin merkin edullisinta sarjaa edustavan Colourbox Foundationin(10€) sävyssä Porcelain. Meille kalkkilaivan kapteeneille varoituksena, että lupaavasta nimestä huolimatta sävy on todella tumma. Olen kesällä ruskettunut aika paljon ja laitoin kaulalle ja dekolteelle itseruskettavaa, joten sain sävyn mätsäämään. Normaalitilassa voide olisi aivan liian tumma. Voide lupaa puolipeittävyyttä ja kosteutusta eli sanoisin sen olevan vähän BB-voiteen tyyppinen. Levittyvyydeltään ja tuntumaltaan se vastaa aika lailla aikaisempaa Peach Me Perfectiä, joka on kestosuosikkini kesällä. Mutta sävy on aivan väärä. Vasemmanpuoleisessa kasvokuvassa meikkivoidetta on vain toisella puolella kasvoja. Oikealla puolella koko kasvoilla on meikkivoide ja silmien alla on myös peitevoide, sekä puuteri kiinnittämässä kaiken.

Puuteri on myös Colourboxia, yksinkertaisesti nimetty Face Powderiksi(10€), siitä on sävy Light Beige, koska valikoiman toinen sävy on hurjan punainen, jopa punapohjaiselle iholleni. Se oli edeltäjänsä No Time For Shinen tapainen, mutta paljon vaaleamman sävyinen ja hienojakoisempi.


Siirrytään silmiin, muu silmämeikki on jo tehty, mutta lisätään vielä eyeliner ja ripsari. Niitä edustavat No Compromise Mascara(16€) ja Brush Stroke Eyeliner(12€). Kuten jo mainittu, on ripsiväri 38 mascara, kauan kaivattu edullisempi vaihtoehto Sensain 38:lle, joka on melko suolaisen hintainen. Ripsivärin pitäisi lähteä lämpimällä vedellä sellaisina "kapseleina". Sen ominaisuuden ansiosta se siis lupaa kestää sateen, hien ja kyyneleet eikä tahraa, valu tai varise.


Eyeliner on nestemäinen ja yleensä välttelen niitä parhaani mukaan. Olen kokeillut useita ja aina ne valuvat päivän aikana. Brush Stroken applikaattori on nimensä mukaisesti pitkähkö ohut sivellin ja lopputulos on metallinen. Omistan aikaisemman versionkin ja siinä applikaattori on vain sellainen "tikku". Sävy jonka sain on onneksi musta, koska loppuja sävyjä kuvaillaan sähköisiksi, niitä onkin valittavissa keltainen, sininen ja vihreä.

Eyeliner levittyy todella helposti ja taipuisa pitkä sivellin on tarkka. Sillä saa ohuen ohutta jälkeä ja hieman enemmän painamalla leveämpää. Silmät saa rajattua muutamalla vedolla. Sävy on mustaa ja peittävää jo yhdellä kerroksella, liner kuivuu myös nopeasti eikä levinnyt pitkin silmiä raskaista luomistani huolimatta. Metallisuus ei tule paljon esiin onneksi, vaikka vähän rajaus kiiltelee. Olen hyvin tyytyväinen, ainoastaan kestävyys on se tulikoe tälle. Muutenhan nestemäiset linerit ovat hyviä ja helppoja, leviävät vain niin helposti. Ainoa miinus oli kuitenkin, että ripset saivat lineria itseensä melko paksulti, koska lineria on pitkin siveltimen vartta. Siksi tykkään yleensä geelirajauksesta, koska siinä tuotetta on vain siveltimen kärjessä ja näin ripset eivät sotkeudu.


Ripsiväri oli mainio tapaus. Harja oli hieman turhan iso, moni Oriflamen fb ryhmäläisistä kertoikin vaihtaneensa harjan Wonderlashin harjaan. Vaikka mielestäni The ONE -ripsareiden pakkaukset vähän rumia ovatkin, on niissä se hyvä puoli, että kaikki ovat samanlaisia ja siten harjoja voi vaihdella ripsarista toiseen mielensä mukaan. Ripsari levittyi yhdellä kerroksella tosi mustana ja erotteli ripset hyvin. Tuuheutta se ei juuri tuonut, mutta pituutta siitäkin edestä. Varsinkin alaripsiin, joista tuli makuuni liiankin pitkät. Yläripsissä kuitenkin loistava ja piti taivutuksetkin hienosti. Ylemmässä kuvassa on ripsaria vain toisessa silmässä ja alempana molemmissa.


Viimeiseksi otetaan uusintamatsi Colour Unlimited Lipstickin Super Matte -version(13€) kanssa. Tykkään huulistani mattaisina, koska kasvoni kiiltävät aina tarpeeksi ilman kiiltäviä puniakin. Ostospostauksessa kuitenkin mainitsin tämän jo olevan liian kuiva, eikä väriä meinannut irrota puikosta. Ja sävy Nonstop Nude oli huomattavasti vaaleampi kuin puikossa. Toisella kokeilullakin puna oli ihan yhtä kuivan tuntuinen ja väriä sai hangata huulille. Sävykin on mun makuun liian vaaleanpunainen, mutta tasoitin sitä laittamalla tummempaa rajauskynää huulten reunoille vähän ombremaisesti. Se tuntui toimivan ja sain punasta ihan siedettävän. Vasemmassa alakuvassa on puna ilman rajausta ja oikealla rajauksen kanssa.


Ja vielä valmis meikki kokonaisuudessaan. Pidin meikkiä koko päivän testatakseni kestävyyttä ja kävin kotona olemisen lisäksi kaupungilla sateisessa säässä pelaamassa pokemonia kävelyllä niin tuli hieman haastetta meikille.


Kuvissa 1 ja 3 on meikki sellaisen 8 tunnin jälkeen, pahoittelut kuvien sävystä, mutta tässä vaiheessa oli jo pimeää ja piti kuvat ottaa keinovalossa. Huulipunasta ei ole tietoakaan, se lähti ekan kerran syödessä kokonaan pois. Mutta muuten meikki on pysynyt ihan mainiosti, ei yhtään paremmin tai huonommin kuin suosikkimeikkivoiteeni eli yltää ihan niiden tasolle. Silmämeikki on pysynyt aivan liikahtamattomana, myös taivutukset, mikä on erittäin harvinaista minun kohdallani.

Sitten tein ennen meikinpoistoa silmille vesitestin eli pysyykö ripsari ja lineri jos ne kastuvat, kuvasta 4 näkee, että silmämeikki pysyi tiukasti paikallaan vaikka suihkuttelin kasvot aivan märäksi.

Kuvassa 2 vielä testi ripsivärin poistosta, kastelin vanulapun lämpimällä vedellä ja testasin lähteekö ripsari kuten luvattu. Kyllähän se lähti oikeastaan kerralla kokonaan vanulappuun ilman hankaamista. Normaalisti tämän voisi hoitaa vaikka suihkussa, mutta valitsin vanulapun, jotta kapselit jäävät dokumentoitavaksi.


Mitä sitten tykkäsin kokonaisuutena? Primeri ei tehnyt kovin ihmeitä iholle, muttei pahentanutkaan tilannetta kuten monet primerit tekevät. Se vaatii hieman jatkotestauksia muiden meikkivoiteiden kanssa, joiden käyttäytymisen ilman primeria tiedän jo ennestään. Näin näen muuttuuko niiden kesto yhtään suuntaan tai toiseen primerin vuoksi. Tähänastinen tuomioni siitä siis on, että ihan ok perusprimer. Meikkivoide kesti yllättävän hyvin, jos sävy olisi vaaleampi niin varmasti tykkäisin kovasti. Ruskettuneena se menee kesällä, mutta sitä ei voisi käyttää kuin kuukauden tai pari vuodessa. Eli jos olet tummaihoisempi niin suosittelen, kalpeille en. Puuteri oli sävyltään parempi ja perushyvä, joten jos etsii edullista vaihtoehtoa niin voin suositella. Eyeliner ja ripsiväri saavat minulta täydet suositukset, kuvat puhukoot puolestaan niiden suhteen ja lisänä loistava kestävyys. Joukon ainoa todellinen fail-tuote oli huulipuna. Vaikea käyttää ja sävy ei vastannut odotuksia, eikä kesto ole kummoinen, joten ei kiitos.

Onnittelut jos jaksoit lukea tänne asti. Kiinnostuitko mistään kokeillusta tuotteesta?

3 kommenttia:

 1. Tosi nätti ja sileä meikkipohja. Huulipunan sävy todella raikas ja kivan hempeä:) . En itse osaa käyttää eyelinereita ollenkaan, en vaan saa niillä hyvännäköistä jälkeä, ei onnistu millään. Siks toisekseen ruttuisilla luomilla ei oikein näyttäisi muutenkaan kivalta. Kissarajauksia olisi mukava kokeilla, mutta no-can-do.

  VastaaPoista
 2. Wau toi ripsari ja rajaus on kyllä pysynyt loistavasti! Toi primer jätti just sellaisen pinnan mistä tykkään, joten pitää laittaa se korvan taa. :)

  VastaaPoista
 3. Primer ei tehnyt itselleni yhtään mitään.

  Eilen tuli paketin mukana tuo ripsari, kiva päästä sitä kokeilemaan :)

  VastaaPoista