28. heinäkuuta 2015

Vinkkejä raskaille luomille, osa 1

Teininä koin meikkauksen opettelun hyvin vaikeaksi, koska luomeni ovat raskaat eli ns. hooded eyes. Lähes poikkeuksetta kuvallisissa meikkiohjeissa, aikana ennen Youtubea, käytettiin usein upeita avarakatseisia malleja. Tietenkään teiniminä ei onnistunut luomaan samanlaisia meikkejä aivan erimallisiin silmiini ja muistan märehtineeni sitä monena iltana ennen nukahtamista. Ja en meikannutkaan oikeastaan kuin vasta 18 –vuotiaana. Käänteen tekevä hetki oli, kun kävin ammattilaisen meikattavana ja hänen avullaan opin, kuinka raskasluomiset silmät meikataan. 

On raskaissa luomissa tosin hyviäkin puolia, kuten kosmetologi sanoi. Niihin saa luomelle taiteilla melkein mitä tahansa, arkimeikiksi hyvin värikkäitä ja voimakkaita meikkejäkin, koska luomen huppu peittää varsinaisen luomen, jolloin liikkuvalla luomella olevat meikit näkyvät vain kun silmiä räpäyttää. Meikissäni hän esimerkiksi käytti liikkuvalla luomella tummaa sinistä, joka välkkyi sieltä nätisti, vaikka meikki muuten oli ruskea.


Etenkin nuoremmissa blogin lukijoissa voi olla sellaisia, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa kuin minä teininä, joten päätin tehdä pikkuisen juttusarjan vinkeistä raskaille luomille. Asioita, joita olen oppinut kantapään kauttakin joskus. Vinkit ovat hyvin yksinkertaisia ja kokeneille meikkaajille jo tuttuja, sarja on suunnattu juurikin aloittelijoille. Kaikkia en samaan postaukseen tunge, koska siitä tulisi aivan liian pitkä, joten ensimmäisessä osassa katsotaan vähän luomivärin häivytyssuuntaa. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla puolella oleva silmä on tehty "oikein" ja oikealla puolella oleva "väärin".

En kuitenkaan väitä näitä vinkkejä absoluuttisiksi totuuksiksi, koska jokaisen silmät ovat erilaiset ja jokainen meikkaa ne eri tavalla. Ja meikkiin ei muutenkaan ole tiukkoja sääntöjä, mutta vinkeistäni voi olla apua joillekin.


Mitä silmämeikissä sitten on väärin? Häivytyksen suunta. Oikein tehdyssä silmässä häivytys nousee ylöspäin, eikä laske ripsilinjan alapuolelle. Väärin tehdyssä silmässä häivytys on levinnyt liian alas ja silloin se vetää silmän ilmettäkin alaspäin. Raskaat luomet näyttävät yleensä väsyneiltä jo valmiiksi hupun takia, joten ripsilinjan alapuolelle menevä luomiväri vetää ilmettä entisestään masentuneemmaksi. Kun taas oikein tehty silmä ”nostaa” silmää ylöspäin, koska väri suuntautuu ylös.


Tässä on vielä molemmat meikit hieman erottuvammin. Meikki on tehty Isadoran Matte Chocolates – paletilla ja on ulkonurkan eroavaisuuksia lukuun ottamatta mahdollisimman samanlainen.

Miten estää virhe?Virheen voi estää yksinkertaisesti sillä, että kuvittelee nenästä kulmakarvaan menevän viivan, siihen voi vaikka asettaa siveltimen, jos muuten hahmottaminen on hankalaa. Sitten vain huolehtii, ettei lisää luomiväriä sen linjan alapuolelle.

Teippiä voi myös liimata silmäkulmaan, mutta se on vähän kyseenalainen keino, koska vaikka sen miten varovasti yrittäisi ottaa pois, se aina venyttää ihoa jonkin verran. Teipin luoma raja on myös hyvin terävä ja joutuisit silti teipin poistamisen jälkeen häivyttelemään rajan. Teipin sijaan monet käyttävät sivellintä yllä olevan kuvan tavoin ja pitävät luomiväriä lisätessä siveltimen siinä, jolloin väri ei leviä siveltimen alle ja rajastakin tulee pehmeämpi.


Toinen keino estää värin karkaaminen liian alas, on häivytyssuunnan vaihtaminen. Yleensä meikatessa ihmiset häivyttävät joko pelkästään pyyhkäisemällä siveltimellä ylhäältä alas tai sitten sillä windshield wiper motionilla eli miten sen nyt sanoisi… Pyyhkimällä siveltimellä edestakaisin niin kuin tuulilasinpyyhkimet tekevät. Mutta raskailla luomilla häivytys kannattaa tehdä vain alhaalta ylös. Silloin väri ei leviä liian alas ja toisekseen häivytystapa nostaa väriä enemmän ylöspäin hupun päälle, joten se avartaa katsetta lisää. Tuota hupun päälle häivytystä katsotaan enemmän seuraavassa osassa.

Miten korjata virhe?

Jos vahinko on jo tapahtunut, on siihen pari keinoa korjaamiseksi. Tai ne kaksi voi myös yhdistää. Kannattaa tehdä silmämeikki ensin ja meikkipohja vasta sitten, jolloin korjatessa ei tuhoa vaivalla tehtyä meikkipohjaa.


1. Kasta pumpulipuikko meikinpoistoaineeseen ja kevyesti pyyhi sillä ylimääräinen luomiväri pois.

2. Jäljelle jää hyvin kova raja.

3. Ota peiteaine ja levitä sitä rajan alapuolelle. Hyvin peittokykyisen peiteaineen avulla voi myös skipata tuon pumpulipuikkovaiheen. Silloin peiteainesiveltimeen otetaan hieman peiteainetta ja siistitään sillä silmäkulma suoraan. Omalla kohdallani en siitä pidä, koska silloin meikkikerroksia kasautuu useita ja ne leviävät helpommin päivän mittaan rasvaisella ihollani, paljastaen samalla sen peiteaineen alla olevan luomivärin.

4. Kun peiteaine on tasoitettu ja puuteroitu, ota vielä ohut luomivärisivellin ja siihen ihan vähän samaa, tai astetta vaaleampaa samansävyistä, luomiväriä. Häivyttele sitten raja pehmeämmäksi.


Ja näin vahinko on korjattu.

Onko sarja teidän mielestänne hyödyllinen? Sanokaa myös, jos jokin juttu askarruttaa erityisesti, niin voin katsoa jos siihen olisi jokin ratkaisu.

4 kommenttia:

 1. tämä vaivahan se on itselläni ollut huolena ikuisesti. Teiniharjoittelussa koko luomi piti vetää ja alaluomellekin jollakin tosi sinisellä tai pinkillä ja olipahan näky. Nyt olen käyttänyt vain haaleaa väritystä,ettei katse olisi raskas. Hmm.. taidanpa huomenna kokeilla "nostaa" luomiväriä. Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postauksesta oli apua ja uskoisin seuraavan osan olevan vielä hyödyllisempi kun siinä katsotaan tarkemmin miten sen kohdan löytää, johon sen luomivärin nostaa :) Se ilmestyy ensi viikolla tiistaina näillä näkymin.

   Poista
 2. Mulla on tosi kinkkinen silmän muoto, mulla ei toimi edes nämä perusjutut, mitä suositellaan raskaalle luomelle. Tämän sai YSL:n meikkaajakin huomata ja hän hoksasi hyvin pian saman mitä minäkin, että mun katseeseen puhdin tuo juurikin luomivärin vieminen tosi pitkälle tuolta silmän nurkasta. Ihan liioitellun pitkälle. Mun silmään itseasiassa ei kannata nostaa tummaa väriä kovin korkealle, koska jotenkin malli on sellainen, että kulmaluu näyttää entistä raskaammalta. Alarajaus on myös tosi kinkkinen ja sitä ei suositeltu ollenkaan, itsekin käytän tosi harvoin. Tykkään itse ehkä itselläni eniten meikissä, missä on vaan laitettu yhtä tosi värikästä luomiväriä koko luomelle ja häivytetty nätisti, toimii. :)

  VastaaPoista
 3. Sama juttu minulla! Vasta ajan myötä olen oppinut niksit! Kiitos tästä postauksesta.

  VastaaPoista