17. syyskuuta 2015

Ultrabase

Joe Blascon Ultrabase kuuluu suomen suosituimpiin meikkivoiteisiin ja niittää toki myös muualla maailmassa kulttimainetta. Te lukijatkin olette suositelleet sitä minulle useaan otteeseen ongelmarasvaisen ihoni kanssa taistellessani. Yksi päivä mulla meni totaalisesti hermot, olin lähdössä työhaastatteluun ja sain meikin valmiiksi. Vaihdoin vaatteet, laitoin hiukset ja muuta pientä, sitten oli aika lähteä ja katsoin peiliin. Naama oli alkanut jo kiiltää hurjasti. Osansa tässä oli toki huonolla puuterilla, mutta meikkivoidekin kyllä petti. Kävin haastattelussa ja sen jälkeen tilasin Ultrabasen. Hinta kirpaisi, mutta nyt olin jo niin epätoivoinen, ettei se haitannut yhtään.


Valitsin sävyn Alabaster, koska ihoni on punapohjainen ja muutenkin kylmä, talvisin jopa sinertävä. Kesäisin ruskettuessa hieman lämpimämpi, mutta suurimman osan vuodesta olen rasvanaamainen kalkkilaivan kapteeni, varustettuna punoituksella ja näpyillä, sekä kraaterin kokoisilla huokosilla.


En ole ennen käyttänyt vahamaisia meikkivoiteita, koska muistan kuinka teininä aina kaikki lähteet varoittelivat ja kielsivät käyttämästä pakkelimaista vahameikkiä rasvaisella iholla, se kuulemma kuuluu vain teatterimaskeeraukseen. Se jotenkin iskostui päähän. Ultrabase lupaa olla ohut ja huomaamaton, silti peittää hyvin ja kestää koko päivän korjailematta. Esittelyteksteissä luvataan sen kestävän jopa saunomisen, mutta kuka nyt saunaan menee meikit naamassa. Sehän on ihan murhaa iholle, mutta kai sillä vain halutaan havainnollistaa kuinka voide kestää esimerkiksi hellettä.

Rasia on pikkuinen, mutta väripigmenttejä voiteessa on hurjat 60%, siksi sitä riittää ihan pieni määrä. Purkista luvataan 300 käyttökertaa eli vaikka voide on kallis, kestää se pitkään. Periaatteessa tarvitset vain yhden meikkivoiteen vuodessa, jos et meikkaa aivan joka päivä, joten kokonaishinta voi olla jopa halvempi siihen verrattuna, jos ostaisit nestemäistä meikkivoidetta useamman pullon/tuubin vuodessa.


Kun huolehtii hygieniasta ottaen voidetta spaattelilla, ei rasiaan mene bakteereja pilaamaan voidetta ja se kestää pitkään. Sormin voidetta ei kannata purkista lähmiä. Voide tulisi levittää Joe Blasco meikkisienellä, mutta käytin ihan vaan BeautyBlenderiä. Kokeilin myös synteettisellä siveltimellä ja se toimi jopa paremmin kuin BeautyBlender. BB jätti pohjan vähän läpikuultavaksi, siveltimellä tuli peittävämpi kerros. Väripigmenttien suuren määrän vuoksi voiteessa on myös UV-suoja.


Miten voide sitten käyttäytyi iholla? Lyhyesti sanottuna, kuin unelma. Pigmenttiä tosiaan riitti ja koko kasvot sai käytyä läpi ihan pikkuruisella määrällä. Voide levittyi helposti ja tasaisesti peittäen kaikki punoitukset alleen. Silti se ei ollut lainkaan pakkelimainen, vaan todella ohut ja luonnollisen näköinen. Huokosetkaan eivät pistäneet silmään niin paljon voiteen blurratessa niitä näkymättömiin. Ihosta tuli kaunis ja sileän tuntuinen, vieläpä noin vähällä vaivalla. Levityksen jälkeen vähemmän rasvoittuvalla iholla tuskin tarvitsisi puuteria, mutta minä laitoin sitä, koska ihoni on niin mahdoton. Lopputulos oli mattainen, mutta silti kuulas iho. Ei monen pelkäämä eloton ja lattea. Sävykin on ihan nappiin, kerrankin ei tarvitse häivytellä kaulalle.

Kuvassa vasemmalla paljas iho, silmämeikin jo tein, koska sen teen aina ensin niin ei varise kasvoille ylimääräistä. Keskellä on pelkkä Ultrabase ja oikealla silmien alle laitettu vielä peitevoidetta ja puuteri koko kasvoille. Ja alla meikki valmiina kun poskipuna, aurinkopuuteri ja huulipuna on lisätty.


Moni nestemäinen meikkivoidekin pystyy samaan, mutta ratkaisevin tekijä minulle on se kesto. Huomasin ekalla käyttökerralla, että iho kannattaa oikeasti kosteuttaa kunnolla ennen Ultrabasen levittämistä. Iho alkoi nimittäin kiristellä jonkin verran puuteroinnin jälkeen. Se saa minut myös epäilemään, sopiiko tuo kuivaihoisille, mutta he eivät usein taida näin tujua tavaraa tarvitakaan iholleen.Yllä olevissa kuvissa on valoisammat kuvat otettu 6 tunnin jälkeen ja tummempi kuva 8 tunnin jälkeen. Eli kovista odotuksistani huolimatta ei Ultrabasekaan pysy ihollani koko päivää korjailematta, kuten sen luvattiin tekevän. Puuteripaperille olisi käyttöä. Kiillosta huolimatta kuitenkin meikkipohja on pysynyt paikallaan, eikä ole liejuuntunut tai kasautunut minnekään. Nenän alla on vähän jotain röhelmää, koska mulla on ollut hieman flunssaa viikon ajan. Pienellä korjailulla pohja olisi pelastettavissa. Silti vähän petyin, ehkä kaiken hehkutuksen takia kuvittelin Ultrabasen olevan The meikkivoide. Ihoni taitaa olla hankalampi kuin luulinkaan, enkä tiedä millä tuota kiiltelyä saisin kuriin. Pohjustajat vain pahentavat tilannetta yleensä.

Tosin ihoni on jokin aika sitten olleiden helteiden jälkeen ollut muutenkin mahdoton ja ruokavaliokin pääsi yhdessä vaiheessa vähän repsahtamaan, sekin vaikuttaa ihoon heti. Voi talvi, tule pian, että mun iho rauhoittuu...

Loppuhuomautuksena vielä asia, jonka pitäisi olla jokaiselle itsestäänselvyys minkä tahansa meikkituotteen kanssa, mutta sanon sen kuitenkin. Ultrabasen ollessa vahamainen, se naamassa ei todellakaan mennä nukkumaan, se tukkii ihon vielä pahemmin kuin nestemäiset voiteet. Eli iltaisin siis kiltisti naamanpesulle ja viimeisetkin voiteenrippeet huokosista irti.

Kokonaisuutena kuitenkin tykkäsin voiteesta. Edelleenkään ei löytynyt voidetta, joka kestäisi koko päivän, mutta muuten Ultrabase on loistava. Se tekee ihosta helposti ja nopeasti täydellisen tasaisen värisen, olematta kuitenkaan pakkelimainen. Rasvoittumisesta huolimatta säilyy suht siistinä, nestemäiset meikkivoiteet lähtevät varsin helposti vaeltelemaan iholla ja liejuuntuvat.

Muita Ultrabaseen ihastuneita?

3 kommenttia:

  1. On kyllä tehty sun iholle tuo tuote! Vaikka ei nyt mitään aivan huippupysyvyyttä tullut. Ei yhtään näytä paksulta vaan nätin ohuen pinnan olet saanut. :)

    VastaaPoista
  2. Täysin samaa mieltä Jonnan kanssa. Ja sävy on sinulle täydellisesti sopiva :)

    VastaaPoista
  3. Ihosi näyttää kauniilta tuolla. Olen itsekin ihastunut ultrabaseen. Minulla on ongelmaiho. Luulin,että ihoni on toivoton,mutta ultrabasea kokeiltuani olin aivan hämmentynyt, miten hyvältä ihoni voi ongelmista huolimatta näyttää.Nyt olen aivan täysin hurahtanut myös muihin Joe Blascon meikkeihin.

    VastaaPoista