8. syyskuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa puolasta: Yase CosmeticsJokin aika sitten sain erittäin suuren kunnian olla uuden luonnonkosmetiikkamerkin yksi ensimmäisistä testaajista. Puolalainen Yase Cosmetics on kehitellyt tuotteitaan 7 vuoden ajan ja nyt he valitsivat maailmanlaajuisesti 70 bloggaajaa eri maista testaamaan tuotteitaan. Minä olin yksi valituista.


Yase valmistaa tuoretta luksusluonnonkosmetiikkaa. Tuotteet valmistetaan pienissä erissä ja erä myydään kerralla, "väliajallakin" tuotteita voi tilata, mutta ne toimitetaan vasta kun seuraavan erän valmistus on ajankohtainen. Seuraavan erän valmistuspäivä kerrotaan aina nettisivulla. Näin ostaja saa tuotteet niin tuoreeltaan, kuin se toimitusajan puitteissa on mahdollista.


Tuotteissa ei ole keinotekoisia säilöntäaineita, joten tuotteilla on käyttöaikaa 3kk ja pullot tulee säilyttää jääkaapissa. Säilöntäaineiden lisäksi tuotteista puuttuu hurja määrä kaikkea muutakin mahdollisesti haitallista, mutta jotta juttu ei veny mahdottoman pitkäksi, voi listan katsoa Yasen nettisivulta. Siellä kerrotaan myös millä nuo aineet, kuten vaikka silikonit, on korvattu. Kiviterapiasta inspiroituneena tuotteisiin on lisätty myös nestemäisiä kiviuutteita, joiden mineraaleihin kaikki tuotteet perustuvat. Tuotteet ovat lisäksi vegaanisia ja niitä ei ole testattu eläinkokein.


Kuriiri toi tuotteet kotiovelle saakka alle viikossa. Paketista paljastui yksinkertaisen kaunis, painava laatikko, jossa oli magneettikiinnitys. Laatikon avattuani löytyi sisältä kaksi, edelleen minimalistisen kaunista, pulloa. Pumppupulloissa on erityinen mekanismi, joka pitää ne ilmatiiviinä ja auttaa tuotteita säilymään.

Sain tuotteet hieman yli kuukausi sitten ja ihonhoidossa ensimmäisiä tuloksia sanotaan alkavan näkymään kuukauden käytön jälkeen. Olen suorastaan orjallisesti käyttänyt näitä kahta tuotetta päivittäin niiden saapumisesta saakka. Nyt on aika kertoa mielipiteeni kaksikosta.


Rodokrosiitti Seerumi

Rodokrosiitti on kauniin vaaleanpunainen mineraali, jota on lisätty Yasen seerumiin. Tutkimusten mukaan pienelläkin määrällä sitä on vahva vaikutus ihon raikkauteen, kirkkauteen ja uudistumiseen.

Rodokrosiittiuute lisää kollageenisynteesiä ja samalla myös rentouttaa. Uute myös ravitsee ihon tukikudoksia stimuloimalla mikroverenkiertoa. Siten ihon rakenne paranee ja ihosta tulee kiinteämpi sekä sileämpi. Samalla seerumin antioksidantit ehkäisevät ryppyjen syntymistä. Muista seerumin sisältämistä mineraaleista erityisesti kuparilla on detox-efekti, joten kupari auttaa ihon lipiditasapainon ja elastisuuden säilyttämisessä. Ginkgo lisää lipolyysiä eli tiivistetysti rasvakudoksen aineenvaihduntaa, flavonoidien samalla suojatessa solukalvoja.

Kirkas seerumi on suhteellisen paksua ja tuoksuu hyvin piparminttuiselta, tuoksu muistuttaa hammastahnan tuoksua, mutta haihtuu hyvin nopeasti. Minttuisen tuoksun alkuperäksi paljastuu piparmintun lehdistä peräisin oleva öljy. Yasehan ei käytä keinotekoisia hajusteita tuotteissaan. Yksi pumppaus riittää ja jääkaappikylmä seerumi tuntuu taivaalliselta levittää kasvoille etenkin aamuisin. Siinä herää kunnolla samalla. Raikas seerumi imeytyy saman tien ja jättää ihon mattaiseksi. Näin kesäaikaan seerumi yksinään riitti iltaisin kosteuttamaan ihoni, talvella ehkä saattaa tarvita vielä yövoiteen sen päälle.


Hematiitti Päivävoide

Pahvipakkauksen pohja on kimaltelevaa pahvia, joka muistuttaa hyvin vahvasti päivävoiteen sisältämää kimaltelevaa hematiittia. Päivävoide lupaa ravita, kosteuttaa ja suojata. Voide sisältää nestemäisiä kristalleja, jotka auttavat voidetta imeytymään nopeasti ja tehokkaasti. Tuote sisältää kolmea öljyä, argan-, jojoba- ja oliiviöljyä, jotka tuovat iholle ison koktailin vitamiineja. Voide muodostaa iholle näkymättömän muurin epäpuhtauksia vastaan, sekä samalla sisältää luonnollisen aurinkosuojan UVA ja UVB -säteille.

Seerumiin verrattuna voide on todella paksua ja päivävoiteeksikin se on mielestäni keskivertoa paksumpaa. Rasvaiselle iholleni täysi pumppaus on hieman liikaa, joten käytän voidetta vähemmän kerralla. Paksuudestaan huolimatta voide kyllä imeytyy suhteellisen nopeasti. Öljyjen runsaan määrän takia siitä jää hetkeksi öljyisempi tunne, mutta sekin imeytyy hetken kuluttua. Voide käy erinomaisesti meikin alle, sopivasti annosteltuna rasvaisellakin iholla. Erityisesti uskoisin päivävoiteen olevan hyvä kuivempi-ihoisille. Se ei rullaa tai muutenkaan vaikuta mitenkään meikkaamiseen tai meikin kestävyyteen ja kosteuttaa erinomaisesti.

Haju voiteessa on hieman erikoinen, siitä varoiteltiin jo tuotteita lähetettäessä. Hajusteiden puuttuessa hematiitti tekee voiteeseen aika maanläheisen tuoksun, olen myös haistavinani siinä hentoista öljyisyyttä, niin kuin oliiviöljyssä. Haju kuitenkin häviää parissa minuutissa, eikä voide haise nenään päivän aikana yhtään miltään.


Tuotekaksikko oli erittäin positiivinen yllätys. Olen luonnonkosmetiikan suhteen aina hieman varpaillani, koska erittäin moniallergisena saan allergisia reaktioita usein luonnonkosmetiikasta. Synteettisestä kosmetiikasta vain harvoin. Luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat usein puhtaassa muodossa ja tiiviinä öljyinä ja uutteina, joten ne hyökkäävät heti kimppuuni. Yasen tuotteissa en ollut millekään allerginen ja pystyin käyttämään molempia aivan normaalisti.

Tässä kuukauden testailun aikana olen myös huomannut ihossani selvän muutoksen. Ihoni on paljon kirkkaampi, epäpuhtauksia ei ole tullut niin paljon ja iho näyttää ja tuntuu tasaisemmalta. Punoituskin on vähentynyt huomattavasti, mikä on erittäin positiivinen muutos. Ei tarvitse niin kauheasti pakkeloida ihoa aamuisin. Kaiken kaikkiaan ihoni näyttää ja tuntuu paremmalta ja isoa osaa varmasti näyttelee tässä muutoksessa Yasen tuotteet, koska muuten tarkoituksella pidin ihonhoitorutiinin ennallaan. Ihoni ei toki ole lähelläkään täydellistä, mutta muutos on ollut hurjasti parempaan päin.

Innoissani odotan, mitä jäljellä olevat pari kuukautta tuotteiden käytössä tuovat tullessaan ja voin lämpimästi suositella muitakin kokeilemaan. Kerrankin löytyi luonnonkosmetiikkaa, joka sopii jopa minulle. ^_^


Oletteko kuulleet Yasesta ennen ja miltä tällainen kuulostaa?


Briefly in English: I was privileged to be one of the 70 women worldwide to test out new Yase cosmetics products. Their luxurious products are truly natural, vegan, organic and cruelty free. Infused with liquid minerals. Nothing synthetic in them. Because of the naturalness and lack of artificial preservatives, products must be refrigerated and used within 3 months. 
   I fell in love with the Rhodochrosite Serum. Feels heavenly to rub cool and fresh liquid to my face. Serum has minty fresh scent, coming from the spearmint leaf oil. It sinks into skin immediately and offers just the perfect amount of moisture to my oily skin. 
   Hematite Day Cream is slightly thicker consistency compared to serum. Hematite gives it a bit earthy scent, but fortunately the scent disappears after the cream has fully absorbed. Day cream moisturizes very effectively. To my oily skin, maybe a bit too well, but by adding just a tiny amount, it suits well to my skin. Still I think the day cream is at its best when used in drier skin types. But it works well under makeup and has a natural sunscreen against UVA and UVB rays. All in all after using these beauties for a month, my skin has become noticeably clearer, brighter, smoother and redness has calmed down really well. I can totally recommend to try these products.


*Tuotteet saatu, en hyödy postauksen linkeistä*

Hinnat:
Seerumi - 59€
Päivävoide - 59€

6 kommenttia:

 1. Ihan uusi merkki minulle. Seerumi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Olen seerumifani ja valpastun aina seerumiuutisten äärellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seerumi on kyllä kiva, se tuoksuukin niin hyvältä ja virkistää :)

   Poista
 2. En ole, lyhyet ainesosaluettelot saa mun mieleen Bakelin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyet incit on aina ilahduttavia vielä kun ne on itse sitä ainetta, eikä mitään täyteaineita :)

   Poista
 3. Ihanat pakkaukset! Olisi kiva testata näin mielenkiintoisia uutuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kaksikko on ehdottomasti testaamisen arvoinen, tekisi itsekin mieli tilata vielä se yövoide :)

   Poista