20. kesäkuuta 2017

4 x Kuivashampoo


Kuivashampoita joka kerta ulos lähtiessäni laittavana etsin aina sitä parhainta ja siten myös testailen uusia usein. Tässä miniarviot neljästä, tai no yksi ei varsinaisesti ole kuivashampoo, mutta otin sen mukaan joukkoon silti.


Yllättäjä

Delia Cosmeticsin Cameleo Kuivashampoo oli joukon halvin ja minulle tuntemattomin. Hinta oli suurin syy hankintaan, vaikka myönnettäköön, etteivät odotukseni olleet kovin korkealla. Hintaa pullolla oli vain hieman päälle 3 euroa. Pullo mainostaa, ettei sisällä silikoneja, parabeeneja tai väriaineita. Ensinnäkin kuivashampoon tuoksu on mukavan hedelmäisen makea, alkuun melko voimakas, mutta hälvenee sopivaksi nopeasti. Muilta ominaisuuksiltaan vertaisin jopa Batisteen, koska kuivis imee hiuksista rasvaisuuden hetkessä ja tekee hiuksista ilmavat, aivan kuin vastapestyt. Rakennetta kuivashampoo ei hiuksiin tuo eli sellaista etsivälle tästä ei ole kaveriksi. Pesuväliä sillä kuitenkin saa helposti pidennettyä päivän tai kaksi. Miinusta tuo todella voimakas valkoinen jälki hiuksissa, vaikka pullo lupaa, ettei suihkeesta jää jälkiä hiuksiin. Omissa keskiruskeissa hiuksissani valkoisuus onneksi lähti helposti pöyhimällä, mutta hiukset jäivät aavistuksen pölyisen oloisiksi ja -tuntuisiksi. Mutta puhdistavuus oli Batisten veroista ja siksi tykästyin kovasti. Hinta-laatusuhteeltaan väittäisin jopa parhaimmaksi.

Kestosuosikki

Batistet ovat vuosikausia olleet suosikkejani silloin kun kaipaan hiuksille pelkkää puhtautta. Tuoksuja olisi vaikka millä mitalla ja haluaisin kokeilla kaikkia, mutta korkea hinta on hillinnyt ostohaluja. Kuten ylempänä kävikin selväksi, puhdistaa Batiste erinomaisesti jättäen hiukset ilmaviksi ja kevyiksi. Siitäkin jää hieman valkoista hiuksiin, mutta se lähtee pöyhimällä. Kokeilemistani tuoksuista Cherry on suosikkini, vaikka hedelmäinen tuoksu ei paljoa muistuta kirsikkaa. 


Pettymys

Herbinan vihreäkorkkinen kuivis on yksi HG tuotteistani, kuten edellisissä loppuneissa kerroin. Ja ei punakorkkinenkaan huono ole, tuoksu vain melko raskas pidemmän päälle. Siksi mietin jos hajustamaton versio olisi yhtä hyvä. Joskus kuivashampoiden tuoksuja on niin vaikea yhdistellä hajuvesien kanssa tuoksujen sekoittuessa keskenään. Hajun puolesta tämä olikin hyvä, suihkutellessa kohtalaisen voimakas kemikaalinen tuoksu pyörii ympärillä ja ehkä noin puolisen tuntia laittamisen jälkeen. Ainakin minua se otti ikävästi nenään(nyt ymmärrän paremmin miksi kuivikset hajustetaan) ja nenä tuli jopa aavistuksen kipeäksi. Sen jälkeen haju kuitenkin kaikkosi kokonaan ja hiukset eivät haisseet miltään koko päivänä. Pullon lupauksesta huolimatta kuivis ei kuitenkaan tuonut rakennetta hiuksiin ja puhdistustehossakin olisi parantamisen varaa roimasti. Jos et voi käyttää hajustettuja tuotteita, on tämä ihan ok vaihtoehto, mutta jos voit käyttää hajusteita niin valitse ennemmin vaikka se vihreäkorkkinen.

Sattumankauppaa

Biozellin rakennesuihketta on kehuttu monissa blogeissa ja siksi ostinkin sitä testiin. Se ei ole varsinainen kuivashampoo, eikä tee hiuksista puhtaamman näköisiä. Käytänkin sitä päivinä kun hiukset ovat puhtaat, mutta kaipaavat rakennetta. Minun hiuksissani sen toimivuus kuitenkin on vähän tuurista kiinni. Joinain päivinä sitruunaisen tuoksuinen suihke toimii erinomaisesti ja saan sillä rakennetta ja tuuheutta runsaasti. Lisäksi suihke ei jätä jälkiä hiuksiin. Kuitenkin melko usein, varsinkin ilmojen lämmetessä ja hiusten ollessa talvea rasvaisemmat, suihke teki hiuksistani likaisen näköiset ja tahmaiset. Olen käyttänyt pullosta noin 2/3 ja yrittänyt seurata mistä likaisuus voisi johtua. Laitanko liikaa, suihkutanko liian läheltä vai mikä syy voisi olla. Mitään yhteistä tekijää en ole löytänyt, vaan tuntuu olevan ihan tuurista kiinni miten käy. Likaisen näköiseksi menneet hiukset saa pelastettua suihkuttamalla perään hyvää kuivashampoota, mutta miksi käyttää kahta eri tuotetta kun voi ostaa rakennetta tuovan kuivashampoon. Joten en oikein tiedä mitä ajattelisin rakennesuihkeesta.


Löytyikö joukosta tuttuja? Loppukesän aikana ei muuten ehkä tule postausta aivan joka viikko. Tekemistä riittää nyt vähän liiaksi asti ja kauniilla ilmalla ennemmin olen ulkona kuin tietokoneen ääressä, joten postauksia voi tulla säännöllisen epäsäännöllisesti. Yritän ahkeroida postauksia varastoon sen mitä ehdin. Ja ehkä te lukijatkin mieluusti vietätte kesän vapaa-aikaa muualla kuin blogeja lukemalla. :)

2 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt Cameleon, Herbinan ja Batisten kuivashampoita, ja olen samaa mieltä Herbinan hajustettomasta versiosta, ei ihan lempparikamaa. Se vihreäkorkkinen on paljon parempi ja punakorkkisen tuoksu taas on liian pistävä mun nenään. Cameleo on ihan jees, ja Batiste myös eli kaikki käy, tasapuolisesti;)

    VastaaPoista
  2. Tuo Biozell toimii omassa tukassa loistavasti. Annostelussa täytyy olla vaan tarkka: jos suihkuttelen liikaa hiuksista tulee lähmäisen ja likaisen oloiset.

    VastaaPoista