8. marraskuuta 2017

25 kysymystä hiuksista ja hiustenhoidosta

Ainakin Lipstick Love ja Zaza's Petals -blogeissa näkyi tällainen kiva hiushaaste ja kysymykset vaikuttivat mukavilta niin päätin itsekin vastata niihin.


1. Millaiset hiukset sinulla on? Pitkät vai lyhyet, ohuet vai paksut?
Hiukseni ovat tällä hetkellä pitkät, ylettyvät melkein ristiselkään, ja ne ovat hyvin paksut, mutta kerrostetusti leikatut niin eivät ole aivan niin painavat. Niitä pitäisi kyllä leikata ja värjätä uudelleen, mutta pitäisi etsiä uusi kampaaja ja en tiedä kuka olisi hyvä. Leikkauksessa en koskaan saa sellaista tulosta mitä haluan vaikka kuinka tarkasti selittäisi ja näyttäisi mallikuvia. Pelottaa aina mennä ja miettiä, että kauanko taas kestää kasvattaa virheellinen leikkaus pois.

2. Minkä väriset hiuksesi ovat tällä hetkellä?
Keskiruskeat, latvoissa on jäljellä jonkun verran vaaleaa aiemmasta ombre-värjäyksestä. Tai en tiedä ovatko ne oikein keskiruskeatkaan, eräs kampaaja kerran töksäytti mulle, että nämä ei oikein ole minkään väriset. Jaa. Kiitti.

3. Oletko koskaan värjännyt hiuksiasi? Jos olet, minkä värisiksi?
Koko päätä en ole koskaan värjännyt, mutta lapsena ja teininä halusin aina vaaleita raitoja ysärimuodin mukaisesti ja aikuisena vaaleaa ombrea.

4. Kuinka usein peset hiuksesi?
Tarpeen mukaan, keskimäärin joka toinen tai kolmas päivä menoista riippuen. Jos olen vain kotona seuraavan päivän kun hiukset kaipaisivat pesua, jätän pesun väliin. Hiukseni ovat hyvin rasvoittuvat, mutta kuivashampoolla tai perinteisellä hätäponnarilla saa yhden lisäpäivän.

5. Käytätkö hiuksia hemmottelevia hiusnaamioita tai tehohoitoja?
Naamiota käytän suunnilleen kerran viikossa ja hyvin harvoin tehohoitona jotain öljyhoitoja jos latvat ovat tosi kuivat. Ne vain tuppaavat vähän latistamaan hiuksia niin siksi harvemmin.

6. Nimeä kolme suosikkibrändiäsi hiustenhoidon tai -muotoilun osalta. Miksi juuri ne?
Oriflame tietenkin ekana, koska se vain toimii ja kampaajanikin on kysynyt mitä tuotteita käytän kun hiukset ovat olleet niin hyvät. Herbina on myös suosikkini niin hiusten hoidon kuin muotoilunkin kannalta, varsinkin kuivashampoot. Kuivashampoiden kannalta voisin nostaa myös Batisten listalle.

Huono peiliselfie joskus hiustenleikkuun jälkeen kun päästä lähti iso kasa hiuksia ja latvat vaalennettiin, en tosin pyytänyt, että noin paljon leikattaisiin vaan vain kevyt kerrostus.7. Käytkö leikkauttamassa ja/tai värjäyttämässä hiuksesi kampaajalla vai leikkaatko/värjäätkö hiuksesi mieluummin itse?
Käyn kampaajalla pääasiassa, joskus itse pätkin pois kaksihaaraisia ja kerran värjäsin latvat vaaleiksi testiin saadulla tuotteella. Mutta leikkaamisessa luotan vain ammattilaisiin, itse tehtynä siitä voisi omalla kohdallani tulla ihan mitä sattuu.

8. Onko sinulla koskaan ollut hiustenpidennyksiä?
Ei, jo valmiiksi paksujen ja pitkien hiusteni kanssa en ole kokenut tarpeelliseksi.

9. Suositko hiustenhoitotuotteissa enemmän kampaamomerkkejä vai markettituotteita?
Markettituotteita, en asioi kampaamoissa(hiukseni leikkaa ns. kiertävä kotiparturi) tai tilaa kampaamotuotteita netistä. Joskus joitain kokeillut, mutta en huomannut juuri mitään eroa markettituotteisiin.

10. Kuinka usein suoristat tai kiharrat hiuksiasi?
Harvoin, jos on jotain erityisempää menoa niin saatan kihartaa. Suoristusta en tee oikeastaan koskaan. Usein vain lämpöharjalla silottelen hiuksia tai vähän käännän latvoja jos ne sojottaa mihin sattuu.

11. Ovatko hiuksesi useammin auki vai kiinni?
Kotona kiinni, koska rehellisesti sanoen näin pitkät hiukset ovat alkaneet jo ärsyttää ja ovat tiellä jatkuvasti. Muualla sitten ehkä useammin auki, varsinkin nyt pipokaudella kun pipo painaa ikävästi jos on hiukset kiinni. Kesällä enemmän ehkä pidän kiinni niin niska ei ole niin valtavan hiostava.

12. Pidätkö erilaisten kampausten teosta?
En, ehkä pitäisin jos osaisin :D Mutta ponnarikin tuottaa jo tuskaa saada sen näköiseksi, että kehtaa lähteä ulos. Kampaukset ovat itselle vain niin vaikeita tehdä ja en oikein hahmota hyvin peilin kautta niin kädet menee väärään suuntaan. Toiselle ihmiselle ehkä olisi helpompi tehdä.

Itse vaalennettu ombre L'Orealin Glam Lights -värillä.

13. Kuinka montaa tuotetta keskimäärin lisäät tai suihkit hiuksiisi vuorokauden aikana? Mitä ne tuotteet ovat?
Jos ei shampoota ja hoitoainetta lasketa niin pesun jälkeen jätettävä hoitoaine pituuksiin, ja latvoihin kuivaöljy, joka silottaa hiukset erinomaisesti. Muuten vain kuivashampoo niinä päivinä kun en pese hiuksia.

14. Maailman paras hiuslakka?
En käytä hiuslakkaa juuri koskaan, joten en koe voivani sellaista julistaa. Tällä hetkellä käytössä on jostain saatu vuosia vanha Elnett, joka haisee aivan järkyttävän pahalle. En ymmärrä miksi hiuslakkojen pitää haista niin voimakkaasti, että laittaessa tukehtuu.

15. Käytätkö erilaisia hiuksia silottavia tuotteita, kuten seerumeita tai öljyjä?
Käytän pesun jälkeen kuivaöljyä ja joskus seerumia sen tilalla, mutta ihastuin tuohon öljyyn niin paljon, että en ole juuri muuta käyttänyt.

16. Onko sinulla jokin hiustyyli tai hiusväri, jota haluaisit kokeilla, muttet ole ainakaan vielä uskaltanut tai pystynyt kokeilemaan?
Olen pitkään tykännyt ombreista hiuksista, mutta seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla jo ehkä mennyttä trendiä eli balayagea. Ombressa on niin voimakas kontrasti, mutta balayage voisi olla pehmeämpi vaihtoehto. Ja toki sitä aina miettii miltä näyttäisi eri hiusväreissä, mutta en ole uskaltanut hullutteluihin lähteä. Ehkä vain ostan peruukin jos haluan jotain erikoisempaa kokeilla.

17. Suositko jotain tietyntyylisiä hiustenhoitotuotteita, kuten tuuheuttavia, kosteuttavia, värjätyille hiuksille tarkoitettuja, rakennepaikkaavia tai silottavia?
Enimmäkseen rasvaisten hiusten tuotteita pesussa, koska hiukseni ovat niin rasvaiset ja käytän niin paljon kuivashampoota, että hiukset pitää saada todella puhtaaksi. Muussa hoidossa käytän silottavia.

18. Käytätkö kuivashampoota?
Kyllä! Aina. Puhtaisiin rakennetta tuovia, koska muuten mun hiukset valuu päänahkaa pitkin ja muuten sitten sellaisia millä hiukset saa taas puhtaan näköisiksi.

Ruisrock-viikonloppuna hiukset olivat kiharalla


19. Kuinka kauan sinulla menee hiustenlaittoon keskimäärin aikaa tavallisena arkiaamuna?
Pari minuuttia jos jätän hiukset auki. Harjaus ja kuivashampoo ja se on siinä. Pari ekstraminuuttia jos laitan hiukset kiinni tai silotan latvoja lämpöharjalla.

20. Löytyykö sinulta samanaikaisesti useampi shampoo ja hoitoaine vai ostatko uuden vasta edellisen loppuessa?
Käytössä on kerrallaan vain yksi tavallinen shampoo ja hoitoaine, mutta kaapista niitä löytyy avaamattomana useita. Lisäksi käytössä on syväpuhdistava shampoo ja hopeashampoo. Mutta varastossa on aina oltava vähintään yksi varakappale, koska kuitenkin unohdan ostaa uuden vanhan ollessa loppumaisillaan.

21. Suositko hiustuotteissa luonnonkosmetiikkaa?
En, olen joitain kokeillut, mutta valitettavasti joudun sanomaan, etteivät ne toimineet. Hirveän tarkasti en enää muista, mutta shampoo ei ainakaan pessyt nimeksikään. Siitä on tosin jo monta vuotta, joten ehkä tuotteet ovat muuttuneet paremmiksi, mutta ei vain ole tullut hankittua.

22. Annatko hiustesi kuivua hiustenpesun jälkeen itsestään vai kuivaatko ne hiustenkuivaimen avulla?
Annan niiden kuivua itsestään, koska inhoan hiustenkuivaajan melua ja kuivaamiseen menisi ainakin tunti. Pesen hiukset aina illalla hyvissä ajoin ennen nukkumista niin ne ehtivät kuivua itsestään.

23. Kuinka paljon sinulla keskimäärin menee kuukaudessa rahaa hiuksiisi? Mukaanlukien mahdolliset kampaajakäynnit ja uusien tuotteiden ostaminen.
Kampaajalla en käy usein, joten en laske sitä mukaan. Mutta hiustuotteisiin ehkä kymppi jos sitäkään. En paljon panosta hiuksiini ja sen ehkä huomaa. :D Muutama euro shampooseen ja hoitoaineeseen ja kuivashampoo keskimäärin 5 euroa riippuen mitä ostan. Jos pitää ostaa jotain öljyjä, seerumeita tai muuta erikoishoitoa niin sitten vähän enemmän, mutta niitä ei tarvitse hankkia joka kuukausi.

24. Ovatko hiuksesi luonnostaan suorat vai enemmän tai vähemmän luonnonkiharat?
Hiukan luonnonkiharat, tai en sanoisi kiharoiksikaan. Vähän laineilla latvoista.

25. Millaiset ovat unelmahiuksesi?
Iso kiharapehko kuten usein Hollywoodissa. Esimerkiksi Jennifer Love-Hewittin hiukset Ghost Whisperer sarjan aikana(en ole kärryillä hänen nykyisestä hiustyylistään). Myös joitakin viikkoja sitten katsomassani The Caller -leffassa Rachelle Lefevrellä oli aivan ihanat hiukset.2 kommenttia:

  1. Kiva lukea muidenkin tukkajuttuja:) Aika paljon samansuuntaisia ajatuksia:) Balayagea on minulle ihan uusi termi. Piti käydä googlaamassa, no nyt tiedän;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus lukea :) itse käytän kampaamon hajusteetonta hiuslakkaa koska en voisi ikinä suihkia tuollaisia Elnettejä :D kerran ostin mutta toiste en erehdy!

    VastaaPoista