30. maaliskuuta 2016

Everlasting Extreme

Yritetäänpäs palailla pikkuhiljaa bloginkin kanssa normaalirytmiin. Pääsiäisen aikana muutin loputkin tavarani uuteen asuntoon ja tällä kertaa kaikki menikin aika lailla ongelmitta. Tosin edelleen muutin sillä samalla pakettiautolla tehden kaiken ihan itse isäni ja veljeni kanssa. Muuttofirmoihin meni luotto totaalisesti tuon säädön takia, joten niitä en edes ajatellut tällä kertaa. Nyt olen täällä laatikkomeren keskellä yrittäen purkaa tavaroita ja järjestellä paikkoja. Vartalo on täynnä mustelmia, joiden syntymisestä ei ole mitään havaintoa. Jokaista lihasta särkee ja keho ylipäätään kaipaisi jotain hierontaa, on se niin jumissa. Finnejä alkoi pukkaamaan ja kynnet ovat entiset. Silti olen erittäin onnellinen ja helpottunut, että viimein olen täällä. Nyt vain keskityn huolehtimaan itsestäni hyvin, koska kaiken tuon hässäkän takia minä olin itselleni se viimeinen asia mietittävänä. Ja kolmen paikan(vanha asunto, uusi asunto, vanhempien koti) väliä seilatessa oli kosmetiikka-arsenaalini hyvin minimaalinen. Se kyllä näkyykin nyt ihon kunnossa. Punoituksen määrä on suunnaton ja iho huutaa kosteutta, mutta silti puskee finnejä. Mutta kyllä tästä vielä selvitään. Yksi reissussa mukana kulkenut ja luotettavaksi osoittautunut kaveri oli Oriflamen uusin meikkivoide.


Aikaisempi suosikkini meikkivoiteissa vuosien ajan oli Oriflamen Everlasting, joka sittemmin muuttui The ONE Everlastingiksi. Vähän hylkäsin Everlastingin(ja about kaikki muutkin meikkivoiteet) silloin kun teidän lukijoiden avustuksella löysin Joe Blascon Ultrabasen. Se on kuitenkin aika tymäkkä meikkivoide arkikäyttöön, joten kaipasin jotain kevyempää. Siksi kiinnostuin heti kun Oriflame lanseerasi The ONE Everlasting Extreme Foundationin. Se jäi vakiokäyttööni ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.


Normaaliin Everlastingiin verrattuna tämän pitäisi olla vieläkin kestävämpi ja onhan siinä myös suojakerroin 30, mikä on lähestyvän kesän vuoksi erittäin toivottava ominaisuus. Se lupaa myös hylkiä vettä ja hikeä. Veden hylkimisen ainakin huomasi selkeästi, kun meinasin pestä tapani mukaan kasvot suihkussa, silmämeikit toki olin jo ennen suihkua puhdistanut, ja siinä ennen putsaria vähän kastelin kasvoja pelkällä vedellä enimpiä pois huuhdellakseni, mutta tämäpä voide ei liikahtanutkaan vedellä.

Voide on suunnattu rasvoittuvalle ja sekaiholle, joten heti alkuun voi sanoa, etteivät kuivaihoiset tästä tykkää. Voide jättää ihon todellakin mattapintaiseksi heti levittämisen jälkeen, puuteria ei välttämättä edes tarvitsisi, mutta oman ihoni tuntien laitan sitä aina. Tällä hetkellä kun ihoni on todellinen sekaiho, tuntuu voide paikoittain kiristävältä.

Ilman meikkiä
 Ihoni on tällä hetkellä hieman karussa kunnossa, kuten sanottu. Muuttostressin ja puutteellisen ihonhoidon takia se punoittaa ja siinä on näppyjä, mutta paikoitellen iho on pintakuiva. Lähinnä T-alue silti rasvoittuu entiseen tapaan.

Pelkkä meikkivoide
 Meikkivoide tasoittaa ihon sävyä nätisti, ainoastaan pahin punoitus vielä kuultaa läpi. Voide jättää ihon sileän tuntuiseksi ja mattaiseksi. Levitystuntuma on hieman jäykähkö ja kuiva, kuten tällaisilla meikkivoiteilla yleensäkin ja siksi taas kerran suosittelen levitykseen BeautyBlenderiä tai vastaavaa muun merkkistä meikkisientä. Peittävyydestä huolimatta voide tuntuu kevyeltä, lähes kuin iholla ei olisi mitään.

Meikkivoide + Peitevoide + Puuteri

Peitevoiteella ja puuterilla ihon sävy kuitenkin tasoittuu vielä lisää ja puuteri tuo kaipaamaani lisäkestoa loppupäivää ajatellen. Toki ihosta tulee myös aivan matta näin alkuun, mutta muutaman tunnin päästä sekin on kaikonnut kun posket alkavat rasvoittua. Joten siksi puuteroin ihon aivan mattaiseksi. Pahoittelen peitevoidehuulia, mutta mulla on niin paljon röpelöä huulten ympärillä, että pitää tehdä tuollainen tyhjä taulu, johon piirtää huulet uudestaan.

Sävyistäkin löytyi iholleni juuri oikea, vaalein sävy Vanilla. Se on sävynä aika neutraali, ei keltainen, ei punainen. Jos pitäisi valita niin sitten ehkä enemmän sinne punaisen suuntaan. Sekin levittyy tosi vaaleana iholleni aluksi, mutta hetken päästä tummenee aavistuksen juuri sopivaksi.

Valmis meikki, aurinko tuli esiin tässä vaiheessa, joten valaistus muuttui hieman kovemmaksi, mutta ehkä tuosta jotain näkee.


Ongelmarasvaisella ihollani ei Extremekään kestä koko päivää, mutta muutaman tunnin kiilto pysyy poissa. Sitten kiiltoa alkaa hieman tulla, ei kuitenkaan pahasti. Meikkivoide pysyy siedettävän näköisenä koko päivän, etekin jos välillä hieman puuteripaperilla painelee enimpiä rasvoja pois. Jos iho ei ole mahdottoman rasvoittuva, uskoisin voiteen kestävän hyvänä koko päivän, minähän olen siellä aika ääripäässä, ettei mikään kestä.

Meikki 8 tunnin jälkeen

Ainoa miinus tulee pakkauksesta ja tuoksusta. En ole koskaan oikein tykännyt tuubimeikkivoiteista ja tuosta ei edes näe yhtään läpi, että paljonko voidetta mahdollisesti olisi jäljellä. Voiteen ottaminen on myös aika sotkuista ja voidetta on korkin sisällä ja kierteissä ja vaikka missä. Tuoksu on toinen pieni vika, voiteessa on sitruunainen tuoksu, kuten joissain Garnierin ja L'Orealin voiteissa on ainakin ollut. Ja inhoan sitä tuoksua yli kaiken. Muutenkaan sitruuna ei olisi eka valintani tuoksuksi. Tuoksu haihtuu onneksi suhteellisen nopeasti, mutta ärsyttää silti meikatessa.

Kokonaisuutena silti ihastuin kovasti. Loistava sävy, hyvä peittävyys ja omalle iholleni hyväksi määriteltävä kesto nostavat sen yhdeksi suosikikseni. Keveytensä ansiosta etenkin arkisuosikiksi, siinä missä se tymäkämpi Joe Blasco on spesiaalimpiin tilaisuuksiin. Hintakin voiteella on sellaista keskitasoa. 18 euron normaalihinnallaan se ei ole edullisin voide, muttei kalleinkaan. Ja merkille tyypillisesti se on usein tarjouksessa, tälläkin hetkellä sen saa omakseen 11,90€ hintaan.

1 kommentti:

  1. Musta aika kivan kevyen näköinen kasvoilla vaikka onkin peittävä. :)

    VastaaPoista