13. maaliskuuta 2016

Let's Talk About Sh*t! - Poo-Pourri

Poiketaan hieman blogin yleisestä aiheesta ja puhutaan erilaisesta tuotteesta, joka ei ole kosmetiikkaa. Sen vuoksi julkaisenkin sen näin lifestylesunnuntaina. Ilmeisesti tuon voisi luokitella ilmanraikastimeksi. Kai? En tiedä. Englanniksi se määritellään poop spray-nimellä, joten ehkä se sitten vaan on kakkasuihketta sen enempiä kaunistelematta. Aihe on vähän vaikea tällä tavalla julkisesti kirjoitella, mulle jollain tavalla ehkä noloakin, mutta te lukijat pyysitte tätä, joten saamanne pitää.


Kyseessä on nimittäin Poo-Pourri. Tuo ulkomailla mainetta jo niittänyt suihke, joka on pelastanut monet, kirjaimellisesti hätää kärsimässä olevat, ihmiset. Pääasiassa varmaan naiset, mutta monet miehetkin toki käyttävät sitä. Yhteiskunnassahan on olemassa sellainen pieni urbaanilegenda, etteivät naiset käy kakalla. Ja jos käyvät niin se tietysti tuoksuu ruusuilta ja kuppikakuilta. Me naisethan tiedämme, ettei se ihan niin mene. Mutta Poo-Pourrin ansiosta voimme nyt feikata asian sellaiseksi.


Muista ilmanraikastimista tai vessanpönttöön tungettavista aineista poiketen Poo-Pourria(jatkossa PP)käytetään ennen valtaistuimelle istahtamista. Muut vessassa käytettävät tuoksut vain peittävät jo olemassa olevan hajun, tai lähinnä sekoittuvat siihen jolloin tulos voi olla... mielenkiintoinen. Ja yleisissä vessoissa hajuste vähintään tukehduttaa kanssaihmiset siinä samalla.

PP estää hajun pääsemisen ilmaan kokonaan, jolloin sitä ei tarvitse peitellä vessanraikastimilla. Suihke sisältää eteerisiä öljyjä, jotka tekevät veden pintaan kalvon. Kun syvyyspommi plompsahtaa sinne, ei sen mukana tuleva haju pääse öljyn läpi vedestä pois, vaan lukittuu sinne ja poistuu pysyvästi vessan vetämisen myötä. Näin ollen on kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.


Yksin asuvana ei minulle kotona ole sillä tavalla väliä onko vessassa asioinnin yhteydessä minkä verran hajuhaittoja. Tilanne kuitenkin muuttuu kun kylään on tulossa vieraita, olet jonkun luona käymässä tai muuten vaan matkalla. Silloin ei halua yhtään mitään ylimääräisiä hajuja ilmaan. Henkilökohtaisesti ainakin minua vähän nolottaa käydä isommalla asialla julkisissa paikoissa tai jonkun luona jos on esimerkiksi yökylässä. Mutta silloin on mentävä kun hätä on. Samoin stressivatsani laittaa ravaamaan vessassa useinkin jos on jotain jännittävää tulossa. Keholta ainoa järkevä reaktio siinä tilanteessa ilmeisesti on päästää kaikki melkein sisuskaluja myöten pihalle.


Mitä Poo-Pourria testailin viikon matkani aikana ja sen jälkeen myös kotona, se todellakin on tuonut ison helpotuksen(hehehehe) ongelmaani. Kun ravistaa pullon valkoisen ja keltaisen osion sekaisin ja suihkuttaa PP:tä sellaisen 5-10 suihkausta, vessanpöntön veden pinta-alasta riippuen, ei tosiaan mikään haju sieltä nouse ilmaan. Oikean määrän oppii arvioimaan aika nopeasti ja samoin veden pintaan tulee sellainen sameahko kalvo, josta näkee, että tuotetta on tarpeeksi. Suihkutellessa kannattaa olla tarkka mihin suihkii, koska nuo öljyt ovat sen verran tymäkkää tavaraa, että tuotetta ei saisi päästää muualle huoneeseen, eikä varsinkaan iholle, koska ne aiheuttavat helposti siinä allergisen reaktion. PP:tä ei siis suihkuteta ilmaan milloinkaan, vaan aina veteen.


Eri tuoksuja on lukemattomia, mutta netin kautta saatavilla aika rajallinen määrä, ainakin eBayssa josta omani ostin. Otin isot pullot sitrustuoksuista Originalia, eukalyptus-spearmint Royal Flushia, valkoisilta kukilta tuoksuvaa Deja Poo:ta, sekä minipullon marjoilta tuoksuvaa No2 -versiota. En kuitenkaan ole huomannut tuoksuissa hirveän isoja eroja, koska kaikissa päällimmäisenä on vanhvasti dominoiva sitruunainen tuoksu. Isoissa on 118ml ja siitä luvataan 200 käyttökertaan. Pienemmästä riittää 100 kertaan 59ml voimin ja pullo on näppärämmän kokoinen matkoille mukaan otettavaksi. Isot pullot toki ovat suhteessa edullisempia, mutta yhden pienen ostettuaan voi sen täyttää uudestaan isommasta tarvittaessa.


Tykkään kovasti myös näiden pulloista. Niiden kuosit ovat kivoja ja isoissa pulloissa on tuollaiset killuttimet mukana. Deja Poo:n killutin meni hukkaan matkan aikana kun se oli vain sellainen narusysteemi ja vähän löysä. Kaikilla ostamillani tuoksuilla on myös jollain tavalla vessassa asiointiin liittyvä nimi. Deja Poo on ehkä hauskin näistä, samoin No 2 viittauksena Chanelin No 5 -tuoksuun. Pullojen tekstit ovat myös hauskoja ja leikitteleviä, vähän vanhan englannin tyyliin kirjoitettuja. Osa runon/lorun tyyppisiä. Ehkä mulla on vaan lapsellinen huumori tai jotain, mutta osa teksteistä kyllä alkoi vähän naurattamaan. Etenkin yllä olevan kuvan sulkeissa olevan kohdan luettuani. Ei kaiken niin vakavaa tarvitse olla.


Tuotteen mainos myös lähti viraaliksi ja sitä on tällä hetkellä katsottu yli 36 miljoonaa kertaa.En oikeastaan keksi tuotteesta mitään huonoa sanottavaa, paitsi sen, ettei sitä vielä saa suomesta. eBaysta tilatut pullot tulivat onneksi nopeasti parissa viikossa. Postikulutkin olivat ilmaiset ja useamman tuotteen ostaessa sai aina tietyn prosentin alennusta tuotteiden määrän mukaan. Voin siis lämpimästi suositella tuotetta, jos vessassa isommalla asialla käynti on arka asia tai muuten vaan haluat raikkaalta tuoksuvan asioinnin.

Mitä mieltä olet Poo-Pourrista? Turhaa hömpötystä vai hyödyllistä?

8 kommenttia:

 1. Tällainen vois olla esim. työpaikan vessassa ihan jees. Ois kivempi seuraavan sitten mennä omille asioilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon käytön jälkeen on kyllä huomattavasti miellyttävämpi seuraavan asioida :)

   Poista
 2. Tuo mainosvideo sai kyllä melkosen huutonaurumyrskyn täällä aikaan... :D Hauska tuote! Ja nostan hattua sille, joka keksi tän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainos on kyllä hauska :D Samoin tuotekin hyvin hyödyllinen hajuhaittojen vähentämiseen :D

   Poista
 3. Kotona ei varmaan tulisi käytettyä. Mutta just vaikka julkisessa vessassa, jos oven takana on jonoa, niin silloin suihke voisi olla kätevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tilanteessa se tulee tosiaan tarpeeseen :) Kotona ei niin haittaa, mutta julkisilla paikoilla haluaa mahdollisimman hajuttoman asioinnin :D

   Poista
 4. Deja Poo pitää tilata :D Matkustan paljon junalla ja kanssamatkustajat varmasti ilahtuisivat ;)
  Tuo mainos on kerrassaan riemastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa kyllä kanssamatkustajien, ja etenkin omaa, oloa. Ei tarvitse huolehtia, että haiseeko nyt pahalta. Voi luottaa, ettei haise :)

   Poista